Nova Spletna Stran Računalniške Novice
Objavljeno 15 april 2009 - 06:54
Objavljeno 15 april 2009 - 08:49
"Odpri v novem zavihku" kot je to omogočeno v novicah "Aktualno".
Osebno prakticiram da si odprem novice ki me zanimajo v novih zavihkih in jih potem preberem.
Drugače pa mi je stran všeč, le malce se bo treba navaditi in prilagoditi, kot na vsako novo stvar.
Objavljeno 15 april 2009 - 09:54
Kakšne pa bi morale biti nastavitve piškotkov, da do tega ne bi prihajalo? Trenutno imam nastavljeno "Accept cookies from sites", "Accept third-party cookies" in "Keep until they expire", čiščenje zasebnih podatkov pa izvajam "ročno" in ne samodejno ob zapiranju FF.Zaradi nastavitev piškotkov.
Objavljeno 16 april 2009 - 01:43
Po forumu se jasno vidi, da se je sodelovanje od prehoda več kot prepolovilo. Sam osebno spremljam, ampak redkeje kot prej.
Administracija se odziva veliko prepočasi. Prvi velik kiks ste naredili po tem, ko ste forum nenadoma objavili, čeprav je bilo na njem še kup napak, od manjših tipkarskih v vmesniku, do velikih težav, povezanim tudi z delovanjem in navigacijo. Ne splača se hitet
Mislim, da boste mogli v kratkem (res kratkem, ne spet nekaj mesecev), popraviti najnujnejše stvari. Sicer bo obisk vedno slabši.
Dva bistvena kiksa za moje pojme:
Index je nepregleden in hroščat, kar te že na samem začetku odbije. Zgoraj vidim naslov računalniške novice, na indexu pa vidim eno samo novico, dogajanje na forumu, vreme novo na blogu. Vreme naj ostane, vendar naj se za postavitev indexa zgledujte po stari obliki, ki je bila veliko prijaznejša in veliko bolj fokusirana in privlačna. Ta nametana škatlica je zgrešena zadeva.
Pa če že kliknem same novice, katastrofa. Pet novic na eni strani. Odlično. Dajte raje še manj, da ne rabimo drsati gor in dol? Bolje bi bilo 10, ali pa vsaj po datumu objave na eni strani.
Totalno zgrešen je za moje pojme tudi prikaz novic. Slika bi morala biti manjša, prostora za besedilo levo ali desno je premalo. Zmanjšajte okvir fotogalerije, ker je prevelik. Sploh pa, itak je večinoma ali povsod ena sama slika v fotogaleriji. Kje je point?!
V zvezi s prikazom novic se mi zdi še, da je stvar prekleto nametana skupaj in potlačena v neko malo kocko, kjer več kot 50% celotnega članka zasede slika s fotogalerije. Če se zanašate na trik, da s tem izgleda članek daljši in bogatejši, ste zgrešili, orenk...
Novice še nekako izgledajo (kategorija), igre (kategorije) pa je katastrofalna. Tako mali presledek med članki, zopet vse natlačeno v neko malo kocko. Prenatlačeno.
Pri forumu me zaenkrat najbolj motita dve stvari in sicer tečne ikone o novih prispevkih, ki so mimogrede, pri meni vedno iste, ne glede na to, ali sem temo prebral ali ne. Drugo, kar me moti pa so glupi smeški. Stari so mi bili veliko bolj simpatični in pogrešam ene par ta glavnih. Onega, ki žvižga, tistega, ki se po čelu tepe, pa še kode so sedaj drugačne in manjka nekaj smeškov in se v starih temah pojavljajo napake v prikazu. Ma jaz bi cel ta komplet zamenjal s starim in ne dodajal ničesar in ničesar spreminjal.
In moteči so mi nepomembni podatki pri uporabnikih in mešan, slo/ang vmesnik. Skupina: members je odveč, uporabnik št je sploh odveš.
Najprej prioritete, potem malenkosti. Ampak dajmo hitreje. Sprememba paše. Hroščata in nepregledna sprememba je pa kiks.
Objavljeno 16 april 2009 - 13:30
WTF!?!?!Oddal si prispevek z preveč smeški, kot jih forum dovoljuje. Prosimo, zmanjšaj število smeškov
No, pa se potrudim in iz zajetnega teksta izbrišem prvega ... ponovim postopek... in
Oddal si prispevek z preveč smeški, kot jih forum dovoljuje. Prosimo, zmanjšaj število smeškov
Ponovim isto kot prej... a presenečeno ugotovim, da jih je še vedno preveč
Pa dajmo, sem si rekel in ponovil zadevo še štiri krat in ... mi je USPELO!!!
Sedaj pa me zanima, čemu tako pravilo da se v Blog ne sme vnesti več kot 5 smeškov? Pa čeprav se ti v celotnem tekstu praktično izgubijo.
Objavljeno 16 april 2009 - 20:20
Objavljeno 16 april 2009 - 21:06
Danes sem oddal nekaj prispevkov na svojem Blogu in prišel do ene ovire, katera mi ni pustila objaviti prispevek:
WTF!?!?!![]()
No, pa se potrudim in iz zajetnega teksta izbrišem prvega ... ponovim postopek... in
še enkrat se čudim
Ponovim isto kot prej... a presenečeno ugotovim, da jih je še vedno preveč![]()
Pa dajmo, sem si rekel in ponovil zadevo še štiri krat in ... mi je USPELO!!!![]()
Sedaj pa me zanima, čemu tako pravilo da se v Blog ne sme vnesti več kot 5 smeškov? Pa čeprav se ti v celotnem tekstu praktično izgubijo.
Blog je del foruma. In na forumu je število smeškov na prispevek omejeno na 5.
Zakaj?
Zato, da ne bo potrebno dajati opozoril.
Objavljeno 17 april 2009 - 07:39
A ne bi raje bil Blog ločen od foruma? Sicer pa, če tega ne morete ločit, bom pač upošteval to omejitevBlog je del foruma. In na forumu je število smeškov na prispevek omejeno na 5.
Zakaj?
Zato, da ne bo potrebno dajati opozoril.
Aha... tudi jaz pogrešam to kar matejlajh omenja. Tudi sam sem se navadil na to da ob kliku na nick uporabnika se le ta poudarjeno vstavi v okence za odgovor.
Objavljeno 17 april 2009 - 07:45
Kakšnega hujšega upada števila prispevkov na forumu pa sam nisem opazil.. Nekaj je za pričakovat, marsikomu pač novi forum ne bo všeč, bo pa zato kdo drug prišel.. Vsem vedno ne moreš ugajat.
Objavljeno 17 april 2009 - 13:25
Sicer pa sem se na stran sedaj že navadil in se mi zelo dopade
Objavljeno 17 april 2009 - 18:05
Povsod sem se prijavil, zaprl browser, pogledal v Task Managager, če slučajno še vedno ne teče.
Ko kateregakoli od naštetih zopet odprem sem avtomatično prijavljen.
Edino če zbrišem piškotke me ne prijavi nazaj.
Imata vidva mogoče kak "cookie clener" ob zaprtju programa?
Objavljeno 19 april 2009 - 07:27
Objavljeno 19 april 2009 - 15:17
Tam pri vrhu, ko se novice "vrtijo", me moti, da ko eno klikneš, se vrjenje ne ustavi. Potem hočeš prebrati povzetek in ti non stop preskakuje. Naj se preoblikuje, da ko uporabnik nekaj klikne, se stvar ustavi, ker je res uber tečno!
Mimogrede: Povezave do starejših tem še vedno ne delujejo, če mi jih Google prikaže... no input file specified
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov