Vse o PHPju
Ustvaril
publikum
, jul 24 2005 17:05
Odgovorov v temi: 1931
Objavljeno 24 junij 2008 - 11:21
Narediti moram sicer 10 minutno menjavo slik na internetni strani in sicer nekako z php-jem in javoscript in sicer s pomočjo PHP-ja, bi generirala spletno stran z vsemi slikami, ki jih imam v mapi (da so potem lahko slike na poljubem strezniku). JSpa bi potem poskrblla za prikaz samo določene slike, ki je na vrsti. Za nasvet sem dobila da naj nekje uporabim stil "display:none" za skrivanje slike. In problem, kak "nalozit" slike v php in kje uporabit ta display. Hvala za pomoc drgac sm se zacetnica in nevem kak bi to z slikami delala
HVALA!
Objavljeno 04 julij 2008 - 14:34
Zakaj točno meni funkcija mail() - http://si2.php.net/m...n/book.mail.php - ne dela. Kakšni so možno vzroki? Ima kdo že izkušnje s tem, prosim malo pomoči.
Lp
Lp
Objavljeno 04 julij 2008 - 21:31
Imam problem z šumniki.
Zadeva je taka ko napišem skripto da mi izpiše iz baze "č臞葚Čč†ŽčŠ " mi izpiše "??ž?š??Ž?Š " če izpišem kot tekst mi dela, prav tako pravilno vpisuje v mysql.
uporabljam header('Content-Type: text/html; charset=CP1250'); utf-8 ni nič drugače ISTI text mi worldpres napiše brez problema.
Zanima me še pri mail funkciji kje bi naštimal npr imam polje ki ga uporabnk izpolne in da meni prikaže njegov naslov kot pošiljatelja, samo se pa enostavno enostavno feka maile na ta način.
Zadeva je taka ko napišem skripto da mi izpiše iz baze "č臞葚Čč†ŽčŠ " mi izpiše "??ž?š??Ž?Š " če izpišem kot tekst mi dela, prav tako pravilno vpisuje v mysql.
uporabljam header('Content-Type: text/html; charset=CP1250'); utf-8 ni nič drugače ISTI text mi worldpres napiše brez problema.
Zanima me še pri mail funkciji kje bi naštimal npr imam polje ki ga uporabnk izpolne in da meni prikaže njegov naslov kot pošiljatelja, samo se pa enostavno enostavno feka maile na ta način.
Objavljeno 04 julij 2008 - 21:54
Uporabi header('Content-type: text/html; charset=utf-8');, shrani datoteko kot UTF-8 without BOM.
Več o tem je pisal tudi Rok na TRsplet-u. http://trsplet.com/b...zave-php-mysql/
Priporočam, da si zadevo prebereš.
V mail funkciji pa samo dodaš header-jem parameter From. Primer:
:ok:
Več o tem je pisal tudi Rok na TRsplet-u. http://trsplet.com/b...zave-php-mysql/
Priporočam, da si zadevo prebereš.
V mail funkciji pa samo dodaš header-jem parameter From. Primer:
$headers .= "From: " . $posiljatelj . "rn";
:ok:
Objavljeno 21 julij 2008 - 23:12
Pozdravljeni
Imam neko bazo novic.Izpisujem jih v while zanki in sedaj me zanima ce obstaja kakšna funkcija v php, ki v dolocenem trenutku( npr po 36 iteracijah ) preide s pomocjo reference na x spletno stran in zacne izpisovati preostale novice na omenjeni strani.
se zahvaljujem za odgovor
Lp
Imam neko bazo novic.Izpisujem jih v while zanki in sedaj me zanima ce obstaja kakšna funkcija v php, ki v dolocenem trenutku( npr po 36 iteracijah ) preide s pomocjo reference na x spletno stran in zacne izpisovati preostale novice na omenjeni strani.
se zahvaljujem za odgovor
Lp
Objavljeno 22 julij 2008 - 00:37
$num = $_GET["page"];
$limitPerPage = 10;
$SQL = mysql_query("SELECT * FROM blabla LIMIT $num, $limitPerPage");
$SQLnumrows = mysql_query("SELECT ID FROM blabla");
$nextpage = (mysql_num_rows($SQLnumrows)/$limitPerPage);
for($x=0;$x<$nextpage;$x++){
print "<a href='list.php?page=".($x*$limitPerPage)."'>$x</a> ";
}
Objavljeno 26 julij 2008 - 17:21
Pojavljajo se mi erorji podobni kot:
Notice: Undefined index: showcookie
Notice: Use of undefined constant Home
google je povedal da je to potencialni eror in da ni panike da se lahko izklopi pa me zanima kako bi popravil skripto kaj moram pazit.
Tle mi vrže eror, neumno vprašanje a more page vedno imet neko vrednost?
if ($_GET["page"]) {
$num = $_GET["page"];
}else{$num = 0;}
Kakšna je že funkcija če je številka neki is_?
Npr imam stran: seznam,nastavljiv iskalnik,za pregledovanje, za dodajanje in urejevalnik(podobno kot forum) to imam napisano v 2 fajlih :roll: najbrž ni pravilno, kako bi se to na nek pravilen način naredil koliko fajlov kratek opisek
.
Notice: Undefined index: showcookie
Notice: Use of undefined constant Home
google je povedal da je to potencialni eror in da ni panike da se lahko izklopi pa me zanima kako bi popravil skripto kaj moram pazit.
Tle mi vrže eror, neumno vprašanje a more page vedno imet neko vrednost?
if ($_GET["page"]) {
$num = $_GET["page"];
}else{$num = 0;}
Kakšna je že funkcija če je številka neki is_?
Npr imam stran: seznam,nastavljiv iskalnik,za pregledovanje, za dodajanje in urejevalnik(podobno kot forum) to imam napisano v 2 fajlih :roll: najbrž ni pravilno, kako bi se to na nek pravilen način naredil koliko fajlov kratek opisek
Objavljeno 28 julij 2008 - 10:36
Zanima me kaj je to #include in kaj si lahko z njim pomagamo. Zakaj ne bi codo, ki jo includamo napisali kar tam, kjer jo rabimo in ne bi nič includali. Za kaj sploh gre pri tem #include. Prav tako me zanima ukaz div. Kaj je to in kaj si lahko z njim pomagamo.
Objavljeno 28 julij 2008 - 11:04
Kot ti je že webphp povedal - čudno ti to mešaš.
Sicer pa div tag - http://www.w3schools...ags/tag_div.asp
Sicer pa div tag - http://www.w3schools...ags/tag_div.asp
Objavljeno 28 julij 2008 - 12:36
#include - to je tista koda, katero imam naprimer v datoteki java.php. Potem pa naprimer v index.php napišem - #Include("java.php"). Potem pa se v index.php prikaže koda, ki je napisana v java.php. V čem je tukaj prednost. Mislim, bolj enostavno je, če bi tisto kodo, ki je napisana v java.php napisal kar v index. Ta include mislim glede PHP-ja, DIV pa je html, ki ga sedaj razumem
- hvala.
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov