Preberite: http://www.siol.net/..._gume_2010.aspx
Avto gume
Objavljeno 29 marec 2010 - 18:00
Kot to SIOL-u vedno uspeva, je tudi zdaj pripravil odličen članek glede avto gum.
Preberite: http://www.siol.net/..._gume_2010.aspx
Objavljeno 08 april 2010 - 07:31
Objavljeno 13 april 2010 - 22:01
Po mojem je ravno tako kot rabljena in izrabljena pnevmatika, ob zavedajočem se nakupu slabše kakovosti. Zato toliko dam jaz na varnost med vožnjo in ne tako, kot je nekdo omenil, da vozim noro! Tisti, ki se le malo spozna na avtomobile, ve koliko hitrosti lahko razvije en golf IV SDI!!!!!!!
Objavljeno 14 april 2010 - 20:23
Da si mal temo sposodim.... slučajno sem na službenem vozilu opazil, da imamo malenkost večjo gumo kot jo imam na domačem avtu. Doma imam 165/70 R 13 v službi pa R14. V čem je razlika pri uporabi, a se mi splača menjati (ker tako ali tako moram kupit nove gume). Platišča predvidevam da v tem primeru tudi moram zamenjati.
Obuj avto v tiste pnevmatike, ki so vpisane v homologaciji. Če gum ni vpisanih not, oziroma če je avto na napačnih, potem te policaj lahko kaznuje.
Objavljeno 16 april 2010 - 12:01
Ja, sej sem že avtomehankarja vprašal, pa mi je rekel da večjih gum sploh na podvozje ne bi dobil (Kar mi je vseeno čudno.)
Bolj me je zanimalo kaj bi pridobil z večjo pnevmatiko.
Ja če bi bila pnevmatika širša bi imel večji oprijem, ampak tudi večjo porabo, ker ima več upora (zračnega in trenje). Če bi pa samo iz R14 na R15 šel, ostale dimenzije povsem enake, pa bi po mojem v končni fazi zapravil več, imel višjo porabo, pridobiti pa bi moral malo tudi na udobju, ampak to je samo, če imaš debelejšo, bolj napihnjeno gumo (al kako bi se izrazil?). Sploh pa če moraš platišča menjat, potem ostani kar na takšnih, kot jih imaš
Objavljeno 16 april 2010 - 12:24
Kot prvo avta nista enaka, ali pa se meni samo zdi?! No to niti ni tako važno - najbolj važno je to sa kakšnimi pnevmatikami so vozili. Na enem kolikor vidim so bolj nove, zimske gume, na drugem pa zvožene letne gume.
Čeprav point je bil dosežen - s slabimi pnevmatikami lahko prej zletiš iz ceste kot z dobrimi, samo je pa veliko več odvisno od avta in pa voznikovih sposobnosti.
Objavljeno 16 junij 2010 - 21:08
-> cheff; da bi šel iz 215 na 205 zaradi porabe je že na meji pretiravanja (:
Profitiral ne boš nič...mogoče pri nakupu pnevmatik, ker so 205 verjetno malo cenejše, pa tudi to ni taka grozna razlika ...
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov