Ubuntu vprašanja
Ustvaril
Oasis
, feb 14 2008 14:29
Odgovorov v temi: 182
Objavljeno 28 avgust 2008 - 13:35
bi bil kdo tako prijazen, da bi mi naredil cd z ubuntujem in mi ga poslal po pošti, saj moj internet ni sposoben downloadati tako velike stvari ( instant net ), rabil pa bi tudi programček da delajo vsi windows programi ter nekaj driverjev za grafo in plato. če bi bil kdo tako prijazen naj me prosim kontaktira na ZS
Objavljeno 28 avgust 2008 - 20:07
Barton 2500+, s kje si? Če eliš plačecat poštnino ti ga lahko jaz pošljem, samo bo navaden CD.
Pa še to: Kaj ni instant 256Mb/s? A ni to potem 32KB/s, kar pomeni da bi se downloadal če bi se s polno hitrostjo 21875 sekund, kar je dobe 6 ur, 4 minute ter 35 sekund, kar niti ni ena cela noč, se pravi čez noč bi se ti mogl zdownloadat.
Pa še to: Kaj ni instant 256Mb/s? A ni to potem 32KB/s, kar pomeni da bi se downloadal če bi se s polno hitrostjo 21875 sekund, kar je dobe 6 ur, 4 minute ter 35 sekund, kar niti ni ena cela noč, se pravi čez noč bi se ti mogl zdownloadat.
Objavljeno 28 avgust 2008 - 20:08
https://shipit.ubuntu.com/

Od kod pošiljajo nimam pojma, jaz sem si naročil Slackware in so ga poslali iz USA, ampak je prispel v kakem tednu dni.

Od kod pošiljajo nimam pojma, jaz sem si naročil Slackware in so ga poslali iz USA, ampak je prispel v kakem tednu dni.
Objavljeno 28 avgust 2008 - 22:49
free ipod ne pride pa nikoli 
No hec na stran, jaz nisem mel free as in beer, dobil sem samo free as in speech slackware, za katerega sem odštel nekaj zelencev.
Bi lahko downloadal? Bi, tudi sem, ampak želel sem si original DVDja in potešeno željo da pomagam vzdrževalcem te distribucije ki je res 1A

No hec na stran, jaz nisem mel free as in beer, dobil sem samo free as in speech slackware, za katerega sem odštel nekaj zelencev.
Bi lahko downloadal? Bi, tudi sem, ampak želel sem si original DVDja in potešeno željo da pomagam vzdrževalcem te distribucije ki je res 1A

Objavljeno 09 september 2008 - 22:55
Pozdravljeni.
Imam problem z brezžično povezavo. Imam router Linksys WRT54GL in brezžično USB mrežno kartico TP-Link WN620G . Naredil sem tako, kot tukaj piše TP-Link TL-WN620G
Najde mi brezžične povezave, na katere se lahko povežem in ko izberem svojo povezavo oz. router (vpišem geslo) pa mi ne poveže
Naj še to povem, da mi USB brezžična kartica utripa.
Kaj bi bil lahko problem?
Hvala

Imam problem z brezžično povezavo. Imam router Linksys WRT54GL in brezžično USB mrežno kartico TP-Link WN620G . Naredil sem tako, kot tukaj piše TP-Link TL-WN620G
Najde mi brezžične povezave, na katere se lahko povežem in ko izberem svojo povezavo oz. router (vpišem geslo) pa mi ne poveže

Naj še to povem, da mi USB brezžična kartica utripa.
Kaj bi bil lahko problem?
Hvala
Objavljeno 09 september 2008 - 23:14
hudic20, se mi zdi da boš najboljše odgovore dobil če boš kar v tisto temo postal.
se mi pa zdi da bi linuxaši moral, glede na to da ne dobijo dokumentacije veliko wirelles kartic revers-ingeneer-at da bi delale, saj ta ndiswpper ali wine so same težave, pa tudi tiste ki so podprte velikokrat ne delajo.
se mi pa zdi da bi linuxaši moral, glede na to da ne dobijo dokumentacije veliko wirelles kartic revers-ingeneer-at da bi delale, saj ta ndiswpper ali wine so same težave, pa tudi tiste ki so podprte velikokrat ne delajo.
Objavljeno 04 maj 2009 - 20:19
Kako naj zbrišem Ubuntu (8.04), ki sem ga naložil preko CDja v windowsih (ne uporablja svoje lastne particije, ampak naj bi bil naložen na d:). V Add/remove programs sem zbrisal ubuntu (ki je zasedel nekih 3MB), a je javilo neko napako, in potem še enkrat, potem ga je pa nekako odstranilo s seznama. Zdaj ni nobenega sledu o Ubuntu-ju na c: ali na d: v Visti, ampak še zmeraj je na voljo kot dual boot. Kako tisto zbrisat?
Ne mi rečt, naj formatiram, ker ne morem.
edit: obstaja kakšen boot manager, kjer bi lahko to uredil?
edit: rešil. msconfig dela čudeže.
Ne mi rečt, naj formatiram, ker ne morem.
edit: obstaja kakšen boot manager, kjer bi lahko to uredil?
edit: rešil. msconfig dela čudeže.
Objavljeno 25 junij 2009 - 13:00
sem nov v Ubuntu Linux-u
Zanima pa me ena zelo osnovna zadeva. Rad bi uporabljal, oz. preizkusil program "songbird_1.2.0-1~getdeb1_i386". Program imam downloadan in je na namizju. Sedaj pa ne vem
kako ga inštalirati. Sem že prebral nekaj spletnih strani na to temo ampak mi ne uspe in ne uspe...
Morda kak namig
Zanima pa me ena zelo osnovna zadeva. Rad bi uporabljal, oz. preizkusil program "songbird_1.2.0-1~getdeb1_i386". Program imam downloadan in je na namizju. Sedaj pa ne vem
kako ga inštalirati. Sem že prebral nekaj spletnih strani na to temo ampak mi ne uspe in ne uspe...
Morda kak namig
Objavljeno 25 junij 2009 - 13:06
Potrebno je namestiti preko konzole. Nahaja se pod Applications (Aplikacije) -> Acessories (Pripomočki).
Ko si v konzoli pa se premakni na Namizje, v tvojem primeru napiši (in potem pritisni enter):
Vseeno pa je ponavadi veliko bolje, če namestiš preko Add/Remove, ki se tudi nahaja pod Applications. Ali pa preko Synaptica, ki se nahaja v meniju System.
Ko si v konzoli pa se premakni na Namizje, v tvojem primeru napiši (in potem pritisni enter):
cd Desktopin potem še:
dpkg --install songbird_1.2.0-1~getdeb1_i386.deb
Vseeno pa je ponavadi veliko bolje, če namestiš preko Add/Remove, ki se tudi nahaja pod Applications. Ali pa preko Synaptica, ki se nahaja v meniju System.
Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov