Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Apple vs. Microsoft vs. Linux

Odgovorov v temi: 158

Anketa: Za koga navijate? (109 član(i) je(so) oddal(i) glas(ove))

1. Apple (22 glasovi [20.18%])

Odstotek glasovanja: 20.18%

2. Linux (28 glasovi [25.69%])

Odstotek glasovanja: 25.69%

3. Microsoft (59 glasovi [54.13%])

Odstotek glasovanja: 54.13%

Glasuj Gostje ne morejo glasovati

#101 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 20 januar 2008 - 21:00

majaron, kot prvo, niti pod razno se mi ne da brati vsega tistega, kar me ne zanima, kot drugo sem prebral dovolj tam, da vem približno, za kaj se gre.

To kar si ti baje imel Visto že dve leti nazaj, to ni Windows Vista, tudi sam sem dobil v roke nekaj v tem smislu, ta, tako imenovani Windows Longhorn, vendar to ni današnji Windows Vista, to je le nek na novo načečkani Windows XP, z malenkostno spremembo grafičnega vmesnika, da bi nekako izgledal kot prihajajoči Windows Vista, dodali so še nekatere "hotfix-e", nekaj neuporabnih novih aplikacij, in tako naprej, poimenovali so ga Windows Longhorn in ne Windows Vista, ker je baziral na Windows XP-ju, Vista pa naj bi bila na popolnoma novi bazi.
Zatorej Vindows Vista, takšna kot je danes je torej uradno izšlja, tako kot piše v tistem linku wikipedije, januarja 2007, vse prej je samo nek povod v Visto, razen če ni piratsko pobrana z drugih virov, zaradi možnih piratov v razvojnem krogu Windows Viste, a to spet, kot piše tam, ne more biti več kot leto in 3, 4 mesece nazaj.

Se mi pa ne da več ukvarjati s tem, zato ne bom več komentiral.

Bi mogoče ti lahko utemeljil svojo teorijo?

Takim, ki ne razumejo bistvo povedanega, ne bom znova in znova razlagal, za kaj se gre. Sem ti tudi preko privatnih sporočil več kot preveč povedal in ti ne bom še enkrat.

In spet, če si ti tak ekspert in veš vse o razvoju katerekoli inačice Windows-a, tudi Longhorn-a, zakaj potem dejansko ne poveš, za kaj se vse to gre in nam morebiti dokažeš našo zmoto, ne pa samo da pribijaš nekomu na nos tvoje nedoraslo vedenje.

P.S. vidim, da kljub opozorilu moderatorja ne popravljaš svojega načina pisanja, ti samo nadaljuj svojo pot, hitro boš prejel pisno opozorilo in morebiti nadaljevanje.

#102 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 20 januar 2008 - 21:42

Aha in kaj v tem postu ni prav napisano? Prejšnjega sem popravil da ti ne bo preveč v nos rinil! Se iskreno oproščam. In gdaj si ti povedal in dokazal oziroma utemeljil svojo teorijo? In je tisto tvoje bistvo utemeljeno?

citiram:
No Longhorn beta this year - Microsoft

Microsoft's efforts to bolster security in Windows XP are likely to delay the release of a widespread test version of its forthcoming operating system until next year, Microsoft's top executives have told ZDNet UK sister site CNET News.com. (se pravi longhorn in XP nista isto, oziroma longhorn je nanovo napisan OS) mislem da se da razbrati da sta to dva različna OS-a

"Longhorn" was the codename for the release of Microsoft Windows following Windows XP, which officially now is "Windows Vista". Microsoft often uses codenames to refer to unreleased products until a final commercial product name is determined. For comparison, Windows XP was codenamed “Whistler” during its development. Lepo napisano da ni samo popravek ampak naslednik.

Verjetno pa si jaz narobe zadeve predstavljam. Možno. Preko ZS pa mi nisi povedal nič, kar bi koristilo tvojemu zgoraj napisanemu postu glede longhorna.

#103 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 20 januar 2008 - 23:05

Ma pi*da Wizmaster, kaj res nisi sposoben dojeti kaj je napisano z vseh strani, tudi z moje, pa tudi s tvoje. Š e enkrat si preberi vse in poskusi razumeti naslednje.

Windows XP je en operacijski sistem podjetja Microsoft, Windows Vista je naslednjik prejšnjega. V času razvoja slednjega, so poimenovali projekt "Longhorn", a niti pod razno ne verjamem, da so ga začeli pisati iz ničle, popolnega začetka, ampak so vzeli za bazo predhodnika in ga začeli spreminjati. V času dveh let nazaj, času o katerem govorimo, ko je bil "longhorn" v začetni fazi razvoja in je bil precej podoben XP-jem, v bazi zelo, v grafičnem vmesniku so ga pa nekoliko spremenili, da bi nakazali nov operacijski sistem. S časom, z leti, so ga dopolnjevali in spreminjali, popolnoma normalo, ampak to še vedno ni bilo niti blizu Windows Visti, temveč napoved Viste, to je razvoj Viste, vse do uradne alfa, beta, katerekoli verzije, ki so jo dali uradno ven. Vse ostalo, kar je bilo možno pobrati z interneta, dobiti z drugih virov, je pa ali piratsko pridobljen delni izdelek razvoja, ali pa kakšen stranski projekt podružnic Microsoft-a in ne originalni "longhorn", kaj šele Vista alfa, beta.
Windows Vista je izključno to, kar je danes, in ne to kar je bilo 2, 3 leta nazaj.

Ti je zdaj vsaj nekoliko jasno, vse povezave in vse besede.

P.S. glede tvojega pisanja nisem omenjal tistega v citatu, ampak vse pred tem in po opozorilu moderatorja. In še dopolnilo, NI Gdaj, ampak Kdaj, in NI mislEm, ampak mislIm.

#104 majaron

majaron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.260 objav

Objavljeno 20 januar 2008 - 23:18

Sem se že nekqaj časa nazaj odmaknil od tele debate, ker nima smisla da komur koli kaj dokazujem.
Je pa tule en članek, če ga kdo želi prebrat - development of windows vista.
http://en.wikipedia....f_Windows_Vista

Š e za hitro informacijo: wndows vista beta1 je bila izdana že 27.07.2005 - leto in pol pred uradnim izidom viste.

#105 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 21 januar 2008 - 16:31

Sem se že nekqaj časa nazaj odmaknil od tele debate, ker nima smisla da komur koli kaj dokazujem.
Je pa tule en članek, če ga kdo želi prebrat - development of windows vista.
http://en.wikipedia....f_Windows_Vista

Š e za hitro informacijo: wndows vista beta1 je bila izdana že 27.07.2005 - leto in pol pred uradnim izidom viste.

majaron hvala za link, ki potrjuje mojo delno zmoto.

#106 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 21 januar 2008 - 16:47

Ma pi*da Wizmaster, kaj res nisi sposoben dojeti kaj je napisano z vseh strani, tudi z moje, pa tudi s tvoje. Š e enkrat si preberi vse in poskusi razumeti naslednje.

Windows XP je en operacijski sistem podjetja Microsoft, Windows Vista je naslednjik prejšnjega. V času razvoja slednjega, so poimenovali projekt "Longhorn", a niti pod razno ne verjamem, da so ga začeli pisati iz ničle, popolnega začetka, ampak so vzeli za bazo predhodnika in ga začeli spreminjati. V času dveh let nazaj, času o katerem govorimo, ko je bil "longhorn" v začetni fazi razvoja in je bil precej podoben XP-jem, v bazi zelo, v grafičnem vmesniku so ga pa nekoliko spremenili, da bi nakazali nov operacijski sistem. S časom, z leti, so ga dopolnjevali in spreminjali, popolnoma normalo, ampak to še vedno ni bilo niti blizu Windows Visti, temveč napoved Viste, to je razvoj Viste, vse do uradne alfa, beta, katerekoli verzije, ki so jo dali uradno ven. Vse ostalo, kar je bilo možno pobrati z interneta, dobiti z drugih virov, je pa ali piratsko pridobljen delni izdelek razvoja, ali pa kakšen stranski projekt podružnic Microsoft-a in ne originalni "longhorn", kaj šele Vista alfa, beta.
Windows Vista je izključno to, kar je danes, in ne to kar je bilo 2, 3 leta nazaj.

Ti je zdaj vsaj nekoliko jasno, vse povezave in vse besede.

P.S. glede tvojega pisanja nisem omenjal tistega v citatu, ampak vse pred tem in po opozorilu moderatorja. In še dopolnilo, NI Gdaj, ampak Kdaj, in NI mislEm, ampak mislIm.

Tebi pa lahko samo rečem da glede na tvojo pisavo predvideva da si starejša oseba, vendar kot očitno samo po letih. Ja priznam že pri ta prvem ZS sem videl da si eden tistih ki se rad obremenjuje z življenjem drugih, zato sem te začel provocirat in bolj ko si rinil vame bolj mi je pasal te je*at v glavo.

Nekdo mi je dejal, da kar se ne tiče tebe naj tako ostane in se nimaš kaj vtikat v le te zadeve (saj si dost inteligenten pa izračunaj kaj z tem mislim povedat).

Lahko bi bil človek in zadevo rešil kot jo je majaron z enim samim linkom, ki dokazuje da nisem imel prav in to je vse kar sem hotel. In da ne bo pomote nikoli nisem rekel da ti nimaš prav in jaz imam. Sem pa rekel da utemelji svojo teorijo. Kar se pa mojega ciničnega smeha tiče pa je bil namenjen tistemu delu tvojega posta citiram:

majaron, kot prvo, niti pod razno se mi ne da brati vsega tistega, kar me ne zanima, kot drugo sem prebral dovolj tam, da vem približno, za kaj se gre.

in še to glede ilegalnih kopij citiram:

tudi sam sem dobil v roke nekaj v tem smislu, ta, tako imenovani Windows Longhorn

Upam da veš na kaj sem z tem ciljal. Sicer se ti pa ni treba obremenjevati, ker je spet samo še ena provokacija.

Aja pa spoštujem pravila foruma , vendar ker obiskujem pač forume, ki so malo bolj sproščeni se teško privadim.

Se izkreno oproščam za eno velko (popravek VELIKO) svinjarijo, ki sem jo napravil :ok:

#107 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav
  • Kraj:Ig
  • Interesi:Elektronika, Mac,software pa še kej

Objavljeno 21 januar 2008 - 19:16

Š e en problem z windows uporabniki, kregajo se :hmm: Zdi se mi, saj v Ameriki, da imajo dosti mac društev pa debatirajo o tem, medtem ko je redko katero PC društvo.

#108 majaron

majaron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.260 objav

Objavljeno 21 januar 2008 - 19:36

Samo na stavek: Mac users have longer dicks, še čakam.

Pol sm slišu pa vse :hmm:

#109 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 921 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 21 januar 2008 - 20:24

Sem za Microsoft.

#110 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 21 januar 2008 - 23:06

Samo na stavek: Mac users have longer dicks, še čakam.

Pol sm slišu pa vse :hmm:

Samo ljubosumen si :hmm: priznaj :hmm: hec!

Mac hating: it's like a religion. How about you keep it to yourself?

#111 Hertz

Hertz

Sufler

• Members
  • 240 objav
  • Kraj:Promised DreamLand aka localhost

Objavljeno 29 januar 2008 - 00:25

Moj glas gre za Linux. Zakaj?

Zato ker lahko testiram in delam z različnimi distribucijami (da ni dolgčas), ima boljši release cycle (npr. Ubuntu 2x na leto, Windows 1x na 5 let), uporabljam različne grafične umesnike (Gnome, Kde, Xfce,...), če želim lahko delam v terminalu, kar je veliko hitrejše kot pa klikanje, cenovno je ugoden (beri zastonj), kaj je že to virus, spyware?, strojno je nezahteven (bojlši efekti kot v Visti že z integrirano grafično kartico), posodobim lahko vsak program posebej ali pa vse z enim ukazom in brez ponovnega zagona, porabi manj sistemskih sredstev (antivirusi,antispyware programi,itd), nastavitve za vse programe so prenosljive (home mapa), poganjam lahko več verzij istega programa hkrati (IE 6.0, 7.0,...), uporabljam nešteto programov kateri delujejo samo na Linuxu (compiz) in tudi Windows programe...itd :ok:

LP

#112 Oasis

Oasis

Raziskovalec

• Members
  • 64 objav

Objavljeno 29 januar 2008 - 14:46

Hertz, in tudi Windows programe? Se da zrihtat da dela photoshop na Linuxu?

#113 dragan75

dragan75

Mojster

• Members
  • 1.633 objav
  • Kraj:Bukovica (NG)

Objavljeno 29 januar 2008 - 15:07

Tudi Photoshop dela na Linuxu.
http://appdb.winehq....?...tion&iId=17

#114 destroyer2k

destroyer2k

Poročevalec

• Members
  • 723 objav

Objavljeno 29 januar 2008 - 15:13

Hertz,

Nekaj mi edino moti, če ste vi tako ponosni na linux zastonj zakaj potem tudi obstaja različica kateram je plačjiva? In ne mislim da dvd plačaš amapk sam OS linux moraš plačati, katera distribucija je to se ne spomnim, ampak je ena plačjiva.

#115 maxthegamer

maxthegamer

Vajenec

• Members
  • 331 objav
  • Kraj:pred računalnikom
  • Interesi:računalništvo

Objavljeno 29 januar 2008 - 16:30

Za Microsoft, sicer pa mi je vseeno kdo je boljši.

#116 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 29 januar 2008 - 18:04

destroyer2k, ja oprosti k hočejo eni od tega živet.

#117 destroyer2k

destroyer2k

Poročevalec

• Members
  • 723 objav

Objavljeno 29 januar 2008 - 18:18

luka,

Ne glej jaz ih razumem in tudi podpiram da dajo na najbolše verzije nekaj za plačat. Samo moti me ko večina govori da linux je najbolši, ker je brezplačen in ko kdo pove da obstajajo da so tudi plačljive verzije pa ne to ni mogoče linux is free only. Samo hotel sem povedati da tudi linux ni vsak free.

#118 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 29 januar 2008 - 18:43

destroyer2k, te razumem ja. Me zanima koliko daleč bi prišel linux če nebi bil odprtokoden?

#119 SoundTechnic

SoundTechnic

Pomagač

• Members
  • 481 objav
  • Interesi:Motorji, audio tehnika, elektro zadeve, računalništvo :P

Objavljeno 29 januar 2008 - 20:16

Isto sranje bi bil kot windows. destroyer2k, nevem kaj te moti, da so nekatere plačljive ker to ne vpliva na nič. Če boš rabil dober distro za server boš pač pogledal proti debianu, gentoo,... ker vrjetno ne boš vzel kakšnega Red hat-a za tvoj domači serverček ker enostavno ne rabiš rec. njihovega supporta, itd. Za mariskatere firme so pa takšni distroji zelo zanimivi.

#120 Yamaha2005

Yamaha2005

Gospod s kravato

• Members
  • 1.017 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 29 januar 2008 - 20:22

Za Microsoft.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov