Ubuntu vprašanja
Objavljeno 05 julij 2008 - 20:28

Imam problem z nalaganjem linux distribucij Ubuntu, OpenSuse, Fedora ... Problem je v tem ko zaženem install cd, se mi izpiše Loading Linux Kernel, nato pa črn ekran, v tem primeru lahko samo ugasnem računalnik. :nene:
Na starejšem računalniku in na prenosniku naložim brez problema, samo na novem ne.
Kaj bi lahko bilo narobe?
Objavljeno 06 julij 2008 - 02:39
Nekaj se zaplete pri grafiki. Mogoče prevelika resolucija?
Poskusil sem tudi z manjšo resolucijo, ter v VESA načinu in spet isto.

hudic20, kakšno strojno opremo imaš? Če je standardna stvar potem bi moral delat, če ne je pa pomankljivost kernel-a kot nesuport tvoje opreme. Če pa hočeš to rešit pa jim piši. Ampak bi moral delat razen če imaš nekaj eksotičnega.
Procesor: Intel Dual Core 2 1.8GHz
Matična pl.: Intel DP965LT
Grafična k. : Ati Radeon x1650pro
Disk: SATA 250
Mislim, da bi moral delat normalno ... razen, če je grafična problem.

Objavljeno 06 julij 2008 - 19:25
Objavljeno 06 julij 2008 - 21:01
hudic20, poskusi s kako drugo osnovo kot debian/fedora. Edino tegale se spomnem. Ali pa če naložiš ubuntu 7 ali 6 ki ima starejšo verzijo kernela in če je napaka v novejšem kernelu in bo starejši delal lahko potem posodobiš preko updates v Ubuntuju. I am out of ideas.
Zgoraj sem napisal distribucijo Fedora, ker sem več distribucij probal naložit, pa ni ratal :x ... bom probal še s starejšo verzijo Ubuntu.
PS: Pa mi je le uspelo :bravo: Očitno me neki DVD zapisovalnik nagaja

Problem pa nastane zdaj, ko se mora linux zagnat ( grub ), moram kakšno minuto počakat :x , ampak ni panike .

Objavljeno 08 julij 2008 - 09:41
A ti odšteva to minuto? Če ja pol lahko nastaviš da je manj sekund
nano /boot/grub/menu.lst
timeout nastimas na manj
LP
Ne. Neodšteva mi. To še preden se pokaže grub (ko lahko izbiraš operacijski sistem Windows ali pa Ubuntu).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Naložil sem WoW z Wine. Zdaj me pa zanima, zakaj mi ne pokaže vseh detajlov? So gonilniki krivi ali nastavitve?
Navodila: https://help.ubuntu....WorldofWarcraft
If you experience a problem with missing character and object models, and/or the login windows background is black
add: SET M2UseShaders "0"tudi to sem vpisal.

PS: No to sem pa pozabil vpisat. :joj:

Zdaj dela, neki me pa še zanima, če kdo ve. Zakaj slika utripa, ko igram. :shock:

Objavljeno 09 julij 2008 - 13:06
Objavljeno 13 julij 2008 - 10:09
pmatvos ->
whereis sambaal pa
sudo find / -iname samba..vendar ti kr prvo predlagam.
Pa še kar se tiče aplikacij v wine menuju...desni klik na Programi -> Uredi menuje -> Wine ..in tam zbrišeš kar nimaš več nameščenga.
LP
Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov