Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Pravila, ukrepi...

Odgovorov v temi: 89

#41 jernejko

jernejko

Mojster

• Members
  • 1.776 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Dravograd
  • Interesi:Računalništvo, elektornika...

Objavljeno 07 maj 2006 - 18:48

Res je eni na tem forumu samo nabijajo brezvezne poste ne rečem da nisem js med njimi :zvizg: začelo se je že pravo tekmovanje kdo bo imel več postov, ampak brez bistva! Ni pomembna števila postov vazno je bistvo posto! Pa tudi pretiravanja št postov v eni temi so pogosta dej "ajd" 5 postov na temo ampak ko bereš temo se ti zdi že malo neumno ko se vsak drug post en brezbistven človek oglasi! (oprostite če sem koga užalil!)

Lp: jernejko

#42 Mačoslav

Mačoslav

Vajenec

• Members
  • 253 objav
  • Kraj:Ljubljana
  • Interesi:računalniško vodeno vzdrževanje objektov

Objavljeno 07 maj 2006 - 19:06

To, da se kdo s kom strinja ali ne, zame ni bistvo prispevka(SLO) ali posta(EN)!
Objavi naj tisti, ki ima kakšno vprašanje in potrebuje pomoč, tisti, ki nudi pomoč oz. odgovarja nanj in tisti, ki ima informacijo, ki v danem trenutku vpliva na razjasnitev zapletov. No, pa kakšno zanimivost se naj zudi objavi. Ostalo je pa zame partijsko nakladanje.
Seveda nisem proti, da se kdo s kom skrega, vendar, zakaj pa imamo ZS???
Pa brez zamere...

#43 -rainbow-

-rainbow-

Sufler

• Members
  • 194 objav
  • Spol:Ženska
  • Kraj:perKo

Objavljeno 07 maj 2006 - 19:37

Ma dajte no. :joj: Vi sploh ne kapirate, kaj vam hočem povedat :zvizg: :joj:
Dober, napišeš enkrat in dvakrat se strinjam. Ne pa pod vsakim ta drugim postom-se strinjam s tabo :joj: :roll:

Aja..Oprosti..narobe sem te razumela..ja mogoče je res neumno, da piše to pod vsakim postom..ali pa ne...meni je vseeno me ne moti.
Ampak zakaj bi nabiral poste?

#44 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 07 maj 2006 - 20:08

-rainbow-, to vprašaj tiste, ki so zato tu. Verjetno s tem mislijo, da so jeb*** ali kaj takega :joj:
Mislim da je Crazy enkrat napisala ali kdo :mrgreen: , da odkar so na RN uvedli nagrade, se je spam zelo povečal. Upam, da se bo v maju uredila tudi težava z boti. Že tako se stvar vleče kar nekaj časa, ampak je bilo rečeno, da bo stvar narejena v tem mesecu, tako da jih držim za besedo in upam, da ne bo še septembra treba čistit nesnago, ki jo puščajo boti.
Recite kar hočete, ampak stavim, da če nebi te teme odprl, se še en čas nebi premaknilo nič, ali pa čez nekaj časa. Če se pa motim, pa tudi nič hudega. Želim samo, da bo forum spet tisto, kar je bil pred kakim letom :ok:

#45 Tennessee Titan

Tennessee Titan

Spammer

• Members
  • 3.222 objav
  • Kraj:Ajdovščina

Objavljeno 07 maj 2006 - 21:08

morda pa bi uvedli posebno listo za spammarje, ki si želijo le nagrad, in na njej objavili vse ki ne bodo sodelovali v naslednjem žrebanju. npr. če si v tekočem mesecu nabral 10 spamov, se znajdeš na tej listi :mrgreen: moj skromen predlog proti tistim ki se ženejo za nagradami :zvizg:

#46 MS fann

MS fann

Sufler

• Members
  • 204 objav
  • Kraj:Črni revir
  • Interesi:Računalništvo

Objavljeno 07 maj 2006 - 21:13

moram reči, da ta predlog sploh ni slab in bi vsaj za malo zmanjšal spamme :bravo:

#47 MihaSkipster

MihaSkipster

Govorec

• Members
  • 2.087 objav
  • Kraj:SGC
  • Interesi:Splet, programiranje, vse kaj ma zveze z kompjuteri :D

Objavljeno 07 maj 2006 - 21:33

Pa saj spammerjev je na forumu dosti, ustaviti jih vse pa teroretično nemogoče (razen res "velikih" spammerjev). Res pa je, da Borac Žan sploh ni spammer, vsaj ne tako kot en uporabnik *kašelj* fant *kašelj*. Sedaj pa k bistvu.

Predlagam, da pred registracijo se napišejo na ekran osnovna pravila torej nekaj takega:

- Piratstvo, Krekanje, itd. na forumu ni dovoljeno
- Spammanje ni dovoljeno
...

Pa še kaka dva taka pravila.. Pa na veliko napuisano (z rdečo). Vsakemu bi padlo v oči in bi podzavestno prebral. Takšen je moj predlog.

Ko smo že pri spammanju, v temi Iran se največ spamma(trenutno).
Nekdo reče, da ko bo izrael imel dovolj bo prvi napadel.
Naš slavni spammer reče da bo potem šel do konca ipd.. Poglejte si kaj mislim, in mislim da bi bila dovolj grožnja moderatorja naj napišejo kako novico in da se o tem pogovarjajo in ne da brezveze spammajo s sproočili kot:
To je kot tišine pred vihaejem

#48 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav

Objavljeno 07 maj 2006 - 21:37

MihaSkipster, meni se fant ne zdi spammer. Če je bolj za aktualne debate in ga računalništvo ne zanima, zato še ni spammer. Zadnje čase se mi zdi, da se je malce popravil :dance: Saj pravila mislim da se že izpišejo, jaz bi raje takrat, ko po emailu dobiš uporabniško geslo in password, dodal spodaj še podčrtana pravila. :mrgreen:

#49 MihaSkipster

MihaSkipster

Govorec

• Members
  • 2.087 objav

Objavljeno 07 maj 2006 - 21:42

Ne spodaj.. Ker ne bi noben prebral. OK če je že po emailu, te sem si predstavljal tak:

Dobrodošel na RN-FORUMU, prosim upoštevaj naslednja pravila:

-PRAVILO1
-PRAVILO2
-PRAVILO3
-PRAVILO4

Takoj pade v oči.. In če so kratka se hitro prebere, tudi če nočeš prebrat jih na hitro nekako podzavestno prebereš se mi zdi :zvizg:

#50 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 07 maj 2006 - 21:49

Vam povem moje osebno mnenje, recimo kot uporabnik in ne kot moderator, pa upam, da ne bom nikogar užalil. Ampak.
fant se zna ponavljati. Recimo F1, pa navija za istega kot jaz, pa mi vseeno včasih preseda z neprestano enakimi posti, le besede so drugače obrnjene. Prav tako v Iranu..
borac žan in latilen - če prav razumem sta prijatelja, ali se poznata ali kako. Včasih si forum vzameta kot svoj MSN. In so posti, kot da bi se po messengerju pogovarjala. Zelo veliko Boracovih postov je takšnih. Oprosti, samo res. Forum izgleda kot nek privaten pogovor včasih.. Vključita messegerja in se zmenita, tak stil pogovora z enim stavkom, ni ničemur podoben..

Š e enkrat, to je le kritika. Moja osebna. Nikakor ni nič povezanega z moderatorskim krogom. Ne vem kaj ostali mislijo in to ni njihovo mnenje. Vsaj kakor zaenkrat vem. In nihče naj ne bo užaljen, ker ne mislim slabega..

#51 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav
  • Kraj:Soul Society
  • Interesi:Zbiranje DVDjev, računalništvo, prevajanje podnapisov...

Objavljeno 07 maj 2006 - 22:06

Fant ni spammer oz. se je zdaj zelo popravil. Sploh pa njega pač zanimajo druga področja, kot je že cannibal omenil.
MihaSkipster, ukrepanje odgovornih je žal premilo, posledice pa se odražajo na forumu, ki iz dneva v dan izgublja na vrednosti.
Poglejmo samo MS fana, ki je danes s pokvarjeno slovnico naspamal 40 postov.
Če moderatorji ne bodo stali za svojimi besedami in vkolikor ne bodo vpeljali strožjega kriterija glede spama, potem se bo šlo le še pod kap.

Namesto, da bi uporabniki prijavili bota, ki je ustvaril to temo, v za to primerno temo, ki obstaja na forumu, se raje piše komentarje kot so, npr. LOL. Zelo pohvalno.

#52 MihaSkipster

MihaSkipster

Govorec

• Members
  • 2.087 objav

Objavljeno 08 maj 2006 - 09:41

Sam sem tisti post prijavo.. Ce mislis ono z XXX strani. Nisem pa komentiral, čeprav me je mantralo, da bi. Glede MS fann-a se strinjam. V 1 dnevu napisati 40 + prispevkov, tak še jaz nisem spammal, no, razen v mesecu Januarju ko sem mislim da napisal 400 prispevkov pa zmagal nagrado. Samo moji prispevki niso bili spam.

Kvaliteta foruma res pada, zaklenjene teme, teme brez informativne vsebine, preveč spamma. Ampak saj bo :ok:

#53 Yamaha2005

Yamaha2005

Gospod s kravato

• Members
  • 1.017 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 08 maj 2006 - 21:39

Ja upam, da se bo forum popravil. Od kar redno zahajam na ta forum (registriran sem bil že prej) se je res malo pokvaril. Se strinjam z cannibalom, da naj se teme ne zaklepajo ampak preprosto brišejo. Upam, da se bo to uredilo, bom pa tudi pomagal in ne delal "spam" sporočil po forumih. Če rabite še kakšnega moderatorja se javljam! :mrgreen:

#54 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav

Objavljeno 08 maj 2006 - 21:40

Dejstvo je, da moderatorjem stvari krepko uhajajo iz rok in je resnica.
Vodstvo te strani naj se zamisli samo nad seboj, če v prihodnosti sploh še hoče, da bo ta forum obstajal oz. da ga bodo imeli na vajetih. To namreč, kar se zdaj dogaja je v 75% krivda na strani vodstva. Z vodstvom očitno nekaj hudo škripa.
Vem, da ima večina službe oz. nekateri delajo oz. študirajo, ampak zadeva je preprosta.
Pričakujem, da moderatorje, ki niso več zreli razrešite njihove funkcije, ker določeni modi svoje funkcije enostavno ne opravljajo in s tem prispevajo k temu, da se po forumu na veliko smeti in kvaliteta pada.
Š e ena možnost pa je, da se vpelje nove moderatorje in se jih uvežba.
To kar se dogaja s sedanjim vodstvom je pa višek vsega.
ČE NISI ZMOŽEN OPRAVLJATI DELA GA PUSTI NEKOMU KI GA LAHKO IN KI SE BO TRUDIL ZA TO!

Forum živi samo še zaradi:
1. Visoke180
2. Scaraba79
3. Selinesa

Vsi ostali pa kot kaže...

#55 exe65

exe65

Govorec

• Members
  • 2.770 objav
  • Kraj:exe world

Objavljeno 08 maj 2006 - 21:58

No da še jaz povem svoje. Forum propada! Aktivno sodelujejo(med modi) samo kakšen Scarab, Visoka in pa Selines. Vodstvo vam uhaja iz rok! Spammarjev je toliko, da me kar glava boli :zvizg: . Če bo šlo tako naprej, bomo postali Jokerjev forum! In me zanima zakaj je toliko modov odstopilo?
No dobro kakšne obveznosti ampak lansko leto, ko se bil je forum cvetel! Prijazni, dobro podtkovani modi zdaj vas je pa že nekaj odstopilo...
Zdaj v tem trenutku lahko ostro obsodim nekaj "največjih" spammerjev, ki imajo željo le dobiti kolikor postov lahko! Naj vas spomnim, da smo na forumu zato, da se pomaga in da tudi sami vprašatem, če se kje zatakne! Ne pa naprimer prejšna tema "kakšen pršut naj kupim"? Neon s to temo si me tako razkuril in ne delaj se zdaj da te to res zanima! Seveda so tukaj še odgovori kot "se popolnoma strinjam". Kaj si mongloid al kaj? Ta forum je bil med najbolj urejenimi in zdaj ga boste čisto zaspammali! In pa da še povem glede mojega prejetega opozorila! Moderator se mi je sicer opravičil ampak ne mislim trpeti nesposobnosti moderatorjev! Ok se je pač zmotil ampak naj mi ga vsaj odstranijo. In ali so ga? NE! Modi ne opravljajo svoje dolžnosti! Kaj aktivno med modi sodelujejo kot sem že omenil Scarab, Visoka, Selines... ostali? Nevem zgleda da so "prezaposleni". Ampak če so "prezaposleni" ne opravljajo svoje naloge. Daj poglejte na forum kakšne teme in odgovori so!!! Stroga pravila naj se čimprej uvedejo kajti meni greo na jetra spammerji ki jih brez težav lahko omenim!

Pa še nekaj. Kaj, ko bi ukinili mesečne nagrade? Ker prav tekmujejo za to! Me prav zanima koliko uporabnikov bi še sodelovalo, če ne bi bilo nagrad!

Lp, exe65

#56 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 08 maj 2006 - 22:15

Bom odpisal samo za tvoj karton exe. Ja, prišlo je do pomote. Zaenkrat je še problem z odstranjevanjem opozoril. Po 15. juniju, tako sem pred kratkim dobil informacijo, se bo tudi to dalo brez težav reševati.. IN verjemi, da boš med prvimi, ki bo imel to opozorilo odstranjeno, prav tako se bomo moderatorji pomenili za ostala..

Zaenkrat, kar se tiče opozoril, lahko rečem le še zgonjen stavek: Potrpite samo še malo. Na vas je, da nam verjamete, zaenkrat več kot toliko ne moremo..

V kratkem se pomenimo tudi okoli prekomernega spammanja in nadležnih postov, ter definitivno potrebnih ukrepov. Vse pride. Judgement day is coming.. :mrgreen:

#57 Mačoslav

Mačoslav

Vajenec

• Members
  • 253 objav
  • Kraj:Ljubljana
  • Interesi:računalniško vodeno vzdrževanje objektov

Objavljeno 08 maj 2006 - 22:32

Če se dela na tem, bodo tudi rezultati!
Kdaj? To pa ni več naša stvar, fantje! Na nas je, da opozorimo vodstvo na napake in pomanjkljivosti, na njih pa, da to odpravijo vkolikor je v interesu foruma. Konec koncev je nekdo ta forum začel in meni se zdi nekakšen virtualen lastnik. Mi smo samo najemniki, ki uporabljamo njegovo virtualno lastnino. Če nam kaj ne paše in smo nestrpni, bomo šli in dali mir ostalim. Da bi pa administratorjem in moderatorjem pamet solili in jim pod prste gledali ali za ovratnik dihali - tako nesramni pa ne smemo biti, kaj? In še za konec nasvet:
Če vam kaj ni všeč, povejte moderatorjem (ZS), če vamje pa všeč povejte ostalim (javno). Na ta način bomo VSI prispevali k dvigu nivoja foruma!!!

#58 exe65

exe65

Govorec

• Members
  • 2.770 objav
  • Kraj:exe world

Objavljeno 08 maj 2006 - 23:04

Mačoslav, kakšen nivo neki? Forum bi bil sam po sebi še zmeraj dober ampak mi grejo na ku?ac spammerji. Saj pravim kaj ko bi se nagrade ukinile? Me zanima koliko uporabnikov(spammerjev) bi sodelovalo potem...

#59 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav

Objavljeno 08 maj 2006 - 23:15

smrkec18, ne tisto zadnje mi ni všeč. Mislim, da tudi Pimqek karseda dobro dela svoje delo. Je pa res, da je cel forum zbegan, ker se ne ve, kdo je moderator in kdo ne. Mislim, da Goldi in Veget nista več moderatorja (če sem pravilno zasledil nekje :mrgreen: ). Problem je v zelenih barvah, ki jih imajo moderatorji. Toteka pa že zelo dolgo nisem videl, M-2-j sem pa en teden nazaj videl po pol leta. Lahko bi naredili kako stran, kjer so spisani vsi moderatorji, ampak to ni tako pomembno... Tudi ArYeS je še kar kul, ker hitro zaklene razne crackish teme v igrah, pa tudi Borutvel je dober ključavničar, dočim ostali moderatorji se mi zdijo nekam neaktivni (mogoče sem še koga pozabil, brez zamere ;-) )
Mačoslav, jaz pa mislim, da je treba tudi negativne kritike javno povedat. Vsaj zdaj, ko je težav na forumu več, se mi zdi prav, da admini/moderatorji in nenazadnje tudi uporabniki najdemo skupno rešitev. Oni naj nam dajo pravila, mi bomo pa sproti talali modre kartone in s tem opozarjali na spammerje. :ok:

#60 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav

Objavljeno 08 maj 2006 - 23:22

Sem zbrisal cel svoj post. Prav! Se strinjam cannibal.
ODSLEJ NAPREJ, kdor misli pisati neke geekish jezike oz. frajerske stvari bo dobil karton in me prav zanima kako bo, ko bo priletelo cel kup kartonov.
Če imam na voljo to funkcijo, jo bom tudi izkoristil in to 1000%, če bo potrebno! Podal pa bom tudi argument, tako da bodo slej ko prej dobili tisto kar se jim zagre!
Pričakujem pa tudi, da tisti, zaradi katerih potekajo pogovori o spremembi pravil, DA DOBIJO OPOZORILA!
Nepošteno je to, da nekdo lahko izrablja ranljivost foruma, medtem, ko bo pač nek nesrečnež priletel na mesto v forumu, kjer je bila že pred njim storjena škoda, sam pa bo dobil opozorilo, medtem, ko jo bo sprožitelj vsega veselo odkorala naprej!
Torej zelo čudno, če BoracŽan in MS fann ne dobita novega opozorila!

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov