Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Ubuntu vprašanja

Odgovorov v temi: 182

#161 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 28 december 2009 - 10:30

Logical...naredi Logical particije.

#162 jodlajodla

jodlajodla

Sufler

• Members
  • 247 objav

Objavljeno 28 december 2009 - 10:33

težavo sem že rešil, na malo drugačen način, vseeno hvala <_<

EDIT: Imam še eno vprašanje - Zakaj mi ob igranu igre preko spleta (RuneScape) ob HighDetail vse rata počasno? Velik % uporabe se vidi že tudi na slabšem StandardDetail - uporaba procesorja je okoli 60-100%. Kako bi rešil problem? ;)

#163 Barton 2500+

Barton 2500+

Pomagač

• Members
  • 445 objav
  • Kraj:Summoners Rift (:

Objavljeno 28 december 2009 - 11:19

Pozdravljeni!
Danes bom naložil Ubuntu na moj najstarejši računalnik, ki ga bi imel potem kot neke vrste downloader za ponoči.
Zanima me kje naj dobim driverje za Voodoo 3, ter če rabim še kak drug driver? matična npr...
Zanima me še če Ubuntu podpira Opero ali je Firefox only??

#164 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 28 december 2009 - 11:33

Za Voodoo poglej: http://help.ubuntu.c...doo3doesnotdo3d
Lahko tudi Opero namestiš.

Če imaš starejši računalnik ti priporočam Xubuntu (http://xubuntu.com/), ker Ubuntu rabi vsaj 512MB rama.

#165 Barton 2500+

Barton 2500+

Pomagač

• Members
  • 445 objav

Objavljeno 28 december 2009 - 11:44

Xubuntu torej. Link za grafično še vedno velja? Računalnik pa ima 256 SDR RAMa in pa P3 procesor <_<
saj bom potem to lahko povezal za sharing files z win7 ter še nekaj xp računalniki?

#166 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 28 december 2009 - 11:49

Once installed, Xubuntu can run with starting from 192 (or even just 128) MB RAM, but it is strongly recommended to have at least 256 MB RAM.

Torej bo v redu.

Glede sharinga pa tudi verjetno ne bi smelo biti težav s Sambo.

#167 Barton 2500+

Barton 2500+

Pomagač

• Members
  • 445 objav

Objavljeno 28 december 2009 - 11:58

Kako pa je z grafiko? Lahko bi pač odstranil Voodoo3 in pustil integrirano?? ker vbistvu bo imel računalnik le funkcijo serverja...IN pa še kaj je alternativa wiraru oz ali dela na linuxu?

#168 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 28 december 2009 - 12:04

Kako pa je z grafiko? Lahko bi pač odstranil Voodoo3 in pustil integrirano?? ker vbistvu bo imel računalnik le funkcijo serverja...IN pa še kaj je alternativa wiraru oz ali dela na linuxu?

Lahko probaš tutorial do katerega sem zgoraj dal link, zelo verjetno bo delovalo tudi na Xubuntuju.

WinRARova alternativa je že privzeto vgrajena v Ubuntu/Xubuntu.

#169 brezimenko

brezimenko

Mojster

• Members
  • 1.619 objav
  • Kraj:Nekje v rovtah pri Tolminu

Objavljeno 07 februar 2010 - 13:58

Men pa zanima če je kakšna razlika med Gnome in KDE? Namreč na openSUSE mi ne uspe nstavit grafičnih gonilnikov imam pa KDE. Pred tem sem imel Ubuntuje z namizjem Gnome in takrat sem imel gonilnike za grafično vendar s to težavo, da sem moral vsakokrat, ko sem zagnal sistem, zagnati tudi gonilnike ročno. Sedaj sem se odločil, da bi uporabil kUbuntuje pa me zanima razen namizja, če ti uporabnost ostane ista kot na okolju Gnome.

#170 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 09 februar 2010 - 19:48

Hi,

imam še jaz eno vprašanje, ker sem zelo tesno z časom se nimam časa poigravat z to težavo in mislim da je precej "straight forward" problemček.
No problemček je tak, na resoluciji, 1024x768 slika na zaslonu skoči skupaj vedno, razen če nastaviš refresh rate na 75Hz, potem je vredu(to je problem z grafično ali monitorom, ker se to dogaja na bilokaterem OSu) in na Kubuntu 9.04 v KDE4 nastavim refresh rate na 75Hz, kar je vredu, dokler se uporabnik ne odjavi in ponovno prijavi, pa ponovno skoči refresh rate na 85Hz in slika skoči skupaj.
Kje mu lahko nastavim default refresh rate?

Pa da še poskušam odgovoriti na prejšnje vprašanje.
Razlika med GNOME in KDE seveda je, in to velika, čeprav sem pristaš KDE namizja bom poskušal biti čim bolj nevtralen in povedal samo, da je vse stvar navade, če se navadiš na GNOME ti je GNOME preprostejši, če se navadiš na KDE ti je KDE preprostejši oz. boljši. Generalno velja nekako tako, GNOME za enostavnost, ker je malo nastavitev, ampak mogoče izgubiš malo nadzora nad svojim namizjem, KDE pa za "control freake" kjer lahko nastavljaš popolnoma vse in imaš možnosti na tone(sicer štirka imam občutek se je malo okrnila).
Uporabnost, hmm...sem dolgo uporabljal Kubuntu in nisem pogrešal ničesar, tako da bi lahko rekel da ne izgubiš ničesar(edino moram priznat da je KPackageIt dost slabši kot Synaptic)

#171 CrazyLemon

CrazyLemon

Sufler

• Members
  • 231 objav
  • Kraj:Obala

Objavljeno 10 februar 2010 - 15:56

v xorg.conf probaj dodat neki v tem smislu
Section "Screen"
	Identifier	"Default Screen"
	Device		"DeviceName"
	Monitor		"ImeMonitorja"
	DefaultDepth	16
	SubSection "Display"
		Depth		16
		Modes	  "1024x768_75.00"
	EndSubSection
EndSection

16 depth = 65k barv.. 24 depth = 16mio barv

#172 brezimenko

brezimenko

Mojster

• Members
  • 1.619 objav
  • Kraj:Nekje v rovtah pri Tolminu

Objavljeno 11 februar 2010 - 19:04

No meni tudi nikoli ni uspelo nastaviti resolucije in osveževanja v Linuxu(govorim tako za distribucije Ubuntuja kot tudi openSUSE in Mandrivo). Ravno tako so bili problemi z grafičnimi gonilniki, ker sem jih moral vsakokrat ročno pognati ob zagonu. Kako zadevo narediti ali pa shraniti, da bi se nastavitve in pogon grafičnih gonilnikov izvedel ob zagonu operacijskega sistema oz. ob prijavi?

#173 CrazyLemon

CrazyLemon

Sufler

• Members
  • 231 objav
  • Kraj:Obala

Objavljeno 11 februar 2010 - 21:14

narediš si bash skripto ki ti izvede potrebno dejanje (ime npr. gonilniki) in jo daš v /etc/init.d/
daš ji dovoljenja za izvajanje (sudo chmod +x gonilniki)
nato zalaufaš update-rc.d gonilniki defaults

tak način ti zalaufa skripto predn se logiraš

#174 hacKne

hacKne

Raziskovalec

• Members
  • 40 objav
  • Kraj:Novo mesto

Objavljeno 04 marec 2010 - 14:34

Imam težavo pri namestitvi ubuntu 9.10

Na računalniku imam naložen Windows 7, na disku imam 4 particije, ena namenjena za ubuntu.
Ko želim namestiti ubuntu mi pri koraku, ko izbereš particijo na vrhu napiše (na tem računalniku ni OS)??? in prikaže da je disk prazen.

Pri linux-ih sem začetnik in prosim za natančne odgovore, upam da jih imate.

Lp

#175 Jakob

Jakob

Sufler

• Validating
  • 233 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 04 marec 2010 - 20:04

si zagnal ubuntu z live CD ali si dal direkt instalacijo?
če ne poskusi se z live CD in potem tam zberi instalacijo

#176 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 04 marec 2010 - 22:07

Imam težavo pri namestitvi ubuntu 9.10

Na računalniku imam naložen Windows 7, na disku imam 4 particije, ena namenjena za ubuntu.
Ko želim namestiti ubuntu mi pri koraku, ko izbereš particijo na vrhu napiše (na tem računalniku ni OS)??? in prikaže da je disk prazen.

Pri linux-ih sem začetnik in prosim za natančne odgovore, upam da jih imate.

Lp

Na podobne težave sem že naletel.
In sicer, Win7, M$ kot M$ pač, so spet nekaj brčkali z njihovim NTFS file-systemom(skratka ne kreira se začetek in konec particije kot bi se moral) in začuda ve tako stvar samo pravilno tretirat Win7(monopol much?).
In sicer imel sem dve particiji, na žalost obe NTFS, na drugo sem imel namen počit gor Slackware in tudi ko sem drugo particijo pobrisal je fdisk še vedno "tečnaril" za prvo particijo ki ni pravilno kreirana.
Na koncu sem Winblows počil dol kot partizani naciste in namestil samo Linux, VBox in imam zdaj službene zadeve v VBoxu.

#177 tomigorenc

tomigorenc

Sufler

• Members
  • 163 objav
  • Kraj:Šentrupert

Objavljeno 05 junij 2010 - 15:07

Pred kratkim sem si namestil Linux Ubuntu verzije 10.4 in se mi zelo dopade in vse deluje kot bi moralo. Razen imam problem z zvokom. Zvočno kartico mam integrirano na matični in to je Realtek ALC888. Zvočnike imam pa od Genius SW-HF5.1 5005. Problem ja pa tak: Ko poslušam glasbo mi ne deluje woofer in ko pa tam pod možnosti zvoka spremenim profil recimo na 4.1 deluje woofer in dam spet nazaj na 5.1 tudi deluje woofer. Ko pa je nasledna pesem woofer spet ne deluje. Prosil bi za pomoč. LP

#178 Jakob

Jakob

Sufler

• Validating
  • 233 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 18 september 2010 - 11:38

Mene pa zanima koliko podjetji kot so IBM, Canonical, pomaga pri izdelavi ubuntuja? Mogoče kakšen graf kjer prikazuje v odstotkih koliko je tisto podjetje naredilo/vložilo v ubuntu.

#179 Net Server

Net Server

Sufler

• Members
  • 211 objav

Objavljeno 17 oktober 2010 - 13:41

Gambas 2

Lep pozdrav,

Ko zaženem program Gambas 2 se mi javi tole:

Objavljena slika

Potem jaz normalno pišem program in ko probam testirat program se to okno ponovno javi in Gambas se izklopi.

#180 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 19 november 2010 - 09:11

Namesti paket gambas2-gb-vb

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo