Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Nova Spletna Stran Računalniške Novice

Odgovorov v temi: 501

#1 mpritr1

mpritr1

Vajenec

• Urednistvo
  • 316 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:http://www.racunalniske-novice.com/forum/uploads/profile/photo-65298.jpg

Objavljeno 04 april 2009 - 02:23

Tudi Računalniške novice so zajadrale v 2.0 vode. Kaj menite?

Tukaj lahko podate svoja mnenja in predloge izboljšav najbolj ažurnega IT medija - Računalniške novice!

#2 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 06:08

Malo me moti...skoraj bi rekel grda in ni praktična za uporabo...poglejte raje http://www.bigbang.si/

Pa vreme...to najmanj kar zanima PCjaše.

Beta je to potem...

To je samo moje mnenje OK :)

#3 RaZeR

RaZeR

Vajenec

• Members
  • 337 objav
  • Kraj:In the middle of Nowhere

Objavljeno 04 april 2009 - 06:22

No, pa bom podal svoje mnenje. V uvodu naj povem, da sem navdušen nad slovnico v članku Sodelujte pri prenovi spletne strani, vendar po drugi strani ne bi smel biti - to bi moralo biti samoumevno.

1. Ob vstopu na spletno stran pogrešam stolpično razporejene novice (ali kako drugače, samo da bi jih bilo več na eni strani, brez da kaj klikaš). S tem sem dobil občutek, kot da ste zanemarili vašo glavni cilj (novice) (upam, da ni vaš glavni cilj oglaševanje :)). Ok, morda se na to še navajam, ampak zdi se mi, da to pač ni to.

2. Ob predogledu novice pogrešam ime in priimek avtorja, ter število komentarjev (prej sem takoj ugotovil, ali se je število komentarjev v novici povečalo, tako da sem vedel, kdaj lahko nadaljujem z debato).

3. Grafično mi je vzgled všeč, tehnično malo manj. V novicah bi raje videl "Sorodne vsebine" na desni, okvirček za komentar pa na levi strani. Tudi premikanje "okvirčkov" Multimedije, Vremena, itd., se mi ne zdi funkcionalno. Na forumu pogrešam RN favicon :mrgreen:.

4. FORUM. Všeč mi je možnost izbire med Označi forum kot prebran in se vrni in Označi forum kot prebran in se vrni na prvo stran. Ker t.i. Obvestila vzamejo več prostora kot prej, me malo moti, ker aktivnost se prične pod t.i. Teme foruma, in morem več ali manj vrteti gumbek, da pridem dol :mrgreen:. Če pogledamo vizualno in tehnično, mi je novi forum ljubši.
Me pa zanima, zakaj niste prevedli v Zasebna sporočila ali Sporočila (ali karkoli podobnega), pač pa ste pustili 0 novih sporoči? To mi ni všeč.

Morda napišem še kakšno stvar kasneje, ko ugotovim kaj novega.

EDiT:
Statistika foruma
naši člani so prispevali skupno 663,159 prispevkov
Imamo že 63,823 registeriranih članov

EDiT v2:
Kar sem pod prvo točko mislil je to, da bi na prvi strani novice morale izgledati tako, kot je na http://www.racunalni...vice.com/novice. Res, s tem ste po mojem mnenju zelo zgrešili.

#4 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2.191 objav
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 04 april 2009 - 06:29

Definitivno morate stran centrirati, ker drugače zgleda popolnoma brez oblike, in mučno je brati vse skupaj čisto pri levem robu.

Pa forum izgleda preveč "flat". Vsaj headerje in še kak del zamenjajte v gradiant. Potem pa bo zadeva luštna. :)

Edit 1. Pa naredite, da bo na forumu funkcija "hitri odgovor" že avtomatsko vključena, tako da samo pišeš in ti ne treba klikati tega gumba.

Pa tako kot je že RaZeR rekel. Novice morajo biti zlistane navpično. In pa ne samo 5 na stran, ampak vsaj ene 10.
Pa slikce na forumu bi bile zelo dobrodošle, ker s tem hitro veš do kam si kaj prebral že na primer, ko greš čez nekaj časa ponovno v neko temo.
In pa naziv ima probleme s šumniki: SmeÅ¡koslav

Edit 2. Meni noče naložiti slikce za forum.

#5 tanck

tanck

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 06:36

Funkcija Widgets je videti uporabna (gumb pod iskalcem). Pa tudi tukaj potem vidim več novic na osnovni strani. Samo malo se je potrebno pozabavat, da jih prestavim na željeno mesto..

Ali boste še dodajali Widgetse?

#6 RaZeR

RaZeR

Vajenec

• Members
  • 337 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 07:08

Po približno 20-30 minutah uporabe naj naprej komentiram.

Kar se blogov tiče, verjetno sami veste, da manjkajo prevodi (tako prevod pravil, kot veliko drugega).

Potem mi zdaj piše (namesto 0 prebranih sporočil) Messenger POLN!. Tvoje mape so 156% zasedene. Imaš 78 sporočil od 50 sporočil, ki jih je možno shraniti.

gapi_pro, meni je naložilo avatar. Si upošteval: Avatar ne sme biti večji od 90 pixels x 90 pixels. Avatarji naloženi iz tvojega računalnika ne smejo biti večji od 50 KB. Dovoljene so naslednje vrste datotek: gif,jpg,jpeg,png? Jaz sem jo naložil iz računalnika (če ti to kaj pomaga, heh).

EDiT:

Edit 1. Pa naredite, da bo na forumu funkcija "hitri odgovor" že avtomatsko vključena, tako da samo pišeš in ti ne treba klikati tega gumba.

Sem našel v nastavitvah. Forum: Moje kontrole > Možnosti > Nastavitve foruma > Nastavitve oddajanja > Avtomatično odpri Hitri odgovor, če je na voljo? > Ne/Da

EDiT v2:
Hm,...imaš morda v imenu slike šumnike? Drugače nimam ideje, kaj bi lahko bilo. Če ne gre drugače, probaj naložiti na net, pa bo potem morda zagrabilo.

#7 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2.191 objav
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 04 april 2009 - 07:12

Ja sem upošteval omejitve.

Edit. Sem našel prave nastavitve. Sedaj vidim, da mi dejansko noče naložiti "osebne slike" za profil. Avatar pa je lepo naložilo.

Edit 2. Opažam slabo odzivnost strani. A je to samo pri meni ali še pri kom?

#8 kolo1

kolo1

Iznajdljivec

• Members
  • 754 objav
  • Kraj:Na planincah

Objavljeno 04 april 2009 - 07:21

Na strani naj bo več novic in naj bodo bolj pregledne.

#9 gggggg123

gggggg123

Pomagač

• Members
  • 442 objav
  • Interesi:PC in vse kar je povezano z njim

Objavljeno 04 april 2009 - 07:30

Not good!
Več novic na prvi strani 10-15 bi blo fino
Smajliji da se odperaja novo okno je neumnost prej je bilo veliko boljše!
Tole spodaj bi lahko spadalo v nastavitve ne pa kjer je :|.
Mi ni všeč v nobenem pogledu barve sploh ne pašejo skupaj 100% tud ne(raje bi videl da pustite star templat in se potrudite da naredite kakšnega več)!
Ikonca RN foruma je nekaj čudnega!
Reklame!
Kam so zginli prispevki se mi zdi da sem jih včeraj imel 20 več al se pa motim?
Kaj se opozorila kažejo samo online uporabniku? Nekako me ne zanima tega videti če je številka 0, uporabnik št tudi ni uporabni
Se mi samo zdi ali se odpira pol ure?

Nice
Funkcija za povečanje textboxa mi je všeč!
Wow gledam nastavitve in me skori na rit vrže ko lahko tako fino filtriraš za mejle!
Se mi zdi da sem našel prvega buga :) ko hočeš glasovat in nisi prijavljen ti vrže ven fanci okno (ni mi všeč saj ne igram igre) se prijaviš in prvoten odgovor ne upošteva je treba spet oddat glas!
Control panel uuuu velik nastavitev (zakaj ni isti že na RN "novicah" tam je nekaj siromašnega)
Zadnji prispevki všeč mi je 4 april v okenčku (iz jokerja)

Sprobaval bi več a se mi ne da čakat 500 let da se stran naloži! Kako je z avatarji jih je treba še enkrat nalagat ali se bodo prikazal? Še zadnje urejanje kaj je z "novi prispevki" kaže 200 strani, kje so prispevki od zadnjega obiska?

#10 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 04 april 2009 - 07:34

V opravilni vrstici odprite možnost novice in boste imeli po seznamu ter bolj pregledne. gapi_pro pravkar sem probal spremeniti avatar in deluje. Mogoče pa kaj delaš narobe.

#11 RaZeR

RaZeR

Vajenec

• Members
  • 337 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 07:58

Medicius, rekel je, da mu avatar sedaj naloži, težave pa ima z osebno sliko. Kar pa se novic tiče - kot sem že rekel: To bi moralo biti na PRVI STRANI, ker to je bistvo RN, ali pač? Mislim, da se veliko ljudi strinja z mano.

V Nadzorni plošči piše: Datum registracije 1 Jan 1970, 02:33 :) Tudi pod avatarji je tale datum.

Slaba odzivnost strani. Upam, da jo boste izboljšali ZELO kmalu (in ne toliko časa, kot je prihajala v2 verzija).

In pa kot je gggggg123 rekel glede smeškov. Odpiranje v novem oknu mi ni všeč. Tudi kar se uporabnikove številke tiče se strinjam z njim... Mislim, da je dovolj informacija, kdaj je bil uporabnik pridružen, kaj ti bo številka uporabnika?

#12 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 04 april 2009 - 08:11

Sem včeraj opazil opozorilo in danes pozabil... :mrgreen: Se čudite zakaj sem bil presenečen... :)
Trenutno me najbolj moti hitrost odzivanja, ki je zelo počasna. Več pa bom kasneje dodal...

#13 Thomas33

Thomas33

Govorec

• Members
  • 2.048 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 08:12

Mene pa zanima kje je moj zadnji prispevek v temi Ati Radeon HD4890? In kje sploh je ta tema? :) Kot se nazadnje spomnim je bila včeraj še v strojni opremi...

Danes pa jo tam najdem edino če grem sledit prispevke po avtorju, če pa greš direktno na forum, jo vsaj jaz ne vidim...

Forum popedenajte čimprej, ker folk nima živcev čakat celo večnost da se kaj odpre... :mrgreen:

#14 matic93

matic93

Gospod s kravato

• Members
  • 1.328 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 04 april 2009 - 08:28

Izgled mi je kar všeč, ampak meni je izginilo nekaj zasebnih sporočil... Se je to zgodilo še komu? :)

#15 gggggg123

gggggg123

Pomagač

• Members
  • 442 objav
  • Interesi:PC in vse kar je povezano z njim

Objavljeno 04 april 2009 - 08:36

V nastavitvah je možnost "Avtomatično odpri Hitri odgovor, če je na voljo?" pa si natimite Da (to bi lahko bilo default-fino da si lahko naštimaš sam), zakaj ni označeno na kateri nastavitvi si?
matic93 tudi meni je izginilo par ZS. Še eno prašanje v zvezi s tem recimo da so ZS polna se potem zadnje sporočilo zbriše če kdo pošlje novo?

#16 batista bomb

batista bomb

Igračar

• Members
  • 125 objav
  • Kraj:Beltinci

Objavljeno 04 april 2009 - 08:45

Meni je tudi izginilo par zs-jev

#17 batista bomb

batista bomb

Igračar

• Members
  • 125 objav
  • Kraj:Beltinci

Objavljeno 04 april 2009 - 09:00

In še nekaj, kako meni lahko piše "Opozorila: (0%)" ker pri nikomur jaz tega be vidim, razen pri meni??

#18 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 09:57

Zdi se mi da je veliko bolj nepregledna, kot prejšnja stran. Težko je razbrati, katere so nove objave, katere stare in podobno. Dalj časa se išče po samem forumu, saj je nekako preveč znakov in vsega, ne le že prebrano, neprebrano in podobno.

#19 SchumacherM

SchumacherM

Scuderia Ferrari

• Members
  • 150 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 10:01

Ni tako slabo, se bomo že navadili :) Meni je pa izgled dokaj všeč..malo tweakanja pa bo :mrgreen:

#20 destroyer2k

destroyer2k

Poročevalec

• Members
  • 723 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 10:39

Jaz morem se pritožiti glede login, ker na začetni strani nikjer ne vidim ali sem prijavlen že ali ne (začetna stran).

In kaj je s forumom? Prej si samo kliknil na ime osebe in je samodojeno napisalo njegovi nick pri odgovori sedaj pa tega ni več. Upam da se bo ta stvar popravilila.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov