Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Varnost V Prometu!?

Odgovorov v temi: 621

#481 Veget

Veget

RN forum freak

• Members
  • 9.718 objav
  • Kraj:Nekaj ovinkov iz Nove Gorice

Objavljeno 20 januar 2010 - 20:45

Za take primere bi mu resnično mogli vzeti vozniško doživljensko in zapleniti avto. Samo čudežu se gre zahvaiti, da ni prišlo do katastrofe.

#482 KKK

KKK

Raziskovalec

• Members
  • 80 objav

Objavljeno 20 januar 2010 - 21:54

Ko sem to videl sem, kar obnemel. :)

Vsem udeležencem, ki so bili v prekršku ob tem dogodku bi jaz še enkrat poslal na opravljanje vozniškega dovoljenja. :)

Se strinjam!
Tak ukrep bi bil boljši, kot vse kazni!!

Me prav zanima, če bi ti ustavil pred predorom, ko imaš za sabo nekaj deset vozil v naletu!

#483 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 20 januar 2010 - 22:13

Ko Me prav zanima, če bi ti ustavil pred predorom, ko imaš za sabo nekaj deset vozil v naletu!

BI in že sem! V primeru, da ti nebi, pa pač nisi za na cesto! :) Ravno taki ste problem, ki poznate 1000 izgovorov in nobene dolžnosti.

#484 snajper_SLO

snajper_SLO

Poročevalec

• Members
  • 732 objav

Objavljeno 20 januar 2010 - 22:18

Zanimivo je tudi to da tudi ti ki so ustavili za tistim vozilom, ki je edino ustavilo pred tunelom zaradi rdeče luči ne bi ustavilo če ta tega ne storil :)
Nevem no, koliko ljudi je tukaj spregledalo rdečo luč ? :) Skorja vsi. LEPO da nas tako učijo, kazni vsem 300€ da si enkrat zapomnilo in odvzem vozniškega za 1mesec :rant:

#485 Blaž

Blaž

Igračar

• Urednistvo
  • 133 objav

Objavljeno 20 januar 2010 - 23:39

Zanimivo je tudi to da tudi ti ki so ustavili za tistim vozilom, ki je edino ustavilo pred tunelom zaradi rdeče luči ne bi ustavilo če ta tega ne storil :)
Nevem no, koliko ljudi je tukaj spregledalo rdečo luč ? :) Skorja vsi. LEPO da nas tako učijo, kazni vsem 300€ da si enkrat zapomnilo in odvzem vozniškega za 1mesec :rant:

Erm, pa ste videli tisti tovornjak, ki se ni mogel ustaviti in je kar lepo "oplazil" vozilo na sosednjem pasu? Tako da dam vseeno prav KKK-ju. Moja varnost pred upoštevanjem prometnih predpisov (in tega bi se lahko tudi policaji, ko kazni pišejo malo zavedali). Je pa to moje osebno menenje in nikakršen izgovor za to, da se predpisov ne upošteva, če v igri ni kake pretirane nevarnosti.

#486 snajper_SLO

snajper_SLO

Poročevalec

• Members
  • 732 objav

Objavljeno 20 januar 2010 - 23:49

No ja tisto z tovorjakom je bila izjema sem pa 100% da je vozil vseeno prehitro :)

#487 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 21 januar 2010 - 09:01

Erm, pa ste videli tisti tovornjak, ki se ni mogel ustaviti in je kar lepo "oplazil" vozilo na sosednjem pasu?

Če bi upošteval rdečo luč pred predorom se to ne bi zgodilo! :) Tako pa so vsi rinili v predor v katerem je nasproti peljalo vozilo in je prišlo do zmede. Eni niso vedeli ali naj zavirajo ali naj peljejo, kot da ne bi prej videli vsaj dve rdeči luči (eno pred predorom in vsaj eno v predoru). Rdeča luč pomeni ustavi in tu ni nobenega dodatnega vprašanja varnosti saj, ker se tovorno vozilo NI ustavilo pred predorom in podlo hitelo skozi tunel (na žalost ne edino) se je zgodilo, kar se je in še sreča je, da se ni kaj hujšega. Hitrosti pred predori pa so omejene kolikor vem poekod na 100km/h, drugje 110km/h, kakšna pa je pred dotičnim predorom hitrostna omejitev pa ne vem. Možnost naleta pa lahko pričakujete vsepovsod in zato še ni izgovor, da se zaradi svoje varnosti ne bomo ustavljali pred semaforiziranem križišču (recimo izven naselja kjer so tudi hitrosti večje). Če pa smo že pri teh križiščih, pa se ravno to dogaja.

#488 Blaž

Blaž

Igračar

• Urednistvo
  • 133 objav

Objavljeno 21 januar 2010 - 09:20

Erm, pa ste videli tisti tovornjak, ki se ni mogel ustaviti in je kar lepo "oplazil" vozilo na sosednjem pasu?

Če bi upošteval rdečo luč pred predorom se to ne bi zgodilo! :) Tako pa so vsi rinili v predor v katerem je nasproti peljalo vozilo in je prišlo do zmede. Eni niso vedeli ali naj zavirajo ali naj peljejo, kot da ne bi prej videli vsaj dve rdeči luči (eno pred predorom in vsaj eno v predoru). Rdeča luč pomeni ustavi in tu ni nobenega dodatnega vprašanja varnosti saj, ker se tovorno vozilo NI ustavilo pred predorom in podlo hitelo skozi tunel (na žalost ne edino) se je zgodilo, kar se je in še sreča je, da se ni kaj hujšega. Hitrosti pred predori pa so omejene kolikor vem poekod na 100km/h, drugje 110km/h, kakšna pa je pred dotičnim predorom hitrostna omejitev pa ne vem. Možnost naleta pa lahko pričakujete vsepovsod in zato še ni izgovor, da se zaradi svoje varnosti ne bomo ustavljali pred semaforiziranem križišču (recimo izven naselja kjer so tudi hitrosti večje). Če pa smo že pri teh križiščih, pa se ravno to dogaja.

Pri tem predoru je omejitev 80 km/h. Kar pa še vedno ne pomeni, da če jaz upoštevam pravila, da jih bodo tudi drugi, in kaj lahko bi se zgodilo, da bi ta tovornjak, ki ima verjetno 5+ ton naletel nekomu v rit. Pa si predstavljaj, da imaš zadaj otroka ali kaj podobnega (greš na potapljanje s polno jeklenko stisnjenega zraka ali pa si varilec in imaš sabo pripomočke, vključno s plinom za varjenje, ki je eksploziven in pod tlakom).
Jaz ne rečem, da ni najbolj prav ustaviti pri rdeči luči. Ampak varno pa vseeno ni vedno. Saj tu je nek precep. Ali se ravnati po pravilih in vesti ter tvegati, da te kdo nabaše v rit, ali pa voziti naprej in biti v hudem prekršku. Ne bom govoril o tem, kaj je najbolj pametno storiti ampak jaz bi močno gledal v vzvratno ogledalo. In če obstaja najmanjša možnost naleta ne bi ustavil. Kot sem rekel. Pravila so zato, da se jih upošteva in v večini situacij pomagajo reševati življenja. Ko pa življenje ogrožajo jih pa jaz osebno kršim. Je pa to odločitev posameznika, tako da ne bom nikomur solil pameti, kaj in kako naj dela.

#489 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 21 januar 2010 - 09:30

S tem, da kršiš pravila, kot ta kamijonar ogrožaš druge v prometu in tako "rešuješ" (kot če) svojo rit medtem, ko se ti za druge J! Rdeča je rdeča in tu je PIKA. Res ne razumem ljudi, ki si izmišljujete xy zgodbic samo, da se ne bi držali predpisov.

Je pa to odločitev posameznika, tako da ne bom nikomur solil pameti, kaj in kako naj dela.

In ne NI odločitev posameznika kako in kaj saj cestno prometni predpisi veljajo za VSE enako in se nimaš kaj po svoji glavi odločat! :) Odločanje po svoji glavi večina voznikov v tem primeru je ogrozilo ogromno življenj in s tem mislim, priletnega gospoda, ki se je igral kamikaze, kot tiste, ki so prevozili rdečo luč.

ps.
In kaj, če se v tem primeru ne ustaviš???
Po požaru večkilometrski zastoji (VIR: 24ur.com)
Ne kadi se takoj iz predora zato ne moreš vedeti kaj se v njem dogaja, a ne?!

#490 Blaž

Blaž

Igračar

• Urednistvo
  • 133 objav

Objavljeno 21 januar 2010 - 09:39

S tem, da kršiš pravila, kot ta kamijonar ogrožaš druge v prometu in tako "rešuješ" (kot če) svojo rit medtem, ko se ti za druge J! Rdeča je rdeča in tu je PIKA. Res ne razumem ljudi, ki si izmišljujete xy zgodbic samo, da se ne bi držali predpisov.

Kakorkoli, ne mislim se kregat okoli tega, ker nima smisla. Verjetno pa sam veš, da je možnost naleta na avtocesti visoka že brez kakih dodatnih rdečih luči, ki velevajo, da se popolnoma ustaviš. In nikoli nisem rekel, da je prav in da s tem ne kršiš zakona in če ne bi bilo nevarnosti bi ustavil v vsakem primeru.

Ne gre za iskanje izgovorov, kako bi kršil CPP. Gre preprosto zato, da odneseš celo rit. Če pa to ni več vredno, kot to, da si zgleden državljan, potem pa kar. Jaz delam po svoje, ti delaš po svoje in vsi smo srečni.

P.S.: je pa res en tak čuden paradoks, da moraš kršit pravila, da si varen pred tistimi, ki kršijo pravila. Eni ga pač dojemamo tako, drugi drugače. Hvala k**cu za različnost. :)

#491 Wilheim

Wilheim

Mojster

• Members
  • 1.785 objav
  • Interesi:sadjarstvo, računalništvo, čebelarstvo....

Objavljeno 21 januar 2010 - 10:47

Ko sem to videl sem, kar obnemel. :)

Vsem udeležencem, ki so bili v prekršku ob tem dogodku bi jaz še enkrat poslal na opravljanje vozniškega dovoljenja. :)

Se strinjam!
Tak ukrep bi bil boljši, kot vse kazni!!

Me prav zanima, če bi ti ustavil pred predorom, ko imaš za sabo nekaj deset vozil v naletu!

Bi ustavil, kajti predor je bil zaprt, ker je svetila rdeča luč, to pa pomeni stop!!

#492 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 21 januar 2010 - 13:24

Rdeča luč pomeni STOP. V tunelu, na cesti, ...; Izjem ni.

Rdeča luč se prižge ker v tunelu obstaja nevarnost. Zato je potrebno varno ustaviti vozilo. To ne pomeni, da zaviraš kot nor, ampak prižgeš vse 4 smernike in ustaviš vozilo. Ker v tunelu poleg semaforja na nevarnost obveščajo tudi preko radia in z utripajočimi lučmi moraš biti pa res cepec, da vse to spregledaš.

Me je kar sram (in strah), ker vidim, da obstajajo ljudje, ki jim to ni jasno.

#493 Blaž

Blaž

Igračar

• Urednistvo
  • 133 objav

Objavljeno 21 januar 2010 - 13:42

Rdeča luč pomeni STOP. V tunelu, na cesti, ...; Izjem ni.

Rdeča luč se prižge ker v tunelu obstaja nevarnost. Zato je potrebno varno ustaviti vozilo. To ne pomeni, da zaviraš kot nor, ampak prižgeš vse 4 smernike in ustaviš vozilo. Ker v tunelu poleg semaforja na nevarnost obveščajo tudi preko radia in z utripajočimi lučmi moraš biti pa res cepec, da vse to spregledaš.

Me je kar sram (in strah), ker vidim, da obstajajo ljudje, ki jim to ni jasno.

Povej to tistemu, ki ga je tovornjak zgazil na posnetku. :)

#494 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 21 januar 2010 - 13:49

Ti si pa poglej še enkrat prispevek. :) Tovornjak ga je "zgazil" zato, ker so rinili v predor kljub rdeči luči!

#495 Blaž

Blaž

Igračar

• Urednistvo
  • 133 objav

Objavljeno 21 januar 2010 - 13:56

Ti si pa poglej še enkrat prispevek. :) Tovornjak ga je "zgazil" zato, ker so rinili v predor kljub rdeči luči!

Če bi se pa vsi zunaj ustavili se pa nalet ne more zgoditi, ane?

#496 Wilheim

Wilheim

Mojster

• Members
  • 1.785 objav

Objavljeno 21 januar 2010 - 14:11

Mislim, da se pogovarjamo tudi o tem, da smo zgled nestrpnežem, drznim, tistim ki ne spoštujejo PP, pa brezobraznim tovornjakarjem, tistim.......????????????????
Pričakoval bi, da smo vsaj na teh straneh pozitivni!

#497 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 21 januar 2010 - 14:33

Ne, ne bi! Namreč nasproti vozeč avtomobil je povzročil tako reakcijo vozil v tunelu in ne pred njim.

#498 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 21 januar 2010 - 15:12

Nalet se lahko zgodi kjerkoli vozniki ne upoštevajo varnostne razdalje.

#499 Veget

Veget

RN forum freak

• Members
  • 9.718 objav
  • Kraj:Nekaj ovinkov iz Nove Gorice

Objavljeno 21 januar 2010 - 15:33

Nalet se lahko zgodi kjerkoli vozniki ne upoštevajo varnostne razdalje.

To je dejstvo. Jaz mislim, da so kazni zaradi premajhne varnostne razdalje, vožnjo v napačno smer itd. absolutno prenizke. Vsaj glede na posledice, ki lahko iz tega naslova nastanejo.

#500 Wilheim

Wilheim

Mojster

• Members
  • 1.785 objav

Objavljeno 21 januar 2010 - 15:58

To je dejstvo. Jaz mislim, da so kazni zaradi premajhne varnostne razdalje, vožnjo v napačno smer itd. absolutno prenizke. Vsaj glede na posledice, ki lahko iz tega naslova nastanejo.

Sam nisem zagovornik visokih kazni, ker menim, da je premalo nadzora na cesti, če pa že je, policija ni usmerjena v take vrste prekrškov!
Tudi v naprej napovedanemu nadzoru nasprotujem, ker naj bo moja vožnja vedno v mejah dovoljenega!
Za mojo, Tvojo in našo varnost gre!!

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov