SIOL-telekom - lopovi!!!
Objavljeno 03 december 2007 - 15:40
Samo je pa problem da je na centrali priklopljenih malo ljudi in zato traja da se kaj premakne (6mescev teženja za ADSL). :twisted:
Objavljeno 06 december 2007 - 22:03
Seveda, kot povedano tu, je najlažje okriviti Telekom in Siol za vse kar je narobe. Pa čeprav od vas le malokdo ve, da je za 3/4 napak kriv uporabnik sam in njegova nevednost oziroma neumnost... 3/4 najmanj!Hočem reči, da karkoli je narobe s povezavo je definitivno kriv Telekom in Pika. :twisted:
To tudi približno ni res in ne vem kdo ti je to nabijal.mirko53, problem je ker Telekom/Siol nabijata na centrale kolikor se da uporabnikov dokler se stvari ne začnejo sesuvati, komaj potem popravljajo. Ne pa da bi prej na to pomislili.
Telekom ima točno število naročnikov, ki gredo lahko na omarico. Po zakonu je določeno, da mora biti 30% (!) kabla (linije če hočeš) proste za razne navadne telefone. Ko je to število doseženo, se gor ne more več prijavit noben, razen če se kdo odjavi, vem ker poznam nekaj konkretnih primerov "polnih omaric".
Problem pa je, ko hoče nek zakompleksan, trmast in neumen uporabnik recimo.. hkrati imeti 2 televizije na razdalji 10km (ali kaj podobnega), in mu telekom lepo pove (še celo meritev naredijo, pa če je magar samo 1% možnosti) da se tu pa ne bo dalo, ker je pač predaleč.
Trmasti kakor so bojo useeno to vzeli. Uredu. Telekom mu priklopi, a stvar ne funkcionira (slika se zatika, ne deluje tekoče ipd.). In potem so uporabniki vsi "pametni" kako jih je telekom ali siol presnet*l da pa oni nimajo slike in da je pa T2 pa vsi ostali pa morjo bit zakon. Hkrati pa kličejo na telekom in se pizdi*o zakaj jim ne dela. Seveda se telekom s takimi kateri so bili opozorjeni, ne bo posebno ukvarjal, ker jim je bilo pač jasno povedano kako in kaj. Potem seveda izpadejo največje k*rbe.
Potem imaš take, ki nočejo plačati tistih nekaj € za montažo in vzamejo samomontažo. Nesposobni kolikor so, neznajo zmontirati pravilno in kličejo na telekom. Spet telekom je kriv, da njim pa to _ne dela_.
In kakor je že nekdo prej omenil, za veliko več stvari je kriv APEK ne pa telekom sam. Oni so npr. sedaj določili telekomu, da mora s 1.12. 2007 ukiniti to akcijo (4 mesece brezplačno), poleg še nekaterih drugih.. Razlog? Ker je po "novem" Siol = Telekom in če ima siol te akcije, bi moral telekom to narediti tudi vsem ostalim ponudnikom, kar je seveda bedarija. Siol ima vseeno pravico do svoje konkurenčnosti in svojih akcij. :roll:
hamurabi, v tvojem primeru in tebi podobnih primerih pa sem prepričan, da se da priti do rešitve s parimi klici. Pač zgodila se je pomota. Pri toliko naročilih je jasno, da bo prišlo do kakšne pomote in bo nekdo pozabil nekaj obkrožit ali kaj podobnega, malo moraš zatežit pravim ljudem jim povedat za problem, pa se zadeva hitro reši. ...No s strani navadnega uporabnika, je najlažje takoj na forumu jambrat da so pa oni take svinje ko nategujejo folk, logično.
Ne rečem, da niso nikoli krivi, da ne boste to misll. Napake se dogajajo in se bodo dogajal povsod. Tako pri siolu kot pri volji in pri T2 ali pa v bilokateri drugi državi pri ponudnikih. Ignorantski ljudje, pozabljivi ljudje..povsod se najde kakšen. In vedno bo folk k ga bojo nekje nategval na takšen al drugačen način, se ne bodo ukvarjal z njim ipd. sam morte pa tut razumet, da so tut oni ljudje in pomoje v hamurabijevem primeru ni zanalašč pozabu obkrožt in da v končni fazi so pa vseeno uporabniki tisti kateri so krivci za 3/4 napak... z druge strani jih pa še APEK drka.
Objavljeno 06 december 2007 - 22:22
Dolgo časa nisem nič spremljal cen. Potem pa grem enkrat gledat cenik na siol, pa ugotovim, da bi moral celo za manj denarja kot sem plačeval dobiti 2mbit. Lopovi! Če bi lahko vzel paket pri kaki drugi firmi, bi to že naredil. Tako pa sem lahko srečen da adsl sploh imam, ker sedajle do njega ne bi mogel pridit. Sem pač spustil par sočnih kletvic in kliknil na spremembo hitrosti. Mogoče ima siol v večjih krajih kaj bolje pošlihtano, pri nas na vasi bi jaz težko govoril o kakšni tehnični podpori.
Takoj bo bom lahko šel k drugi firmi, bom to tud naredil, ker ti idioti so mi tolk živcev požrli, da ne bi ostal pri njih že iz principa, pa tud če bi vse delalo tako kot je treba.
Pred leti sem jim več kot 3 mesece dopovedoval (klical vsak dan) da je na moji lokaciji možno priklopit adsl in isdn (ki ga itak ne bi vzel, če ne bi bil pogoj), preden so ti idioti poslali enga tehnika pogledat, ki je ugotovil da se da. Nato pa še 3 mesece, da so sploh prišli priklopit. Idioti sploh ne vejo kaj, kje in kako imajo kable potegnjene.
Objavljeno 07 december 2007 - 09:15
Če pa uporabnik teži k nakupu sistema kljub temu, da ga strokovnjak s Telekoma opozori, da ne more zagotavljati kakovosti, mu tega na noben način ne bi smeli prodati in pika
Glede APEK-a, ki je ukinil akcijo, pa mu dajem prav. Saj SIOL ni več ločeno podjetje (pa tudi prej ni bilo) in je v bistvu Telekom. Torej če ponuja Telekom končnim strankam svojo storitev 4 mesece brezplačno, mora enako to ponujat alternativnim ponudnikom prek "njihovega" omrežja,kajne? Tukaj ni dileme. :ok:
Ne vem če razumeš dejstvo, da je telekom (trenutno še) lastnik omrežja, in je zato zadolžen za postavitev enakih pogojev sebi in alternativnim ponudnikom. :roll:
Objavljeno 07 december 2007 - 17:20
Saj sem rekel da so in vedno bodo primeru ko bodo tudi oni čisto sami presnetali.
Glede prodaje takim, kjer se vidi da nemorejo imeti kar hočejo pa jim telekom _mora_ prodati, ker stranka pač to zahteva. Tvoj primer pa ni čisto na mestu. Boljši primer bi bil npr... da v trgovinah tudi prodajajo FULL hd lcdje, pa čeprav v sloveniji nimamo kanalov, ki bi oddajali v full hd kvaliteti, torej so prikrajšani do te kvalitete. Če bo stranka hotela ta TV, ji ga bodo kljub temu _morali_ prodati. Razlika je le v tem, da v tem primeru ne bodo klicarili in se piz*ili da jim morajo priti s trgovine popravit... kot je to v primeru telekoma... pa čeprav je nam jasno da niti eni niti drugi ne morejo nič pomagat pri nobeni od navedenih situacij.
Glede APEKA se pa tudi ne strinjam, ker sem pač zagovornik konkurence. In prav tako bi morali tudi pri siolu imeti svoje akcije s katerimi bi bili konkurenčni.. nenazadnje tu profiterajo končni uporabniki.
Objavljeno 07 december 2007 - 18:11
DeViAx
Ne vem če razumeš dejstvo, da je telekom (trenutno še) lastnik omrežja, in je zato zadolžen za postavitev enakih pogojev sebi in alternativnim ponudnikom. :roll:
Objavljeno 09 december 2007 - 15:39
razmišljal sem malo o tem kar si "citiram" napisal:
Torej to pomeni, da tam, kjer je število doseženo, se lahko ostali obrišejo pod nosom za ADSL? Oziroma, če drugače povem, da v kolikor ne bo prišlo do nadgradnje klasičnega omrežja (kar je v tempu prehajanja na optično omrežje skoraj malo verjetno), ostane za nerešene primere malo upanja. Predvsem za tiste bolj osamljene primere, vsaj v doglednem času ne.Telekom ima točno število naročnikov, ki gredo lahko na omarico. Po zakonu je določeno, da mora biti 30% (!) kabla (linije če hočeš) proste za razne navadne telefone. Ko je to število doseženo, se gor ne more več prijavit noben, razen če se kdo odjavi, vem ker poznam nekaj konkretnih primerov "polnih omaric".
Objavljeno 09 december 2007 - 19:14
Zadeva je sledeča. Moja punca bi rada imela T-2, zato pošlje pač poizvedbo če ga lahko ima. Med tem časom pa njeni stari starši prejmejo pogodbo in seveda tudi sklenejo z T-2. Geografijska razlika med njimi je manj kot 500 metrou. Saj živijo samo na nasprotni strani glavne ceste. Tako po parih dneh dobi nazaj zavrnjeno prošnjo, češ ne more imeti T-2. Čudno ampak ok recimo da se še ne da. Počakamo mesec dni pošljemo poizvedbo ponovno in isti odgovor. Kaj bomo zdej na siol ne gremo zaradi raznih nategovanj, prekrivanjem resnice, slabimi informacijami in podobno(stare izkušnje z siolom od samega začetka). Torej začnemo klicat ukol zakaj ne, kako da ne. T-2 pravi da telekom ne odobri ker je ''kao'' prenasičem področje pri nas in da se trenutno ne da. Ok kaj zdej. Pokličemo spet T-2 in se pritožimo pač da njeni stari straši so dobili tisti dan ko smo poslali poizvedbo internet. Torej kaj zdej. T-2 predlaga. Pošljite poizvedbo na siol. Če bo odgovor DA in tudi je bil se prijavite in potem oglasite pri nas z pogodbo da uporabljate nijohv internet. In tudi smo to naredili. Telekom je odobril internet in vso možno dodatno opremo za uporabljanje na njeni relaciji za siol. Podpišemo pogodbo in pošljemo. Sedaj trenutno čakamo da pridejo priklopit in potem gremo na T-2 kateri bo izdal tožbo zoper telekomu ali siol. Odklopil od siol interneta in priklopil na T-2. T-2 bo iztržil vso nasatlo škodo in povrnil naše stroške prav tako svoje stroške priklopa in podobno. Mislem da si upajo tkole manipulirat z nami. Prav tak so mojemu biušemu sosedu odobrili samo povezavo do 4/512 ker je njegov sedanji sosed uzel prav tako povezavo in nočejo odpret-povečat linije. Polom
Objavljeno 13 december 2007 - 19:04
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov