Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse o PHPju

Odgovorov v temi: 1931

#1781 Gigant

Gigant

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 28 julij 2008 - 13:53

Hvala, razumem :ok:

#1782 BriskiThaMan

BriskiThaMan

Vajenec

• Members
  • 290 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 12 september 2008 - 18:53

Zanima me zakaj mi pri zagonu urejevalnika Eclipse pojavi tak error: No java virtual machine was found.

Ima kdo rešitev?

#1783 kramp

kramp

Vajenec

• Members
  • 343 objav
  • Kraj:Črnomelj

Objavljeno 12 september 2008 - 23:59

BriskiThaMan, maš naložen JDK ?

#1784 BriskiThaMan

BriskiThaMan

Vajenec

• Members
  • 290 objav

Objavljeno 13 september 2008 - 19:38

Nimam, samo kje pa se da dobiti Java Development Kit? No, naložil sem si Notepad ++ in imam zelo dober občutek in jo priporočam.

#1785 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 05 november 2008 - 20:57

Pozdravljeni, sem zelo nov v phpbb-ju in bi rabil nasvet.

Želim si, da bi lahko na svoji index strani prikazoval zadnje teme iz foruma in da bi lahko uporabnikom omogočil prijavo v forum.

Sanja se mi ne kako lahko to naredim, mogoče bi bil kdo tako prijazen in mi pomgal?

Osnovna stran: www.befxtrader.com
forum www.befxtrader.com/forum

#1786 zaxy

zaxy

Iznajdljivec

• Members
  • 855 objav
  • Kraj:<?=1001101?>

Objavljeno 05 november 2008 - 21:57

http://www.emanuelef...dpress-sidebar/

tukaj sem zasledil sledečo kodo:

<?php

$connection = mysql_connect(localhost,"your_login","your password") or die("Service temporairly unavailable");

$db = mysql_select_db("your_db_name",$connection) or die("Service temporairly unavailable");

$sql = "select * from phpbb_topics order by topic_last_post_time desc limit 0,10";

$result = mysql_query($sql) or die("Service temporairly unavailable");

for($x=1;$x<=10;$x++){

$row = mysql_fetch_array($result);

echo "<a href = "http://www.yourforumdomain.com/viewtopic.php?f=$row[forum_id]&t=$row[topic_id]" target = "_blank">$row[topic_title]</a><br>";

}

?>

Je ravno to, kar ti rabiš. Če si nov samo v phpbb, ti ne bo problema. Drugo je, če si nov v php. Pa tudi to je precej lahko za razumet, če ne pa vprašaj :mrgreen:

#1787 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 06 november 2008 - 09:29

Ja tudi v php-ju sem nov. Grem googlat, kaj je to word press sidebar widget?

Vse kar jaz poznam je programiranje v html-ju, najbolje v dreamweaverju. Ostalo je ena velika neznanka zame.

#1788 zaxy

zaxy

Iznajdljivec

• Members
  • 855 objav
  • Kraj:&lt;?=1001101?&gt;

Objavljeno 06 november 2008 - 11:30

Tisti link je informativen, da se vidi, da koda ni moja. Skopiraj tole kodo tja, kjer hočeš prikazat zadnja sporočila. Seveda jo prej še nastavi. Če ne razumeš kode popolnoma, pa imaš še zmeraj tu php.net :ok:

www.php.net/mysql_connect
www.php.net/mysql_select_db
www.php.net/mysql_query
.
.
.

#1789 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 06 november 2008 - 13:49

Če ti po pravici povem, mi ni čisto nič jasno. A moram na forumu kaj nastavit, da potem na index starni deluje povezava na zadnje teme? A samo kodo skopiram v tabelo in bo sam avtomatično prepoznal pot in prikazoval zadnje teme, kje pa nastavim koliko naj jih prikaže?

Tole se mi ne sanja, če mi je pa kdo pripravljen malo pomagat, rad bi forum login v enem okencu in zadnje teme v drugem oknu, sem pa pripravljen kaj prispevat.
Stran s katero se mučim je befxtrader.com desno so 3 okna, uporabil bi srednja dva.

Ful hvala za vse te kode, ampak se mi sanja ne kaj z njimi. Bom pa probal, včasih tudi meni kaj uspe.

#1790 zaxy

zaxy

Iznajdljivec

• Members
  • 855 objav

Objavljeno 06 november 2008 - 14:07

Samo skopiraj zgornjo kodo v tabelo oz. kjerkoli pač želiš prikazat zadeve. Probavaj, probavaj in probavaj. Tako se boš največ naučil. Sicer pa v zgornji kodi moraš še v mysql_connect zamenjat "your_login" in "your password" s svojimi podatki za bazo. S tistimi, s katerimi si namestil phpbb. V mysql_select_db prav tako zamenjaj "your_db_name" z imenom svoje baze.

Koliko zadnjih sporočil naj se prikaže pa kontroliraš s tistimi dvemi številkami, kjer se sedaj pojavi 10. 10 zamenjaš s poljubno željeno številko. Seveda na obeh mestih, kjer se le-ta pojavi v originalni kodi.

#1791 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 06 november 2008 - 14:10

uf ti pa si car. A maš kakšen msn da te mal bol zagnjavim?

hja če vpišem username pa password za moj podforum, a lahko to kdo vidi prek page sourca?

#1792 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 06 november 2008 - 14:11

kako pa reguliram širino stolpca in velikost napisov v njem. Ker imam zelo ozki stolpec in mi ga fuuul razteguje.

#1793 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 06 november 2008 - 17:03

Tole dobim v odgovor: Not Found

The requested URL /domains/befxtrader.com/public_html/forum/index.html was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

#1794 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 06 november 2008 - 17:32

Ok, nekak dojemam, da moram spremenit stran v php, če želim uporabljat to kar sem napisal...hmmm

#1795 zaxy

zaxy

Iznajdljivec

• Members
  • 855 objav

Objavljeno 06 november 2008 - 17:44

Točno tako. ;) če želiš poganjat php kodo, mora biti končnica .php, razen če imaš v apacheju določeno drugače.

hja če vpišem username pa password za moj podforum, a lahko to kdo vidi prek page sourca?

Ne. PHP kode ne more videti nihče. Viden je samo output te kode, torej v našem primeru povezave do zadnjih tem na forumu.

MSN sicer imam, samo nimam pa časa na veliko razlagat, tako da ti bom pač tukaj napisal, ko pridem mimo :mrgreen:

#1796 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 06 november 2008 - 17:59

pfuu

jah tole je res hec. Kako pa lahko svojo stran brez nekih problemov spremenim v php?
Ok grem googlat, dokler spet ne prideš mimo.

#1797 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 06 november 2008 - 18:06

JAh tole je blo simpl, samo v Dreamweaverju sem jo shranil kot php. Ampak še vedno ne deluje, any ideas?

#1798 zaxy

zaxy

Iznajdljivec

• Members
  • 855 objav

Objavljeno 07 november 2008 - 21:39

Čisto na vrhu datoteke dodaj še tole:

<?php error_reporting(E_ALL); ?>

in sporoči, če izpiše kakšno napako :mrgreen:

#1799 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 07 november 2008 - 22:06

Tole napiše:
The requested URL /domains/befxtrader.com/public_html/forum/index.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

sem pa to dodal na vrh strani. čisto na začetek, prvi poizkus in drugi, na vrh php besedila ki sem ga vnesel v stolpec. Torej pred skripto. A si mislil kam drugam?

#1800 zaxy

zaxy

Iznajdljivec

• Members
  • 855 objav

Objavljeno 07 november 2008 - 22:12

Na vrh index.php, kamor si prej skopiral php kodo. Sicer pa kakor vidim, tudi foruma ravno ni na tistem naslovu, tako da se ne čudim, da koda ne dela :mrgreen:

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov