Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#461 Antares88

Antares88

Gospod s kravato

• Members
  • 1.337 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 11 september 2009 - 21:17

Zanima me, če se da iz Viste nadgraditi na Win7. Ker imamo licenčno Visto na laptopu bi rad dal na novo gor Win7 pa me zanima, če se da to narediti s trenutno licenčno kodo?

Lep pozdrav, Antares!

#462 Barton 2500+

Barton 2500+

Pomagač

• Members
  • 445 objav
  • Kraj:Summoners Rift (:

Objavljeno 13 september 2009 - 18:09

Mene pa zanima, če kdo slučajno ve kdaj bo Asus pripravil Win 7 gonilnike za njihove matične plošče??

#463 tomigorenc

tomigorenc

Sufler

• Members
  • 163 objav
  • Kraj:Šentrupert

Objavljeno 13 september 2009 - 18:54

Barton 2500+ tukaj imaš listo gonilnikov za katere so že narejeni za windows 7.

http://pcsupport.abo...m/mb/Windows_7/

#464 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav
  • Interesi:črne luknje

Objavljeno 13 september 2009 - 19:18

ja Antares ti maš licenco za Visto ne Win 7, kaj ti si mislil da bo lastnikom Viste Microsoft kar zastonj še licenco Win 7 dal, optimist:) Ma edin foro, če si bolj v zadnem času kupil, is dobil možnost upgrada na Vistu, samo to možnost moraš kupiti že pri nakupu Viste same.
Tak da žal nič ne bo, lahko edino upgradaš pa 120 dni zastonj preizkušaš. Nazaj pa ne moreš downgradat.

Barton ti kar naloži win 7 vista driverji delajo.

#465 Barton 2500+

Barton 2500+

Pomagač

• Members
  • 445 objav

Objavljeno 13 september 2009 - 20:06

Da driverji delajo, vendar neprimerno slabše. Sem že imel naloženo pa sem nazaj na xp šel ker je bil zvok zelo slabši... Imam pa asus m2n32-sli deluxe

#466 tomigorenc

tomigorenc

Sufler

• Members
  • 163 objav

Objavljeno 14 september 2009 - 15:30

Da ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj vprašal. Zanima me, če obstaja kakšen program, ki deluje na windows 7 podoben active smart check-u? Če kdo ve prosim za odgovor. LP

#467 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav

Objavljeno 14 september 2009 - 16:11

Si prepričan da imaš najnovejšo verzijo? Na enih download straneh ga oglašujejo kot windows All compatible. 2.8 verzija je najnovejša. Na sami strani za ziher piše samo Vista compatible, če gledaš changelog.

@Barton, si šel nazaj na XP, torej nikoli nisi imel Viste naložene? Če je namreč driver za zvok za Visto popači zvok na Win 7 ga bo popačil tudi na Visti. Potem ni problem pomankanje Win 7 driverjev, ampak nedelujoč Vista driver. Napiši jim support, res ne vem kaj se grejo, v lajfu nism slišal še, da bi kdaj driver za zvok ga popačil.

#468 tomigorenc

tomigorenc

Sufler

• Members
  • 163 objav

Objavljeno 14 september 2009 - 16:42

[quote name='Commander Thor' date='14 Sep 2009, 17:11 ' post='703597']
Si prepričan da imaš najnovejšo verzijo? Na enih download straneh ga oglašujejo kot windows All compatible. 2.8 verzija je najnovejša. Na sami strani za ziher piše samo Vista compatible, če gledaš changelog.

Sem si namestil 2.8 verzijo pa mi ni čisto nič ocenilo.

#469 Barton 2500+

Barton 2500+

Pomagač

• Members
  • 445 objav

Objavljeno 14 september 2009 - 17:49

Visto sem imel naloženo in tam ni tega problema. V win7 pa se zgodi to tako, da precej rado šumi in poka v zvočnikih pri odpiranju programov, muzik, itd...

#470 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2.191 objav
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 20 september 2009 - 12:41

Jaz sem naletel na eno težavo pri Win 7. V primeru da instaliram neke malo večje programe postane celotni sistem popolnoma neodziven. In to se mi dogaja na obeh računalnikih, ki sta precej močna.

Ima kdo mogoče rešitev za to?

#471 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 22 september 2009 - 10:37

Pri meni se dogaja isti memory leak. Pri instalacijah zabije RAM u tri PM 97% in postane vse skupaj neodzivno...

Moja rešitev je zaenkrat, da puščam velike stvari, da se instalirajo čez noč, zjutraj pa resetiram računalnik. To se mi je dogajalo že na Vista SP2. Na Win7 je isto.

#472 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav

Objavljeno 22 september 2009 - 11:34

Ja res je, sem ravno imel tak problem, pri enem slabem računalniku, kjer se je ta memory leak zelo poznal, pri 4 GB rame se namreč ne. Ampak sej inštaliraš enkrat, potem pa resetiraš in ni več problemov.

#473 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 22 september 2009 - 11:49

Jaz omenjenih težav nimam tudi, če nameščam več programov hkrati. Imam pa Quad CPU in 4GB RAM-a. :)

#474 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 22 september 2009 - 14:15

Jaz imam dual core pa 4GB rama. Pa se nafila na 97%+

#475 alen1

alen1

Poročevalec

• Members
  • 551 objav
  • Kraj:Okolica Nove Gorice

Objavljeno 23 september 2009 - 23:17

Pozdravljeni!

Imam težavo in sicer imam matično ploščo Asus M2N-E SLI in imam zadnjo verzijo BIOS-a. Težave imam, ko hočem računalnik dati v spanje zadeva se mi samo restartira. ACPI je omogočen, in ga ne morem nikakor onemogočit v biosu. Ve kdo mogoče kako bi rešil težavo?

Hvala

#476 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav

Objavljeno 23 september 2009 - 23:19

Povej kaj si v BIOSu nastavil pod ACPi opcije. Za sleep more biti v S3 modu nastavlen. Al pa če ma dvojni mode S1&S3 bi tudi moralo delovati.

In pa ja če te nastavitve spreminjaš v BIOSu je včasih treba na novo naložiti operacijski, da pravilni driver za ACPi naloži.

#477 alen1

alen1

Poročevalec

• Members
  • 551 objav

Objavljeno 23 september 2009 - 23:34

Aktivno je oboje S1&S3. V biosu piše ACPI Enable, vendar je opcija sivo obarvana tako, da ni mogoče spreminjati. Driver ACPI je naložen. Sam sistem ga pri namestitvi ni zaznal, vstavil cd od matične vendar so driverji za visto in dal da pregleda iz cd-ja. Pod device manager Ni več klicaja. druge varijante nevem več. Na uradni strani proizvajalca matične ni driverja niti ni driverjev za windows 7.

#478 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav

Objavljeno 24 september 2009 - 00:02

Saj ACPI je en lep standard, ni treba driver posebaj za vsako maitčno, ma že notri to vsak operacijski.
Ja ACPi je posiven ker tvoja matična podpira samo ACPI, kar je tudi prav.
Namreč druga opcija je samo še da dela v APM načinu, kar pa bi pomenilo, da se ti na ekranu izpiše zdaj lahko varno zaustavite računalnik, ti moraš pa potem gumb pritistni, da se ustavi:) pozabi sploh na kak sleep če maš v APM modu to je 10 let nazaj.

Torej res ne vem kaj bi blo narobe... Bom malo pogooglal, če mogoče ima ta matična težava, pa se ne zna z njo windows 7 pogovrjat. Na Visti je delalo? Al pa na XPjih sleep?

U zdaj sem se spomnil, a si ziher, da se ti resetira? Al se samo avtomatsko takoj ko gre v sleep spet zbudi? To je meni miška delala je instantno zbudila računalnik, no boš zjutri povedal, če je tako, se da potem enostavno popravit:)

#479 alen1

alen1

Poročevalec

• Members
  • 551 objav

Objavljeno 24 september 2009 - 10:49

Ko dam sleep še nekaj časa melje, potem pa se ugase oz. kot bi bil restart ampak se zažene in pride v login formo. Računalni se ne restarta izgleda, kot bi se na hitro zbudil.

#480 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav

Objavljeno 24 september 2009 - 11:58

Aha evo pa smo najdli napako:) No torej najprej bo treba ugotoviti, katera naprava je zbudila računalnik. Za to bo treba v start vtipkati cmd, da se pojavi ukazno okno. Notri pa vpišeš "powercfg /lastwake" in ti bo vrglo kaj je zbudilo računalnik, najbrž je bla miška al pa tipkovnica. Potem pa vtipkaj v start device manager in tam na seznamu izberi to napravo, ki ti ga zbuja avtomatsko, ta naprava očitno nima pravega driverja naloženga in ne zna funkcionirat za sleep funkcijo normalno.
Torej ji bomo to preprečili, klikni napravo z desno in lastnosti, in potem zadnji tab, ki pravi power managment in tam odstrani klukco , ki dovoli tej napravi zbuditi računalnik. Upam da si boš znal prevesti, če imaš SLo verzijo.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov