Varnost V Prometu!?
Objavljeno 06 januar 2010 - 12:23
Ni stvar ekonomije ampak kategorije cest. Prvo avtoceste in obvoznice nato ostalo.
Pa tudi: Če so za prvotno pluženje poklicali v službo vse svoje delavce in vozila, potem morajo upoštevati vse počitke voznikov, ki so predpisani z zakonodajo.
Ekonomija v smislu: dokler ne pade toliko cm snega ne gremo v delo. Namreč: več kot zavlačujejo s pluženjem, manj bo potrošenega denarja.
Objavljeno 06 januar 2010 - 13:08
Prejšnjič, ko je zapadlo toliko snega ni bila pošteno splužena niti naša tako zvana avtocesta (tako sem slišal), niti glavna magistralka po kateri se jaz mimogrede vozim. Znano mi je, da gredo najprej na "največjo" cesto ampak kaj, če tja tudi ne gredo. Pa mislim, da je skrb za avtocesto in lokalne ceste ločena.Ekonomija v smislu: dokler ne pade toliko cm snega ne gremo v delo. Namreč: več kot zavlačujejo s pluženjem, manj bo potrošenega denarja.
Objavljeno 07 januar 2010 - 18:11
Objavljeno 08 januar 2010 - 16:22
Objavljeno 08 januar 2010 - 16:41
Mnogim je ta ura prepozna.Kar se tiče letošnje zimske/snežne sezone sem osebno zelo zadovoljen z cestno službo. Res, da ne pričakujem, da bodo ob 6:00h vse ceste tipi-topi, ampak do 7:30, ko peljem tamalo in obvezno jutranjo kavo, so ceste super splužene! To je moje osebno mnenje; upam oz. želim da bi bili vsi tako zadovoljni.
Objavljeno 08 januar 2010 - 16:53
Zaradi ure zamude še nihče ni letel iz službe (da o šoli sploh ne govorim); seveda, da je za to tudi temeljit razlog, kar pa omenjene razmere so!
Sicer pa, saj obstajajo javni prevozi oz. nobenega ne bo hudič vzel če 3X v letu vstane kakšno uro prej in se odpravi na pot. Tudi "cestarji" niso vsemogočni, kot si jih nekateri predstavljajo! Rad bi marsikoga videl, da 8 ur pluži/odmetava sneg na minusu (čeprav so za to plačani) in potem posluša take kritike! Samo za eno noč bi ga naložil na kamion ali ŠE bolje za lopato; pa da potem vidimo, kako bi kritiziral!
Objavljeno 08 januar 2010 - 17:33
Pošiljati zdaj nekoga za lopato je brezsmiselno kajti vsak poklic svoj "davek" zahteva in od vsakega poklica se pričakuje učinkovitost kolikor je le to možno (seveda so določena odstopanja razumljiva)! Razmišljaš pa preveč ozkogledo saj nimajo vsi samo "3 dni zime" in nimajo vsi možnosti javnega prevoza ter nimajo vsi razumljivega delodajalca. V mojem prejšnjem prispevku pa mislim, da je razbrati o čem govorim. Govorim o tem, da ceste začnejo čistiti, ko so ljudje že na delovnih mestih, itd. Zakaj ne prej? A čistijo ceste zaradi uporabnikov, da bodo varno prišli na cilj ali zaradi lepšega? Zakaj se je toliko ljudi moralo peljati po cestah z +10cm snega ali še kaj hujšega, če bi lahko to te službe prej uredile? Zaradi nočnih ur? Zakaj najprej posipajo sol na debelo odejo snega in potem to splužijo v jarek? Jaz ne vidim tu nobene logike.Komplicirat zaradi treh dni v zimski sezoni se mi pa tudi ne zdi nevem-kako "rizično". Vsak normalen delodajalec bo razumel; naj kaj je lahko/mora biti pripravljen ob takih razmerah.
Zaradi ure zamude še nihče ni letel iz službe (da o šoli sploh ne govorim); seveda, da je za to tudi temeljit razlog, kar pa omenjene razmere so!
Sicer pa, saj obstajajo javni prevozi oz. nobenega ne bo hudič vzel če 3X v letu vstane kakšno uro prej in se odpravi na pot. Tudi "cestarji" niso vsemogočni, kot si jih nekateri predstavljajo! Rad bi marsikoga videl, da 8 ur pluži/odmetava sneg na minusu (čeprav so za to plačani) in potem posluša take kritike! Samo za eno noč bi ga naložil na kamion ali ŠE bolje za lopato; pa da potem vidimo, kako bi kritiziral!
Objavljeno 08 januar 2010 - 18:51
Objavljeno 10 januar 2010 - 09:13
Drugače je pa v tem snegu tudi obup po avtocesti vsi vozijo po 30km/h.
Objavljeno 11 januar 2010 - 09:52
Sem se pa v soboto odpravil v BTC, ker je bilo pač nujno. In sem se odločil, da so zasneženi dnevi zame najljubši za takšne in drugačne nakupe tam..
Objavljeno 11 januar 2010 - 12:06
Zjutraj sem opazil kar nekaj avtomobilov z obvestili redarstva. In vsi so bili parkirani tako, da plug ne more mimo.
So ljudje pozabili, da je sedaj kazen do 200€?
Objavljeno 12 januar 2010 - 09:25
http://www.izklop.co...p...en&id=58622
Objavljeno 12 januar 2010 - 09:33
Da človeka zmrazi...Sicer ne vem ali je to že bilo ali ne, ampak kljub vsemu si lahko to vsak še enkrat ogleda in se sam zamisli nad sabo, v kolikor je med divjaki na cesti.
http://www.izklop.co...p...en&id=58622
Objavljeno 20 januar 2010 - 19:21
Šentviški predor prevozil v nasprotni smeri (VIR: 24ur.com)

Skratka se je starejši gospod (77) peljal v nasprotni smeri skozi predor in nadaljeval vožnjo v nasprotni smeri tudi na drugi strani po večpasovnici. Kar je še dodatno presenetljivo je katastrofalen odziv prisotnih voznikov, ki so peljali v pravo smer, a ne poznajo rdeče luči.77-letni voznik je prevozil šentviški predor, a se je iz neznanega razloga na koncu predora obrnil in odpeljal nazaj v napačno smer. Voznik jo je sicer odnesel brez poškodb, je pa povzročil prometno nesrečo.
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov