Ubuntu vprašanja
Objavljeno 28 december 2009 - 10:33

EDIT: Imam še eno vprašanje - Zakaj mi ob igranu igre preko spleta (RuneScape) ob HighDetail vse rata počasno? Velik % uporabe se vidi že tudi na slabšem StandardDetail - uporaba procesorja je okoli 60-100%. Kako bi rešil problem?

Objavljeno 28 december 2009 - 11:19
Danes bom naložil Ubuntu na moj najstarejši računalnik, ki ga bi imel potem kot neke vrste downloader za ponoči.
Zanima me kje naj dobim driverje za Voodoo 3, ter če rabim še kak drug driver? matična npr...
Zanima me še če Ubuntu podpira Opero ali je Firefox only??
Objavljeno 28 december 2009 - 11:33
Lahko tudi Opero namestiš.
Če imaš starejši računalnik ti priporočam Xubuntu (http://xubuntu.com/), ker Ubuntu rabi vsaj 512MB rama.
Objavljeno 28 december 2009 - 12:04
Lahko probaš tutorial do katerega sem zgoraj dal link, zelo verjetno bo delovalo tudi na Xubuntuju.Kako pa je z grafiko? Lahko bi pač odstranil Voodoo3 in pustil integrirano?? ker vbistvu bo imel računalnik le funkcijo serverja...IN pa še kaj je alternativa wiraru oz ali dela na linuxu?
WinRARova alternativa je že privzeto vgrajena v Ubuntu/Xubuntu.
Objavljeno 07 februar 2010 - 13:58
Objavljeno 09 februar 2010 - 19:48
imam še jaz eno vprašanje, ker sem zelo tesno z časom se nimam časa poigravat z to težavo in mislim da je precej "straight forward" problemček.
No problemček je tak, na resoluciji, 1024x768 slika na zaslonu skoči skupaj vedno, razen če nastaviš refresh rate na 75Hz, potem je vredu(to je problem z grafično ali monitorom, ker se to dogaja na bilokaterem OSu) in na Kubuntu 9.04 v KDE4 nastavim refresh rate na 75Hz, kar je vredu, dokler se uporabnik ne odjavi in ponovno prijavi, pa ponovno skoči refresh rate na 85Hz in slika skoči skupaj.
Kje mu lahko nastavim default refresh rate?
Pa da še poskušam odgovoriti na prejšnje vprašanje.
Razlika med GNOME in KDE seveda je, in to velika, čeprav sem pristaš KDE namizja bom poskušal biti čim bolj nevtralen in povedal samo, da je vse stvar navade, če se navadiš na GNOME ti je GNOME preprostejši, če se navadiš na KDE ti je KDE preprostejši oz. boljši. Generalno velja nekako tako, GNOME za enostavnost, ker je malo nastavitev, ampak mogoče izgubiš malo nadzora nad svojim namizjem, KDE pa za "control freake" kjer lahko nastavljaš popolnoma vse in imaš možnosti na tone(sicer štirka imam občutek se je malo okrnila).
Uporabnost, hmm...sem dolgo uporabljal Kubuntu in nisem pogrešal ničesar, tako da bi lahko rekel da ne izgubiš ničesar(edino moram priznat da je KPackageIt dost slabši kot Synaptic)
Objavljeno 10 februar 2010 - 15:56
Section "Screen" Identifier "Default Screen" Device "DeviceName" Monitor "ImeMonitorja" DefaultDepth 16 SubSection "Display" Depth 16 Modes "1024x768_75.00" EndSubSection EndSection
16 depth = 65k barv.. 24 depth = 16mio barv
Objavljeno 11 februar 2010 - 19:04
Objavljeno 04 marec 2010 - 14:34
Na računalniku imam naložen Windows 7, na disku imam 4 particije, ena namenjena za ubuntu.
Ko želim namestiti ubuntu mi pri koraku, ko izbereš particijo na vrhu napiše (na tem računalniku ni OS)??? in prikaže da je disk prazen.
Pri linux-ih sem začetnik in prosim za natančne odgovore, upam da jih imate.
Lp
Objavljeno 04 marec 2010 - 22:07
Imam težavo pri namestitvi ubuntu 9.10
Na računalniku imam naložen Windows 7, na disku imam 4 particije, ena namenjena za ubuntu.
Ko želim namestiti ubuntu mi pri koraku, ko izbereš particijo na vrhu napiše (na tem računalniku ni OS)??? in prikaže da je disk prazen.
Pri linux-ih sem začetnik in prosim za natančne odgovore, upam da jih imate.
Lp
Na podobne težave sem že naletel.
In sicer, Win7, M$ kot M$ pač, so spet nekaj brčkali z njihovim NTFS file-systemom(skratka ne kreira se začetek in konec particije kot bi se moral) in začuda ve tako stvar samo pravilno tretirat Win7(monopol much?).
In sicer imel sem dve particiji, na žalost obe NTFS, na drugo sem imel namen počit gor Slackware in tudi ko sem drugo particijo pobrisal je fdisk še vedno "tečnaril" za prvo particijo ki ni pravilno kreirana.
Na koncu sem Winblows počil dol kot partizani naciste in namestil samo Linux, VBox in imam zdaj službene zadeve v VBoxu.
Objavljeno 05 junij 2010 - 15:07
Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov