Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Nov računalnik (Kje in kaj kupiti?)

pomoč sestava custom pc računalnik sestavljam

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 1364

#1141 marko.karner

marko.karner

Raziskovalec

• Members
  • 55 objav

Objavljeno 07 september 2011 - 10:19

Pa ni tako, da se rami načeloma navijajo s spreminjanjem voltaže??

Hladilnika še nisem dokupil, tako da to (zaenkrat še) ni problem. Pač zgledali so mi nekak hecno gejmersko s temi rebrami in to.. Hence: StarWars ;)
Sam mal.. Na Agt.si gledam pa so dve verziji.. Kero maš?

http://www.agt.si/ra...600mhz-cl8.html
ali
http://www.agt.si/ra...600mhz-cl9.html

prvi je 8-8-24 (72€) drugi 9-9-24 (56€). ostalo je enako A vidiš da se splača pogledat

Možno, da se res preveč obremenjujem s tem, a spet potem to koristim recimo naslednjih 6let... Saj pravim sam stabilnost more bit, drugo mi je praktično vseeno. Drugače pa štrom tudi plačujem, pa me vseeno ne zanima koliko mi pokuri "kišta". :P Mogoče bom pogledal še za kakim Mushkin kitom; kolega bil überzadovoljen z njihovimi palčkami - na core2 quad... Če ne najdem zna padit tale vengeance

Hvala za razsvetlitev. Včasih paše bit mal mutav kar se enih stvari tiče - mi potem vsaj kdo na bedasta vprašanja pametno odgovori, da se zraven še kaj naučim :P Hehe

A se pravi da se zna zgodit, da 1,65 V RAMi na plati pri kateri piše da podpira 1,5 V ne bi bili izkoriščeni 100%.. glede na specifikacije rama mislim; bi se poznalo na latenci/hitrosti/odzivnosti ali kaj pd.

Čisti performance nima veze z voltažo. Nevem kako ti naj razložim. V glavnem ne, nebi se poznalo.

Mja, če imaš velik hladilnik za CPU potem potem reči da poiščemo druge RAMe, ker ti imajo povišan hladilnik in se lahko zgodi da zmanka prostora med njima.
Am, oba imata enake zakasnitve (no, vsaj prve 4...) 9-9-9-24, oba delata na 1600MHz in oba na 1.5V :) Ne vem o kakšno razliko misliš.
Sam si lastim Vengeance serijo in so ob vsakdanji uporabi hladni. RAM se res ne segreva. Hladilniki so na večini RAMov prej za "dekoracijo" kot silno spremembo v temp. čipov.

Moje mnenje je da se preveč zatikaš ob RAMe, sploh za SB platformo. Na tvojem mestu bi vzel najcenejše 1600MHz RAMe z zakasnitvami 9-9-9-24 ki da delajo pri 1.5V pa konec zaje*ancje.

BTW. za porabo elektrike mi je pravzaprav vseeno. Edino kar je, ne sme se gret - vsaj ne preveč, že tako bosta sistem dovolj ogrevala disk in procesor...

Ko boš plačeval račun za elektriko ti nebo vseeno. Kot sem že napisal gretje RAMa je zadnje kar bi te skrbelo.

#1142 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 07 september 2011 - 15:20

Pa ni tako, da se rami načeloma navijajo s spreminjanjem voltaže??

Nič se ne navija z višanjem voltaže. RAM se navija z nižanjem latenc in višanjem frekvence.
Voltaža se viša ker tisti del ki si ga navil opravi več dela s tem rabi več energije (-elektrike) za normalno delovanje. Seveda prevelika voltaža vodi do uničenja ali degradacije komponent.

Hladilnika še nisem dokupil, tako da to (zaenkrat še) ni problem. Pač zgledali so mi nekak hecno gejmersko s temi rebrami in to.. Hence: StarWars
Sam mal.. Na Agt.si gledam pa sta dve verziji.. Kero maš?

http://www.agt.si/ra...600mhz-cl8.html
ali
http://www.agt.si/ra...600mhz-cl9.html

prvi je 8-8-24 (72€) drugi 9-9-24 (56€). ostalo je enako A vidiš da se splača pogledat

CMZ4GX3M2A1600C9, ta model imam. Niti v igrah ne boš opazil razike med tema dvema. :) Seveda če si lahko privoščiš lahko vzameš tistega z nižjimi latencami.

Možno, da se res preveč obremenjujem s tem, a spet potem to koristim recimo naslednjih 6let... Saj pravim sam stabilnost more bit, drugo mi je praktično vseeno. Drugače pa štrom tudi plačujem, pa me vseeno ne zanima koliko mi pokuri "kišta". Mogoče bom pogledal še za kakim Mushkin kitom; kolega bil überzadovoljen z njihovimi palčkami - na core2 quad... Če ne najdem zna padit tale vengeance

Nebi rekel da bi se tako obremenjeval glede CPU/GPU/MB kjer je dejasnko razlika velika. Preglej test ki ga je issak prilepil nekaj postov višje, 50€ zraven za tisti 1% razlike - če se to splača..
Ko ti kišta v brezdelju porabi ele. za 0.16€ na uro kar paziš glede porabe. Na koncu mesca če bi bil 24/7 prižgan to pomeni 115€ samo da je rač bil prižgan, kaj še le da bi ga obremenil.. :P
Core2Quad uporabljajo DDR2(ok nekateri imajo DDR3 podporo).

#1143 marko.karner

marko.karner

Raziskovalec

• Members
  • 55 objav

Objavljeno 07 september 2011 - 17:34

Aaaa... No vedel sem da ima voltaža veze pri navijanju, nisem pa točno vedel kakšno - nisem navijal kompov od časa Celeron 333a :P

Ma če ni neke razlike med tema dvema, niti ne mislim dat tistih 20€ več.. - čemu bi??

Res je.. C2Q je imel še na DDR2 .. ampak vseeno - dobre izkušnje ima z mushkini - prav čudi me da jih je pri nas zdaj tako težko dobiti.

Za plato in cpu pa se ne obremenjujem več, ker sem za ta dva že težil kakšen mesec nazaj na forumu, tako da to je že kupljeno :)
Mogoče se pa za grafično spet oglasim, Hehe.

Khm.. 0.16 na uro?? Te mate drago elektriko al pa požrešno kišto.. sam to je pa že precej

#1144 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 07 september 2011 - 18:18

No Zdaj veš. :)

To je moj point. Rajši porabi tistih 20€ za grafično ali kak HDD..

AGT ima mushkin-e, koliko vem.

V bistvu oboje ele. je vsesplošno draga in kišta mi ima relativno veliko porabo. Če boš še samo k svojemu sistemu dodal kakšno GTX570 ali boljšo bo poraba najinih sistemov precej identična. Tako da takšno porabo ni noben problem dobiti.

#1145 marko.karner

marko.karner

Raziskovalec

• Members
  • 55 objav

Objavljeno 08 september 2011 - 10:27

Na AGT Mushkinov nimajo več.. Vem da so to kvalitetni rami - čemu jih nihče več ne drži pri nas mi je neznanka.. Sem jih pa našel na http://direkt.jacob-computer.de/ (če to komu slučajno pomaga)

Za grafično me je pa prav strah karkoli kupit. Ker tile so pa še hujši od procesorjev in chipsetov.
Lani spomladi sem na službenem dobil novga radeona 5770. Ni minilo leto pa je zadeva že praktično prav zastarela, glede na to kaj vse je od takrat ven prišlo na trgu grafičnih. Resda kak NFS leti maxed out pa še kakšen farcry2 ipd jajc - drugače niti ne špilam kaj preveč. Sem pa stestiral, toliko da sem pogruntal kaj imam not v kompu, Hehe..
Zdaj ko pa to za sebe kupujem pa dosti bolj pazim, čeprav se zavedam, da grafična ne more biti večno "nova".. Še vedno kolebam med neko upper-mid cenovno in se slinim za najdražjimi. Sem se pa odloču že pred dvemi leti cca, da bo ta nova spet Nvidia :) :P

BTW: ko sem ravno zalutal na teren grafičnih: Ve kdo če bi v enem sistemu lahko delovali dve popolnoma različni kartici; v tem primeru recimo nek Matrox (zaradi video efektov, kot neke vrste DSP) ob bok eni pošteni Nvidi?? Gre to skup?

*Čeprav so softverski efekti danes že tako hudo razviti, da sem malce razmišljal tudi o sli varjanti.. (kakšen boris continuum recimo - sem sprobal demo, pa mi je radeon praktično klecnil pri najbolj simpl opravilih)

#1146 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 08 september 2011 - 10:56

Ja glede na to da uporabljaš programe kot boris continuum potem poglej priporočene sistemske zahteve pa je.

#1147 marko.karner

marko.karner

Raziskovalec

• Members
  • 55 objav

Objavljeno 08 september 2011 - 13:56

jih še ne.. samo sprobal sem ta BC. Toliko da sem videl da i7 860 in en radeon 5770 nista niti približno dovolj za tak hec.. Pooočasi pa bom menda že nekaj zložil skup :) Pa te priporočene je ponavadi že v štartu treba pustit vzadi nekje, ker drugače je z vsakim updateom slabše - bolj zahtevn program/plugin.

Hvala mr. Fitipaldi za vse namige. Zdaj pa kar neham smetit, da bo placa še za druge :P

LP

#1148 Dzezy

Dzezy

Pomagač

• Members
  • 374 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 11 september 2011 - 12:04

http://www.laptop-sh...sx415-4180.html

Tole je dvojedrni procesor ali ne?

#1149 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 11 september 2011 - 12:29

Tole je dvojedrni procesor ali ne?

http://ark.intel.com/products/55626/Intel-...Cache-2_00-GHz)

#1150 Dzezy

Dzezy

Pomagač

• Members
  • 374 objav

Objavljeno 11 september 2011 - 18:14

Torej ja?

#1151 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 11 september 2011 - 19:35

Ja...

# of Cores: 2

#1152 Dzezy

Dzezy

Pomagač

• Members
  • 374 objav

Objavljeno 12 september 2011 - 19:47

Izbiram med zgornjim Asus K53E-SX415 in Toshibo Satellite L655-1GE. Kateri je zmoglivejši? Toshiba?

http://www.ceneje.si...01EB858?tab=pod

#1153 M Mojaposta

M Mojaposta

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 14 september 2011 - 06:05

Živjo, prosim za pomoč.

Kupujem Mac za službene namene. Delam z 2D programi (Illustrator, Photoshop..) in rabim predvsem hiter računalnik za delo z težkimi slikami in fajli. Katerega mi predlagate za nakup?

#1154 marko.karner

marko.karner

Raziskovalec

• Members
  • 55 objav

Objavljeno 19 september 2011 - 11:38

eerm.. mac pro mogoče ;) Prenosni ali desktop??

#1155 simon

simon

nOObie

• Members
  • 7 objav

Objavljeno 22 oktober 2011 - 10:41

Bi mi lahko napisali sestavo računalnika do nekje 850 evrov?
Za procesor bi najraje imel i7-2600K, za grafično pa GTX 560.

Bi mi še lahko napisali ime trgovine, kjer bi to sestavili in bi lahko kupil na obroke(Diners).

#1156 Ghostbuster 73

Ghostbuster 73

nOObie

• Members
  • 2 objav

Objavljeno 08 december 2011 - 13:02

Zivjo, potreboval bi malo pomoci. Sestavil sem si racunalnik pa me zanima vase mnenje. Racunalnk bi potreboval za video obdelavo igranje iger ter oblikovanje v 2d, naceloma s programi Adobe (Encore, premiere pro, afret effect, photoshop, illustrator, indesign).

Sestava racunalnika

Matična plošča Intel DX79SI, 2011
Procesor Intel Core i7 3930K 3,2 GHz Box, 2011
Pomnilnik (RAM) Kingston HyperX DDR3 4x 4 GB 1600 MHz
Grafična kartica nVidia Quadro 600, 1GB GDDR3, PCI-E
DVD zapisovalnik Sony Optiarc AD-7261S-0B
Napajalnik Power LC6600 600W
Ohišje Chieftec SH-01B-B-B
Disk WD 2x500GB *morda SSD*

Hvala za odgovore

#1157 lojze7

lojze7

Pomagač

• Members
  • 375 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 08 december 2011 - 19:14

SSD je danes že standard ob nakupu oz. sestavi novega računalnika

#1158 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 09 december 2011 - 01:20

Dodaj SSD, in znebi se 2x500GB diska ter ubavi samsung spinpoint F3 ali F4, 1 ali 2TB.

Pa zdaj so vse povsod vsi HDDji dragi, zelo dragi.

#1159 Ghostbuster 73

Ghostbuster 73

nOObie

• Members
  • 2 objav

Objavljeno 16 december 2011 - 05:26

...no kar se diskov tice jih mam na zalogi ;) (mel sreco vecjo ko pamet, sem jih nabavu glih pred podrazitvijo) bolj me zanima kako je s komponentami ki sem jih navedel..?

#1160 David Papez

David Papez

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 11 januar 2012 - 14:12

glede nakupa računalnika ti svetujem anni d.o.o.ker ti lahko prodajo tudi 5 letno "se zgodi" garancijo na vsak računalnik - tega mimovrste ne dela

Podobne teme s ključnimi besedami: pomoč, sestava, custom pc, računalnik, sestavljam

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov