Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#501 brezimenko

brezimenko

Mojster

• Members
  • 1.619 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Nekje v rovtah pri Tolminu

Objavljeno 02 oktober 2009 - 20:45

Mene pa nasplošno malo zanima kako ste kaj zadovoljni z Windowsi 7? Namreč do sedaj še zmeraj vstrajam na XPjih, Visto pa sem kar izpustol zaradi veliko graje. Predusem me teži vprašanje kako se obnese starejše programje na njej (tisto ki je lepo delalo na XPjih)? Predusem me tu zanimajo gonilniki za printer in skener. Ta slednji je še posebno bol starejši ampak dobro pozna USB. :D

#502 smuc20

smuc20

Pomagač

• Members
  • 456 objav

Objavljeno 03 oktober 2009 - 12:21

Če ti dobro delajo xpji ne menjaj

#503 Alien-Tech

Alien-Tech

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 06 oktober 2009 - 09:14

Windows 7 so prov krasni in moje skromno mnenje je, da se lahko XP zasluženo umaknejo v pokoj. Vista pa e itak invalidna.

#504 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav
  • Interesi:črne luknje

Objavljeno 06 oktober 2009 - 14:50

Invalidi ste tisti, ki dejansko verjamete, da je razlika med Windows 7 in Vista, razen v hitrejšem bootanju in 1% več FPS-jev pri igrah, razlike pač ni. To sta dva najbolj podobna Windowsa v vsej microsoft zgodovini in se lepo vidi kako lahko en windows pride na slab glas en pa na dober, čeprav sta enaka. Tukaj se pokaže moč raznih blogov na ljudi, ki sami o stvari nimajo mnenja in potem od prvih prevzamejo mnenje še ostali.

Prov hud psihološki eksperiment sta ti dve verziji windowsa, pa sem že vedel, da je množica naivna, s tem se je pa pokazalo, da je še bolj naivna, kot sem mislil in čisto nekritična, torej ne izraža svojega mnenja, ampak ponavlja za ostalim. Dobro ta poskus pokaže kakšni so ljudje, pa še lep kriterij mamo kateri ljudje spadajo v ta koš, tisti, ki dva tako identična OSa enga totalno kritizirajo, drugega pa totalno kaj je dober, dva ekstrema.

Res sem presenečem...

#505 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 06 oktober 2009 - 15:21

Commander Thor saj so naredili eksperiment, ko so kritikom Viste ponudili preizkusni "nov" operacijski sistem, ki pa je bil dejankso Vista ampak z drugim imenom. Z drugim sistemo so seveda bili navdušeni in to nam pove vse. Microsoft se je pa vedno znal obračati na trgu in vedno se bo znal. Razvili so o.k. OS, ki je pač prišel na slab glas zaradi začetnih težav z gonilniško podporo in večjo strojno zahtevnostjo, kar je pa razumnemu človeku pričakovano od novega OS-ja saj gremo naprej s časom, ne nazaj in je na podlagi tega slabega glasu izgubil na prodaji. Tako je za malo denarja spisal "nov" OS z imenom Windows 7, se malo bolj potrudil pri gonilniški podpori in ga enostavno ljudje obožujejo.

#506 RaZeR

RaZeR

Vajenec

• Members
  • 337 objav
  • Kraj:In the middle of Nowhere

Objavljeno 06 oktober 2009 - 17:17

Medicius, ne razumi me napak, ampak mislim, da posplošuješ in preveč enostavno jemlješ windows 7. Prva zadeva, ki je bila ovira pri Visti so bili gonilniki. Novo jedro - novi gonilniki. Tukaj ima 7 veliko prednost, so se pa tudi potrudili pri drugih stvareh, vendar teh ni tako malo, kot hočeš ti prikazat. Kaj več pa morda drugič. Brez zamere.

#507 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav

Objavljeno 06 oktober 2009 - 17:25

Saj niso nič spisali Microsoftovci gonilniško podporo za Windows 7 lej ga:) Microsoftu še z prstom ni bilo potrebno migniti, da ima sedaj Win 7 bolšo podporo, pač čas je šel naprej in so proizvajalci počasi pisali podporo za Visto, kar je hkrati pomenilo Win 7. Tak da Win 7 ni bolši, pač pa tako kot si rekel, Vista je bil preskok na novo jedro, torej fresh napisano.

In če zdajle kupuješ nov siste, je ta podpora že lepo narejena, tako za Visto, kot win 7, če imaš možnost Visto dobiti dosti ceneje, bi jaz raje Visto kupil sedaj, kot Win 7, ker ne bi nič zgubil, sam pršparal bi na denarju.
Tak da, če ima kdo že Visto, če le malo gledaš na denar, ni treba na Windows 7 iti. Če pa ima kdo XP pa le naj gre na Visto/Win 7, bom kar z slashem pisal, ker ni toliko važno, razen če kak XP-mode rabiš, ali pa je računalnik malo starejši, potem bo treba win 7, pač v resorsih se še zmeraj razlikujeta, ko je sedaj naredil modularno lovdanje resorsov sproti v Win 7 in ne vse naenkrat. Recimo, čez kako leto bo treba oditi dl z XPjev za vse pribolške, ki jih bo DX11 prikazal, pa pač ful bolj primeren multimedijski operacijski je. Za profesionalno uporabo pa je čisto vseeno, če se ostane na Xpjih še 5 let, tako kot je v bistvu vseeno, če si še vedno na Win 2k, edinokar te lahko prežene dol je prenehanje kompatibilnosti, ker je prestar, to pa naXPjih ne bo še kakih 5 let.

#508 tursca

tursca

Sufler

• Members
  • 155 objav

Objavljeno 07 oktober 2009 - 09:43

Pozdravljeni!

Kupujem nov rač. (nujno ga rabim zdaj), zraven bom vzel Win. Vista Business 64bit DSP Slo z možnostjo updata na Windows 7 PRO.

Moje vprašanje je, a kdo ve, če bo možno narediti clean install potem ko pride Win 7 ali bo to klasični update iz naložene Viste, kot pri nekaterih programih?

Hvala in LP

#509 smuc20

smuc20

Pomagač

• Members
  • 456 objav

Objavljeno 07 oktober 2009 - 11:52

Se popolnoma strinjam. In tudi dejansko prvi vtis ko zaženeš windows 7 je omg isto ko vista.
Ljudje so pa precej podobni čredi in ene par jih reče da je os zanič pa vsi tulijo v en glas. Mene so dolgo prepričevali daj probaj 7 veš kako dobro dela res je full hitrejši os pa manj rama kuri itd itd.
Sem rekel seveda ti si recimo imel visto gor sedaj pol leta. Šare se nabere polno os se obrača kot bovn srat potem pa naložiš svežo kopijo 7ke in vau kako je super. Saj je vsak os spodoben ko je na sveže naložen. In po pravici najbolj ubogljiv in odziven windows se mi je zdel xp. Ker pošteno povedano sploh za ljudi ki vejo kaj hočejo so novejši sistemi mora vse je delano za idiote uporabniku prijazno in vse se že rihta nekaj avtomatsko kot da pri microsoftu vejo kaj jas hočem mater boh, če bom nekaj hotel bom že zagnal. Da se dokoplješ do kakšnih resnih nastavitev ali pa uporabnih stvari moraš biti že macgajver aja in windows te prej še ene 20x opozori tole je pa samo za izkušene uporabnike ki vejo kaj delajo ali ste prepričani da želite to izklopit-vklopit joj joj. in še enkrat joj.

#510 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 07 oktober 2009 - 13:02

Ker na strani nvidie ni več gonilnikov za nforce 4 (matična) me zanima kje bi dobil te gonilnike za Windows 7 ???

#511 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav

Objavljeno 07 oktober 2009 - 17:22

Si prepričan, da jih ne bo Windows 7 avtomatsko naložil? Ker meni je še avtomatsko poleg vseh driverjev še PC Suite za NOkio naložil, no vprapšal me je če ga hočem vse samodejno.
če maš zdajle XP, potem samo zaženi check compatibility iz windows 7 DVD-ja in ti bo napisal za katere naprave ni driverov, če ne bo nič ti napisal, pomeni da bo vse avtomatsko inštaliral.

namreč razne driverjje firme sploh nimajo več na svojih spkletnih stranrh, je potem včasih treba kr na enih sumljivih straneh take driverje dobit, ampak kot pravim, ponavadi ti Win 7 sam poskrbi z to.

@tursca lahko tudi upgradaš, komot, še iz XPjev na visto gre, pa tam je celo lahk ka problem iz Viste na Win 7 pa res ne bi smel biti, ker je tako podobno, pred upgradom ti bo tudi napisal, če moraš kirprogram najprej uninštalirati, pa potem še enkrat, drugače ti lahko ne dela, za vsakega, ki ti kakšno napako javi samo odstrani, pa boš potem še enkrat.
Traja pa upgrade lahko tudi pol dneva, če maš dosti inštaliran:D
Jaz ti priporočam nekaj drugega, če imaš omogočen upgrade na windows 7 , potem že zdaj naloži Windows 7, pač greš poskusno verzijo, ki ti dela lepo 30 dni, v tem času boš pa že dobil serijsko za Win 7, oziroma bo kar ta od Viste delovala, ne vem kako majo to pošlihtam, pač zaenkrat daj prazno pri serijski, ko inštaliraš, pa da boš pravilno verzijo inštaliru pazi:)

#512 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 07 oktober 2009 - 19:14

Prav vsi ocenjevalci(in to nekajkrat večji eksperti kot je katerikoli od nas tule) so si enotni v tem, da gre za najboljši Microsoftov OS do sedaj!Je sicer res, da mu je za osnovo Vista in nekateri menijo, da bi pač ta morala od začetka izgledati tako kot so sedaj Win7.Celo s strani zakletih pripadnikov Linuxa se negativne pripombe držijo v mejah.Skratka:ko mi poteče preizkusna različica, bom rade volje kupil licenco!
Seveda se tudi tule najdejo nekateri, ki vse bolje vedo in morajo že zaradi tega imeti razne pripombe.A je dejstvo, da se Win7 ne da nič bistvenega očitat!

#513 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 07 oktober 2009 - 21:10

Je pa bedarija, da vse povsod nameščajo Win 7 beta in ne vem katere slabe release, že tale verzija, ki je na MSDNAA je trenutno veliko slabša od Vista SP2, pa folk misli da je Win 7 nekaj super proti Visti. Pa lahko kdorkoli nabija nekaj po svoje, ampak stabilna in z veliko manj bugi je pa Vista še zmeraj trenutno in bo pomojem še kar nekaj časa.

#514 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 07 oktober 2009 - 21:10

Moje osebno mnenje o Windows 7, še vedno preveč TEČNARI ko stara baba. Za vsak drugi klik, lahko naredim to, rabim admin pravice, klik OK. Naslednja stvar, lahko naredim to, rabim admin pravice, klik OK in zgodba se ponavlja, ponavlja in ponavlja v nedogled. Kar se tiče driverjev in vsega tega, je do sedaj res vse lepo poštimano, ker vse laufa na stari oz. že obstoječi strojni opremi, zanimivo bo videti čez pol leta, leto dni kako bo z novo strojno opremo, če bo tudi tako lepo podprta kot je sedaj, če bo, hvala bogu, če ne, pa saj smo že vajeni, konstantno iskanje driverjev po netu.
Kar se pa tiče mene osebno, bom pa kar ostal na Linuxu, ne zaradi tega da bi Windoze bili slabi, sploh ne, se strinjam da so dobri in vse to, nikakor se pa ne morem strinjati z M$ politiko poslovanja, kar me pa močno odvrača od njih. Hvalabogu da živimo v času proste izbire in nam je ta izbira na voljo!

P.S: še vedno dobim nasmešek do uh ko moj predpotopni laptop raztrga novejše ki laufajo Windoze Vista ali 7 *grins*

#515 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 07 oktober 2009 - 22:00

Ugasni "User Account Control" pa te ne bo za nič več spraševal.

#516 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 07 oktober 2009 - 22:07

Ugasni "User Account Control" pa te ne bo za nič več spraševal.

To vem, in je po eni strani pametno da to sprašuje, ampak meni osebno gre na jetra ko konfiguriram računalnike, nove, in me vedno to gnjavi, potem pa slučajno pozabim vklopit nazaj ko predam računalnik stranki in smo tam.
UNIX na drugi strani ima to dosti boljše, za moje pojme, rešeno. Uporabnik dobi svoj direktorij in ti v prenesenem pomenu pove, tukaj imaš prostor, delaj kaj hočeš, dajaj gor kar hočeš, zaganjaj kar hočeš, sistemu pa z nobeno akcijo ne moreš škoditi. Če pa hočeš nastaviti kaj "system-wide" ali kaj namestiti "system-wide" vpišeš root ali sudo geslo in vpišeš ter te več ne gnjavi, dokler ne zapreš aplikacije za namestitev ali se odlogiraš kot root v terminalu.
Plus tega, že celoten UNIX filesystem mi bolj "paše" in je za moje pojme spet boljši.

#517 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav

Objavljeno 07 oktober 2009 - 22:18

Zanimivo, da te moti en OK klik, pri linuxu, ko moraš pa za namestitve programov vsakič še geslo vpisovat in/ali sudo te pa ne, res zanimivo... Za linuxe rabiš dejansko google odpret, da izveš da obstaja komanda sudo, windows lahko prvič vidiš pa vse porajtaš.
To je tista razlika, pa dobro, to ni tema o Linuxu :D

#518 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 07 oktober 2009 - 22:30

Zanimivo, da te moti en OK klik, pri linuxu, ko moraš pa za namestitve programov vsakič še geslo vpisovat in/ali sudo te pa ne, res zanimivo... Za linuxe rabiš dejansko google odpret, da izveš da obstaja komanda sudo, windows lahko prvič vidiš pa vse porajtaš.
To je tista razlika, pa dobro, to ni tema o Linuxu :D

V bistvu ga vpišeš samo enkrat, edino odvisno je če imaš konfigurirano prek sudo ali su.
su - root
password, si root
sudo -i
sudo password(svoj password), si root
Aplikacije, kot so recimo Synaptic pa uporabljajo sudo, torej ponoviš svoj password, ali pa celo sudoers popraviš da ni treba gesla in te sploh ne gnjavi z geslom, samo zaženeš in nameščaš in te vpraša samo enkrat in nima veze če namestiš 1000 drugih programov ali samo enega. Na windoze pa za vsak driver, skoraj vsak program, skoraj vsak klik zagnjavi za pravice. Naj bi naredili da enkrat klikneš in velja, dokler recimo 5min ali več ne uporabljaš več administratorskih pravic in to je to.
Ni tema o Linuxu, vendar če že M$ kopira UNIX sistem delovanja(ločevanje user-space in system-space), kar prej nikoli ni bilo, si vendarle tudi zasluži mesto tukaj.

Edit: pozabil dodati. Tudi če v konzoli zaženeš neko komando prek sudo in vpišeš geslo, te v naslednjih korakih ne bo gnjavil za geslo ponovno, dokler sudo več ne boš uporabljal nekaj minut(odvisno od nastavitve, kako dolgo bo to)

#519 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 08 oktober 2009 - 20:08

Evo še moje mnenje izgled skoraj isti kot Vista z nekaj popravki, na oko deluje nekaj hitreje kot vista, kakšnih bistvenih posebnosti pa ni za opazit. Pa še čez 600 rama žre :D

#520 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 09 oktober 2009 - 19:12

Problem je, da se številni zapodijo v Win7 čisto na slepo, "ker tako od Viste vse vedo", kar pa seveda pod razno ni res in tudi Win7 niso Vista kot bi nekateri pametovali! Tako se jim ne sanja o vseh možnostih konfiguracij Win7, ki so res številne in si lahko uporabnik OS prilagodi na številne načine.Če to sploh zna, seveda!
Pri tem često velja pravilo, da bolj malo kot nekdo ve, pametnejši je!To pa itak ne velja zgolj za teme o računalništvu!

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov