Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Apple vs. Microsoft vs. Linux

Odgovorov v temi: 158

Anketa: Za koga navijate? (109 član(i) je(so) oddal(i) glas(ove))

1. Apple (22 glasovi [20.18%])

Odstotek glasovanja: 20.18%

2. Linux (28 glasovi [25.69%])

Odstotek glasovanja: 25.69%

3. Microsoft (59 glasovi [54.13%])

Odstotek glasovanja: 54.13%

Glasuj Gostje ne morejo glasovati

#141 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 31 januar 2008 - 18:48

luka, razumem, kaj si hotel napisati prej, vendar sem ti dal kontra primer kot dokaz, da se ni potrebno usmeriti samo v eno strojno opremo in imeti idejo, da če delaš OS samo za to strojno opremo, da bo deloval najboljše. Zakaj potem nekateri Mac uporabniki kupujejo nekatere komponente drugih proizvajalcev in jim sistem deluje tudi hitreje, pa niso podpisane s strani Appla (bral sem na nekem Mac forumu, da mi ne boš očital napačnih podatkov), zakaj nekateri "hackerji" preizkušajo delovanje teh treh najpopularnejših OS-ov (Win, Mac, linux) na vseh možnih sistemih, PC, Mac, ... , in ugotavljajo, da je delovanje Mac-a na PC-ju zelo pogosto hitrejše in udobnejše, kot na originalnem Apple-u in za konec mi razloži še, ZAKAJ je Apple vreden svojih 30%, 40% več denarja od navadnega PC-ja (ne Mac OS, ampak Apple kot računalnik).

#142 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav
  • Kraj:Ig
  • Interesi:Elektronika, Mac,software pa še kej

Objavljeno 31 januar 2008 - 19:42

ytse, eno je neki k prebereš, drugo je pa k neki probaš. Za applov računalnik se boš veliko lažje vsedel in imel veliko boljši občutek, kot pa ob neki kišti. Gre se za uporabniško izkušnjo, in tega dosti ljudi ne razume.Meni je vse eno, če ti uporabljaš MS-DOS, ampak k se boš vsedel pa začel delat za applov računalnik boš imel neki poseben občutek.

Kar se tiče pa te strojen opreme se pa pri applu tudi kdaj zmotijo. Ti lahko povem glede rama v mojem macbooku(tista generacija pred tem k je zdej zunaj). Na applovi strani piše da podpira samo do dva giga rama, na forumih sem pa prebral da neuradno podpira do 4 giga, vednar bo sistem samo 3.3giga uporabljal. Tako da so nekateri dajali po 3 giga notri, vendar jim ni kaj hitreje delovalo kot če so imeli samo 2 giga. V resnici se je pa šlo, da če daš dva rama notri(2*1giga) bo hitreje delalo ker bo v dual linku(ali tako nekak).
Kar se tiče pa o uporabi OS X na PC je pa to samo za tiste k ne razumejo te filozofije, in bi radi to samo preizkusili in ni ista uporabniška izkušnja. Poleg tega je pa to nelegalno.

#143 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 31 januar 2008 - 21:46

luka, daj, ne natezavaj ljudi z idejo, da plačaš tistih 30% več in s tem dobiš poseben občutek za tem računalnikom, daj, lepo te prosim, nismo otroci. To kar se tebi dozdeva, da imaš poseben občutek, to je samo tvoja (in od vseh "only Mac" uporabnikov) psihična iluzija in pretvara. Ne bom zanikal, imajo lepe laptope, računalnike, simpatične, ampak to ni pogoj da se boš ti udobno in prijetno počutil, ko boš kaj počel na njem. Zato ne nakladaj takih oslarij za otroke. In spet, NE GOVORIM o OS-u (da ne bo pomote), ampak o strojni opremi, ki je po novem ista tudi za PC, ki te nikakor ne more pripeljati do "orgazma", samo iz razloga, ker ima nalepko jabolke, razen v psihičnih ekstremih.

In ne bom se več odzival na tvoje odgovore, pa karkoli napišeš proti meni. Ne da se mi ukvarjati s takimi osebki.

P.S. Spremeni nekatere tvoje pogovorne in skrajšano-pogovorne besede v slovenske besede, kot to zahteva pravilnik tega foruma.

#144 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav
  • Kraj:Ig
  • Interesi:Elektronika, Mac,software pa še kej

Objavljeno 31 januar 2008 - 23:33

ytse, ti si tudi misli kar si hočeš misliti. Jst si bom pa mislil kar si sam mislim in čutim.

#145 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 01 februar 2008 - 10:30

Stvar je res brez veze!Kot, da imam žensko, ki mi odgovarja in mi jo je užitek pogledati, potem pa hočem doseči, da naj vsi mislijo in čutijo enako!Le zakaj neki!
Recimo jaz sem človek, ki si rad včasih sam skupaj kak PC zmeče, pa sem in tja preizkusi kak program iz mase novih, ki se dnevno pojavljajo, pa mi je potem Windows OS še nekako najbolj primeren.Ni problema z gonilniki, največ je programov, osebno nimam problemov z varnostjo, pa še poznam jih najbolje.In res ne vidim pametnega razloga, da bi presedlal na Mac, niti bi z njim bil zadovoljen.
Po drugi strani pa naj tipični uporabniki Mac-a tudi kar ostanejo na njem, saj jim očitno nudi, kar potrebujejo.Zakaj bi sedaj nekoga šel prepričevati, da si naj omisli kaj drugega, če za to nima potrebe? :zvizg:
Malce več tolerantnosti res nebi škodilo!

#146 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 01 februar 2008 - 14:48

Uporabljam XP, tako da gre glas Microsoftu.
Vse ostalo pa še sploh videl nisem :roll:

#147 Oricron

Oricron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.026 objav
  • Kraj:Štajerska - Lj
  • Interesi:marsikaj...

Objavljeno 24 februar 2008 - 20:20

Ja, vem da obujam staro temo, samo sem naletel na link do nje v drugi temi... Pa sem malo prebral, kaj se je napisalo od kar sem nazadnje sem gledal.

In sem se nasmejal ob določenih trditvah o Win OS različicah :mrgreen:

Sam sem uporabljal praktično vse "večje" mejnike v razvoju Viste. In da vam lepo razjasnim malo zadev, čeprav je to vsem splošno znano (samo tega ni razbrat od tule).

Windows codename Longhorn:
-razvoj se je začel najprej na bazi Win XP sp2
-namen je bil razvit OS na .NET platformi - zelo globoko, do kernela
-zadeva je ratala ogormna in preveč buggy da bi se vzdrževala, zato je okrog gradnje 45xx zadeva poniknila
-kakšno leto po zadnji 4xxx verziji so se začele pojavljati prve 5xxx gradnje (praktično so vso staro kodo iz 4xxx gradenj stran vrgli), ki so v osnovi temeljile na bazi Windows Server 2003 R2 - tu je iz same Viste odletelo tudi največ obljubljenih zadev - v GUIju se je takoj opazilo da je odletel prvoten sidebar - ki je bil res zakon :) , v samem jedru pa določeni deli .NET 3.5 (prej WinFX) in predvsem Win FS (oja Apple fani, Win FS je bil prisoten pred gradnjo 4xxx, okrog leta 2002 - daleč pred Spotlightom - in pol MS kopira :joj: )
-Sledile so prve Beta verzije, ter nato še RC verzije.
-Beta 0 je bila...khm... :sick:
-Beta 1 tut ni bla nevem kaj...
-RC0 in RC1 pa sta čez noč odpravila večino težav z Beta verzijami ;-) - in to je blo kako leto pred izidom OSa

-sama Vista se od RC do RTM verzije ni kaj bistveno spremenila, tako da JA, lahko uporabljaš (uporabljamo) Visto že več kot 2 leti ;-) -RTM verzijo pa slabo leto in pol ;-)

Kar se pa tiče kdo je boljši/slabši - Mirko53 je prav povedal: "Stvar je brez veze!" :)

#148 opeter

opeter

Sufler

• Members
  • 190 objav

Objavljeno 25 februar 2008 - 08:31

Maca sem uporabljal 15 let, zdaj sem na PC-ju.

#149 Dimitar.Novakovski56396

Dimitar.Novakovski56396

nOObie

• Members
  • 2 objav

Objavljeno 15 junij 2013 - 21:13

Apple je svoj svet pa mac tudi, samo ko se enkrat naučiš vseh for nočeš več drugega operacijskega sistema ko mac os x...

#150 Murdoc

Murdoc

Pomagač

• Members
  • 490 objav

Objavljeno 16 junij 2013 - 15:13

Vseeno nočem nič od Appla - ne računalnikov, ne telefonov, ne tabletov. Uporabljam Linux in Microsoft, slednjega imam že poln kufer. Torej Linux.

#151 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 16 junij 2013 - 22:17

Appla jaz nebi vzel samo zato, ker sem navajen na Microsoft. Probal sem tudi linux, ampak sem zgubil živce... tako da linux, ne hvala :)

#152 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 29 junij 2013 - 01:01

Bi se kar strinjal s predhodnikom. Linux mi nikoli ni ležal. Mac OS sicer ni slab, a kaj ko so računalniki tako dragi. Na Windowse smo pa tko al tko vsi navajeni, ker jih gonimo že dve desetletji.

#153 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Members
  • 950 objav
  • Interesi:Imam rad adrenalinske športe, ko sem doma oblikujem, ob petkih pa rad hodimo ven na žurke;)

Objavljeno 30 junij 2013 - 19:06

Microsoft in Apple. Sama cena appla je res posebna ;)... A mi je predvsem všeč to, ker ne rabiš kablov in imaš lepo ekran in računalnik v enem. Super! Poleg tega bi se mogel še navaditi, a se bi kaj kmalu to ni problem. Sem bil pri prijatelju, ki ima okoli 22" inchni apple ekran-računalnik, neverjetno kako gladko je delal.

Microsoft zato, ker je ceneje in sem navajen nanj. Najbrž bo naslednji računalnik še kar poganjal os. microsoft. :)

#154 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 30 junij 2013 - 21:23

Saj Windows 8 tudi dela gladko če imaš kolikor toliko spodobno mašino. V časih je bila ta razlika med gladkim delovanjem večja.

#155 Murdoc

Murdoc

Pomagač

• Members
  • 490 objav

Objavljeno 30 junij 2013 - 23:56

To se mi zdi še zanimivo: https://en.wikipedia...oogle_Chrome_OS

Stvar se dograjuje, podpora se širi, OS izgleda OK, baziran je na Linux-u, switch med distribucijami deluje, cena in kakovost chromebookov je baje odlična.

Ma kdo kakšne izkušnje s tem? Kolikor gledam v SLO ni ravno razširjena zadeva, jih sploh kje prodajajo? Win8 & beyond ne mislim uporabljat, počasi bo pa treba zamenjat laptop.

#156 Aleksander

Aleksander

nOObie

• Members
  • 9 objav

Objavljeno 07 avgust 2013 - 13:59

doma imam na računalniku dual boot vista/linux ubuntu 13, na laptopu pa ubuntu 13 , meni osebno je linux dosti dosti boljši, edini - pri linuxu je slaba podpora

#157 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 07 avgust 2013 - 20:01

Imel sem priložnost preizkusiti vse tri, mi je Linux najbolj všečen, čeprav imam XP trenutno, drugače pa se mi kot firma najbolj dopade Apple zaradi gadget-ov, čeprav vse stane ko hudič.

Prvič: XP, kdo to še uporablja :) Je W7/8 dosti boljši.

Drugič: Zakaj ti je Linux najboljši?

:)

#158 jaka 8

jaka 8

Raziskovalec

• Members
  • 75 objav
  • Kraj:Ljubljana
  • Interesi:Programiranje

Objavljeno 07 avgust 2013 - 21:22

Meni najbolj ustrezajo windowsi, ker večina časa delam na njih. Linux, se mi je velikokrat zgodilo, da se nisem najbolje znašel tako, da moj glas gre k windowsom. Applovega pa nikoli nisem imel priložnosti poizkusiti, tako da težko povem kaj mi je všeč in ne.

#159 Tobija T327

Tobija T327

nOObie

• Members
  • 15 objav

Objavljeno 15 junij 2017 - 16:00

Jaz sem za Microsoft. Vem, da so stvari drage, vendar se nekatere programe da uporabljat samo na Microsoftovih sistemih. Linux ima čisto drugačno strukturo sistema in je zato zelo zahteven za obvladovanje, Applovi sistemi so načeloma vredu, vendar so preveč omejeni.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov