Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Pravila, ukrepi...

Odgovorov v temi: 89

#61 Spider77

Spider77

Gospod s kravato

• Members
  • 1.157 objav
  • Kraj:br - kk
  • Interesi:Kolesarjenje, programiranje: Delphi, Java, J2EE, EJB, JSP, JSF, Hibernate, Web Services, XML, HTML, SQL, C++, ...

Objavljeno 09 maj 2006 - 07:31

ma pretiravate s tem pravilami. če bojo vsem leteli kartone pa bojo uporabniki raje sli drugam.

#62 pSicek

pSicek

Pomagač

• Members
  • 402 objav
  • Kraj:MB-LJ
  • Interesi:pSicka

Objavljeno 09 maj 2006 - 09:07

cannibal, totek-a nisi videl dolgo zato, ker se je odrekel moderatorstvu.

#63 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Soul Society
  • Interesi:Zbiranje DVDjev, računalništvo, prevajanje podnapisov...

Objavljeno 09 maj 2006 - 10:24

Spider77, če se uporabnik ne more držati pravil naj gre pa drugam na forum primeren njegovemu obnašanju. Če se ostali lahko držimo pravil, zakaj morajo biti izjeme, ki se tega ne držijo?

#64 Mačoslav

Mačoslav

Vajenec

• Members
  • 253 objav
  • Kraj:Ljubljana
  • Interesi:računalniško vodeno vzdrževanje objektov

Objavljeno 09 maj 2006 - 10:40

Eni bomo ostali, tudi če bodo ostra pravila! :thumbsup:
(Ali pa ravno zaradi tega) :ok:

#65 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav
  • Kraj:Rdeči revir

Objavljeno 09 maj 2006 - 13:19

smrkec18, ne vam kaj imaš ti proti meni, da vseskozi zahtevaš opozorilo zame...
lepo te prosim umiri se, ker sploh ne spammam, samo dovolj časa imam da pač sodelujem na forumu

#66 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav

Objavljeno 09 maj 2006 - 13:25

BoracŽan, to, da si dosedaj dobil le eno opozorilo. Nekdo, ki pa načne temo, staro en mesec, pa je mogoče nov pa takoj dobi opozorilo.
Če bi bilo po moje, bi že zdavnaj nesodeloval na forumu in prav zdaj ti zopet podeljujem karton zaradi neslovničnega pisanja. Ko se boš privadil na kolikor tolikor normalno strukturo povedi bom pa s tem prenehal.

lp

#67 CofkoCof

CofkoCof

Sufler

• Members
  • 155 objav
  • Kraj:Jesenice

Objavljeno 09 maj 2006 - 13:29

Jaz velikokrat kakšne besede skrajšam(npr. jz = jaz, sm = sem, gorenc pač :)). Se mi zdi, da vsi še vedno razumejo kaj hočem povedat, tudi če tako pišem. Tako, da me zdaj zanima, če je se takšno pisanje tolerira ali ne?(no v tem postu sem se potrudil in nisem tako pisal)

#68 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 09 maj 2006 - 13:39

Spider77, pretiravat se ne sme. Vendar jaz tu ne vidim pretiravanja. Mogoče pretiravanje zato, ker do zdaj kljub trenutnim pravilom veliko uporabnikov pravil ne upošteva, zdaj se pa zdi, da bo cela piz....
smrkec18, nič ni narobe, če temo ponovno odpre po enem mesecu-enem letu-dveh, treh letih, če se tema odpre z pravim razlogom (imaš podoben problem kot tisti, ki je temo odprl). Če pa odpreš temo zato, da napišeš 'se strinjam', napišeš nekaj čisto brezvezno sporočilo (ali pa celo en sam smajli), je pa res spam :roll: .
Kartoni naj letijo tistim, ki se pravil ne bodo/bomo držali. To je edini način, da se RN prečisti nesnage. Pride gost, klikne na temo, ker ima problem/ga nekaj zanima, potem pa išče po petih straneh, da pride do enega normalnega odgovora. Prej vidi samo 'uporabi/use to in to, se strinjam, nek čuden homemade jezik in potem naleti na prispevek, kateri se mu bo zdel uporaben. To ne velja za vse teme, temveč nekatere in če se nekaj hitro ne uredi, bo teh tem vedno več. Heh. :sleepy:

#69 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 09 maj 2006 - 13:39

BoracŽan, to, da si dosedaj dobil le eno opozorilo. Nekdo, ki pa načne temo, staro en mesec, pa je mogoče nov pa takoj dobi opozorilo.
Če bi bilo po moje, bi že zdavnaj nesodeloval na forumu in prav zdaj ti zopet podeljujem karton zaradi neslovničnega pisanja. Ko se boš privadil na kolikor tolikor normalno strukturo povedi bom pa s tem prenehal.

lp

In kaj je v mojem pisanju tako napačnega, da si mi spet podal ta moder karton?

Prosim te, razloži mi, ker teh tvojih izpadov ne razumem in si prosim
najdi koga drugega, na katerega se boš takole znašal!

Kot sem že rekel spammam ne, žalim vas ne, čeprav bi v tem primeru marsikaj drugega povedal, vendar se zadržujem, ker je tudi kaznivo.

Pišem pa dokaj slovnično, tako da zna vsak prebrati kaj sem napisal in vsak tudi razume bistvo! Res ne pišem povsem pravilno, vendar malo je takih, ki pišejo povsem pravilno, tistim pa :ok:

#70 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav

Objavljeno 09 maj 2006 - 13:43

Ko boš pisal tako kot sedaj, ti bom kartone nehal podeljevati. Daj se potrudi pa uporabljaj piko oz. končna ločila in velike začetnice vsaj tako, da bo poved, PRAVA POVED, ne pa da bom iskal kje se vse zaključi in kje na novo začne.

#71 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 09 maj 2006 - 14:04

Označim kje se konča in na novo začne, ponavadi s tem, da premaknem v drugo vrsto
A si ti slavist? Nadležen si ravno tako, če ne še bolj :)

#72 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav

Objavljeno 09 maj 2006 - 14:11

Nisem, samo kot sem povedal, če zadeva nima ne repa ne glave, potem pač pojdi na drug forum kjer to podpirajo.
Aja, pa če misliš tako pisat prošnje za službo, da boš novo povedi pisal brez ločil in velike začetnice, poved pa začel s tem, da boš šel v novo vrstico si prepričan da ne boš dobil službe!
Sicer pa, piši kot ti je ljubo, boš pa pač dobival še naprej kartone, z novimi pravili pa si boš s takim pisanjem skopal grob in 4. opozorilo za odhod s foruma.
S teboj se ne mislim več ukvarjati, dokler si ne popraviš obnašanja ter slovnice.

lp
smrkec18

#73 Pimqek

Pimqek

Velemojster

• Members
  • 6.937 objav
  • Kraj:Mala Zimica

Objavljeno 09 maj 2006 - 14:11

smrkec18, Borac Žan, oba bosta dobila opozorilo! Kolikokrat smo že rekli, da osebne debate imejte preko ZS in ne smetite tem na forumu!

Sam sem že opozoril Boraca, da naj se vzdrži nuemestnih komentarjev in naj ne zanaša pogovor izven bistva teme. Če pa pač sodeluje veliko več kot drugi, je pa njegova lastna izbira. In dokler ne bodo nova pravila dodana, si še lahko privošči nekaj večjih napak pri pravopisu.

#74 MS fann

MS fann

Sufler

• Members
  • 204 objav
  • Kraj:Črni revir
  • Interesi:Računalništvo

Objavljeno 09 maj 2006 - 14:19

smrkec18, kot sem opazoval poste menim, da imaš ti nekaj osebnega proti njemu, ker imaš vseskozi nekaj pripomniti čezenj. Poglej si še kako drugo temo in videl boš kakšno slovnico imajo drugi.
Pimqek, prav imaš, da ju miriš in menim, da bi si smrkec18 lahko zaslužil opozorilo, če ne tudi Borac Žan, ki pa ni napisal nič takega, samo branil se je na njegove očitke

Obema dvema pa priporočam, da se umirita in da prenehata ter se dogovorita prek ZS

#75 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 10 maj 2006 - 07:24

smrkec mene pa samo zanima, kaj misliš, da ti modri kartoni pomenijo? S tem samo moderatorjem rubrike pošlješ email, da se ti zdi, da nekaj ni OK. To ni nikakršno opozorilo, le obvestilo moderatorju. Potem je še vedno na njem, da se odloči, če je kaj tako hudega, da je potrebno opozorilo.

Sicer pa Borac Žan - zakaj imaš občutek, da ima marsikdo kaj proti tebi? Jaz osebno mislim, da zato, ker si v dveh mesecih naspammal 1700 prispevkov z raznimi strinjanji (to se je potem končalo, ko smo ti rekli), zatem pa z obračanjem odgovorov. Veš kaj mislim, ponavadi si samo bistvo nekega že podanega odgovora drugače formiral in odgovoril. Dejansko pa, ko greš skozi teme zadnjih dveh mesecev, je ponavadi odgovor enega od forumašev, zatem tvoj, potem nek drugi in spet tvoj.. V glavnem odgovarjal si na vse, četudi nisi imel kaj povedati. In to gre ljudem na živce bolj kot karkoli drugega, mislim.. Vsaj po mojem mnenju..

#76 Luzdi

Luzdi

Spammer

• Members
  • 4.507 objav
  • Kraj:Menges
  • Interesi:Fotografija, telefonija, rač., psihologija,...marsikaj..

Objavljeno 10 maj 2006 - 07:43

Mislim ste navalili na ta pravila pa slovnico pa ne vem na kaj še. Pa kaj vam je, a vi ne berete drugih forumov, kako je šele drugje. Sej se tudi tukaj najdejo primerki kateremu mal spodrsne pa začne z neko mešanico angleščine/ruščine in slovenščine pisat poste, ampak se to hitro uredi, ker je tudi s strani nas uporabnikov (no vsaj nekaterih, jaz vedno zatežim, če mi je nekaj nerazumljivo) uporabnikov, hitro upozorjen. Ne vem kaj delate tako galamo, tudi jaz imam mnogo napak pri pisanju, sploh če bi pogledal vejice, potem so tu še pravilni izrazi in konec koncev tudi ogromno tipkarskih napak, ker se hitro želi nekaj spisati. Malce pretiravate se mi zdi in šimfate (t.i. obrekujete oz. psujete) moderatorje, kateri za moje pojme dobro opravljajo svoje delo. Mogoče bi bil še kakšen več dobrodošel, ker seveda moderatorjem forum ni življenje in je logično da ni ves čas nekdo prisoten. Jaz mislim da so/ste moderatorji izredno sposobni in objektivni tu gor, tako da vseh teh pritožb res ne razumem najbolje, malce preveč napihujete to zadevo, kot mediji ste :) in so na podlagi tega nastale tri teme v dveh različnih rubrikah :roll:
Ok, sej vem ta tema govori o novih pravilih, ukrepih...ja super, naj bodo nova pravila, ampak tudi tem nič ne manjka, če se nebi vsak nekaj spotikal, kaj je dvoumno in bi jih samo preprosto, bolj kot ne, upošteval.
Lahko pa se uvedejo nove sankcije katere so na drugih forumih zelo pogoste. Namreč tu so opozorila, katera ne vem če kaj zaležejo, pač uvedete takoj nekaj urni/dnevni/tedenski ban. Najprej opozorilo, če je naslednji dan isto, takoj ban, kje je problem, sej ni treba tolk komplicirat. Joj če bi mel še jaz odprt moderatorski kotiček, bi hitro razjasnili zadeve :wall: brez kompliciranja :)
Bi bilo pa priročno da se moderatjem tudi pri pisanju postov, njihov nick (vzdevek, da ne boste pametni glede slovnice) označi z zeleno, da se takoj vidi koga je treba malce bolj poslušati če ti nekaj veli :grin:
Ah skratka, komplicirate tam kjer ni potrebno, resno. :nene:

//EDIT
p.s.: glede na to da marsikoga zelo boli koliko postov ima nekdo spisanih pod avtarjem..ajoj no sej nismo otroci (no očitno smo/ste). Se pa zadeva zelo zelo hitro da rešiti. Preprosto admin foruma tako uredi zadevo, da se posti v aktualnih debatah ne štejejo k poslanim postom pa je rešeno ;-)

#77 Luzdi

Luzdi

Spammer

• Members
  • 4.507 objav
  • Kraj:Menges
  • Interesi:Fotografija, telefonija, rač., psihologija,...marsikaj..

Objavljeno 10 maj 2006 - 20:36

:) hmm zakaj pa mene nihče ne pokomentira :)

p.s.: se opravičujem za dvojni post ;-)

#78 scarab79

scarab79

RN Legenda

• Members
  • 36.458 objav
  • Kraj:Solkan (Nova Gorica za laike)
  • Interesi:Software (predvsem Freeware, OS) in hardware

Objavljeno 10 maj 2006 - 20:42

Luzdi, kaj pa cemo pripomnit? Vse drzi kot pribito! :bravo:

Glede kartonov/sankcij , ki ze sedaj veljajo na forumu le to: sedaj velja...1,2,3 in na cetrti rumeni karton je BAN za nedolocen cas (ki zna bit glede na Bizijev reakcijski cas kar dolg :twisted: )

Trenutno se dela na bolj azurnih pravilih in na odpravljanju napak foruma...upam, da bo se pred pocitnicami kaj novosti (upam, da bodo prijetne).

#79 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav

Objavljeno 10 maj 2006 - 20:45

Pa sej vi, ki ste toliko starejši ste bolj zreli in ste že pravi modreci :ok:. Mi mlajši se lahko samo učimo od vas :).
Predlagam mogoče malce podobno idejo glede Luzdijeve o postih. Kaj pa, če bi se naredilo to, da število prispevkov uporabnika sploh ne bi bilo vidno ostalim uporabnikom, ampak le njemu samemu v profilu? Š e najbolje, ker bo to takoj kamen spotike.

#80 scarab79

scarab79

RN Legenda

• Members
  • 36.458 objav
  • Kraj:Solkan (Nova Gorica za laike)
  • Interesi:Software (predvsem Freeware, OS) in hardware

Objavljeno 10 maj 2006 - 20:49

smrkec18, jaz ne vem, koga moti stevilo oddanih postov. Mene bolj moti NEkvaliteta le teh. Bolj postejem tistega, ki da pravi odgovor ob pravec casu, kot nekoga ki ima 1000 postov z neprimerno/prazno vsebino!

Se glede nagrad: v postev pridejo PAMETNI posti, tako da tisti, ki napisejo po 100 in vec neumestnih komentarjev, ni nujno da pridejo sploh v boben! :jezik:

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov