Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Varnost V Prometu!?

Odgovorov v temi: 621

#461 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 06 januar 2010 - 11:08

Ni stvar ekonomije ampak kategorije cest. Prvo avtoceste in obvoznice nato ostalo.
Pa tudi: Če so za prvotno pluženje poklicali v službo vse svoje delavce in vozila, potem morajo upoštevati vse počitke voznikov, ki so predpisani z zakonodajo.

#462 Veget

Veget

RN forum freak

• Members
  • 9.718 objav
  • Kraj:Nekaj ovinkov iz Nove Gorice

Objavljeno 06 januar 2010 - 12:23

Ni stvar ekonomije ampak kategorije cest. Prvo avtoceste in obvoznice nato ostalo.
Pa tudi: Če so za prvotno pluženje poklicali v službo vse svoje delavce in vozila, potem morajo upoštevati vse počitke voznikov, ki so predpisani z zakonodajo.

Ekonomija v smislu: dokler ne pade toliko cm snega ne gremo v delo. Namreč: več kot zavlačujejo s pluženjem, manj bo potrošenega denarja.

#463 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 06 januar 2010 - 13:08

Ekonomija v smislu: dokler ne pade toliko cm snega ne gremo v delo. Namreč: več kot zavlačujejo s pluženjem, manj bo potrošenega denarja.

Prejšnjič, ko je zapadlo toliko snega ni bila pošteno splužena niti naša tako zvana avtocesta (tako sem slišal), niti glavna magistralka po kateri se jaz mimogrede vozim. Znano mi je, da gredo najprej na "največjo" cesto ampak kaj, če tja tudi ne gredo. Pa mislim, da je skrb za avtocesto in lokalne ceste ločena.

#464 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 06 januar 2010 - 20:24

V Kamniku že od začetka cest sploh niso plužili. Še danes zjutraj je svinsko drčalo in na cestah je bil še sneg, čeprav je včeraj cel dan snežilo kot noro.

#465 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav

Objavljeno 07 januar 2010 - 08:39

Danes sem vozil za plugom zjutraj. In ob tem opazoval zakaj cesta ni splužena čeprav jo pluži.
No, ko sem se malo bolj "zapičil" v to sem ugotovil, da je cesta splužena na enih mestih v širini 30cm nekje 1m itd.
Seveda plug je raven ceste pa krive.

#466 mlavta1

mlavta1

Iznajdljivec

• Members
  • 787 objav
  • Kraj:Poljane-sredisce vesolja

Objavljeno 07 januar 2010 - 18:11

Ko gre plug pri nas, po naši lokalni cesti, poka kot pri norcih. Cesta je takšna kot da bi jo razmesaril, in seveda, s plugom lahko odstrani samo nekaj snega, veliko ga pa še ostane. Se pa vsako jutro na daleč sliši da pluži... Ceste so pač takšne kot so...po večini zanič.

#467 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 08 januar 2010 - 16:22

Kar se tiče letošnje zimske/snežne sezone sem osebno zelo zadovoljen z cestno službo. Res, da ne pričakujem, da bodo ob 6:00h vse ceste tipi-topi, ampak do 7:30, ko peljem tamalo in obvezno jutranjo kavo, so ceste super splužene! To je moje osebno mnenje; upam oz. želim da bi bili vsi tako zadovoljni.

#468 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 08 januar 2010 - 16:41

Kar se tiče letošnje zimske/snežne sezone sem osebno zelo zadovoljen z cestno službo. Res, da ne pričakujem, da bodo ob 6:00h vse ceste tipi-topi, ampak do 7:30, ko peljem tamalo in obvezno jutranjo kavo, so ceste super splužene! To je moje osebno mnenje; upam oz. želim da bi bili vsi tako zadovoljni.

Mnogim je ta ura prepozna. ;) Ne samo ranejšim voznikom, ki ob 6h morajo biti na delovnem mestu ampak tudi tistim poznejšim, ki gredo na 8h delat in imajo daleč do službe se vozijo v najhujšem. Saj nihče ne pravi, da naj ceste osušijo, očistijo pa jih lahko snega preden se ljudje odpravijo v službo saj čistijo zato, da bomo se na cesti varneje vozili in ne zaradi lepšega. Ko zdaj berem, da se to dogaja v večih mestih po Sloveniji so moje domneve o varčevanju čedalje bolj zdijo resnične. :D

#469 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 08 januar 2010 - 16:53

Komplicirat zaradi treh dni v zimski sezoni se mi pa tudi ne zdi nevem-kako "rizično". Vsak normalen delodajalec bo razumel; naj kaj je lahko/mora biti pripravljen ob takih razmerah.
Zaradi ure zamude še nihče ni letel iz službe (da o šoli sploh ne govorim); seveda, da je za to tudi temeljit razlog, kar pa omenjene razmere so!
Sicer pa, saj obstajajo javni prevozi oz. nobenega ne bo hudič vzel če 3X v letu vstane kakšno uro prej in se odpravi na pot. Tudi "cestarji" niso vsemogočni, kot si jih nekateri predstavljajo! Rad bi marsikoga videl, da 8 ur pluži/odmetava sneg na minusu (čeprav so za to plačani) in potem posluša take kritike! Samo za eno noč bi ga naložil na kamion ali ŠE bolje za lopato; pa da potem vidimo, kako bi kritiziral!

#470 exide

exide

Govorec

• Members
  • 2.974 objav
  • Kraj:Radovljica

Objavljeno 08 januar 2010 - 17:26

Jaz sem šel danes ob 13.00 na šiht (eno uro prej kot ponavadi) in je bila splužena samo avtocesta, ostalo pa nič :D Plug sem videl pa samo na avtocesti.

#471 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 08 januar 2010 - 17:33

Komplicirat zaradi treh dni v zimski sezoni se mi pa tudi ne zdi nevem-kako "rizično". Vsak normalen delodajalec bo razumel; naj kaj je lahko/mora biti pripravljen ob takih razmerah.
Zaradi ure zamude še nihče ni letel iz službe (da o šoli sploh ne govorim); seveda, da je za to tudi temeljit razlog, kar pa omenjene razmere so!
Sicer pa, saj obstajajo javni prevozi oz. nobenega ne bo hudič vzel če 3X v letu vstane kakšno uro prej in se odpravi na pot. Tudi "cestarji" niso vsemogočni, kot si jih nekateri predstavljajo! Rad bi marsikoga videl, da 8 ur pluži/odmetava sneg na minusu (čeprav so za to plačani) in potem posluša take kritike! Samo za eno noč bi ga naložil na kamion ali ŠE bolje za lopato; pa da potem vidimo, kako bi kritiziral!

Pošiljati zdaj nekoga za lopato je brezsmiselno kajti vsak poklic svoj "davek" zahteva in od vsakega poklica se pričakuje učinkovitost kolikor je le to možno (seveda so določena odstopanja razumljiva)! Razmišljaš pa preveč ozkogledo saj nimajo vsi samo "3 dni zime" in nimajo vsi možnosti javnega prevoza ter nimajo vsi razumljivega delodajalca. V mojem prejšnjem prispevku pa mislim, da je razbrati o čem govorim. Govorim o tem, da ceste začnejo čistiti, ko so ljudje že na delovnih mestih, itd. Zakaj ne prej? A čistijo ceste zaradi uporabnikov, da bodo varno prišli na cilj ali zaradi lepšega? Zakaj se je toliko ljudi moralo peljati po cestah z +10cm snega ali še kaj hujšega, če bi lahko to te službe prej uredile? Zaradi nočnih ur? Zakaj najprej posipajo sol na debelo odejo snega in potem to splužijo v jarek? Jaz ne vidim tu nobene logike. :D

#472 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 08 januar 2010 - 18:51

Medicius saj nisem rekel, da nimaš prav; vendar so tudi tolerance in človeško razumevanje, da vse ceste tudi v celi noči so nemogoče splužene! Na 10 cm snega se pa lahko z zmerno hitrostjo normalno pelješ; je še vedno bolje, kot splužena cesta do ledu; govorim, ko so res nizke temperature.

#473 AntiTrax

AntiTrax

Gospod s kravato

• Members
  • 1.202 objav

Objavljeno 10 januar 2010 - 09:13

Meni se je skoraj zavrtelo ko sem slišal odločitev Ljubljanskega župana. Rekel je da pri nas ne bodo plužili, zaradi varčevanja(Smo skoraj center ljubljane, 5min on čistega centra).

Drugače je pa v tem snegu tudi obup po avtocesti vsi vozijo po 30km/h.

#474 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav

Objavljeno 10 januar 2010 - 11:56

Kje si pa to slišal?

#475 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 11 januar 2010 - 09:52

V Ljubljani so vse splužili. No, vsaj govorim o Bežigradu (v kakšno ulico pri nas res ni zavil, ampak zaradi parkiranih kombijev in podobno, ker jih ljudje genialno puščajo na cesti, če ne pride mimo, pač ne more plužit). Res, da marsikje šele včeraj, ampak je nekoliko tudi za razumet, pač ne gre za vas z 10 ulicami, ampak je projekt čiščenja malce bolj kompleksen.

Sem se pa v soboto odpravil v BTC, ker je bilo pač nujno. In sem se odločil, da so zasneženi dnevi zame najljubši za takšne in drugačne nakupe tam.. :mellow: Ker je bil BTC dopoldan pač prazen, kljub razprodajam. Kljub dejstvu, da je kar nekaj manj parkirišč in kljub temu, da se vsi vozijo na 10% omejitev, sem še vedno opravil z nakupi v rekordnem času, ker je očitno večina ljudi pač ostala doma zaradi strahu pred razmerami.. Pač voziš se malce počasneje, sem ter tja zapiska kakšen sistem proti zdrsu, pripelješ se pa ravno tako. :(

#476 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav

Objavljeno 11 januar 2010 - 12:06

Jaz sem bil v petek v BTCj. Ravno med najhujsim snezenjem. Temu jaz pravim nakupovanje. Nikjer nobenega. :mellow:

Zjutraj sem opazil kar nekaj avtomobilov z obvestili redarstva. In vsi so bili parkirani tako, da plug ne more mimo.
So ljudje pozabili, da je sedaj kazen do 200€?

#477 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav

Objavljeno 12 januar 2010 - 09:25

Sicer ne vem ali je to že bilo ali ne, ampak kljub vsemu si lahko to vsak še enkrat ogleda in se sam zamisli nad sabo, v kolikor je med divjaki na cesti.

http://www.izklop.co...p...en&id=58622

#478 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 12 januar 2010 - 09:33

Sicer ne vem ali je to že bilo ali ne, ampak kljub vsemu si lahko to vsak še enkrat ogleda in se sam zamisli nad sabo, v kolikor je med divjaki na cesti.

http://www.izklop.co...p...en&id=58622

Da človeka zmrazi... :mellow:

#479 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 20 januar 2010 - 19:21

Ko sem to videl sem, kar obnemel. :)

Šentviški predor prevozil v nasprotni smeri (VIR: 24ur.com)

Objavljena slika

77-letni voznik je prevozil šentviški predor, a se je iz neznanega razloga na koncu predora obrnil in odpeljal nazaj v napačno smer. Voznik jo je sicer odnesel brez poškodb, je pa povzročil prometno nesrečo.

Skratka se je starejši gospod (77) peljal v nasprotni smeri skozi predor in nadaljeval vožnjo v nasprotni smeri tudi na drugi strani po večpasovnici. Kar je še dodatno presenetljivo je katastrofalen odziv prisotnih voznikov, ki so peljali v pravo smer, a ne poznajo rdeče luči. :) Vsem udeležencem, ki so bili v prekršku ob tem dogodku bi jaz še enkrat poslal na opravljanje vozniškega dovoljenja. :rant:

#480 Wilheim

Wilheim

Mojster

• Members
  • 1.785 objav
  • Interesi:sadjarstvo, računalništvo, čebelarstvo....

Objavljeno 20 januar 2010 - 20:16

Ko sem to videl sem, kar obnemel. :)

Vsem udeležencem, ki so bili v prekršku ob tem dogodku bi jaz še enkrat poslal na opravljanje vozniškega dovoljenja. :)

Se strinjam!
Tak ukrep bi bil boljši, kot vse kazni!!

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov