SIOL-telekom - lopovi!!!
Ustvaril
hamurabi
, okt 19 2007 08:42
Odgovorov v temi: 88
Objavljeno 16 februar 2008 - 17:33
Dr.1m, ima sošolec amis adsl.. Pa je rekel da je finta v tem da piše DO 4 mbit.. Torej ne 4 mbit ampak je 4 meja.. Včasih 1, včasih 3, včasih 4, včasih 0.5...
Vseeno mislim, da ga bom vzel. Pomembno je da ne pade pod 1M/256 :ok: saj je za večjo hitrost (ki se najbrž spreminja) treba le dodati 1€
To pa ne bo uredu. Kako mu v praksi deluje ali je več časa na 0,5 ali na blizu 4. Če bo tako slabo bo naslednja pogodba odletela k Tuštelekomu.
Tuštelekom je za isti (fiksni) paket 4M/512 1€ dražji
Objavljeno 16 februar 2008 - 18:06
Ta varianta "do" toliko in toliko je čisto logična. Oni ti garantirajo najvišjo možno hitrost. Oziroma garantirajo takšno in takšno prepustnost. In to ti omejijo. Torej če vzameš 4mbit, bo maksimum speed pač takšen. Torej vse je odvisno od kod kaj downloadaš, odvisno od hitrosti na drugi strani itd itd..
Tudi če pokličeš kakšnega drugega ISPja in povprašaš okoli teh paketov, bosta slej ko prej prišla do tega, da bo izjavil, da so hitrosti DO toliko in toliko.. In to ni nič nenormalnega. S tem se samo izognejo težakom, ki bi po telefonu težili zakaj njemu teče le z 70% tistega obljubljenega. (nikomur sicer ne pade na pamet odpreti še kakšen sočasen download in sešteti hitrosti, pa bi hitro prišel na obljubljeno)
Tudi če pokličeš kakšnega drugega ISPja in povprašaš okoli teh paketov, bosta slej ko prej prišla do tega, da bo izjavil, da so hitrosti DO toliko in toliko.. In to ni nič nenormalnega. S tem se samo izognejo težakom, ki bi po telefonu težili zakaj njemu teče le z 70% tistega obljubljenega. (nikomur sicer ne pade na pamet odpreti še kakšen sočasen download in sešteti hitrosti, pa bi hitro prišel na obljubljeno)
Objavljeno 17 februar 2008 - 01:39
VirusBuster, če mu hitrost tak niha, potem to pomeni, da ima zelo slabo potegnjen telefonski kabel po stanovanju, ker tako velika nihanja na sami parici do hiše/stanovanja skoraj niso možna.
Lep primer je en moj sosed. Potem ko je potegnil posebej kabel do modema je pridobil 1MBit. Glede na to, da mu je prej šlo max. 3MBit je to kar 33% pridobitek!!!
Lep primer je en moj sosed. Potem ko je potegnil posebej kabel do modema je pridobil 1MBit. Glede na to, da mu je prej šlo max. 3MBit je to kar 33% pridobitek!!!
Objavljeno 17 februar 2008 - 01:55
Pri meni je pa bolj tako da imam slabe izkusnje pri SIOL in T-2 oba2 imata svoje slabe lastnosti. Kar je pri obeh finta ko je kaj narobe pa vejo raje kar skenclajo in dajo avtomatsko sporocilo na tisto stevilko pa razlagajo ker nocejo ljudem razlozit in kdaj bo kdaj zrihtano.
Objavljeno 17 februar 2008 - 14:55
Sam sem dal vse preverit in edino Siol ima možnost priklopa v našem kraju zaradi česar sem vzel 3io paket. Na zacetku me je mal jeXXl dokler nisem ugotovil, da cross over kabl nese dalje signal za TV tuner. Sedaj je vse v redo. Načeloma se vedno javijo razn če celem Celju dol vrže (2x do sedaj po pol ure). Načeloma zadovoljen...
PBP - Pimped by Pier
PBP - Pimped by Pier
Objavljeno 17 februar 2008 - 20:01
Ja hitrosti so vedno opisano DO XX. vendar to zato, ker stvar niha, NIKOILI pa ne toliko, kot je to omenjeno.
Š e eno moje sranje od siola.
Sem rekel, da grem stran. 1,5 mes pred koncem. zavesto z plačilom kazni. pa so
zavlečevali do 3 dni pred normalnim iztekom pogodbe in mi zaračunali seveda za 1 mesec predčasne prekinitve.
Š e eno moje sranje od siola.
Sem rekel, da grem stran. 1,5 mes pred koncem. zavesto z plačilom kazni. pa so
zavlečevali do 3 dni pred normalnim iztekom pogodbe in mi zaračunali seveda za 1 mesec predčasne prekinitve.
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov