Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Nova Spletna Stran Računalniške Novice

Odgovorov v temi: 501

#21 vaga111

vaga111

Sufler

• Members
  • 152 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 10:42

Čist apn pa še počasna :)

#22 thomas1

thomas1

Iznajdljivec

• Members
  • 942 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 11:16

Kar se izgleda tiče je kar ok, ampak je pa obupno počasno vse skupaj

#23 rockingoal

rockingoal

Poročevalec

• Members
  • 594 objav
  • Kraj:stadion
  • Interesi:vse

Objavljeno 04 april 2009 - 11:42

Pridružujem se mnenju igra?ar-ja in thomas1-a, da je spletna stran zelo počasna,
izgled je pa dober mogoče bi bil lahko odtenek temnejši. B)

#24 Jago

Jago

Poročevalec

• Members
  • 565 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:L J U B L J A N A
  • Interesi:Računalništvo

Objavljeno 04 april 2009 - 11:45

meni se zdi stran zelo dobra, lep izgled in vse, malo časa bo porebno da se prilagodimo, me pa nekaj zelo zelo zelo moti! ZELO POCASI DELUJE CELOTNA STRAN!!!!!! prej mi je takoj odpiral vse sedaj pa rabi in rabiii 100 leet da nekaj odpre, res ne pretiravam, samo da sem lahko odgovoril na tole temo mi je odpiral vsaj 20 sekund, da se povežem na forum potrebujem več kot 30 sekund!!! skratka porazno glede na prejšne stanje!!!!

#25 fizik3000

fizik3000

Gospod s kravato

• Members
  • 1.356 objav
  • Interesi:marsikaj

Objavljeno 04 april 2009 - 12:12

OK.. super narejena stran.. res ste se potrudili... Ni enostavno dati widgete in vse, kar pomeni da jih bo še več in mi uporabniki sami bomo lahko kakega naredili :) .
Prvi widget ki bi rad, je stolpično naravnanih novic, kot v prejšnjem portalu.

Stvar je počasna, sem mislil da je moj net kriv, kot zgleda ni.

Rad bi seveda kak friendly-html verzijo če se le da.

Tudi kaka različna barvna tema na forumu (pač pod my settings, kej takega) ne bi bila slaba, za tiste ki so malo daltonisti.

Zaenkrat je to to... grem globlje prelistat zadevo.

#26 Little Hacker

Little Hacker

Poročevalec

• Members
  • 564 objav
  • Kraj:Zgornje Gorje

Objavljeno 04 april 2009 - 12:33

Meni je všeč, seveda se bo potrebno še navadit. Všeč so mi predvsem "widgeti" (vendar se gadget bolje sliši :)). Ko sem si stran malo prilagodil, je res dobra. Posebej pa me je navdušil forum.

Opazil sem sicer da imam napisanih manj postov kot na prejšnjem forumu :mrgreen:. Napake pa so še v "pridružen" in avatar pogrešam.
lp

#27 kljuka

kljuka

Pomagač

• Members
  • 367 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 12:40

Lepa stran, ni kaj. Edinole:

dobro bi bilo, da bi bila centrirana na sredino in ne razpotegnjena,
dela počasi,
kako lahko vidim, ali je v temi kaj novega? Mislim na glavno stran v forumu kjer so prikazane vse postavke. Prej je bil oranžen "listek" za sekcije z novimi objavami in bel za brez novih objav. Kako lahko to sedaj vidim?

Potem, če se z miško postaviš na slikico z narekovaji ob temi (na prvi strani foruma) ti napiše

Želiš oznčiti forum kot prebran?

Treba se bo še navadit :)

#28 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 04 april 2009 - 12:48

Ma polom.
Dajte širino foruma zmanjšat na statično, ne 100%. Na 1680 je totalno zgrešeno bulit levo in desno. Dajte to porihtat. % je kiks :)

PS: Folk, sprijaznite se s tem, da bo kakšen dan deloval počasi, ker je novo in v ozadju predvidevam da dela še potekajo, saj vse baze še niso naložene (v izdelovanju strani se vidi, da je pod lepljivki zadnji datum prispevka dva meseca nazaj).

#29 kljuka

kljuka

Pomagač

• Members
  • 367 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 12:58

cannibal, z jezika si mi vzel. Jaz sem z Firebugom spremenil širino na 80% naprimer in izgleda 100- krat boljše :)

#30 Pepc619

Pepc619

Iznajdljivec

• Members
  • 793 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 13:04

Mene pa drugače moti samo počasna odzivnost kar pa verjamem da se bo popravilo kmalu :)
Mimogrede... v podnapis je možno dajat slike ali samo tekst?

#31 Hydr@

Hydr@

Spammer

• Members
  • 3.112 objav
  • Kraj:Kras

Objavljeno 04 april 2009 - 13:04

Vse lepo in prav, toda spletna deluje tako poačsi, kot če bi tekla z Spectruma kot server.

#32 bostjanS

bostjanS

Sufler

• Root Admin
  • 167 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 14:13

Pozdravljeni!

Zahvaljujemo se za vse pripombe, mnenja, predloge, ipd. Trudili se bomo, da napake kar najhitreje odpravimo. Trenutno največjo težavo imamo z zabijanjem baze v mysql, kar posledično pomeni obremenitev strani, oziroma slabo odzivnost. Vsi v uredništvu se strinjamo, da je stran čisto preveč počasna. Zato se v prvi vrsti trudimo, da najprej pohitrimo spletno stran.
Glede novic na osnovni strani oziroma več novic, boste od registraciji dobili možnost uporabe widgets funkcije, kjer si vklopite preglede dodatnih 5 novic in si jih postavite kamor želite. Funkcije, še nismo ispostavili takoj ob začetku, ker obstaja možnost, da tudi zaradi tega widgetsa sistem deluje počasi, kar še ugotavljamo. Vsekakor pa bodo uporabniki tudi na osnovni strani imeli hitrejši pregled nad ostalimi novicami oziroma več novic. Več vsebine pa bo z razvojem widgetsov se tudi lahko dodalo.
Če želite videti kako ta widgets deluje pojdite na link widgets in obkljukajte widgets z novicami - spodaj. So pa dobrodošli predlogi katere widgetse bi še želeli.
Vsekakor pa nam je sedaj prva prioriteta pohitritev spletne strani potem pa pride na vrsto tudi vse ostalo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in pripombe, predloge, ipd.

Boštjan Štrukelj
glavni in odgovorni urednik

#33 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 04 april 2009 - 14:29

Predlagam, da se ustvari tema, kamor se piše SAMO napake in hrošče v novem forumu in strani. Podobna tema obstaja, mislim pa, da je prav, da se ustvari ločena tema, kjer se poroča zgolj napake, za preglednejši pregled s strani moderatorjev/administratorjev in da je vse na kupu. Če se ne strinjate, pa pač združite.

(Updated, 6.4, 0:53)

JEZIKOVNI VMESNIK
Naslov ob ustvarjanju nove teme na forumu (v naslovni vrstici brskalnika): Pripeva novo temo (WTF?) / Nova tema/ Ustvari novo temo?
Naslov ob ustvarjanju nove teme na forumu (v naslovni vrstici v forumu, v modri podlagi): Oddajn novo temo v...
Pri pregledovanju profila: # star (WTF?) / Starost: # / # let (ni tako bolje?)
Moj pomočnik: Ne odpre, razen naslova, drugega ne (Opera 9.64) // Sedaj deluje
Osebni podatki v profilu: RN forum freak itd, bi lahko kje pisalo, kaj to sploh je, mar ne? Rank in podobno. Hmm?
Skupine members, moderators... Naj se posloveni, vendar bi bilo bolje, da se members sploh ne vidi, ker je nepomembno (ob prispevkih na forumu). Pri moderatorjih pa bi bilo bolje, če bi zgolj pisalo "Moderator", ne Skupina: Moderators
Člani, ki so danes oddali največ prispevkov (desno spodaj, ob statistiki pod forumi) / vejica?
Člani z skupno največ prispevki / Pikolovec alert :)
Datumi registracije niso poštimani (vsi smo menda januar 70), pa tudi meseci niso v slovenščini. Predvidevam, da bodo časi urejeni, samo ne na mesece pozabit :)
Prostor, ki ga zasedajo priponke 0bytes od 500K (Urejevalec priponk, pod oknom za pošiljanje prispevka v forumu) / Kakšno dvopičje pogrešam :mrgreen:
Emocije / Smeški?
[ Ne uporabi ničesar ] (pri pošiljanju prispevka v forumu, pod smeški)
(Možnost) poleg okna za opis teme ob ustvarjanju nove in zraven smeškov / Ni obvezno? Mene vleče, da bi z miško kliknil na to, ker mi deluje kot funkcija. Še komu?
naši člani so prispevali skupno 663,201 prispevkov / Popravljeno
Uredi mape za shranejevanje / (Sporočilnik->Meni)
Uredi ingnorirane uporabnike
Dod na seznam blokiranih ZS / (Ogled profila->možnosti)
Tečno ustvarjanje novih anket (zelo zmeden postopek). Dvojno (nepotrebno) prikazovanje imena ankete, bi lahko bilo poenostavljeno, nekako tako, kor prej. Ali pa predelava. Tole je confusing :S
Find member's topics / (Ogled profila->možnosti)
Forum vodi (na forumih) / Moderatorji: (tako kot prej, bolj pravilno pomoje)
1 Uporabniki(i) (0 Gostov 0 Anonimnih Uporabnikov) / (spodaj v podforumih)
Red rojstnih dni (koledar) / Ednina/množina?
Izprazni ZS mapo / (Sporočilnik->Meni) / Malce tupasto, ne?
Uredi listo prijateljev / (Sporočilnik->Meni) / Lista/Seznam?
Nedelovanje šumnikov na nekaterih delih (ranki...)
index foruma (www.racunalniske-novice.com) je zmedeno. A ni bolje Forum Računalniške Novice ali kaj podobnega?
Dovoljeno je še 3 vprašananj z 20 možnostnimi odgovora. / Slovnica?
Zabri obrazec ankete / Zapri?
Omogoči obeveščanje o odgovorih po emailu? / Ustvarjanje nove teme v forumu
Izberi vrsto obveščanja ob dodanih komentarjih / Urejanje profila-osebni podatki
Naslov tvoje spretne strani / Urejanje profila-osebni podatki (hehe, spretna stran...)
Tvoji avatar slike / Urejanje profila-avatarji // Tole mi ni jasno kaj ste s tem mislili. Tvoj avatar/Tvoji avatarji? Nevem, kaj naj bi to bilo...

OSTALO V ZVEZI S FORUMOM
Predlagam, da se BBCode v podpisih onemogoči, ker se bo vsulo brezveznih animacij, userbarov in podobno. Potem bomo res v peskovniku, pa še hitrost se bo bistveno zmanjšala!
Forum samodejno dela velike začetnice v besedah, ko ustvariš novo temo. Jaz sem ustvaril temo pod imenom "Hrošči v novem forumu", forum jo je ustvaril kot "Hrošči V Novem Forumu". / Se še komu zdi to mimo?
Dajte prosim širino tabele v forumu narediti statično. Na mojem zaslonu in nasploh večjih, je potrebno brati levo in desno. Kar se tega tiče, pogrešam starega.

OSTALO
INDEX

Mislim, da bi bilo pregledneje, če se okence z dogajanjem na forumu premakne na desno stran, tako kot na stari strani. Naj bo leva stran rezervirana za novice in podobno. Hmm?

KOLEDAR
Nisem probaval, ampak se mi zdi, da lahko vsak dodaja nove dogodke. Spam/abuse?

4 VELIKE NAPAKE NA NOVEM FORUMU
1. V iskalniku ni mogoče iskati besed z manj kot tremi črkami. To torej pomeni, da ne morem iskati tem povezanih z MSNjem. Sem probal s temo MSN problem, pa tudi ne deluje, ker ima MSN tri znake. To bi bilo treba popravit, ker se veliko tem v zvezi z MSNjem zaklepa, moderatorji pa pišejo, naj uporabljamo iskalnike. V tem primeru je neuporaben!

2. Povezave do drugih tem sedaj NE DELUJEJO. Gre za teme iz prejšnjega foruma. Za lažje razumevanje, odprite spodnjo temo in kliknite na kikerjevo povezavo do druge temo. Javi napako "No input file specified"
http://www.racunalni...showtopic=64006

3. Nekateri prispevki so se navidezno izgubili, vendar mi ni jasno, kako, da jih pa sicer najdem. Primer, v temi "zadnje dni sem si ogledal te in te filme (multimedia), je zadnji prispevek oddan v februarju. Nekaj dni nazaj pa sem notri oddal en prispevek. V temi se ga ne vidi, v mojem profilu pod prispevki pa ga vidim. Nevem, v čem je fora, preverite. Enako je po številnih drugih lepljivkih v drugih podforumih.
Opomba: Napaka se odpravi, če oddaš nov prispevek v tisto temo (primer, Win7 v operacijskih sistemih)

4. Celotna navigacija v forumu "Revija", ne deluje. Na indexu dela, na forumu ne. To pa zato, ker index linka na racunalniske-novice.com/narocnina (itd...), iz foruma pa racunalniske-novice.com/forum/narocnina
Enako pri "IT Kadri"-> Zaposlitveni oglasi

Toliko zaenkrat.
PS: Naj moderator/administrator presodi, če je tema potrebna. Ampak mislim, da je pregledneje, da se v eni univerzalni temi napiše zgolj napake. Po želji :mrgreen:

Komentar je bil urejen s strani cannibal, 06 april 2009 - 00:00 .

#34 tine99

tine99

Sufler

• Members
  • 177 objav
  • Kraj:Volče - Tolmin
  • Interesi:Računalništvo, lov, kolesarjenje, gore

Objavljeno 04 april 2009 - 15:16

Glede grafične podobe moram pohvaliti da je zelo lepo narejena, mogoče male čudna ker nismo še navajeni ampak nasplošno zelo lepa in tudi kakšnih hroščev zaenkrat še nisem opazil. Edino malce me moti pri novicah da je premalo novic na prvi strani ker to bi moralo biti nekakšno "bistvo" te strani. Drugače pa zelo lepo narejeno, še tako naprej.
LP

#35 pikoli

pikoli

Poročevalec

• Members
  • 508 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 15:42

Malo zožajte stran (80%), pa bo cool.
Pa "Moje kontrole" me zmeraj spomnejo na Tu pa tam("Ej, ne pipaj teh kontroŁ") :)

#36 destroyer2k

destroyer2k

Poročevalec

• Members
  • 723 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 17:11

Prej pri kolegu sem opazil da novi rn ne deluje na ie6. Vem da je preprosta rešitev na bolši ie, ampak mogoče to kdo ne ve.

#37 juree

juree

1101010

• Members
  • 5.208 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 17:31

Uf, to bo treba uvajanja...Na hitro, zaenkrat mi ni všeč

#38 kljuka

kljuka

Pomagač

• Members
  • 367 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 19:38

Še nekaj malega (smeško, ki žvižga)

Člani, ki so danes oddali največ prispevkov · Člani s skupno največ prispevki
Izbriši piškotke, ki jih je nastavil ta forum Naši člani so prispevali skupno ...
Dobrodošeč v nadzorni plošči (bolj smiselno)
Današnjih 30 najaktivnejših uporabnikov Nadzorna plošča je ??? (kaj je), kjer se nastavijo vaše osebne nastavitve. Spremenite lahko zgled foruma in kako naj deluje.
Kako pošiljati, slediti, urediti ... zasebna sporočila.
Kako si ogledate uporabnikove kontaktne podatke.
Te funkcije ne uporabljajte za "klepet" z moderatorji. (napisano v pomoči)
Išči prispevke od 60 dni nazaj.

...

Ja, dolgčas mi je :)

#39 bizi10

bizi10

Spammer

• Root Admin
  • 4.015 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 20:01

A je zdaj kaj hitrejša stran? :) Upamo da smo eliminirali par bugov ki so vplivali na hitrost dela strani in bi se moralo zdaj vse dosti hitreje odpirati. Bomo pa še optimizirali.

#40 x800xt

x800xt

Iznajdljivec

• Members
  • 797 objav

Objavljeno 04 april 2009 - 20:08

Meni je čisto mimo na stari strani si ddpru stran in takoj videl najnovejše novice. Tukaj je pa samo ena novica na prvi strani.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov