Objavljeno 08 avgust 2009 - 19:38
Danes se peljem do kamniške bistrice in se zgrozim nad tem, kako folk butasto vozi.
Prvo, krožno križišče v kamniku:
- Baba za volanom
- V krožni otok gre iz žmigovcom in ga pusti prižganega (levega)
- Hoče ven tam, kjer grem jaz notri
- Potem se zmedeno ustavi na sredini in čaka, da grem mimo nje
- SVAŠTA
Malo naprej, na mostu pri Stranjah:
- Stari čiča z Avdijem
- Enosmerni most, jaz notri, on rine notri
- Ko sva že tako blizu, da končno opazi, da ne more mimo, prižge vse štiri žmigovce in tam stoji
- Jaz začnem riniti vanga, tip da rikverc in po polžje leze nazaj
- Potem se postavi sredi ceste, da ne morem mimo njega in tako kot jaz ne, nihče ne more nikamor. Potem gre totalno v rikverc in zablokira moj pas. Jaz pa se moram zrinit med vsemi avtomobili, če hočem naprej
- SVAŠTA
Eno križišče naprej
- Baba za volanom
- Zavija, brez žmigovca. Za njo še več avtomobilov, niti en sam brez žmigovca. Jaz pa naj ugibam, ali greš levo ali desno (ni obvezne smeri in je križišče)
Potem da ne omenjam kolesarje. Mamica, očka in mala hčerkica na kupu. Seveda vsi en poleg drugega, da mi zasedejo cel pas. Že tako živčen znorim, steram po gasu, da se obrnejo v rikverc in panično zlezejo en za drugim. Grem mimo
Podobna zgodba 100m naprej. Dva kolesarja, en poleg drugega, po sredini ceste. In ja, sem popiskal, ni me jebal pet posto. Stegnem po gasu, vsak na svoj pas, sredi nepreglednega ovinka. Ko bi ga kdo povozil, bi ploskal od veselja
Nazaj grede zopet pri mostu pri Stranjah, baba v Cliotu zavija desno, brez žmigovca.
Semafor na duplici. Desni dobi pogojno zeleno in zavije desno, ženska pred mano pa spelje (pa čeprav ima rdečo). Hvala bogu, da ni bil gost promet.
Svašta!