Nakup telefona
Objavljeno 18 april 2010 - 15:08
Odlocam pa se za nakup enega izmed 2eh aparatov, pa se ne morem odlocit in sicer:
http://www.simobil.s...D0-37BDD9C2898F
Seveda vem, da najprej pride na pamet misel za kaj "boljšega" ,ampak nisem ravno "miljonar" in odlocam se za ta cenejsi cenovni razred (do 40€ v primeru orto v nulo)
Rad bi imel nokio, ker mi je vsec ze uporabniski vmesnik, razn v primeru, da se odlocim za touchscreen.
Nekako se ne morem odlocit, ce mi je touch sploh vsec. Sem ga testiral in nekako me je mucilo hitro tipkanje, nekaj krat pa sem celo zgresil. Imam obcutek, da mi je bolj vsec, ce nekaj konoretno tipkam ko pisem sms, zato se ne morem odlocit ali naj vzamem nokio x3, ki mi je prav pri srcu. Pri ostalih zadevah kot je brskanje po meniju itd. pa mi je vsec touch, ceprav pravijo, da se navadis tipkat smse (sej vrjamem no ). in se tudi bolj sprasujem ce je touch bolj modna muha kot pa dejansko uporaben.
Ponavadi vsak svojo robo hvali ..zato me zanima mnenje mogoce od nekoga, ki je v kratkem casu prešaltal na touch oz. obratno (po moznosti tega cenejsega razreda, za katerega se zanimam)
EDIT: v primeru odlocitve toucha bi bila mozna izbira tudi ta: http://www.simobil.s...D0-37BDD9C2898F
Predvidevam, da je boljsa izbira kot samsung. Sicer res, da je cez meje financ, ampak v primeru, da mi svetujete, da mi res nebi bilo zal obstoja tudi se ta obcija
hvala
Objavljeno 19 april 2010 - 20:47
Primerjaj pa se odloči: http://www.simobil.s...;linkid=compare
Ali pa preberi "review" za Nokia X3: http://www.phonearen...iew-r_2353.html
in Samsung S5230: http://www.phonearen...iew-r_2179.html
GeTo, če ti kaj pomaga: http://www.phonearen...iew-r_2327.html
Objavljeno 07 maj 2010 - 16:30
Kako se kaj tale Android obnese?
Objavljeno 18 maj 2010 - 15:33
lp.
Objavljeno 28 maj 2010 - 08:12
Ima kdo izkušnje s tem telefonom?
Jaz ga bom kupil v ponedeljek. Za tako ceno je to najboljša možnost. Glede androida je pa tako, nekateri pravijo da je super, nekateri da je čisto mimo, ampak po mojem mnenju je boljši kot iPhoneOS. Android 2.1 je dosti boljši kot 1.6, 2.2 pa baje deluje do 400% hitreje, in podpira 'vsega svašta'. Pravijo, da bo 2.2 prišel tudi na galaxy spica.
Možno pa je, da bo pri nakupu gor še android 1.6 - naj te ne skrbi, ker ga lahko brez težav upgrade-aš.
Še glede telefona: kupil ga sicer še nisem, sem pa ga šel pogledat. Velik je približno tako kot iPhone. Kakor sem videl pri raznih testih (gsmarena, ipd.), je telefon super. Odvisno spet, kaj hočeš od njega - fotoaparat ima povprečen (3MP, brez fleša...), kamero podpovprečno, ima pa GPS in WLAN, kar se mi bolj dopade, kot pa megapiksli. Ima tudi dovolj močen procesor in dovolj RAMa, da je delovanje tekoče, sicer je pa to trenutno bolj odvisno od OSa. Za tako ceno, je to najboljši android mobitel trenutno. Malo sem se še pogovarjal s prodajalcem pri simobilu, pa je rekel da pridejo neki novi telefoni v kratkem, in da se splača počakat, ampak ko sem mu omenil da je tam 150€ zame zgornja meja, je rekel, da naj vzamem galaxy spica.
Zame je velik plus tudi microUSB za polnjenje in prenos podatkov, ter standardni 3,5 jack za slušalke.
Aja, še to, mislim da je galaxy spica tudi edini android telefon, ki že sam po sebi predvaja DivX-e. Predvaja praktično vse, razen verjetno .mkv (pa itak ma premajhno resolucijo (320*480) za HD)
Več lahko povem v torek, ko ga dobim.
Objavljeno 29 maj 2010 - 13:44
jaz ga mam že nekaj časa... glede baterije je tako, če naložiš še APNdroid (da izklaplaš 3g omrežje ko ga ne rabiš) in taks killerja (da zapira procese/programe), potem ti baterija drži kakšne 3 dni - telefon uporabljam kar veliko... drugače pa ga sprazniš tudi v prvem dnevu lahko, če bi uporabljal GPS in wlan, bi držal kakšen delovnik... ampak tega ne uporabljamo ves čas.... tako al tako pa smo vajeni polniti pametne telefone vsako noč...Se mi je zdelo, da s tem ne bi ravno zgrešil.
Kamera in pa fotoaparat mi ni kakšna velika prioriteta, veliko bolj mi je pomemben WLAN. Torej, ko bom kupoval telefon, definitivno tega kupim
Ko ga dobiš bi prosil, če poveš kaj več o bateriji mogoče
tko da na kratko, baterija drži od 1-3 dni, odvisno od tega ali si ti varčen in kaj vse uporabljaš... Koliko drži če se ne pogovarjaš in nasploh le tu pa tam primeš telefon v roke ne vem, ker imam telefon zato da ga uporablajm
Ima kdo izkušnje s tem telefonom?
Jaz ga bom kupil v ponedeljek. Za tako ceno je to najboljša možnost. Glede androida je pa tako, nekateri pravijo da je super, nekateri da je čisto mimo, ampak po mojem mnenju je boljši kot iPhoneOS. Android 2.1 je dosti boljši kot 1.6, 2.2 pa baje deluje do 400% hitreje, in podpira 'vsega svašta'. Pravijo, da bo 2.2 prišel tudi na galaxy spica.
Možno pa je, da bo pri nakupu gor še android 1.6 - naj te ne skrbi, ker ga lahko brez težav upgrade-aš.
Še glede telefona: kupil ga sicer še nisem, sem pa ga šel pogledat. Velik je približno tako kot iPhone. Kakor sem videl pri raznih testih (gsmarena, ipd.), je telefon super. Odvisno spet, kaj hočeš od njega - fotoaparat ima povprečen (3MP, brez fleša...), kamero podpovprečno, ima pa GPS in WLAN, kar se mi bolj dopade, kot pa megapiksli. Ima tudi dovolj močen procesor in dovolj RAMa, da je delovanje tekoče, sicer je pa to trenutno bolj odvisno od OSa. Za tako ceno, je to najboljši android mobitel trenutno. Malo sem se še pogovarjal s prodajalcem pri simobilu, pa je rekel da pridejo neki novi telefoni v kratkem, in da se splača počakat, ampak ko sem mu omenil da je tam 150€ zame zgornja meja, je rekel, da naj vzamem galaxy spica.
Zame je velik plus tudi microUSB za polnjenje in prenos podatkov, ter standardni 3,5 jack za slušalke.
Aja, še to, mislim da je galaxy spica tudi edini android telefon, ki že sam po sebi predvaja DivX-e. Predvaja praktično vse, razen verjetno .mkv (pa itak ma premajhno resolucijo (320*480) za HD)
Več lahko povem v torek, ko ga dobim.
no tule te morem mal popravit... android 2.2 ne deluje 400% hitreje od 2.1, pač pa je to podatek za chrome - brskalnik, kateri je v 2.2 novejši in hitreje "prebavlja" JS in ostale tehnologije...
Drugače pa android je vsekakor super OS, je odprtokoden, tako da če si pridobimo root dostop ga lahko urejamo povsem po svoje...
Drugače pa ga nesi še na RAM2, da ti naložijo android 2.1 na spico... lahko pa tudi sam doma, vendar rabiš flashat telefon, če nisi temu vešč, raje odnesi na servis, je zastonj
Objavljeno 29 maj 2010 - 14:41
Potrebuje soliden predvajalnik glasbe (s podporo večini formatov, po možnosti tudi flac in wma), tudi fotoaparat je nuja, a je ddovolj že tak z 1.3+ MP. Prostor pa mora biti razširljiv na vsaj 16 gb. Baterija pa mora v pripravljenosti zdržati vsaj 400 ur. Najraje bi imel SonyEricssona.
Lahko je touch, a raje bi brez toucha, če ga pa že ima pa mora imeti še qwerty tipkovnico.
Hvala za pomoč.
Objavljeno 29 maj 2010 - 17:33
Če prav razumem boš telefon kupil v redni prodaji?Ker se je moj stari telefon opral, sedaj iščem zamenjavo. Kupil bi ga neodvisno od operaterja, zanj pa bi odštel do 350 eur (optimalno pa je če ga dobim še pod 300).
Potrebuje soliden predvajalnik glasbe (s podporo večini formatov, po možnosti tudi flac in wma), tudi fotoaparat je nuja, a je ddovolj že tak z 1.3+ MP. Prostor pa mora biti razširljiv na vsaj 16 gb. Baterija pa mora v pripravljenosti zdržati vsaj 400 ur. Najraje bi imel SonyEricssona.
Lahko je touch, a raje bi brez toucha, če ga pa že ima pa mora imeti še qwerty tipkovnico.
Hvala za pomoč.
Hmm, SE bi ti bil kakšen Yari - čas pripravljenosti 450ur,
Drugače pa si poglej še:
Nokia 5530 Xpress Music 350ur
Nokia 5730 Xpress Music - mislim da je okol 350, al mal več, čas pripravljenosti 300ur
Morda tudi že celo Nokia 5230, še 200€ ne stane, čas pripravljenosti 440ur
ali pa morda Galaxy Spica ki ima android - čas pripravljenosti 656ur
Po mojem ti je kaj takšnega najboljše... možno pa da se še kaj boljšega najde...
Objavljeno 29 maj 2010 - 18:26
Če prav razumem boš telefon kupil v redni prodaji?Ker se je moj stari telefon opral, sedaj iščem zamenjavo. Kupil bi ga neodvisno od operaterja, zanj pa bi odštel do 350 eur (optimalno pa je če ga dobim še pod 300).
Hvala za pomoč.
Hmm, SE bi ti bil kakšen Yari - čas pripravljenosti 450ur,
Drugače pa si poglej še:
Nokia 5530 Xpress Music 350ur
Nokia 5730 Xpress Music - mislim da je okol 350, al mal več, čas pripravljenosti 300ur
Morda tudi že celo Nokia 5230, še 200€ ne stane, čas pripravljenosti 440ur
ali pa morda Galaxy Spica ki ima android - čas pripravljenosti 656ur
Po mojem ti je kaj takšnega najboljše... možno pa da se še kaj boljšega najde...
Sedaj se odločam med Nokia 5730 Xpress Music (Ostali nokii odpadeta, ker nimata fizične tipkovnice (sem rekel, da če je touch mora imeti qwerty tipkovnico, sem pa pozabil omenit da fizično)) oz. SE Yari oz. SE W508 oz. SE W705.
Objavljeno 29 maj 2010 - 18:34
Pozabil sem na tipkovnico gledat, pardon
Objavljeno 29 maj 2010 - 19:07
Objavljeno 29 maj 2010 - 19:14
Ne bi imel Nokie, ker imam precej slabe izkušnje z ekrani, ki po mojem mnenju precej hitro odpovejo. Fan samsunga tudi nisem ravno, z SEji pa imam za zdaj dobre izkušnje. Eden mi je zdržal dokler nisem kupil drugega, in deluje še sedaj. Drugi se je pa dobro držal, dokler se ni po prekrokani noči naključno opral v pralnem stroju. Moram naredit reklamo za ariel, ker je iz stroja prišel precej čist, ampak na žalost ni deloval niti po tistem ko se je posušil.
Se pravi je ven prišel celo preveč čist
No ja, vsaka firma ima neke slabosti, če bi naredili brezhiben telefon, ne bi bilo zanimivo, tako kot pri avtomobilih....
Upam da najdeš nekaj pometnega, drugače pa pojdi v kakšno bolšo trgovino, kjer ni za "pultom" študent ampak nekdo ki se na zadeve res spozna in naj ti še on malo svetuje...
Objavljeno 29 maj 2010 - 20:02
no tule te morem mal popravit... android 2.2 ne deluje 400% hitreje od 2.1, pač pa je to podatek za chrome - brskalnik, kateri je v 2.2 novejši in hitreje "prebavlja" JS in ostale tehnologije...
Drugače pa android je vsekakor super OS, je odprtokoden, tako da če si pridobimo root dostop ga lahko urejamo povsem po svoje...
Drugače pa ga nesi še na RAM2, da ti naložijo android 2.1 na spico... lahko pa tudi sam doma, vendar rabiš flashat telefon, če nisi temu vešč, raje odnesi na servis, je zastonj
Glede tistih 400% sem nekaj na hitro prebral na android.com, nekako se sliši bolj smiselno to, kar si ti povedal.
Čemu točno koristi root?
Flashat telefon? Meni je prodajalec rekel, da ga samo do konca napolnim, nato pa priklopim računalnik, kjer zaženem nek program od Samsunga, in vse stori samo. Sam sem si že upgrade-al SonyEricsoona, preko A2 uploader-ja, misliš da mi bo uspelo? Je kaj bolj komplicirano kot le slediti navodilom? Vseeno hvala za nasvet glede brezplačnega upgrade-a pri RAM2.
Aja, še eno vprašanje: Kako se obnese tipkovnica? Nekje sem prebral/slišal/videl, da so na voljo 3 različne tipkovnice (Android, Samsung, in še ena), kako je s tem? Koliko časa si rabil, da si se navadil na touch tipkovnico, kolikokrat se zmotiš, ipd.?
Hvala
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov