Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

SIOL-telekom - lopovi!!!

Odgovorov v temi: 88

#1 hamurabi

hamurabi

Mojster

• Members
  • 1.526 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Celje

Objavljeno 19 oktober 2007 - 08:42

Vsi, ki mislite skleniti naročniško razmerje pri telekomu - NIKAR!

Da vam povem svojo zgodbo...zaradi nadvse privlačne ponudbe (4 mesece brez plačila naročnine), sklenem da se bom pač za nekaj časa vezal na njih. Grem v teletrgovino in vzamem siol TRIO paket. Dodatno sem se zavezal za 24 mesecev, ker sem vzel tv komunikator po subvencionirani ceni. Kaj najdem v nabiralniku? Pozdravček od telekoma in položnico za plačilo naročnine. Seveda me je malce pogrelo ampak si nisem preveč belil las, najbrž pomota, sem takrat naivno mislil. Pokličem njihovo "modro številko" in mi prijazen fantič pove, da mi popust v obliki 4 mesece brezplačne naročnine ne pripada , ker se nisem zavezal za 12 mesecev - WTF!!! :shock:
"Vzel sem TV komunikator in se zavezal za 24 mesecev!!!" sem odvrnil. "Ja veste, to ni isto, morali bi se zavezati za 12 mesecev, kar pa niste storili" mi je prijazno odvrnil. OK? Najprej še enkrat šok, izrekel par sočnih na račun njihove firme in vrgel slušalko na vilce. Se že veselim današnjega popoldneva, grem v Teletrgovino... :twisted:

#2 majaron

majaron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.260 objav

Objavljeno 19 oktober 2007 - 08:58

Uf tole pa je svinjarija ja. Sporoči kaj (če sploh kaj) si uredil v teletrgovini.

#3 O`Connor

O`Connor

Poročevalec

• Members
  • 749 objav

Objavljeno 19 oktober 2007 - 09:43

SIOL pac. Enkrat in nikoli vec! :ok:

#4 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav
  • Interesi:črne luknje

Objavljeno 19 oktober 2007 - 09:44

Ja saj lepo piše da je za 4 mesece brezplačno=12 mesecev vezava, TV=24, torej skupaj 36. edino tisti, ki ti je to prodajal bi ti moral povedati. Pač v sloveniji je sledeče; siol imajo samo tisti, ki drugega ne morejo imeti in pa ti, ki so pred dvema letoma lahko imeli samo Siol in se zavezali. Če jih imaš več na izbiro pač ne greš na Siol :(

#5 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 19 oktober 2007 - 09:45

Pa saj ne more biti res :joj:
Le kako si to upajo. Pa bi te vsaj opozorili :( , četudi menim, da si vsekakor upravičen do 4 mesecev B.P. :(

#6 hamurabi

hamurabi

Mojster

• Members
  • 1.526 objav

Objavljeno 19 oktober 2007 - 09:49

Nisem se imel namen registrirati takoj po sklenitvi naročniškega razmerja in sem vprašal prodajalca od kdaj velja 4 mesečni popust in mi je zatrdil, da od opravljene registracije. Zame je bila tako zadeva logična in zaključena....ali pa tudi ne. :gun:

#7 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 19 oktober 2007 - 09:57

Ja..... Torej verjamem, da si jezen. Tudi sam sem bil nezadovoljen s Siolom in sem od tam odšel s svojo naročnino.

Ne gre pa pri tem za nič drugega kot anekse na pogodbo. Torej več sočasnih aneksov pomeni seštevanje dobe za katero se zavežeš pri ponudniku storitev. Pa saj to je vendar znano pri večih podjetjih. Mobitel na primer tudi sešteva - torej aneksi za nakup telefonov - obdobja za katere se njihovi naročniki zavežejo za popust pri nakupu telefonov.

Glavna napaka bi lahko bila pri prodaji. Torej če ti je kdo dejansko napačno razložil..

#8 hamurabi

hamurabi

Mojster

• Members
  • 1.526 objav

Objavljeno 19 oktober 2007 - 10:02

Saj mene ne moti obdobje za katerega me bodo zavezali, jst bi sam rad tiste 4 mesece brezplačne naročnine, kar pa na koncu koncev prinese cca 180€. To pa tudi ni tak majhen znesek.

#9 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 19 oktober 2007 - 10:08

hamurabi, imaš prav. Če sam ne boš rešil, se obrni na varstvo potrošnikov. :(

#10 gotme

gotme

Vajenec

• Members
  • 344 objav

Objavljeno 19 oktober 2007 - 10:15

APEK fanjtje, APEK !!!!

Ti so trn v peti vseh ponudnikov, zato toplo priporočam, da se obrnete na njih, saj imajo več kompetenc v tem primeru.

#11 zobko

zobko

Raziskovalec

• Members
  • 48 objav

Objavljeno 19 oktober 2007 - 10:23

Zivjo,meni poteče to soboto 2letna naročnina na siol!! Se ze veselim,t2 10/1 je ze narocen.Ti povem mojo zgodbo:
Vse lepo in prav mam 2 letno naročnino na siol,zadnji mesec mi je crkavu vsaj 2x na teden (popizdevu,klical skozi gor).Potem kliče mama na SIOL ter hoče naročiti še SIOL televizijo,naroči preko telefona,brez podpisat pogodbe.Čez 2 tedna se zmenva da ni treba Televizje preko siola,ker grem na T2.Za 1 teden dobim na pošto SIOL TRIO PAKET (internet+tel+tele)!!!!Oni so mi kar lepo podalšali na še 2leti z internetom!Mama je naročila pa samo TELEVIZIJO.Ona hitro kliče, da bi stornirala račun,vendar jih 1 dan ne prepriča.Drugi teden pride Siolov delavec,mi popravit SIOL modem,ker je strela neki skurla,ter prinese zraven MODEM+TELEVIZIJA (trio paket),kmal nam ga je preključu brez naše vednosti!Hitro sem ugotovil njegov namen!Lepo smo mu razložili,da storniramo račun,ter naj popravi samo MODEM,po kar je tudi rekel da je prišel ( TAKO DA PAZITE,HOTEL NAM JE BREZ NAŠ E VEDNOSTI PRIKLOPIT TELEVIZIJO,TAKO DA NEBI MOGLI STORNIRAT RAČUN).
PO 1 MESECU SMO KONČNO SORNIRALI RAČUN,VENDAR Z VELIKO PREGLAVICAMI,TAKO DA SE VESELIM DA MI POTEČE 20.10.LP SIOL SUX! :sick:

#12 MiranRaj

MiranRaj

Pomagač

• Members
  • 392 objav
  • Kraj:ob letaliscu SKOKE-MB
  • Interesi:Letalstvo

Objavljeno 19 oktober 2007 - 10:31

Se moja zgodba. Na eni lokaciji imam siol, ker mi drugi niso omogočali tri paketa.
Sem se seveda moral zavezati, vendar drugače ni šlo. Da vam povm interneta in telefona tako ne uporabljam, TV, pa vsaj vsak drug dan moram skozi postopek reset-modem.
Na drugi lokaciji imam amis TRI paket, pa deluje dosti boljše. Tedensko enkrat reset STB-ja.
Torej moja ocena 75 proti 25 v korist amisa. Če imaš izbiro seveda.
Aja še to ena amisa je prece NIŽJA od siola. Pri siolu moram kljub višji ceni plačevat še telekom priključek.

#13 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 19 oktober 2007 - 10:32

Žal je za to kriv ravno njihov monopolni položaj. Če bi bili enakovredni ostalim ponudnikom, bi se krepko bolj potrudili za svoje stranke in takih anomalij praktično ne bi bilo. :zvizg:
MiranRaj, glede kakovosti, pa je na žalost največkrat kriva zastarela infrastruktura (beri parice od centrale pa do stanovanja-hiše) in je težko primerjati dva ponudnika glede na to.
Kar me pa najbolj moti je dejstvo, da marsikje primanjkuje paric, kar pomeni da nekdo bližje centrali praktično ne more dobiti ADSL-ja :nene:
Najbolj nesramno pa se mi zdi to da telekom svojim "partnerjem" ne omogoča enakovrednih pogojev. Navedem primer ko stranka sprašuje pri različnih ponudnikih, pa jo vsi odvrnejo, da trenutno ni mogoče. Ko pa je to mogoče, je Siol takoj pri tebi, še preden se lahko pozanimaš pri konkurenci :x

#14 nebivedu

nebivedu

Gospod s kravato

• Members
  • 1.137 objav
  • Kraj:kranj

Objavljeno 19 oktober 2007 - 10:33

hamurabi, ko si se naročal si prašal kaj v zvezi 4-ih mesecev brezplačno? Nisem nikjer zaslediv.

#15 hamurabi

hamurabi

Mojster

• Members
  • 1.526 objav

Objavljeno 19 oktober 2007 - 10:45

Seveda sem vprašal, saj zaradi tega sem tam sklenil naročniško razmerje. kakšno tele sem bil :joj:

#16 bimbam

bimbam

Gospod s kravato

• Members
  • 1.266 objav

Objavljeno 19 oktober 2007 - 11:51

Zdaj se silijo povsod! Jim pod ritko gori :(

#17 jevsinek

jevsinek

Igračar

• Members
  • 142 objav

Objavljeno 19 oktober 2007 - 13:20

Š e moja izkušnja :gun:

Pred tremi leti sem imel doma SIOL ADSL ( seveda sem moral nabaviti ISDN :( ).
In nato sem dobil službo v lj ter se preslil v Grosuplje ( cca 3km izven Grosuplja ). Kličem na siol da bi prestavil adsl na novo lokacijo - ni problema rečejo. Povem številko na novi lokaciji, mi 100% po telefonu zagotovijo da gre. Po selitvi sprožimo postopek za prestavitev adsl-ja in potem še samo :sick:

Prvo je bilo treba na novi lokaciji narediti ISDN (trajalo 4 mesece, da so priklopili), nakar so rekli, da ni mogoče imeti adsl-ja :joj:

Med tem časom pa sem imel paket ADSLja "zamerznjen", vendar sem MORAL vseeno plačetavi polovično ceno - pras*ci ne*arni.

Po pol leta sranja pa sem moral plačati še ~24 jurčkov "kazni", ker sem predčasno končal pogodbo. Končal pa sem jo zaradi njihovega NEZNANJA in NEPAMETI.

Vglavnem, sem rajši brez interneta, kot pa da mam še kdaj telekom=siol.

P.S.: Doma imajo sedaj T-2 (TV,TEL,INT) pa del bp.

Lp,
Peter

#18 hamurabi

hamurabi

Mojster

• Members
  • 1.526 objav

Objavljeno 19 oktober 2007 - 13:37

Vidim, da nisem edini, ki so ga nategnili. Tista finta z ISDN-jem je pa itak bila največja svinjarija.

#19 exide

exide

Govorec

• Members
  • 2.974 objav
  • Kraj:Radovljica

Objavljeno 19 oktober 2007 - 13:38

Dobro, da jaz nisem šel k Siolu. Sem hotel par let nazaj iti na ADSL k Siolu in sem že vse plačal in podpisal pogodbo in so rekli, da čez en teden pridejo zmontirat. Sem jih čakal en mesec in klicaril non-stop potem so mi pa rekli, da v mojem kraju ni mogoče imeti ADSL-ja :joj: Potem sem pa šel k Telemachu pa sem zelo zadovoljen :(

#20 D.J.ANDY

D.J.ANDY

Govorec

• Members
  • 2.955 objav
  • Kraj:TREBNJE - (dream town)
  • Interesi:glej poklic

Objavljeno 19 oktober 2007 - 13:42

Š e moja zgodba o svinjah. Se mi okvari modem. Pride serviser - nekaj melje in "popravi" oz. ugotovi, da itak jaz ne morem imeti 1mb linije že od začetka, ker ta hitrost sploh do mene ne more priti, ker sem preveč oddaljen. In mi pač pravi, da mi lahko zmanjša hitrost na 512kbs, ker itak lahko samo to dejansko prejmem in da bom sedaj tudi plačeval manj.
Hec je pa v tem, da sem torej leto in pol plačeval polno ceno, dobil pa sem le polovico tega. Drugo je pa to, da so mi to spremembo celo račununali, okoli 60€ mislim da (nisem prepričan), na kar sem se seveda pritožil, in so mi tu vsaj vrnili denar oz. dali dobropis. Š e vedno pa ne vem ali so mi samo stornili račun ali so mi tudi vrnili na 1mbs, ker takrat je bila povezava vseeno boljša.
Stran s tem Siolom, ki je leta nazaj le iskoriščal monopol v bistvu. Š e do maja zdržim, pa adijo Siol.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov