Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 354

#261 cesnjasplet

cesnjasplet

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 12 junij 2014 - 09:14

Doma imam prenosnik hp, star 8 let. Se pregreva, ima slabo baterijo in na vsake toliko časa mi javlja, da ima težave z mrežno kartico. Se mi splača sploh kaj vlagat v njega ali naj ga kar odpišem?

-----

Lp

Č

naredimo spletno stran v 5 minutah

#262 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 12 junij 2014 - 17:38

Lahko se odpre, očisti notranjost, ventilatorje, hladilna rebra, po potrebi kakšnega zamenja, pri mrežni se pregleda če je kaj narobe s kakšnim stikom, sicer pa kaj več ni smiselno vlagat v 8let star prenosnik ... Za nekaj sto € se namreč dobi čisto spodoben nov prenosnik, seveda za nezahtevno, vsakodnevno rabo.

#263 ursa.sladic

ursa.sladic

nOObie

• Members
  • 10 objav
  • Spol:Ženska

Objavljeno 10 julij 2014 - 13:07

Pozdravljeni

Prosim za pomoč pri nakupu novega prenosnika. Domača uporaba, predvsem veliko urejam slike v raznih programih. 

- Nameravam odšteti cca. 480 evrov.

- Zaželjen 17" mat ekran,

- čim daljša avtonomija baterije,

- čim več prostora na disku,

- lahko brez windowsov,

- teža in izgled nista pomembna.

Hvala, hvala za vse odgovore in nasvete!

Urša

#264 Mavri Matej

Mavri Matej

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 10 julij 2014 - 20:40

Hvala.

#265 bojanzinko

bojanzinko

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 11 julij 2014 - 06:58

Moj predlog:

Za to ceno, pojdi v Bigbang/harwey normal ali pa kamorkol želiš, najdi enega, ki izpolnjuje tvojim pogojem in ga vzami. EDINO kar ti predlagam je, da dokupiš podaljšpano zavarovanje SE ZGODI ali karkoli že imajo na to varianto, za dobo čimveč, kolikor se da in to je to.

druga varianta pa je spet,.. pojdi kamorkol že in izberi prenosnik in potem nam tukaj podaj info, katere si gledala, podaj specifikacije in ti povemo, katerega od izbranih je strojno najboljši.

#266 ursa.sladic

ursa.sladic

nOObie

• Members
  • 10 objav

Objavljeno 13 julij 2014 - 10:04

Kaj naj iščem glede procesorja, intel pentium ali intel core? Še razlika med intel pentium dual core in intel pentium p2020, me zanima?

Ok, malo sem brskala po mimovrste. Kaj menite, iščem seveda najboljše razmerje med kvaliteto in ceno.

Acer E1-731 se mi zdi najbljižje temu. (mislim, da ima tudi najdaljšo garancijo)

Iskala sem med tistimi, ki imajo 17,3" zaslon. 

https://www.mimovrst...sectionId=EG006

#267 Schoolz

Schoolz

Raziskovalec

• Members
  • 68 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 13 julij 2014 - 12:31

Glede na to, da veliko urejaš slike v raznih programih, je 480€ za prenosnika res low budget. Med dual core in p2020 ni neke bistvene razlike, oba imata 2 jedri. Odvisno pač, kateri dual core gledaš, vendar v današnjih časih je že minimum i3 procesor. Glede na to, da urejaš slike bi potrebovala vsaj 4gb Ram-a.
Meni je všeč ta:

-https://www.mimovrst...25-ghz?v=619512 -  529€
ali pa :

https://www.mimovrst...424324?v=672507 - 489€, s tem da ima ta zelo počasen trdi disk ( 3gb/s)

#268 ursa.sladic

ursa.sladic

nOObie

• Members
  • 10 objav

Objavljeno 14 julij 2014 - 08:37

Ja, ampak jaz bi še vedno rada 17" zaslon.

Kaj menite:

https://www.mimovrst...ty019d?v=669714

https://www.mimovrst...402648?v=639490

#269 Schoolz

Schoolz

Raziskovalec

• Members
  • 68 objav

Objavljeno 14 julij 2014 - 08:44

Jaz bi rekel, da vzemi tega: https://www.mimovrst...y019d?v=669714.

#270 ursa.sladic

ursa.sladic

nOObie

• Members
  • 10 objav

Objavljeno 14 julij 2014 - 12:01

Stran se mi ne odpre, predvidevam da si mislil Asusa.

Jaz bom še malo pobrskala, z veseljem pa sprejmem še kakšen predlog oz. nasvet pri nakupu. Se mi ne mudi tako....

#271 Ax.Ax

Ax.Ax

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 14 julij 2014 - 22:03

jaz bi priporocal tega:

http://www.enaa.com/..._17_amd_e1_17_3

#272 Schoolz

Schoolz

Raziskovalec

• Members
  • 68 objav

Objavljeno 14 julij 2014 - 22:14

Ja, mislil sem Asus-a. 

@Ax.Ax res je, da je poceni prenosnik, ampak zelo slab procesor. 

Optimalno za rang do 500€, je i5, ki ima dokaj dobro integrirano grafično ( intel HD 4400)

#273 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 15 julij 2014 - 01:18

Acer E1-772 za 500€ + 13€ poštnine je največ kar lahko dobiš v tem cenovnem rangu če gledaš na najboljše razmerje med ceno/zmogljivostjo/kvaliteto ... Ohišje in tipkovnica nista najmočnejša aduta, ima pa tale Acer najboljši zaslon (FHD, nesvetleč) v svojem rangu in precej zmogljivo strojno opremo za 500€ ...

Pri procesorju pa je pomebna tudi oznaka na koncu številke, i5 4200U je namreč v povprečju 30% počasnejši od i5 4200M, kljub temu da sta oba iz družine i5 ...

Še ena dobra overall opcija pa je Asus X75, se ga dobi pravtako za 500€ in sicer z i3 procesorjem prešnje generacije, ki pa je popolnoma na nivoju i5 4200U zadnje generacije, malo slabšim zaslonom od Acerja, a boljšim ohišjem in tipkovnico ...

#274 ursa.sladic

ursa.sladic

nOObie

• Members
  • 10 objav

Objavljeno 15 julij 2014 - 13:15

Acer E1-772 za 500€ + 13€ poštnine je največ kar lahko dobiš v tem cenovnem rangu če gledaš na najboljše razmerje med ceno/zmogljivostjo/kvaliteto ... Ohišje in tipkovnica nista najmočnejša aduta, ima pa tale Acer najboljši zaslon (FHD, nesvetleč) v svojem rangu in precej zmogljivo strojno opremo za 500€ ...

Pri procesorju pa je pomebna tudi oznaka na koncu številke, i5 4200U je namreč v povprečju 30% počasnejši od i5 4200M, kljub temu da sta oba iz družine i5 ...

Še ena dobra overall opcija pa je Asus X75, se ga dobi pravtako za 500€ in sicer z i3 procesorjem prešnje generacije, ki pa je popolnoma na nivoju i5 4200U zadnje generacije, malo slabšim zaslonom od Acerja, a boljšim ohišjem in tipkovnico ...

Nimam izkušenj z naročanjem prenosnikov iz tujine.

- Kako je z garancijo?

- Acer E1-772 ima operacijski sistem linux(če sem prav razbrala). Kako bo delovalo če naložim windowse?

- Še nekaj; če ohišje ni najboljše, kaj to pomeni? Verjetno, moram bolj nežno ravnati z njim? :) 

Bolj se nagibam k Acerju, ker želim nesvetleč zaslon. Zanima me še, ali se lahko pomnilnik nadgradi in če, kaj kupiti?

Najlepša hvala za trud, in izčrpne odgovore. (mi je všeč, da so mi zadeve jasne, pri nakupu takšnih zadev)

LP,U 

#275 Schoolz

Schoolz

Raziskovalec

• Members
  • 68 objav

Objavljeno 15 julij 2014 - 18:50

@ursa.sladic :''Arbeitsspeicher: 4GB DDR3-1333 SO-DIMM, 2 Steckplätze gesamt, davon 1 frei'' - torej ja. :) Lahko se nadgradi, najbolje z enakim - torej 4gb 1333 mhz.

#276 odlekiran

odlekiran

Vajenec

• Members
  • 256 objav

Objavljeno 15 julij 2014 - 19:56

Kupujem prenosnik. Kdo pozna kakšnega, ki ustreza tem pogojem:

- 17" mat display, full HD
- SSD 160 ali 250GB + 1TB HDD 7200rpm (opcija namesto optične enote)
- i7 ali i5 procesor
- osvetljena tipkovnica
- močno ohišje
- do 1400€

Hvala in LP

#277 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 15 julij 2014 - 21:09

Nimam izkušenj z naročanjem prenosnikov iz tujine.

- Kako je z garancijo?

- Acer E1-772 ima operacijski sistem linux(če sem prav razbrala). Kako bo delovalo če naložim windowse?

- Še nekaj; če ohišje ni najboljše, kaj to pomeni? Verjetno, moram bolj nežno ravnati z njim? :)

Bolj se nagibam k Acerju, ker želim nesvetleč zaslon. Zanima me še, ali se lahko pomnilnik nadgradi in če, kaj kupiti?

Najlepša hvala za trud, in izčrpne odgovore. (mi je všeč, da so mi zadeve jasne, pri nakupu takšnih zadev)

LP,U 

- Nakup v tujini je pravzaprav enak kot v Sloveniji, le angleško ali nemško moraš malo znati. Plačaš pa preko kreditne kartice ali PayPala, bančna nakazilo pa trajajo nekaj dlje.

- Garancija je enaka kot v Sloveniji, 24mesecev. Če v Sloveniji nočejo poservisirat (kar se tudi dogaja) pošlješ v trgovino kjer je bil kupljen. (cca.12€ npr. v Nemčijo) in ponavadi so zadeve rešene prej kot v Sloveniji.

- Operacijski sistem ni vezan na prenosnik, se pravi neka Linux edicija. Naložiš kar želiš, vsi operacisjki sistemi bodo delali. Razen iOS seveda! :)

- ohišje ne pomeni da bo hitreje razpadlo ali da je treba zelo previdno rokovat, temveč da so uporabljeni cenejši materiali - plastika in zadeva ne deluje tako kvalitetno in kompaktno kot pri dražjih modelih ali npr. alu ohišja. Ohišje je čisto dobro, je pa že na pogled in na otip cenejše ...

#278 ursa.sladic

ursa.sladic

nOObie

• Members
  • 10 objav

Objavljeno 15 julij 2014 - 22:14

Skrbelo me je, kako je glede garancije. Odlično, torej glede tega naj nebi bilo težav.

Schoolz: seveda, zdaj mi je vse jasno "ajn frai platz" :)

Super ste, še enkrat hvala za pomoč!! 

Če še kaj ne bo jasno pa se ponovno oglasim.

Lp, Urša

#279 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 15 julij 2014 - 22:40

Mogoče še samo to, pri nakupu v avstriji oz. namečiji na tipkovnici ni šđčćž znakov, se pa dobijo namenske nalepke za te tipke. Nekatere to tako moti da samo zaradi tega kupujejo v Sloveniji ...

Isti prenosnik v Sloveniji pa je 570€, sedaj pa sama presodi glede cene in tipk ...

#280 ursa.sladic

ursa.sladic

nOObie

• Members
  • 10 objav

Objavljeno 15 julij 2014 - 22:51

Mogoče še samo to, pri nakupu v avstriji oz. namečiji na tipkovnici ni šđčćž znakov, se pa dobijo namenske nalepke za te tipke. Nekatere to tako moti da samo zaradi tega kupujejo v Sloveniji ...

Isti prenosnik v Sloveniji pa je 570€, sedaj pa sama presodi glede cene in tipk ...

Če prav razumem, so tipke še vedno na enakem mestu oz. se tako nastavi. Slepo, deset prstno tipkam, tako da nimam težav.

Hvala za opozorilo.

p.s. zdaj se ne morem odločit zaradi ohišja... :) koliko slabši zaslon pa ima asus?

Podobne teme s ključnimi besedami: Pomoč, pomoč, prenosnik, nakup, pomoč, samsung, toshiba, lenovo, kakšen prenosnik kupiti, prenosnik do 850 eur, nov racunalnik, izbira prenosnika, prenosnik, notesnik, prenosnik, nakup

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov