Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Varnost V Prometu!?

Odgovorov v temi: 621

#361 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 28 junij 2009 - 21:58

abruzii™ nadalnja preizkava žal kaže, da je res bila na "napačnem" mestu.

Ni upoštevala opozorila? (VIR: www.24ur.com)

Po neuradnih informacijah naj bi fotografinjo sodnik, ob katerem je stala nekaj časa, pred nesrečo opozoril, da tam, kjer stoji, ni varno.

Mimogrede berem novice na RTV-ju in 24ur ter zadnje čase opažam veliko vejic. A moram še enkrat v šolo ali še vedno velja "pred ki, ko, ker, da, če, tam vejica skače"?

#362 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 29 junij 2009 - 21:45

abruzii™ nadalnja preizkava žal kaže, da je res bila na "napačnem" mestu.

Ni upoštevala opozorila? (VIR: www.24ur.com)

Mimogrede berem novice na RTV-ju in 24ur ter zadnje čase opažam veliko vejic. A moram še enkrat v šolo ali še vedno velja "pred ki, ko, ker, da, če, tam vejica skače"?

Najbrž so jih učili bolje več kot nič ;)

#363 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav

Objavljeno 30 junij 2009 - 19:12

http://24ur.com/novi...seba-umrla.html

Kako lahko slovenska zafrustriranost glede kosa zemlje še vedno povzroča tovrstne dogodke? (govorim o nedokončani avtocesti za nepoučene)

#364 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 10 julij 2009 - 21:02

Kako ravnati, ko srečamo policista v križišču. Za tiste, ki bi radi malo osvežili znanje. :D (VIR: www.SIOL.net)

Policist v križišču (nekaj teorije)
Objavljena slika

Bočni položaj policista (video)
Objavljena slika

Prečni položaj (video)
Objavljena slika

Vodoravno predročena roka policista - prvič (video)
Objavljena slika

Vodoravno predročena roka policista - drugič
Objavljena slika

#365 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 11 julij 2009 - 08:33

Hvala Medicius za osvežitev znanja. Žal je tako da v naših krajih še nisem srečal policista v križišču. Sem pa ga pred leti parkrat v Ljubljani, in me je (priznam) skoraj panika... ;)
A sem na koncu le speljal skozi križišče brez "kiksov" :D

#366 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 15 julij 2009 - 12:01

Policisti gledali divjo vožnjo (VIR: www.24ur.com)
Objavljena slika

Voznika, sicer 47-letnega Ljubljančana, so ustavili, mu izdali plačilni nalog v višini 1.107,29 EUR ter izrekli 11 kazenskih točk. Policisti pa bodo zaradi prekoračitve hitrosti na sodišče poslali še obdolžilni predlog, kjer mu grozi še dodatna kazen v višini 380 evrov in dodatnih 9 kazenskih točk, poleg tega pa tudi ukrep prepovedi vožnje motornega vozila.

A je kdo mnenja, da imamo previsoke kazni za take divjake glede na to kaj lahko ta objestnež naredi v primeru nesreče?

Naslednjega pa ni srečala Policija ampak smrt:

Motorist prehiteval v smrt (VIR: www.24ur.com)
Objavljena slika

Sinoči nekaj pred 20. uro se je pri Zidanem Mostu zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 33-letni motorist. Nesreča se je zgodila na glavni cesti Rimske Toplice–Zidani Most, ko je motorist, ki je vozil iz smeri Rimskih Toplic, v desnem ovinku v Velikem Širju prehiteval pred seboj vozeča osebna avtomobila in trčil v avtomobil, ki mu je pripeljal nasproti. Voznik motornega kolesa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, njegov 24-letni sopotnik pa se je v prometni nesreči hudo telesno poškodoval. V nesreči je bil lažje poškodovan tudi 30-letni voznik osebnega vozila.

Očitno ne bo konec bedarij na cesti, ker ljudje vidimo vse več težav in problemov drugje, kot pri sebi.

#367 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 21 julij 2009 - 20:57

Zadnje dni se na cestah dogajajo čudne in nevarne stvari:
Ukradel gorivo, bežal, končal v kandelabru (VIR: www.24ur.com)
Objavljena slika

Včeraj okoli 19.30 se je 44-letnik, doma iz Celja, z vozilom renault 19, na katerem je imel pripeto prikolico, pripeljal na bencinski servis. V plastično posodo, ki jo je imel na prikolici, je natočil 1000 litrov dizelskega goriva, nato pa, ne da bi plačal, odpeljal.
O dogodku so obvestili ljubljanske policiste, ki so osumljeno vozilo izsledili na Ižanski cesti. Kljub policistovim znakom, naj ustavi, je voznik s pospešeno hitrostjo nadaljeval proti centru Ljubljane. Zaradi agresivne vožnje mu je na območju Rudnika s prikolice padla plastična posoda z gorivom, poškodoval pa je tudi nekaj obcestnih objektov, dve parkirani vozili in trčil v službena vozila policije. Policisti so osumljenca prijeli na Rakovniški ulici, zaradi fizičnega upiranja pa so morali uporabiti prisilna sredstva. Med policijskim lovom so bili štirje policisti lažje poškodovani, prav tako se je lažje poškodoval osumljenec, ki je sicer že star znanec policije. Policisti so ugotovili, da je 44-letni osumljenec vozil ukradeno vozilo, zato so avtomobil zasegli, osumljenca pa priprli. S kazensko ovadbo zaradi tatvine, velike tatvine in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi bodo osumljenca privedli pred preiskovalnega sodnika.

Prehiteval je reševalno vozilo na nujni vožnji (VIR: www.siol.net)
Objavljena slika

Policija že več dni preiskuje primer drzne vožnje civilnega vozila za reševalnim vozilom na nujni vožnji. Na spletu je bil namreč objavljen videoposnetek tega objestnega dejanja. Sopotnik v civilnem vozilu je začel snemati, ko sta z voznikom na križišču Tivolske in Celovške ulice v Ljubljani vozila za reševalnim vozilom na nujni vožnji. S posnetka je razvidno, da objestni voznik ni upošteval prometne signalizacije, ogrožal je številne udeležence v prometu. Pazil ni niti na pešce na označenem prehodu, proti koncu posnetka pa je celo prehitel reševalno vozilo in zapeljal v križišče, ko ima na semaforju rdečo luč. Po poročanju RTV SLO so policisti predrznežu že na sledi. Po prvih ocenah si je s skrajno neodgovorno vožnjo prislužil za več kot 1.200 evrov kazni in pet kazenskih točk. V primeru, da gre za večkratnega kršitelja obstaja tudi možnost odvzema vozila.

Ta pa je id.ot, ki bi moral za kako leto v njemu primerno ustanovo.

#368 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 30 julij 2009 - 11:48

Upajmo, da bo na cesti čim manj takih: Video prispevek iz avtošole :wall:

#369 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 30 julij 2009 - 12:31

Upajmo, da bo na cesti čim manj takih: Video prispevek iz avtošole :wall:

Akhm... videl že to... Dober je ta inštruktor :rant:
Sicer pa bi ta prispevek bolje prisajal v zabavi kot pa v varnosti na cesti :)

#370 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 30 julij 2009 - 12:45

Absolutno za video-smešnice, pa čeprav zrežirano do konca... :wall:

#371 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 02 avgust 2009 - 14:21

V nesreči umrla dveletnica
Objavljena slika
vir:siol.net

#372 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 08 avgust 2009 - 19:38

Danes se peljem do kamniške bistrice in se zgrozim nad tem, kako folk butasto vozi.

Prvo, krožno križišče v kamniku:
- Baba za volanom
- V krožni otok gre iz žmigovcom in ga pusti prižganega (levega)
- Hoče ven tam, kjer grem jaz notri
- Potem se zmedeno ustavi na sredini in čaka, da grem mimo nje
- SVAŠTA

Malo naprej, na mostu pri Stranjah:
- Stari čiča z Avdijem
- Enosmerni most, jaz notri, on rine notri
- Ko sva že tako blizu, da končno opazi, da ne more mimo, prižge vse štiri žmigovce in tam stoji
- Jaz začnem riniti vanga, tip da rikverc in po polžje leze nazaj
- Potem se postavi sredi ceste, da ne morem mimo njega in tako kot jaz ne, nihče ne more nikamor. Potem gre totalno v rikverc in zablokira moj pas. Jaz pa se moram zrinit med vsemi avtomobili, če hočem naprej
- SVAŠTA

Eno križišče naprej
- Baba za volanom
- Zavija, brez žmigovca. Za njo še več avtomobilov, niti en sam brez žmigovca. Jaz pa naj ugibam, ali greš levo ali desno (ni obvezne smeri in je križišče)

Potem da ne omenjam kolesarje. Mamica, očka in mala hčerkica na kupu. Seveda vsi en poleg drugega, da mi zasedejo cel pas. Že tako živčen znorim, steram po gasu, da se obrnejo v rikverc in panično zlezejo en za drugim. Grem mimo

Podobna zgodba 100m naprej. Dva kolesarja, en poleg drugega, po sredini ceste. In ja, sem popiskal, ni me jebal pet posto. Stegnem po gasu, vsak na svoj pas, sredi nepreglednega ovinka. Ko bi ga kdo povozil, bi ploskal od veselja

Nazaj grede zopet pri mostu pri Stranjah, baba v Cliotu zavija desno, brez žmigovca.

Semafor na duplici. Desni dobi pogojno zeleno in zavije desno, ženska pred mano pa spelje (pa čeprav ima rdečo). Hvala bogu, da ni bil gost promet.

Svašta!

#373 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 08 avgust 2009 - 19:59

cannibal dobrodošel na naše ceste, kot šofer. :D

#374 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 10 avgust 2009 - 12:30

Slovenske 'ceste smrti' (VIR: www.24ur.com)

Nekateri odseki slovenskih cest izstopajo po številu prometnih nesreč, zato jih policisti ocenjujejo kot kritične. Na delih, kjer so nesreče pogostejše, je praviloma več prometnikov, ki lovijo prekrškarje, predvsem prehitre in vinjene voznike. Nadzor izvajajo tudi s pomočjo helikopterja. O nevarnih odsekih obveščajo tudi vzdrževalce cest, ki jim predlagajo rešitve za odpravo napak in pomanjkljivosti.

Objavljena slika

Neprimerni odseki avtocest brez odstavnih pasov:

– celotna pomurska avtocesta Pernica–Pince (več kot 80 kilometrov),
– Hrušica–Vrba na Gorenjskem (13,5 kilometra),
– Hoče–Arja vas na Štajerskem (v smeri Maribora 3,2 oziroma v smeri Ljubljane 4,9 kilometra) in
– Grosuplje–Višnja Gora (v smeri Novega mesta približno 8 kilometrov).

Odstavnih pasov prav tako ni v vseh avtocestnih predorih, pa tudi na hitrih cestah (na primer Koper–Izola–Jagodje, Razdrto–Vipava, Vipava–Vrtojba), regionalnih in drugih cestah v Sloveniji.

Pomembno je, da vozniki ob izrednih dogodkih, kot je prometna nesreča, na vozišču pustijo dovolj prostora, da omogočijo dostop intervencijskih vozil.

Popis črnih točk (2006 - 2008) - Direkcija za ceste

#375 Aysilon

Aysilon

Igračar

• Members
  • 111 objav

Objavljeno 10 avgust 2009 - 12:47

Danes se peljem do kamniške bistrice in se zgrozim nad tem, kako folk butasto vozi.

Prvo, krožno križišče v kamniku:
- Baba za volanom
- V krožni otok gre iz žmigovcom in ga pusti prižganega (levega)
- Hoče ven tam, kjer grem jaz notri
- Potem se zmedeno ustavi na sredini in čaka, da grem mimo nje
- SVAŠTA

Malo naprej, na mostu pri Stranjah:
- Stari čiča z Avdijem
- Enosmerni most, jaz notri, on rine notri
- Ko sva že tako blizu, da končno opazi, da ne more mimo, prižge vse štiri žmigovce in tam stoji
- Jaz začnem riniti vanga, tip da rikverc in po polžje leze nazaj
- Potem se postavi sredi ceste, da ne morem mimo njega in tako kot jaz ne, nihče ne more nikamor. Potem gre totalno v rikverc in zablokira moj pas. Jaz pa se moram zrinit med vsemi avtomobili, če hočem naprej
- SVAŠTA

Eno križišče naprej
- Baba za volanom
- Zavija, brez žmigovca. Za njo še več avtomobilov, niti en sam brez žmigovca. Jaz pa naj ugibam, ali greš levo ali desno (ni obvezne smeri in je križišče)

Potem da ne omenjam kolesarje. Mamica, očka in mala hčerkica na kupu. Seveda vsi en poleg drugega, da mi zasedejo cel pas. Že tako živčen znorim, steram po gasu, da se obrnejo v rikverc in panično zlezejo en za drugim. Grem mimo

Podobna zgodba 100m naprej. Dva kolesarja, en poleg drugega, po sredini ceste. In ja, sem popiskal, ni me jebal pet posto. Stegnem po gasu, vsak na svoj pas, sredi nepreglednega ovinka. Ko bi ga kdo povozil, bi ploskal od veselja

Nazaj grede zopet pri mostu pri Stranjah, baba v Cliotu zavija desno, brez žmigovca.

Semafor na duplici. Desni dobi pogojno zeleno in zavije desno, ženska pred mano pa spelje (pa čeprav ima rdečo). Hvala bogu, da ni bil gost promet.

Svašta!

Hahahahaha, kot bi opisoval mojo vsakdanjo vožnjo do službe:D

Kolesar po Brnčičevi, kolesarska steza on pa lepo po cesti, ko mu potrobiš pa ti žuga.
Svašta!

#376 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 14 avgust 2009 - 21:51

Pazite se ga!!! (VIR: www.24ur.com)

Nova osebna vozila Ford Mondeo 2.5 Titanium so civilna vozila različnih barv, s policijsko opremo. Na zadnji polici pod steklom imajo vgrajene opozorilne table, s katerimi lahko policisti voznike za sabo obveščajo z vnaprej pripravljenimi obvestili, kot je npr. STOP POLICIJA, VOZITE ZA MENOJ, ODLOŽITE TELEFON ipd. Vseh pet vozil ima vgrajen videonadzorni sistem za nadzor prometa Provida, ki omogoča posredno merjenje hitrosti na podlagi znanega časa in prevožene poti, uporablja pa se lahko tudi za dokazovanje in videoevidentiranje drugih cestnoprometnih prekrškov. Cena nabave vozil je bila 29.631,96 evrov za vozilo ali skupaj 148.159,80 evrov. Po eno takšno vozilo bodo odslej imele policijske uprave Kranj, Maribor, Celje in Ljubljana ter Specializirana enota z nadzor prometa. (VIR: www.policija.si)

Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika

#377 cheff

cheff

Poročevalec

• Members
  • 674 objav

Objavljeno 18 avgust 2009 - 11:56

Film, ki nazorno pokaže posledice uporabe mobilnega telefona med vožnjo
Od 2.00 do 2.10 mi je verjetno kar srce nehalo bit :D

#378 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 18 avgust 2009 - 12:12

cheff tvoj prispevek in celotno prejšnjo temo sem združil s to, ker je ena tema o varnosti v prometu čisto dovolj.
Jaz osebno podpiram take projekte, ko nazorno prikažejo kaj se lahko zgodi. A kaj, ko ljudje, ki to gledajo pozabljajo, se imajo za nezmotljive, neranljive ("njim se to ne bo zgodilo") ali si pa celo vzamejo taka opozorila/posnetke za pretiravanje in so za njih brezpredmetna. Kot piše tam v enem komentarju bi take prispevke morali vrteti na naši televiziji bolj pogosto in na način, da bi ljudje začeli razumeli, da niso edini v prometu in da nesreča nikoli ne počiva.

#379 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav

Objavljeno 21 avgust 2009 - 09:43

Vsem, ki radi uporabljate mobitel med vožnjo:

http://www.break.com...-and-drive.html

#380 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 21 avgust 2009 - 14:11

ok pisanje SMS med vožnjo (ali branje) SPLOH ne razumem. Itak da niti 5% nisi zbran na cesto. Telefoniranje je malce bolj razumljivo..tam vsaj gledaš na cesto VENDAR ta naš že skoraj nacionalni šport (kot sovoznik malce glejte levo, desno. Če ni vsak 5. na telefonu nočem nič) vseeno odtegne velik del pozornosti.

Pri sebi sem to že opazil..ali gledam cesto in ne poslušam kaj mi govorijo ali pa nisem pozoren na cesto. Tudi prostoročni seti niso dosti boljši. Pač mobija ti ni treba držat v roki. Tako da telefonarjenje v avtu MOČNO sovražim. Če le možno se ustavim kje ali dam telefon sovozniku pa naj se oglasi.. ljubice itak nimam, če gre pa za sodelavca se pa itak tudi njega pogosto tiče.

Zdele sem se spomnil še enga dogotka. Z ženo gremo čez prehod za pešce v križišču z kolesi. Imamo seveda zeleno vendar en avto potegne tako da moramo na sredini ustaviti. Seveda pripelje iz druzga konca še ena babnica in ker ne more mimo nas potrobi. Boga revca je morala menjati prestavo zaradi nas kar ji je bilo oteženo ker je veselo klepetala.
Takrat me pa je pogrela. Še zmeraj smo zeleno imeli ona neki pizdi in telefonari. Mi je bilo prec žal ker smo se umaknil. Kar sem ji zabrusil itak ni po moje slišala.
Bi moral kolo vrečt ji pod avto pa na haubo sebe vrečt. Pol se pa delat poškodovanega za dokaz pa njen mobi zaplent pa policiji pokazat da je v trenutku 'nesreče' klepetala.

Eh premehko srce imam... škoda k nisem večja baraba. Babnica bi si gotov zapomnila in mogoče celo ne bi več telefonarla..

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov