Vse O Windows 7
Objavljeno 02 oktober 2009 - 20:45
Objavljeno 06 oktober 2009 - 14:50
Prov hud psihološki eksperiment sta ti dve verziji windowsa, pa sem že vedel, da je množica naivna, s tem se je pa pokazalo, da je še bolj naivna, kot sem mislil in čisto nekritična, torej ne izraža svojega mnenja, ampak ponavlja za ostalim. Dobro ta poskus pokaže kakšni so ljudje, pa še lep kriterij mamo kateri ljudje spadajo v ta koš, tisti, ki dva tako identična OSa enga totalno kritizirajo, drugega pa totalno kaj je dober, dva ekstrema.
Res sem presenečem...
Objavljeno 06 oktober 2009 - 15:21
Objavljeno 06 oktober 2009 - 17:17
Objavljeno 06 oktober 2009 - 17:25
In če zdajle kupuješ nov siste, je ta podpora že lepo narejena, tako za Visto, kot win 7, če imaš možnost Visto dobiti dosti ceneje, bi jaz raje Visto kupil sedaj, kot Win 7, ker ne bi nič zgubil, sam pršparal bi na denarju.
Tak da, če ima kdo že Visto, če le malo gledaš na denar, ni treba na Windows 7 iti. Če pa ima kdo XP pa le naj gre na Visto/Win 7, bom kar z slashem pisal, ker ni toliko važno, razen če kak XP-mode rabiš, ali pa je računalnik malo starejši, potem bo treba win 7, pač v resorsih se še zmeraj razlikujeta, ko je sedaj naredil modularno lovdanje resorsov sproti v Win 7 in ne vse naenkrat. Recimo, čez kako leto bo treba oditi dl z XPjev za vse pribolške, ki jih bo DX11 prikazal, pa pač ful bolj primeren multimedijski operacijski je. Za profesionalno uporabo pa je čisto vseeno, če se ostane na Xpjih še 5 let, tako kot je v bistvu vseeno, če si še vedno na Win 2k, edinokar te lahko prežene dol je prenehanje kompatibilnosti, ker je prestar, to pa naXPjih ne bo še kakih 5 let.
Objavljeno 07 oktober 2009 - 09:43
Kupujem nov rač. (nujno ga rabim zdaj), zraven bom vzel Win. Vista Business 64bit DSP Slo z možnostjo updata na Windows 7 PRO.
Moje vprašanje je, a kdo ve, če bo možno narediti clean install potem ko pride Win 7 ali bo to klasični update iz naložene Viste, kot pri nekaterih programih?
Hvala in LP
Objavljeno 07 oktober 2009 - 11:52
Ljudje so pa precej podobni čredi in ene par jih reče da je os zanič pa vsi tulijo v en glas. Mene so dolgo prepričevali daj probaj 7 veš kako dobro dela res je full hitrejši os pa manj rama kuri itd itd.
Sem rekel seveda ti si recimo imel visto gor sedaj pol leta. Šare se nabere polno os se obrača kot bovn srat potem pa naložiš svežo kopijo 7ke in vau kako je super. Saj je vsak os spodoben ko je na sveže naložen. In po pravici najbolj ubogljiv in odziven windows se mi je zdel xp. Ker pošteno povedano sploh za ljudi ki vejo kaj hočejo so novejši sistemi mora vse je delano za idiote uporabniku prijazno in vse se že rihta nekaj avtomatsko kot da pri microsoftu vejo kaj jas hočem mater boh, če bom nekaj hotel bom že zagnal. Da se dokoplješ do kakšnih resnih nastavitev ali pa uporabnih stvari moraš biti že macgajver aja in windows te prej še ene 20x opozori tole je pa samo za izkušene uporabnike ki vejo kaj delajo ali ste prepričani da želite to izklopit-vklopit joj joj. in še enkrat joj.
Objavljeno 07 oktober 2009 - 17:22
če maš zdajle XP, potem samo zaženi check compatibility iz windows 7 DVD-ja in ti bo napisal za katere naprave ni driverov, če ne bo nič ti napisal, pomeni da bo vse avtomatsko inštaliral.
namreč razne driverjje firme sploh nimajo več na svojih spkletnih stranrh, je potem včasih treba kr na enih sumljivih straneh take driverje dobit, ampak kot pravim, ponavadi ti Win 7 sam poskrbi z to.
@tursca lahko tudi upgradaš, komot, še iz XPjev na visto gre, pa tam je celo lahk ka problem iz Viste na Win 7 pa res ne bi smel biti, ker je tako podobno, pred upgradom ti bo tudi napisal, če moraš kirprogram najprej uninštalirati, pa potem še enkrat, drugače ti lahko ne dela, za vsakega, ki ti kakšno napako javi samo odstrani, pa boš potem še enkrat.
Traja pa upgrade lahko tudi pol dneva, če maš dosti inštaliran:D
Jaz ti priporočam nekaj drugega, če imaš omogočen upgrade na windows 7 , potem že zdaj naloži Windows 7, pač greš poskusno verzijo, ki ti dela lepo 30 dni, v tem času boš pa že dobil serijsko za Win 7, oziroma bo kar ta od Viste delovala, ne vem kako majo to pošlihtam, pač zaenkrat daj prazno pri serijski, ko inštaliraš, pa da boš pravilno verzijo inštaliru pazi:)
Objavljeno 07 oktober 2009 - 19:14
Seveda se tudi tule najdejo nekateri, ki vse bolje vedo in morajo že zaradi tega imeti razne pripombe.A je dejstvo, da se Win7 ne da nič bistvenega očitat!
Objavljeno 07 oktober 2009 - 21:10
Objavljeno 07 oktober 2009 - 21:10
Kar se pa tiče mene osebno, bom pa kar ostal na Linuxu, ne zaradi tega da bi Windoze bili slabi, sploh ne, se strinjam da so dobri in vse to, nikakor se pa ne morem strinjati z M$ politiko poslovanja, kar me pa močno odvrača od njih. Hvalabogu da živimo v času proste izbire in nam je ta izbira na voljo!
P.S: še vedno dobim nasmešek do uh ko moj predpotopni laptop raztrga novejše ki laufajo Windoze Vista ali 7 *grins*
Objavljeno 07 oktober 2009 - 22:07
Ugasni "User Account Control" pa te ne bo za nič več spraševal.
To vem, in je po eni strani pametno da to sprašuje, ampak meni osebno gre na jetra ko konfiguriram računalnike, nove, in me vedno to gnjavi, potem pa slučajno pozabim vklopit nazaj ko predam računalnik stranki in smo tam.
UNIX na drugi strani ima to dosti boljše, za moje pojme, rešeno. Uporabnik dobi svoj direktorij in ti v prenesenem pomenu pove, tukaj imaš prostor, delaj kaj hočeš, dajaj gor kar hočeš, zaganjaj kar hočeš, sistemu pa z nobeno akcijo ne moreš škoditi. Če pa hočeš nastaviti kaj "system-wide" ali kaj namestiti "system-wide" vpišeš root ali sudo geslo in vpišeš ter te več ne gnjavi, dokler ne zapreš aplikacije za namestitev ali se odlogiraš kot root v terminalu.
Plus tega, že celoten UNIX filesystem mi bolj "paše" in je za moje pojme spet boljši.
Objavljeno 07 oktober 2009 - 22:18
To je tista razlika, pa dobro, to ni tema o Linuxu
Objavljeno 07 oktober 2009 - 22:30
Zanimivo, da te moti en OK klik, pri linuxu, ko moraš pa za namestitve programov vsakič še geslo vpisovat in/ali sudo te pa ne, res zanimivo... Za linuxe rabiš dejansko google odpret, da izveš da obstaja komanda sudo, windows lahko prvič vidiš pa vse porajtaš.
To je tista razlika, pa dobro, to ni tema o Linuxu
V bistvu ga vpišeš samo enkrat, edino odvisno je če imaš konfigurirano prek sudo ali su.
su - root
password, si root
sudo -i
sudo password(svoj password), si root
Aplikacije, kot so recimo Synaptic pa uporabljajo sudo, torej ponoviš svoj password, ali pa celo sudoers popraviš da ni treba gesla in te sploh ne gnjavi z geslom, samo zaženeš in nameščaš in te vpraša samo enkrat in nima veze če namestiš 1000 drugih programov ali samo enega. Na windoze pa za vsak driver, skoraj vsak program, skoraj vsak klik zagnjavi za pravice. Naj bi naredili da enkrat klikneš in velja, dokler recimo 5min ali več ne uporabljaš več administratorskih pravic in to je to.
Ni tema o Linuxu, vendar če že M$ kopira UNIX sistem delovanja(ločevanje user-space in system-space), kar prej nikoli ni bilo, si vendarle tudi zasluži mesto tukaj.
Edit: pozabil dodati. Tudi če v konzoli zaženeš neko komando prek sudo in vpišeš geslo, te v naslednjih korakih ne bo gnjavil za geslo ponovno, dokler sudo več ne boš uporabljal nekaj minut(odvisno od nastavitve, kako dolgo bo to)
Objavljeno 09 oktober 2009 - 19:12
Pri tem često velja pravilo, da bolj malo kot nekdo ve, pametnejši je!To pa itak ne velja zgolj za teme o računalništvu!
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov