Medicius se vedno vozis po omejitvah? Se vedno ustavis pred STOP znakom, ceprav vidis na obe strani in ni nikogar? Vprasam zato ker se tako mocno branis malo "prepogniti" pravila da joj. Zakaj se kolesar ne bi smel peljati po plocniku, ce je pa prazen? Se posebej one babice ki se vozijo s taksno hitrostjo da joj. Ce je cesta dovolj siroka, da lahko normalno zapeljes mimo kolesarja ni problema samo ponekod so tako stisnjene ceste, da ko se hoces srecati z kaksnim avtomobilom je ze malo tesno ...
player123, a tema govori o meni ali o varnosti v prometu? Če smo že pri tem kak voznik sem lahko povem, da strmim k doslednemu upoštevanju pravil (CPP) in jih v celoti podpiram medtem, ko vas jih večina spodbija in ne upošteva še bolj žalostno pa, da jih ne pozna.
Kolesarjem NISO namenjeni pločniki (polni ali prazni), če niso zato ustrezno OZNAČENI! Kolesarju je namenjena cesta (1m po širini od roba vozišča proti sredini) ali pa kolesarska steza. Še enkrat ponavljam, da je to splošno znanje 9 letnika oziroma osnovno šolca, ki obiskuje 4. razred OŠ in opravlja kolesarski izpit. In potem ljudje z B kategorijo sprašujejo take stvari.

Ni čudno, da je vzgoja otrok glede prometa na dnu, stanje na pločnikih in na cesti pa v kaosu.
xfirestorm, mimogrede živim blizu Tomšičeve ulice in jo skoraj dnevno uporabljam prej na poti v vrtec, zdaj v šolo, sprehod, tek, itd. Ulica ima urejeno stezo za kolesarje in še NIKOLI nisem videl matere ali očeta z vozičkom na cesti tako, da po mojem gre za osamljen primer saj "ruka" prej na cesti zaradi ležečih policajev, kot na pločniku, ki je prijazen, kot pešcom tako kolesarjem kaj šele otroškim vozičkom.
ps.
Mogoče pa se je izogibala pasjemu dreku/pasjim drekom, ki ga je/jih je žal po pločnikih več, kot preveč (precej prav na tej ulici), kar tudi dosti pove o nas, a to pač ne sodi v to temo.