Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

SIOL-telekom - lopovi!!!

Odgovorov v temi: 88

#61 Koseda_XXl

Koseda_XXl

Mojster

• Members
  • 1.685 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Nič...

Objavljeno 14 december 2007 - 17:43

Nekaj me zanima...Pri nas ni mogoč drug ponudnik razen siola...Zdaj hočem nadgradnjo hitrosti, ki bi jo opravil prek neta...Zdaj se pa je zapletlo...Hočem imeti razvezan dostop, vendar mi na strani ne da druge izbire kot pa PSTN/ISDN...kar pa jaz nočem...Š e slikica katera prikazuje moj problem...A če tam dam PSTN/ISDN bom še vedno imel razvezan dostop?
Objavljena slika
Objavljena slika

#62 StarLisjak

StarLisjak

Poročevalec

• Members
  • 680 objav
  • Kraj:SV Slovenija

Objavljeno 15 december 2007 - 15:00

najugodnejši TUŠ  telekom.

itak so najboljši :ok: še dober,da sem pri njih...in ne Tukaj :roll:

#63 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 15 december 2007 - 17:33

StarLisjak, ta tip ima resne težave. :shock: Obnašanje na nuli. :x

#64 Spiler

Spiler

Iznajdljivec

• Members
  • 787 objav
  • Kraj:Bloke

Objavljeno 15 december 2007 - 18:46

Se je jim moral javno opravičiti. Pa igra css :D

#65 F3KO

F3KO

Sufler

• Members
  • 223 objav

Objavljeno 16 december 2007 - 13:49

Zanima me glede SiOLa in TUŠ  Telekoma.

izvedel sem da TušT deluje preko telekomove-Siolove centrale. Cenejši ja za toliko, da za isto ceno kot zdaj plačujem siol, dobim pri tušu 4Mb hitrost.
ampak zdaj imam nadležen problem, siolovega emaila več ne bom imel, ne?
mogoče siol namerava kaj poceniti zadeve, v prihajajočem letu?
vaše, mnenje bi prosil.

ps.: možnost do www imam samo preko tuš telekom in siola, ker ostali ponudniki nimajo svojih central...

hvala, LP!

#66 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 16 december 2007 - 14:13

NE siolovega emaila ne boš več imel..

Kako je s pocenitvami Siola pa spet vprašanje. Večkrat so bile napovedane, nekajkrat se je celo to zgodilo, vendar so z njimi pocenili tudi drugi. Tako vprašanje kaj se splača čakat in kaj ne..

Za moje pojme edini ugodni dostop pri Siolu bo šele optika. Do te je še kar nekaj, pa tudi spet se poraja vprašanje kako bo s cenami konkurenčen T2ju.

#67 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 16 december 2007 - 15:46

ps.: možnost do www imam samo preko tuš telekom in siola, ker ostali ponudniki nimajo svojih central...

hvala, LP!

A si prepričan da imaš TUŠ T centralo v svojem kraju? Sicer pa ni pomembno, ker ima izenačene cene. Vsekakor pa ne drži, da imaš možnost le teh dveh. Si pozabil na AMIS?
Glede Siol-ovega maila, ti predlagam, v kolikor bi ga rad obdržal, da ga preneseš na klicni urni paket, pri katerem ni naročnine. :ok: Vsaj jaz sem tako naredil. Sicer ne iz ADSL nar. razmerja, a vseeno bi moral bit postopek enak. Jaz bi na tvojem mestu zahteval zamenjavo ADSL paketa za klicni urni paket. Teoretično ne bi smelo biti ovir, razen njihove volje :D

#68 F3KO

F3KO

Sufler

• Members
  • 223 objav

Objavljeno 16 december 2007 - 17:40

ja, sem prepirčan oz 100%, ker ima TUŠ  centralo tam, kjer jo ima telekom (tako so mi povedali ko sem klical na tuš).lahko imam komot tudi dostop preko amisa, ampak plačam enako kot pri siolu, ker amis nimasvoje centrale, če bi jo pa imel pa bi bile cene iz amisovega cenika...
glede maila, ni slaba ideja.kaj ka pol recimo po nwm parih letih ko se ta dostop nebi nič uporabljal, ga nebi izbrisali???

LP!

#69 TaVelk

TaVelk

Govorec

• Members
  • 2.806 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 16 december 2007 - 18:14

Ni važno kdo te priklopi, še zmeraj te priklopijo na telekom centralo, edino v kolikor ponudnik nima svoje centrale. Tukaj nastale le ta problem, da četudi imajo svojo centralo, je ta centrala še zmeraj vezana potem na eno izmed Telekom central. Juheh tko pač to je.

In pa še to. Tlekom si na vsaki centrali pusti 25 ali več % prostih kapacitet, v kolikor bi se nekdo odločil za telefonsko številko PSTN ali internet pri njih. Zato pride do tega kot je bilo zgoraj opisano, vzami Siol potem pa naredi prehod na T-2 ali kar si se pač odločil.

Drugače pa imam sedaj T-2 že nekaj mesecev in deluje brez težav. Modema še nismo resetiral :D

#70 hmm-lol

hmm-lol

Iznajdljivec

• Members
  • 773 objav
  • Kraj:Logatec

Objavljeno 18 december 2007 - 08:51

Siol oz. Telekomov odnos do ostalih ponudnikov je :sick: .Ko sem se prijavil na t-2 je bila zadeva takoj resena,no in pol klicejo in obvestijo da so resli vse in da cakajo sam se eno stvar da jim telekom nekaj posreduje...No in potem je to vleklo 6 mesecev.Tudi sam sem nekajkrat klical na telekom in vedno so odgovorili da to vprasanje resujejo.Vmes so pa vsaj 5 klicali pa mi posiljali posto domov ce se hocem prijavit na Siol paket in da ga prklucjo v roku 5 dni...No zadeva se je potem v 4 dneh uredila ko sem jim zagrozil da jih bom prijavil,naslednji dan so ze klicali z t-2 da so dobli informacijo o liniji in da pridejo naslednji dan prklopit..Pri njih sem pol tud telefon vzel ker nocem met nobenga opravka vec z temi kre**ni :gun:Telefon in internet delujeta brezhibno se nikol se mi ni nic sesulo pa ga mam ze zdaj 1 leto,dele pa 24 ur na dan.

Cim dle stran od SIOLA :ok:

#71 D.J.ANDY

D.J.ANDY

Govorec

• Members
  • 2.955 objav
  • Kraj:TREBNJE - (dream town)
  • Interesi:glej poklic

Objavljeno 30 december 2007 - 15:49

Wizmaster, ker deloma razumem tvoj problem, sem malce priredil tvoj post, da bodo ljudje lahko normalno brali. Ti pa priporočam, da zamenjaš tipkovnico, saj je verjetno hudo, da ti hočeš napisati recimo besedo "žal", a ti tipkovnica napiše "žou".

TUKAJ imaš en link, pa si izberi tipkovnico po svoji meri.

Pa še moja popravljena verzija tvojega posta.

"Pa mi povej slednje.
Zakaj potem v pogodbi piše, da se zadeva priključi ob dostavi, vendar pa se nismo dogovorili, kdo bo to naredil? Pa še to, ko že ravno omenjam. Zadnjič sem bil pri kolegici, katera je naročila Siol in so ji na Telekomu naredili isto škodo kot pri moji punci in ji niso odobrili dostopa do T2. Vzeli so torej modri Siol + TV. V pogodbi jasno piše, da se zadeva montira ob dostavi paketa, vendar so ga prejeli po pošti. V sami pogodbi je bil ta stavek že v osnovi podčrtan z rdečo barvo. Saj mi je žal, da nisem slikal in prilepil sem. Sramota. Zadeva smo na koncu vseeno le napeljali, glede na to, da so bili podatki o tem, kam se kaj priklopi, pomanjkljivi, in smo morali večkrat klicati na Siol, ker ni nič delovalo.
Pri dostopu na internet si moral vstaviti CD, namestiti program in nadaljevati po navodilih, vendar se je na ekranu prikazalo le »dostop do interneta ni možen« - in to v času registracije. Kako pa se naj potem človek sploh registrira? Zoper smo klicali na Siol in končno uspeli po dolgotrajnem trudu.
Resetirali smo računalnik, a se na internet kljub temu nismo mogli prijaviti. Linija sploh ni bila aktivirana, zato smo spet klicali na Siol. Končno smo zadevo spravili k delovanju.
Nadaljevati smo hoteli še s televizijo. Živ polom. Nikjer ni pisalo, kje na modemu se vtaknejo kabli, zato sem preizkusil vse možne luknje. Predvideval sem, da se mora vtakniti v eno izmed »ethernet« lukenj in to sem tudi naredil. Zgodilo se ni nič. Napisalo mi je, da trenutno ne more prikazati programov, ker ni dostopa do centrale. Spet sem klical na Siol, kjer so mi povedali, da zadeva spet ni aktivirana. Ko so jo končno aktivirali, smo mi v treh urah zadevo usposobili tako kot treba. Zraven je seveda treba prišteti še približno 45 minut za montažo napeljave, ker smo želeli, da navzven ni vidna. Zvrtati smo morali tudi v steno. Zadevo smo morali tudi večkrat resetirati, ker se ni hotela avtomatsko nagraditi. Enostavno se je ugasnila in tako tudi ostala. Ko si jo prižgal, je postopek ponovila.
Pri T2 pa je mojster zadevo uredil v približno sedmih minutah dela.

Se opravičujem, če sem naredil kako napako. Trenutno imam zelo staro tipkovnico in tipke ostajajo notri."

#72 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 04 januar 2008 - 18:34

Wizmaster, ker deloma razumem tvoj problem, sem malce priredil tvoj post, da bodo ljudje lahko normalno brali. Ti pa priporočam, da zamenjaš tipkovnico, saj je verjetno hudo, da ti hočeš napisati recimo besedo "žal", a ti tipkovnica napiše "žou".

TUKAJ imaš en link, pa si izberi tipkovnico po svoji meri.

Pa še moja popravljena verzija tvojega posta.

"Pa mi povej slednje.
Zakaj potem v pogodbi piše, da se zadeva priključi ob dostavi, vendar pa se nismo dogovorili, kdo bo to naredil? Pa še to, ko že ravno omenjam. Zadnjič sem bil pri kolegici, katera je naročila Siol in so ji na Telekomu naredili isto škodo kot pri moji punci in ji niso odobrili dostopa do T2. Vzeli so torej modri Siol + TV. V pogodbi jasno piše, da se zadeva montira ob dostavi paketa, vendar so ga prejeli po pošti. V sami pogodbi je bil ta stavek že v osnovi podčrtan z rdečo barvo. Saj mi je žal, da nisem slikal in prilepil sem. Sramota. Zadeva smo na koncu vseeno le napeljali, glede na to, da so bili podatki o tem, kam se kaj priklopi, pomanjkljivi, in smo morali večkrat klicati na Siol, ker ni nič delovalo.
Pri dostopu na internet si moral vstaviti CD, namestiti program in nadaljevati po navodilih, vendar se je na ekranu prikazalo le »dostop do interneta ni možen« - in to v času registracije. Kako pa se naj potem človek sploh registrira? Zoper smo klicali na Siol in končno uspeli po dolgotrajnem trudu.
Resetirali smo računalnik, a se na internet kljub temu nismo mogli prijaviti. Linija sploh ni bila aktivirana, zato smo spet klicali na Siol. Končno smo zadevo spravili k delovanju.
Nadaljevati smo hoteli še s televizijo. Živ polom. Nikjer ni pisalo, kje na modemu se vtaknejo kabli, zato sem preizkusil vse možne luknje. Predvideval sem, da se mora vtakniti v eno izmed »ethernet« lukenj in to sem tudi naredil. Zgodilo se ni nič. Napisalo mi je, da trenutno ne more prikazati programov, ker ni dostopa do centrale. Spet sem klical na Siol, kjer so mi povedali, da zadeva spet ni aktivirana. Ko so jo končno aktivirali, smo mi v treh urah zadevo usposobili tako kot treba. Zraven je seveda treba prišteti še približno 45 minut za montažo napeljave, ker smo želeli, da navzven ni vidna. Zvrtati smo morali tudi v steno. Zadevo smo morali tudi večkrat resetirati, ker se ni hotela avtomatsko nagraditi. Enostavno se je ugasnila in tako tudi ostala. Ko si jo prižgal, je postopek ponovila.
Pri T2 pa je mojster zadevo uredil v približno sedmih minutah dela.

Se opravičujem, če sem naredil kako napako. Trenutno imam zelo staro tipkovnico in tipke ostajajo notri."

Veš ob tipkanju na tako tipkovnico hitro zgubiš potrplenje in živce, zato zadevo rahlo prirediš. Lepo od tebe da si si uzel čas in zadevo popravil. Dobiš petko v redovalnico za lepopis. :mrgreen:

Moj namen je bil povedati kaj se je zgodilo, zato da bojo drugi dvakrat pomislili predno se v neki spustijo.

Kar se tipkovnice tiče. Ko bom našel pravo jo bom kupil in ne rabim tvojega nasveta.

#73 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav

Objavljeno 04 januar 2008 - 18:41

Veš ob tipkanju na tako tipkovnico hitro zgubiš potrplenje in živce, zato zadevo rahlo prirediš. Lepo od tebe da si si uzel čas in zadevo popravil. Dobiš petko v redovalnico za lepopis. :mrgreen:

Kar se tipkovnice tiče. Ko bom našel pravo jo bom kupil in ne rabim tvojega nasveta.

No, potem pa hitro kupi, z nasvetom ali brez, predno si nabereš preveč kartonov za diskvalifikacijo.

PRAVILA FORUMA!

#74 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 04 januar 2008 - 21:51

No, potem pa hitro kupi, z nasvetom ali brez, predno si nabereš preveč kartonov za diskvalifikacijo.

PRAVILA FORUMA!

Kot sem že prej napisu, ko bo prava zame jo bom.

#75 ervin32

ervin32

Vajenec

• Members
  • 308 objav
  • Kraj:Sežana

Objavljeno 14 januar 2008 - 19:33

Jst čakam Telekom že 45 dni, da mi priklopijo PSTN priključek, ker drugače ne morem imeti adsl-ja. :x :nene: :joj:

#76 dj_pucko

dj_pucko

Raziskovalec

• Members
  • 52 objav

Objavljeno 14 januar 2008 - 21:20

Jaz imam tud en hud problem s SIOL-om.

Prej sem imel internetnega ponudnika "Perftech", ker pa je zdaj kupil TELEkom to podjetje imam same probleme...

Stvar je sledeča...

Vzel sem paket duo, ker naj bi bilo 4 mesece brezplačno za nowe naročnike. In glej ga zlomka, oni so mene obravnavali kot že obstoječega uporabnika SIOL storitev. Jaz pa nisem nikdar prej podpisal pogodbe z njimi :joj:

Sem poklical na telekom, pa so rekli da ste že podpisali pogodbo, pol me je pa vzdvignalo, sem jim nekaj krepkih powedal, naslednji dan pa takoj reklamacijo napisal.

zdaj upam da bo kaj..., če ne pa tožba :x

#77 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 15 januar 2008 - 08:24

dj_pucko, ja to pa je res nepošteno do bivših naročnikov Perftecha. Saj le ti niso krivi, da jih je slednji prodal Siolu. Osebno menim, da je bila ta poteza obžalovanja vredna, je pa po svoje edino logično, če pa Telekom drži neupravičeno visoke cene za "poslovne partnerje" medtem ko pa sebi praktično ne računa. Kar prav naj jim bo, ko izgubljajo tožbe. Saj so si sami krivi. :gun:

#78 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav

Objavljeno 15 januar 2008 - 08:45

Jaz imam tud en hud problem s SIOL-om.

Prej sem imel internetnega ponudnika "Perftech", ker pa je zdaj kupil TELEkom to podjetje imam same probleme...

Stvar je sledeča...

Vzel sem paket duo, ker naj bi bilo 4 mesece brezplačno za nowe naročnike. In glej ga zlomka, oni so mene obravnavali kot že obstoječega uporabnika SIOL storitev. Jaz pa nisem nikdar prej podpisal pogodbe z njimi :joj:

Sem poklical na telekom, pa so rekli da ste že podpisali pogodbo, pol me je pa vzdvignalo, sem jim nekaj krepkih powedal, naslednji dan pa takoj reklamacijo napisal.

zdaj upam da bo kaj..., če ne pa tožba :x

No, jaz ti pa poWem, da se popravi pri tipkanju črke V in W, saj boš drugače sWoje prispeWke bolj težko prebral!!!!

#79 dj_pucko

dj_pucko

Raziskovalec

• Members
  • 52 objav

Objavljeno 15 januar 2008 - 11:08

Finta je v tem, da sem po pošti dobil domov, da telekom prevzema Perftech in tam je pisalo, da za mene še veljajo posebne ugodnosti, če bom njihov novi naročnik vseeno katerega paketa.
Sprašujem se, KAKŠ NE ugodnosti?!? P.M.:shock: Š e dobro, da imam vse papirje doma shranjene pod ključem :mrgreen:

#80 dj_pucko

dj_pucko

Raziskovalec

• Members
  • 52 objav

Objavljeno 15 februar 2008 - 17:00

No po dolgotrajnem postopku, mi je le uspelo :bravo: Dobil sem 4 mesece brezplačnega interneta :ok: Kot sem rekel 2 lista sem reklemacije napisal, obrazložil stvar in malo še povzdvignil glas in je gratalo :) 122€ sem si prešparal... pol po 4 mes. pa še me veže pogodba za 2 mes. in potem grem definitivno drugemu ponudniku. J_B_Š  SIOL!!!:gun:

Tnx in LP

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov