Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse o PHPju

Odgovorov v temi: 1931

#1801 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 08 november 2008 - 10:16

kako misliš, da ni foruma na tem naslovu? Ne razumem...
Kodo php sem dal v eno izmed tabel,ki so desno sredaj na moji osnovni strani, ne na vrh strani. In pred to, moram dodat tole tvojo linijo php? Sorry, morda zvenim neumno, a tegale res ne štekam. Hvala, ker si jemlješ čas in mi pomagaš! :bow:

Glede naslova, a moram spremenit localhost naslov? No bom probal...

#1802 zaxy

zaxy

Iznajdljivec

• Members
  • 855 objav
  • Kraj:<?=1001101?>

Objavljeno 08 november 2008 - 12:05

Vtipkal sem naslov tvoj, kjer naj bi se nahajal forum. Pa le-tega tam ni. Tako da ne vem.. forum bi moral tam bit :D

Tisto kodo dodaj kar pred prvi <html> tag. Torej čiiiisto zgoraj v datoteki.

Localhost je naslov, kjer imaš mysql bazo. To je po večini kar localhost. Odvisno od ponudnika gostovanja.

Sicer pa ... zato je forum, da se pomaga ;-)

#1803 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 08 november 2008 - 14:29

Zdaj sem šele naredu štalooooooooo, jaoooooooooooooo...
Sem skopiral index.php v mapo od foruma in mi je zgleda prepisalo originalni php. Zato ne deluje niti na forum ne morem več.jaoooooooooooooooo... pa ne da bom vse delal še enkrat.....

Ne razumem pa kako je zadnjič ko sem to skopiral vseeno vse delalo.... Is there any way I could fix this, pleeeeeeeeeeaaaaase?

#1804 zaxy

zaxy

Iznajdljivec

• Members
  • 855 objav
  • Kraj:&lt;?=1001101?&gt;

Objavljeno 08 november 2008 - 14:46

Ja še enkrat prenesi forum dol z neta. In skopiraj v tisto mapo samo index.php, ki pride v paketu foruma.

#1805 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 08 november 2008 - 14:54

JA sem naredil, že sam, useeeeeeeeeelo mi je, hvala bogu.

A mi poveš prosim kaj za boga naj naredim, da bom imel na www.befxtrader.com v srednji tabeli desno izpisane zadnje teme iz foruma na www.befxtrader.com/forum/index.php?

Natančno, ker očitno sem butl.

Hvala za potrpljenje in pomoč...

#1806 zaxy

zaxy

Iznajdljivec

• Members
  • 855 objav

Objavljeno 08 november 2008 - 15:02

Oprosti, samo bolj natančno od tega, da ti dam neko kodo, ki jo samo skopiraš in dela, ti ne morem napisat ;-)

Boš očitno moral malo o PHP prebrat prej.

http://www.stamcar.com/php-tecaj/

#1807 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 08 november 2008 - 15:10

Ja saj razumem, tudi kodo sem vpisal v tisto tabelo, a ko želim da bi mi zadeva delala, mi napiše tole: The requested URL /domains/befxtrader.com/public_html/forum/index.html was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

#1808 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 08 november 2008 - 15:12

Ko dodam tvojo kodo na vrh, pred vse ostale tage mi napiše isto. Sanja se mi ne zakaj?

#1809 CrazyLemon

CrazyLemon

Sufler

• Members
  • 231 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Obala

Objavljeno 08 november 2008 - 18:19

J The requested URL /domains/befxtrader.com/public_html/forum/index.html was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Kok js vem je tvoj forum /domains/befxtrader.com/public_html/forum/index.php in ne .html :D

#1810 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 08 november 2008 - 19:30

ja kako to popravim, oziroma spremenim, ni mi jasno zakaj se ne sklicuje na index.php

A mi lahko kdo konkretno pove kaj naj naredim, ker sam res ne znam.

Lepa hvala!

#1811 Heki

Heki

Spammer

• Members
  • 3.032 objav

Objavljeno 08 november 2008 - 22:00

jao človek,
ne vem kaj so ti pisali oz. svetovali. če hočeš ti vsebino neke sql tabele prikazovat na xy strani, moreš nardit samo queery in prikazat vsebino kot hočeš ... ne vem kje je tu kaj težkega :S sej maš forum pa stran verjetno na istem serverju ...

in sam tolk, tvoja stran nima veze s forumom ... ti povezuješ spletno stran s sql bazo, ki jo uporablja forum! ne vem kaj mučkaš na index.php kjer imaš forum! ti moreš to vseskup vstavit na index.php od tvoje strani!

#1812 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 08 november 2008 - 22:21

No zdaj pa bodi car in mi povej kako naj to naredim, a ne vidiš da ne znam. Priznam.

Hvala za pomoč!

#1813 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 08 november 2008 - 22:36

Ok, sem v mapo, kjer je prej bil index.html, dal isto stran samo preimenovano v index.php, drugega se nisem dotikal, vendar mi je tudi na forumu prepisalo index.php, tako da spet ne morem na board index stran.

#1814 Heki

Heki

Spammer

• Members
  • 3.032 objav

Objavljeno 09 november 2008 - 08:42

:S
jao jao jao :D
maš stran kjer hočeš prikazat novice. index.php <----- tu gor boš dal na v tabelo, kjer hočeš prikazovat novice to php kodo:
<?php
$connection = mysql_connect(localhost,"your_login","your password") or die("Service temporairly unavailable");
$db = mysql_select_db("your_db_name",$connection) or die("Service temporairly unavailable");
$sql = "select * from phpbb_topics order by topic_last_post_time desc limit 0,10";
$result = mysql_query($sql) or die("Service temporairly unavailable");

for($x=1;$x<=10;$x++){
$row = mysql_fetch_array($result);

echo "<a href = "http://www.yourforumdomain.com/viewtopic.php?f=$row[forum_id]&t=$row[topic_id]" target = "_blank">$row[topic_title]</a><br>";
}

?>

zadeva v zelenem se poveže s sql bazo in pobere podatke ven iz baze
zadeva v rdčem pa ti izpiše zeljeni rezultat.
tu je nastavljeno za zadnjih 10 rezultatov.

zadevo shrani in jo kopiraj v mapo od osnovne strani! index.php, kjer imaš forum, pusti čisto pri miru!!!!!!!!!

če so imena tabel v php stavku in idji pravilno poimenovi, ti MORA izpisat zadnji 10 topicov. Kako je struktura tabel v phpbb forumih postavljena, ti v tem trenutku ne znam povedat, ker nimam nikjer inštaliranega tega foruma.

#1815 Heki

Heki

Spammer

• Members
  • 3.032 objav

Objavljeno 09 november 2008 - 09:04

glej zadevo sem stestiral in dela! če ti še vedno ne bo šlo, mi index.php STRANI pošlji na heki08@gmail.com (ne pozabi imena sql, username od sql baze in gesla!)

#1816 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 20 november 2008 - 11:59

:S
jao jao jao :)
maš stran kjer hočeš prikazat novice. index.php <----- tu gor boš dal na v tabelo, kjer hočeš prikazovat novice to php kodo:
<?php
$connection = mysql_connect(localhost,"your_login","your password") or die("Service temporairly unavailable");
$db = mysql_select_db("your_db_name",$connection) or die("Service temporairly unavailable");
$sql = "select * from phpbb_topics order by topic_last_post_time desc limit 0,10";
$result = mysql_query($sql) or die("Service temporairly unavailable");

for($x=1;$x<=10;$x++){
$row = mysql_fetch_array($result);

echo "<a href = "http://www.yourforumdomain.com/viewtopic.php?f=$row[forum_id]&t=$row[topic_id]" target = "_blank">$row[topic_title]</a><br>";
}

?>

A mizna kdo povedat, kako v temle določim poravnavo, velikost in barvo fonta, ki izpisuje podatke iz baze.

Hvala!

#1817 zaxy

zaxy

Iznajdljivec

• Members
  • 855 objav

Objavljeno 20 november 2008 - 14:17

echo "<a href = "http://www.yourforumdomain.com/viewtopic.php?f=$row[forum_id]&t=$row[topic_id]" target = "_blank" class="izpis">$row[topic_title]</a><br>";

CSS:

.izpis {

text-align: left;

font-size: 12px;

color: #000

}

#1818 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 22 november 2008 - 21:32

A mogoče kdo ve, kako nastavim, da bi mi pravilno prikazovalo šumnike na forumu. Za č se mi pojavlja presledek, pa pojma nimam zakaj..

#1819 kljuka

kljuka

Pomagač

• Members
  • 367 objav

Objavljeno 23 november 2008 - 17:19

Na katerem forumu? Tem ali tvojem? Sicer je za to krivo nepravilno kodiranje. Če je to na tem forumu pojdi zgoraj na Pogled/Kodiranje znakov in izberi tistega pri katerem se ti bo lepo prikazovalo.

#1820 debitel

debitel

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 23 november 2008 - 19:33

Ne na mojem forumu. Za č se pojavlja presledek, pa sem gledal pod myadminphp pa je nastavljeno na utf-8 slovenia. NE vem kaj moram še pogledat.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov