Vse o PHPju
Ustvaril
publikum
, jul 24 2005 17:05
Odgovorov v temi: 1931
Objavljeno 05 november 2008 - 20:57
Pozdravljeni, sem zelo nov v phpbb-ju in bi rabil nasvet.
Želim si, da bi lahko na svoji index strani prikazoval zadnje teme iz foruma in da bi lahko uporabnikom omogočil prijavo v forum.
Sanja se mi ne kako lahko to naredim, mogoče bi bil kdo tako prijazen in mi pomgal?
Osnovna stran: www.befxtrader.com
forum www.befxtrader.com/forum
Želim si, da bi lahko na svoji index strani prikazoval zadnje teme iz foruma in da bi lahko uporabnikom omogočil prijavo v forum.
Sanja se mi ne kako lahko to naredim, mogoče bi bil kdo tako prijazen in mi pomgal?
Osnovna stran: www.befxtrader.com
forum www.befxtrader.com/forum
Objavljeno 05 november 2008 - 21:57
http://www.emanuelef...dpress-sidebar/
tukaj sem zasledil sledečo kodo:
Je ravno to, kar ti rabiš. Če si nov samo v phpbb, ti ne bo problema. Drugo je, če si nov v php. Pa tudi to je precej lahko za razumet, če ne pa vprašaj
tukaj sem zasledil sledečo kodo:
<?php
$connection = mysql_connect(localhost,"your_login","your password") or die("Service temporairly unavailable");
$db = mysql_select_db("your_db_name",$connection) or die("Service temporairly unavailable");
$sql = "select * from phpbb_topics order by topic_last_post_time desc limit 0,10";
$result = mysql_query($sql) or die("Service temporairly unavailable");
for($x=1;$x<=10;$x++){
$row = mysql_fetch_array($result);
echo "<a href = "http://www.yourforumdomain.com/viewtopic.php?f=$row[forum_id]&t=$row[topic_id]" target = "_blank">$row[topic_title]</a><br>";
}
?>Je ravno to, kar ti rabiš. Če si nov samo v phpbb, ti ne bo problema. Drugo je, če si nov v php. Pa tudi to je precej lahko za razumet, če ne pa vprašaj
Objavljeno 06 november 2008 - 11:30
Tisti link je informativen, da se vidi, da koda ni moja. Skopiraj tole kodo tja, kjer hočeš prikazat zadnja sporočila. Seveda jo prej še nastavi. Če ne razumeš kode popolnoma, pa imaš še zmeraj tu php.net :ok:
www.php.net/mysql_connect
www.php.net/mysql_select_db
www.php.net/mysql_query
.
.
.
www.php.net/mysql_connect
www.php.net/mysql_select_db
www.php.net/mysql_query
.
.
.
Objavljeno 06 november 2008 - 13:49
Če ti po pravici povem, mi ni čisto nič jasno. A moram na forumu kaj nastavit, da potem na index starni deluje povezava na zadnje teme? A samo kodo skopiram v tabelo in bo sam avtomatično prepoznal pot in prikazoval zadnje teme, kje pa nastavim koliko naj jih prikaže?
Tole se mi ne sanja, če mi je pa kdo pripravljen malo pomagat, rad bi forum login v enem okencu in zadnje teme v drugem oknu, sem pa pripravljen kaj prispevat.
Stran s katero se mučim je befxtrader.com desno so 3 okna, uporabil bi srednja dva.
Ful hvala za vse te kode, ampak se mi sanja ne kaj z njimi. Bom pa probal, včasih tudi meni kaj uspe.
Tole se mi ne sanja, če mi je pa kdo pripravljen malo pomagat, rad bi forum login v enem okencu in zadnje teme v drugem oknu, sem pa pripravljen kaj prispevat.
Stran s katero se mučim je befxtrader.com desno so 3 okna, uporabil bi srednja dva.
Ful hvala za vse te kode, ampak se mi sanja ne kaj z njimi. Bom pa probal, včasih tudi meni kaj uspe.
Objavljeno 06 november 2008 - 14:07
Samo skopiraj zgornjo kodo v tabelo oz. kjerkoli pač želiš prikazat zadeve. Probavaj, probavaj in probavaj. Tako se boš največ naučil. Sicer pa v zgornji kodi moraš še v mysql_connect zamenjat "your_login" in "your password" s svojimi podatki za bazo. S tistimi, s katerimi si namestil phpbb. V mysql_select_db prav tako zamenjaj "your_db_name" z imenom svoje baze.
Koliko zadnjih sporočil naj se prikaže pa kontroliraš s tistimi dvemi številkami, kjer se sedaj pojavi 10. 10 zamenjaš s poljubno željeno številko. Seveda na obeh mestih, kjer se le-ta pojavi v originalni kodi.
Koliko zadnjih sporočil naj se prikaže pa kontroliraš s tistimi dvemi številkami, kjer se sedaj pojavi 10. 10 zamenjaš s poljubno željeno številko. Seveda na obeh mestih, kjer se le-ta pojavi v originalni kodi.
Objavljeno 06 november 2008 - 17:44
Točno tako.
če želiš poganjat php kodo, mora biti končnica .php, razen če imaš v apacheju določeno drugače.
Ne. PHP kode ne more videti nihče. Viden je samo output te kode, torej v našem primeru povezave do zadnjih tem na forumu.
MSN sicer imam, samo nimam pa časa na veliko razlagat, tako da ti bom pač tukaj napisal, ko pridem mimo
hja če vpišem username pa password za moj podforum, a lahko to kdo vidi prek page sourca?
Ne. PHP kode ne more videti nihče. Viden je samo output te kode, torej v našem primeru povezave do zadnjih tem na forumu.
MSN sicer imam, samo nimam pa časa na veliko razlagat, tako da ti bom pač tukaj napisal, ko pridem mimo
Objavljeno 07 november 2008 - 22:06
Tole napiše:
The requested URL /domains/befxtrader.com/public_html/forum/index.php was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
sem pa to dodal na vrh strani. čisto na začetek, prvi poizkus in drugi, na vrh php besedila ki sem ga vnesel v stolpec. Torej pred skripto. A si mislil kam drugam?
The requested URL /domains/befxtrader.com/public_html/forum/index.php was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
sem pa to dodal na vrh strani. čisto na začetek, prvi poizkus in drugi, na vrh php besedila ki sem ga vnesel v stolpec. Torej pred skripto. A si mislil kam drugam?
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov