Apple vs. Microsoft vs. Linux
Objavljeno 31 januar 2008 - 18:48
Objavljeno 31 januar 2008 - 19:42
Kar se tiče pa te strojen opreme se pa pri applu tudi kdaj zmotijo. Ti lahko povem glede rama v mojem macbooku(tista generacija pred tem k je zdej zunaj). Na applovi strani piše da podpira samo do dva giga rama, na forumih sem pa prebral da neuradno podpira do 4 giga, vednar bo sistem samo 3.3giga uporabljal. Tako da so nekateri dajali po 3 giga notri, vendar jim ni kaj hitreje delovalo kot če so imeli samo 2 giga. V resnici se je pa šlo, da če daš dva rama notri(2*1giga) bo hitreje delalo ker bo v dual linku(ali tako nekak).
Kar se tiče pa o uporabi OS X na PC je pa to samo za tiste k ne razumejo te filozofije, in bi radi to samo preizkusili in ni ista uporabniška izkušnja. Poleg tega je pa to nelegalno.
Objavljeno 31 januar 2008 - 21:46
In ne bom se več odzival na tvoje odgovore, pa karkoli napišeš proti meni. Ne da se mi ukvarjati s takimi osebki.
P.S. Spremeni nekatere tvoje pogovorne in skrajšano-pogovorne besede v slovenske besede, kot to zahteva pravilnik tega foruma.
Objavljeno 01 februar 2008 - 10:30
Recimo jaz sem človek, ki si rad včasih sam skupaj kak PC zmeče, pa sem in tja preizkusi kak program iz mase novih, ki se dnevno pojavljajo, pa mi je potem Windows OS še nekako najbolj primeren.Ni problema z gonilniki, največ je programov, osebno nimam problemov z varnostjo, pa še poznam jih najbolje.In res ne vidim pametnega razloga, da bi presedlal na Mac, niti bi z njim bil zadovoljen.
Po drugi strani pa naj tipični uporabniki Mac-a tudi kar ostanejo na njem, saj jim očitno nudi, kar potrebujejo.Zakaj bi sedaj nekoga šel prepričevati, da si naj omisli kaj drugega, če za to nima potrebe? :zvizg:
Malce več tolerantnosti res nebi škodilo!
Objavljeno 24 februar 2008 - 20:20
In sem se nasmejal ob določenih trditvah o Win OS različicah
Sam sem uporabljal praktično vse "večje" mejnike v razvoju Viste. In da vam lepo razjasnim malo zadev, čeprav je to vsem splošno znano (samo tega ni razbrat od tule).
Windows codename Longhorn:
-razvoj se je začel najprej na bazi Win XP sp2
-namen je bil razvit OS na .NET platformi - zelo globoko, do kernela
-zadeva je ratala ogormna in preveč buggy da bi se vzdrževala, zato je okrog gradnje 45xx zadeva poniknila
-kakšno leto po zadnji 4xxx verziji so se začele pojavljati prve 5xxx gradnje (praktično so vso staro kodo iz 4xxx gradenj stran vrgli), ki so v osnovi temeljile na bazi Windows Server 2003 R2 - tu je iz same Viste odletelo tudi največ obljubljenih zadev - v GUIju se je takoj opazilo da je odletel prvoten sidebar - ki je bil res zakon
-Sledile so prve Beta verzije, ter nato še RC verzije.
-Beta 0 je bila...khm... :sick:
-Beta 1 tut ni bla nevem kaj...
-RC0 in RC1 pa sta čez noč odpravila večino težav z Beta verzijami ;-) - in to je blo kako leto pred izidom OSa
-sama Vista se od RC do RTM verzije ni kaj bistveno spremenila, tako da JA, lahko uporabljaš (uporabljamo) Visto že več kot 2 leti ;-) -RTM verzijo pa slabo leto in pol ;-)
Kar se pa tiče kdo je boljši/slabši - Mirko53 je prav povedal: "Stvar je brez veze!"
Objavljeno 30 junij 2013 - 19:06
Microsoft in Apple. Sama cena appla je res posebna
... A mi je predvsem všeč to, ker ne rabiš kablov in imaš lepo ekran in računalnik v enem. Super! Poleg tega bi se mogel še navaditi, a se bi kaj kmalu to ni problem. Sem bil pri prijatelju, ki ima okoli 22" inchni apple ekran-računalnik, neverjetno kako gladko je delal.
Microsoft zato, ker je ceneje in sem navajen nanj. Najbrž bo naslednji računalnik še kar poganjal os. microsoft. ![]()
Objavljeno 30 junij 2013 - 23:56
To se mi zdi še zanimivo: https://en.wikipedia...oogle_Chrome_OS
Stvar se dograjuje, podpora se širi, OS izgleda OK, baziran je na Linux-u, switch med distribucijami deluje, cena in kakovost chromebookov je baje odlična.
Ma kdo kakšne izkušnje s tem? Kolikor gledam v SLO ni ravno razširjena zadeva, jih sploh kje prodajajo? Win8 & beyond ne mislim uporabljat, počasi bo pa treba zamenjat laptop.
Objavljeno 07 avgust 2013 - 20:01
Imel sem priložnost preizkusiti vse tri, mi je Linux najbolj všečen, čeprav imam XP trenutno, drugače pa se mi kot firma najbolj dopade Apple zaradi gadget-ov, čeprav vse stane ko hudič.
Prvič: XP, kdo to še uporablja
Je W7/8 dosti boljši.
Drugič: Zakaj ti je Linux najboljši?
![]()
Objavljeno 07 avgust 2013 - 21:22
Meni najbolj ustrezajo windowsi, ker večina časa delam na njih. Linux, se mi je velikokrat zgodilo, da se nisem najbolje znašel tako, da moj glas gre k windowsom. Applovega pa nikoli nisem imel priložnosti poizkusiti, tako da težko povem kaj mi je všeč in ne.
Objavljeno 15 junij 2017 - 16:00
Jaz sem za Microsoft. Vem, da so stvari drage, vendar se nekatere programe da uporabljat samo na Microsoftovih sistemih. Linux ima čisto drugačno strukturo sistema in je zato zelo zahteven za obvladovanje, Applovi sistemi so načeloma vredu, vendar so preveč omejeni.
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov