Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 354

#301 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 01 september 2014 - 21:40

Vsak drugače predlaga zato, ker ima vsak drugačne izkušnje, drugačne želje in potrebe, drugačen budget itd.

Najprej dobro opredeli kaj so preference: zmogljivost, kvaliteta izdelave in materialov, teža, dizajn, kvaliteten zaslon, velikost, tipkovnica in sledilna plošča, avtonomija baterija itd.

HP Probook sploh niso slabi, kot jih predstavljajo. Cenejše serije Compaq in Pavilion se res malo bolj kvarijo, Pro in Elitebooki pa so čisto ok prenosniki, imajo relativno dobro strojno opremo, elegantno, kvalitetno ohišje, a žal precej slab zaslon.

Skratka, najprej opredeli velikost, če je 17" res tisto kar želiš, potem pa katere so ti najpomembnejše lastnosti ... kar po vrstnem redu. Potem lahko napišemo najboljše modele ki odgovarjajo tvojemu nakupu.

#302 Gregi 10

Gregi 10

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 07 september 2014 - 19:39

.

#303 Gregi 10

Gregi 10

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 07 september 2014 - 19:48

Zdravo! 

Tudi jaz nakupujem nov prenosnik, saj odhajam v Ljubljano študirat. Ker prenosnik nakupujem na dolgi rok, želim res dobro mašino. Uporabljal ga bom za osnovne stvari, montažo posnetkov, photoshop, pa seveda, sicer ne pretirano, igranje iger. Čisto možno je, da bom pognal tudi kakšen zahtevnejši program.

Pogoji so aluminijasto ohišje, 15", FullHD, 8GB RAM... Cena je do 1100€. Ne želim kakšnega gamerskega dizajna in ohišja.

Trenutno se mi "dopadeta" ta dva modela:

https://trgovina.ove...productid=24198

http://www.ceneje.si...k-n550jk-cn020h

Sam se sicer bolj nagibam h Asusu. Kaj menite vi? Pozna kdo kakšen konkurenčen prenosnik in bi mi ga predlagal?

Že vnaprej hvala vsem! 

#304 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 07 september 2014 - 20:38

In to sta tudi dve najboljši opciji v tem cenovnem rangu glede na želje. Odločitev je pravzaprav preprosta. Če želiš boljšo strojno opremo go for Asus, ki je pravzaprav po mnenju mnogih najboljši multimedisjki prenosnik v svojem rangu. Dell je mogoče še nekoliko bolj eleganten, ima malo boljšo avtonomijo baterije, sicer pa imata oba ALU ohišje, IPS zaslon.

Glede na to, da ima Asus precej bolj zmogljiv procesor in grafiko, bi se sam odločil za slednjega ..

#305 Davidguetta Fan M

Davidguetta Fan M

Raziskovalec

• Members
  • 25 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana
  • Interesi:Tek, deskanje na snegu, surfanje. Vse na YOLO!!!

Objavljeno 08 september 2014 - 16:47

Hja, če kupuješ na dolgi rok, potrebuješ dober zaslon, Al ohišje, tanek in lahek design za prenašat naokrog, in dobro opremo, bi razmislil o Macu. Če kupiš npr. late 2012/early 13 različico, dobiš 15" Retino že za okrog 1500€, in z njim enostavno ne moreš zgrešit. Za razliko od zgornjih modelov, je tanek, (manj kot 2cm) lahek, ima PCIe SSD disk (middle 2013 model), HQ Intel procesorje namesto U, precej boljši ekran, baterijo za 9 ur in pa seveda OS, ki je precej boljši kot Windows, sploh za kar ga ti potrebuješ (Photoshop, montaža posnetkov, zahtevni programi).

Govorim iz lastnih izkušenj. Praktično ni primerjave med PC-jem na 1000€ in Macom. 

Npr. 2 leti nazaj so moji kupili Hp-ja, za približno 1600€, danes, dobesedno razpada, počasnejši je za 50% (ne zaradi virusov)...

In po dveh letih, bi lahko rekel, da je po hitrosti počasnejši kot moj Macbook Pro iz leta 2009 (ki ga sicer več ne uporabljam)

Druga primerjava: Sestavil sem računalnik z 4t. gen. i7 procesorjem, SSD + HDDjem, GTX 770 grafiko, 8GB RAM-a, na njem je Windows 7.

in spet... Aprila sem kupil novega 15" Retina Macbook-a, ki ima mobilno verzijo i7 procesorja in 1GHz manjši takt, in je še vedno hitrejši! OS X je pa itak boljši.

#306 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 08 september 2014 - 18:54

Macbook je že super, a za to ceno dobiš npr. tudi Dell XPS 15, ki v marsičem tudi prekaša Maca! ;) Velja za najboljši multimedijski Windows prenosnik in je po kvaliteti izdelave in uporabljenih materialih na istem nivoju kot Macbook. Za 1.500€ pa glede strojne opreme dobiš npr. najboljši zaslon na trgu - IPS, 3200x1800, procesor Core i7-4712HQ, 16GB rama, hibridni 1TB disk, GT 750 ...

Ali je boljši iOS ali Windows pa je stvar osebne preference, ne glede na to da je iOS dosti bolje optimiziran ...

#307 Gregi 10

Gregi 10

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 08 september 2014 - 20:09

že že fantje. Tudi sam se zavedam kakovosti Mac-a. A vendar se morata zavedati da to pomeni dodatnih 500€. Že za tega jurčka sem "garal" skoraj cele počitnice. Nevem, enostavno se mi zdi to preveč denarja, saj menim da tudi Asus ne bo kar tako hitro za odpis. Baterija je gotovo slabša in tudi sam prenosnik je nekoliko težji, a še vedno gre za ultrabook. Kasneje nameravam tudi vreči ven optično enoto in vgraditi SSD, tako da mislim da bi mašinca morala delati.

A bi mi pa za hec vseeno linkal omenjenena prenosnika (MAC-a in DELL-a) ? :)

#308 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 08 september 2014 - 23:20

Dell XPS 15 za 1.500€ ali 1.800€ in MacBook Pro 15.4 za 1.700€ ...

#309 Gregi 10

Gregi 10

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 09 september 2014 - 04:34

Hvala! Tale za 1500 je res huda zadeva. Pa vendar, zdi se mi, da bi moral tudi Asus zadostovati...

#310 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 09 september 2014 - 07:37

Defenitivno je tisti Asus za dobrega tisočaka več kot odličen, edino kjer se razlika resnično pozna je višjeločljivostni zaslon (ki pa v določenih programih lahko povzroči kakšno težavo) in pa kvaliteta izdelave in materialov, ki je pri XPSu res top. Asus kljub alu ohišju ne deluje tako kompaktno in kvalitetno kot XPS ali Macbook...

#311 Arne Milavec

Arne Milavec

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 10 september 2014 - 19:30

Pozdravljeni,

ker se ravno svež uporabnik in ne vem kje odpreti novo temo bom povprašal kar tukaj :)

Kupujem nov laptop, buđet je 1000€ - 1500€. Laptop bom rabil za vsakdanjo uporabo, modeliranje, grafično oblikovanje, špile, ipd.

Mal sem raziskoval po netu za laptope in zaenkrat sem se odločil za nakup 2014 Lenovo Y50 UHD, ampak seveda se je zapletlo, nevem kako nej dobim ta laptop v slovenijo (po možnosti z ''balkansko'' tipkovnico), ker je še dosti nov in ga ne dobim nikjer. Dal sem povpraševanje v 4 trgovine a do sedaj še nič. Ima kdo kakšen nasvet glede kako dobiti ta laptop do konca leta 2014?

Sprejemam tudi priporočila za kkšne druge laptope in mnenja  :)

Specifikacije morajo biti kar podobne navedenemu 2014 Lenovo Y50 UHD

Od laptopa tudi pričakujem delovanje brez kakršnih koli problemov vsaj 3 leta (za računalnik znam poskerbeti softwearsko in hardwearsko, nism rooky na področju računalništva :) )

Hvala za vse odgovore vnaprej !!!

Arne

#312 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 10 september 2014 - 20:34

Lahko preveriš tukaj, če katera od nemških trgovin pošilja v Slovenijo - klik

Sicer pa predvidevam da veš, da je tudi GTX 860 "prešvoh" za poganjanje novejših iger pri najvišjih detajlih na 4k zaslonu. Tudi nekaj programov ima težavo s 4k ločljivostjo in se nekoliko čudno prikazujejo, raje prej preveri in malo razišči kaj boš uporabljal. Sam bi se trenutno raje odločil za dober FHD IPS zaslon, je UHD res takšna nuja?

#313 Arne Milavec

Arne Milavec

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 10 september 2014 - 21:24

Bom pogledal jutri če kaj pošiljajo, hvala.

Ravno za poganjanje najnovejših špilov na najvišjih detajlih res ne bom rabil grafične, ciljam predvsem na to da bo grafična med vrhunskimi, katere trg trenutno ponuja saj želim da bo tudi čez 3 leta + dokaj normalno poganjala zadevce.

Aha tako, UHD ni nuja, sem tudi sam zasledil da zna predstavljati nekaj težav. Z FHD IPS bi bil čisto zadovoljen.

Ali priporočaš kakšen drugi laptop s takšnimi oz. podobnimi specifikacija v okviru buđeta do 1500€ ? Zaslon je zaželjeno da je vsaj 15,6'' ali večji.

#314 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 10 september 2014 - 22:06

Če greš malo čez budget, in želiš vsaj nekaj boljšega od FHD, dobiš za 1.600€ MSI GT60, 3K IPS zaslon, i7 4810MQ, GTX 880 ... Zverina in pol! :)

Če pa razmišljaš malo bolj razumno, pa je poleg Lenovo Y50 odlična opcija tudi MSI GS60 za 1.500€, odličen FHD zaslon, i7 4700HQ, GTX 860 ... Je eden redkih ultra zmogljivih gaming prenosnikov zapakiranih v bolj elegantno in tanko ohišje ...

Pri 17" pa je npr. zelo dobra opcija MSI GT70 za 1.530€ dobiš i7 4810MQ in GTX 870 ... ali npr. Asus G750 ROG za 1.600€ dobiš i7 4700HQ in GTX 870 ...

#315 Arne Milavec

Arne Milavec

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 11 september 2014 - 20:20

Superca, tale MSI GT60-2pe mi je uredu, sicer ni dizajn tok lep kot pri lenovo ampak bomo vidl kaj se bo dal lažje dobit, hvala ! 

#316 Gregi 10

Gregi 10

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 15 september 2014 - 20:27

Zdravo.

Zanima me, kaj menite o sledečem prenosniku? http://www.arhiteh.h...oducts_id=11457

Je dosti boljši od njegovega predhodnika? https://www.harveyno...20H.108422.html

Ima kdo izkušnje pri tej hrvaški trgovini? Nekoliko sem v dvomih kako bo glede garancije, itd. 

Hvala za pomoč

#317 tekavec.sara

tekavec.sara

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 22 september 2014 - 12:16

Zdravo!

Odločam se za nakup prenosnika, pa sem laik na tem področju in bi potrebovala pomoč in svetovanje kaj se mi najbolj splača. Rabim ga predvsem za vsakdanjo uporabo; za faks, delo v Wordu, poslušanje glasbe, gledanje filmov, brskanje po internetu, skype...

pomembno mi je predvsem to, da je prenosnik dovolj zmogljiv in dela brez težav, medtem ko delam več stvari hkrati. Zanj bi odštela do 400eur (lahko tudi rabljen).

Dobila sem ponudbo tega računalnika: dell latitude xt2, pa me zanima ali je v redu za mojo rabo? je rabljen, a popolnoma servisiran oz obnovljen, ima novo baterijo, hitri disk.

#318 esselte44

esselte44

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 23 oktober 2014 - 21:58

lep pozdrav kupujem prenosnik v rangu 700 eur in me zanima če ima mogoče kdo izkušnje z omenjenim prenosnikom ali mi priporočate kaj drugega za 600-700 eur? uporabljav bi ga za manj zahtevne igre glasbo internet in filme.  https://www.mimovrst...016?v=700535 ali    https://www.mimovrst...ljen?v=693311 hvala lepa za odgovor!

#319 gulmor

gulmor

Vajenec

• Members
  • 308 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Na Luni

Objavljeno 25 oktober 2014 - 12:24

Pozdravljeni.

Kupujem nov prenosnik cenovnega ranga od 500€ - 700€. Potrebujem ga za običajne stvari plus Photoshop, Vegas Pro, Pinnacle Studio...

Ciljal sem na Asusa, vendar so ga na youtubu skritizirali, plastika, segrevanje, slaba baterija...

Kaj priporočate?

Pa še to: kje se da videt oceno komponent prenosnikov? npr. Capture1111.jpg

#320 Blazenko Korenjak

Blazenko Korenjak

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 26 oktober 2014 - 12:55

Živijo, zanimam se za en prenosnik -> http://pocenipc.com/...-17-j001er.h.... Kolikor vidim je to refurbished roba? A ma že kdo izkušnje s tem in kaj menite o prenosniku? Potreboval bi ga za filme, muzika, tu pa tam kakšna igra .... TNX

Podobne teme s ključnimi besedami: Pomoč, pomoč, prenosnik, nakup, pomoč, samsung, toshiba, lenovo, kakšen prenosnik kupiti, prenosnik do 850 eur, nov racunalnik, izbira prenosnika, prenosnik, notesnik, prenosnik, nakup

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov