Ubuntu vprašanja
Ustvaril
Oasis
, feb 14 2008 14:29
Odgovorov v temi: 182
Objavljeno 27 maj 2008 - 13:11
sudo apt-get install b43-fwcutter
sudo apt-get install build-essential
wget http://www.orbit-lab...8-04-29.tar.bz2
tar jxvf compat-wireless-2008-04-29.tar.bz2
cd compat-wireless-2008-04-09
make (mora končat brez errorjev)
sudo make install
sudo make load
sudo nano gedit /etc/rc.local
modprobe -r ssb # unloading ssb
modprobe b43 # loading b43
modprobe ssb # loading ssb
shranis in resetiras
sudo apt-get install build-essential
wget http://www.orbit-lab...8-04-29.tar.bz2
tar jxvf compat-wireless-2008-04-29.tar.bz2
cd compat-wireless-2008-04-09
make (mora končat brez errorjev)
sudo make install
sudo make load
sudo nano gedit /etc/rc.local
modprobe -r ssb # unloading ssb
modprobe b43 # loading b43
modprobe ssb # loading ssb
shranis in resetiras
Objavljeno 27 maj 2008 - 15:56
hdx13377, CrazyLemon, hvala obema.
Next question: Ali obstaja kak program z grafičnim vmesnikom za snemanje namizja. Lahko tudi brez zvoka. Če pa ne pa kak ki deluje le v terminalu samo z tutorialom.
Prosim
Hvala.
Add/Remove Programi in najdes recordmydesktop.
Lahko ga poženeš prek terminala z ukazom recordmydesktop , lahko pa uporabiš GUI

Edit: Ups nism vidu da si že najdu

P.s. obstaja tudi istanbul record probaj

Objavljeno 27 maj 2008 - 19:37
CrazyLemon, jah sem že poiskusil a najbolje mi deluje privzeti.
Imam pa problem saj ko ga poženem preko ''f2'' mi začne samo od sebe snemat brez kakršenkoli pritrditve oz. okenca. Ko pa odprem preko terminala pa samo napiše v kaki resoluciji snema. Sicer trenutno nimam namena snemat, se pa oglasim čez mesec ko dobim veliko boljši računalnik in bo to delalo BP.
Kako ustavim nek program ki deluje brez okna, kakršega koli znaka or what so ever? (pri meni recordmydesktop(RmD)
Imam pa problem saj ko ga poženem preko ''f2'' mi začne samo od sebe snemat brez kakršenkoli pritrditve oz. okenca. Ko pa odprem preko terminala pa samo napiše v kaki resoluciji snema. Sicer trenutno nimam namena snemat, se pa oglasim čez mesec ko dobim veliko boljši računalnik in bo to delalo BP.
Kako ustavim nek program ki deluje brez okna, kakršega koli znaka or what so ever? (pri meni recordmydesktop(RmD)
Objavljeno 05 junij 2008 - 16:32
Ubuntu mi je všeč že v vseh možnih pogledih, razen dveh:
1. Za program Super ne najdem zamenjave z toliko output možnostmi.
2. Vsaka igra (igram pa le UrbanTerror in Nexuiz ter kakšno drugo malenkost) mi zašteka celoten komp po 15 minutah igranja. Prej (nevem pred čim) mi tega ni delalo, pojavilo se je samo od sebe. Potreben je restart. Ali se da kako rešit?
1. Za program Super ne najdem zamenjave z toliko output možnostmi.
2. Vsaka igra (igram pa le UrbanTerror in Nexuiz ter kakšno drugo malenkost) mi zašteka celoten komp po 15 minutah igranja. Prej (nevem pred čim) mi tega ni delalo, pojavilo se je samo od sebe. Potreben je restart. Ali se da kako rešit?
Objavljeno 08 junij 2008 - 01:13
CrazyLemon, ubistvu je meni čisto dovolj. Igram Tux mariota, Nexuiz in UrbanTerror in je dovolj zame.
Samo še zanima me eno: kako naj spremenim default nastavitve za compiz, saj moram pred igranjem efekte izključit, po ponovni vključitvi pa so nastavitve kompletno drugačne (default).
Samo še zanima me eno: kako naj spremenim default nastavitve za compiz, saj moram pred igranjem efekte izključit, po ponovni vključitvi pa so nastavitve kompletno drugačne (default).
Objavljeno 16 junij 2008 - 07:13
Če imaš ATI, poskusi tole: http://albertomilone...a_scripts1.html
(najprej je bilo samo za Nvidia grafiko, naj te to v linku ne moti). Če to ne bo pomagalo, je narobe nekaj drugega.
(najprej je bilo samo za Nvidia grafiko, naj te to v linku ne moti). Če to ne bo pomagalo, je narobe nekaj drugega.
Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov