←  Avtomoto

Računalniški forum - Računalniške novice

»

Varnost V Prometu!?

Veget-ova slika Veget 21 jan 2010

To je dejstvo. Jaz mislim, da so kazni zaradi premajhne varnostne razdalje, vožnjo v napačno smer itd. absolutno prenizke. Vsaj glede na posledice, ki lahko iz tega naslova nastanejo.

Sam nisem zagovornik visokih kazni, ker menim, da je premalo nadzora na cesti, če pa že je, policija ni usmerjena v take vrste prekrškov!
Tudi v naprej napovedanemu nadzoru nasprotujem, ker naj bo moja vožnja vedno v mejah dovoljenega!
Za mojo, Tvojo in našo varnost gre!!

Nadzirat vse in povsod je utopija. Kazni pa morajo biti za "vzor". Vsaj po mojem mnenju bi moralo biti tako, da če nekdo po avtocesti ali hitri cesti vozi v nasprotno smer, da ta nikoili več ne dobi izpita v roke. Plus zelo visoka kazen, da bo za "vzor" drugim. Težko je oziroma kar nemogoče uvesti kakšen tehnični ukrep, ki bi modelom onemogočil obračanje na avtocesti ali hitri cesti.
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 21 jan 2010

Za tiste, ki se ne bi ustavili pri rdeči luči si oglejte naslednji prispevek. Iz 3. video prispevka je razvidno, da so kljub rdeči luči veselo peljali v predor in sledil je naslov:
Vozili so tudi vzvratno. :)

Pa še to si preberite:Rešujte življenje, ne vozila! (VIR: 24ur.com)
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 07 feb 2010

Dve vozili v napačno smer v enem dnevu (VIR: 24ur.com)

V soboto okoli 23. ure je voznik osebnega avtomobila na avtocesti med Dolgo vasjo in Lendavo približno 10 km peljal v nasprotno smer. Ob zaustavitvi je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, zoper njega pa je bilo odrejeno pridržanje na Policijski postaja Lendava.

V soboto ob 15.43 je voznik osebnega avtomobila znamke Clio z goriškimi registrskimi tablicami vozil po hitri cesti iz smeri Podnanosa proti Novi Gorici v nasprotni smeri.

Objavljena slika Objavljena slika
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 26 feb 2010

Po Zaloški in Brnčičevi divjala s 115 km/h (VIR: 24ur.com)

Ljubljanski redarji so z novimi radarji ujeli že tisoč prehitrih voznikov, med njimi dva, ki sta na cesti z omejitvijo 50 divjala s hitrostjo 115 km/h. Zaradi tehničnih težav plačilnih nalogov še niso pošiljali.

Objavljena slika
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 04 mar 2010

Voznik šolskega avtobusa pod vplivom mamil (VIR: www.siol.net)

Objavljena slika

Murska Sobota - Policisti PP Gornji Petrovci so dne 27.01.2010 pri kontroli prometa zaustavili voznika šolskega avtobusa in ugotovili, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog.

Tu pa res ostaneš brez besed. :mrgreen:
Odgovori

KKK-ova slika KKK 04 mar 2010

Murska Sobota - Policisti PP Gornji Petrovci so dne 27.01.2010 pri kontroli prometa zaustavili voznika šolskega avtobusa in ugotovili, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog.

Tu pa res ostaneš brez besed. :mrgreen:

Se strinjam. Posledice bi lahko bile katastrofalne, če bi prišlo do nesreče. Potreben bi bil zakon, kaj podobnega temu. Odvzem vozniškega dovoljenja osebam, ki vozijo pod vplivom alkohola in zapor za osebe, ki povzročijo prometno nesrečo z smrtnim izidom in so pod vplivom alkohola (minimalno 10 let). Pri takšnem zakonu cestišče več ne bi bilo igrišče, kot je sedaj.

Pa tudi kriterije opravljanja vozniškega dovoljenja bi bilo potrebno "popraviti", ker danes dobi vozniško dovoljenje vsak drugi, ki ne pozna predpisov. Z 24 urami vožnje pa izjeme še avta ne znajo prižgati in začeti bi morali kar tukaj, če bi hoteli cestišče (igrišče), spremeniti v normalno vozišče.
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 25 mar 2010

Oglejte si video: Policisti na lovu za motoristi prekrškarji (VIR: 24ur.com)

Policisti po vsej Sloveniji ta teden posebej pozorno nadzorujejo motoriste. Ugotovili so vrsto kršitev, od objestne in prehitre vožnje do nevarnega prehitevanja in celo alkohola.

Sezona se je začela. Upam, da bo letos manj krvavega davka. :D
Odgovori

Hydr@-ova slika Hydr@ 25 mar 2010

Sezona se je začela. Upam, da bo letos manj krvavega davka. :D

Kot da so vsega motoristi krivi. Povprečno se letno 60 motoristov spravi pod rušo, traktoristov pa kar 20. O tem pa nihče ne govori.
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 25 mar 2010

Moj namen s prispevkom nikakor ni bil namigovanje na čigarkoli krivdo ampak sem le hotel preventivno opozoriti morebitne motoriste, ki berejo forum RN, da so naj bolj pozorni. Če pa smo že pri krivdi, pa je žal dejstvo, da je v večini primerov posredni ali neposredni vzrok nesreče prevelika hitrost, objestna vožnja, itd. Motorist, ki se tega zaveda je za moje pojme pravi motorist. Tisti, ki pa to oporeka, pa se bori z mlini na veter in živi v velikem zanikanju.
Odgovori

abruzii™-ova slika abruzii™ 25 mar 2010

Otrok naj bi do 12 leta oz. 150cm višine sedel v otroškem sedežu oz. jahaču; vendar pa me zanima, če je samo privezan in ne sedi na jahaču ali je to kaznivo? Zakaj, v določenih avtomobilih je otrok, ki sedi na jahaču previsok, glede na vzglavnik in s tem je v večji nevarnosti, kot varnosti. Kako je potem s tem?
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 27 mar 2010

Pa so tudi mene dobili na rdečo. :D Vračal sem se domov z ženo, ko sva šla malo ven in me je ustavila policijska prometna kontrola. Mi je rekel gospod policist, da imajo akcijo. Sem ga vprašal, če imajo kake popuste na kazni. Se je lepo nasmejal in mi dal "pihat". Seveda sem pred tem potrdil, da sem pil alkohol, končni rezultat alkotesta pa je pokazal 0,17. :D
Policisti so me ustavili nocoj po nekje 10. letih. :( Pa še zdaj so imeli "popust". ;)
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 08 apr 2010

Območje Celja spet v ospredju: http://24ur.com/novi...dirkalisce.html

Policisti postaje prometne policije Celje so v zadnjih nekaj dneh pri voznikih na avtocesti zabeležili ekstremne prekoračitve hitrosti. Kot so zapisali v dnevnem poročilu Policijske uprave Celje, sta na avtocesti zunaj naselja Dramlje dva voznika presegla hitrost 200 km na uro, eden je vozil 205 km na uro, drugi pa 206 km na uro. Zunaj naselja Ljubečna pa je voznik osebnega vozila vozil kar 208 km na uro. Vse tri prekoračitve so policisti zaznali v dopoldanskem oziroma popoldanskem času, so pa to le trije najhujši kršitelji.

Statistika pravi:

Če bi zmanjšali povprečno hitrost v naseljih za 1 km na uro, lahko v naslednjem letu pričakujemo zmanjšanje števila prometnih nesreč za približno 4 odstotke. Znižanje povprečne hitrosti za 1 km na uro zunaj naselja pomeni zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi hitrosti za približno 2 odstotka.

Odgovori

Dr.1m-ova slika Dr.1m 09 apr 2010

Divjak jo je zrinil s ceste.
Ob napačnem času na napačnem mestu se je na Češkem znašla voznica osebnega avtomobila, ki je po mnenju nekega divjaka vozila prepočasi. Ta jo je za kazen pri polni hitrosti zrinil s ceste.

Ženska, ki naj bi vozila 130 kilometrov na uro, se je s svojo mazdo nato zaletela v drevo, a na srečo ni utrpela hujših poškodb. Povzročitelju nesreče, ki je takoj po dogodku poklical rešilec, grozi 12 let zapora.

Tale divjak si ne zasluži le zapora ampak doživljenski odvzem vozniškega oz. pravico do uporabe prevoznih sredstev.

Vir Žurnal24.si
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 09 apr 2010

Ne spreglej! 3x poglej! ( INFO )
Video:
-
- http://www.youtube.com/watch?v=M9Wjday8BU8
Odgovori

abruzii™-ova slika abruzii™ 24 apr 2010

Dolenjska štiripasovnica končana - KONČNO!

Objavljena slika
Odgovori

mirko53-ova slika mirko53 24 apr 2010

Je pa kot ona prekmurska brez odstavnega pasu! :cool:
Odgovori

Veget-ova slika Veget 24 apr 2010

Dolenjska štiripasovnica končana - KONČNO!

Objavljena slika

Tale pa je svetovna :cool:
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 15 maj 2010

Spet črna noč... dobesedno.
Ceste so ponoči vzele tri mlada življenja (VIR: 24ur.com)

Ponoči so slovenske ceste zahtevale življenje treh mladih ljudi. V Hotinji vasi je vlak do smrti zbil 16-letno kolesarko, v Črnem Vrhu nad Idrijo pa je s ceste zapeljalo vozilo, v katerem sta umrla mlada moška.

Sopotnik, 24-letni domačin iz Črnega Vrha, je ostal vkleščen v vozilu. V nesreči se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Drugega potnika, 23-letnega domačina iz Črnega Vrha, ki je sedel zadaj, so s hudimi poškodbami odpeljali v Klinični center Ljubljana, kjer pa je malo pred šesto uro zjutraj umrl.

Med vožnjo ni nihče uporabljal varnostnega pasu, so sporočili policisti. Zoper voznika, 22-letnega domačina, ki je vozilo vozil brez vozniškega izpita, saj so mu ga pred časom vzeli, so policisti napisali kazensko ovadbo. Cesta je bila popolnoma zaprta do 7. ure.

Če bi bili pripeti bi se morda zgodba končala drugače in bi preživeli, da bi zgodbo povedali. Ampak žal zdaj o tem le beremo, me pa zanima kako bo jo znal povedati preživeli voznik, ki je že imel odvzem vozniškega dovoljenja (torej je povratnik). V takih primerih bi morali soditi človeku za dva umora. :sorry:
Odgovori

Matej-ova slika Matej 15 maj 2010

Včerajšnji dogodek nekje na savinjskem:

Od zadaj vidim, da se kot strela približuje en Mercedez benz. Prehitel je že 2 za mano, nato pa še mene. Problema ne bi bilo če se ne bi približeval ovinek, on pa mimo mene in še enega prehitet namesto, da bi se stisnil pred mene notri.
Nazaj na desni pas je prišel šele nekje na polovici ovinka...tako da če bi se nasproti pripeljal kakšen avto, tip bi s svojo hitrostjo pobil vse...

Toliko o strpnosti...

Glede zgornjega prispevka je pa tako, da ga bo on pošteno nasrkal... škoda no... ne vem kako te lahko moti tisti pas?! Pa še reši te lahko pred takšnimi stvarmi ki so se zgodile...
Odgovori

Hydr@-ova slika Hydr@ 15 maj 2010

Bom delil mojo izkušnjo o neuporabi pasu:

Vozim za Kangojem italjanske registracije. Sprva sem mislil da vidim psa, ki skače v prtljažnem prostoru. Ko sem prišel bližje pa sem opazil da gre za otroka, ki je mirno skakal zadaj, medtem ko je oče drvel z hitrostjo čez 90kmh.
Odgovori

Hitri odgovor