←  Mobilna tehnologija

Računalniški forum - Računalniške novice

»

Nakup telefona

cordobaboj-ova slika cordobaboj 18 jan 2011

kupujem gsm odločam se men samsungom 8500 wave ali nokio c7 kaj je po vašem mnenju boljše
Odgovori

MrKiller-ova slika MrKiller 18 jan 2011

lp. Kupujem nov mobilni telefon in se obločam med samsung galaxy 5 in samsung galaxy 3. Prosim za vašo pomoč ker nevem katerega uzeti. Rabim pa ga povsem za internet da se bom lahko priključil preko brežičnega omrežja in rad bi imel nameščen android... Torej katerega uzeti?

Galaxy 3 je malo hitrejši telefon nasploh, ima malo boljšo kamero ter počasnejši internet, glede na 5ko.
Jaz osebno če bi izbiral med njima bi vzel 3ko, mi je lepša.
TU imaš primerjavo v karakteristiki.
VIDEO, kjer prikaže obadva ter ju malo primerja, žal pa ni v angleščini.
Mogoče ti od tega kaj pomaga pri izbiri :)

LP, Matic
Odgovori

schwarzi-ova slika schwarzi 26 mar 2011

SamsungOmnia 7 ali LGOptimus 7 ali HTCHD7

Izbiram med temi tremi telefoni ... kateremu je najdaljša baterija , in da je zaslon super odziven na dotik ... HVala za nasvete !!!

SamsungOmnia 7

http://www.mobitel.s.../...d=1549&pu=0

LGOptimus 7

http://www.mobitel.s.../...d=1576&pu=0

HTCHD7

http://www.mobitel.s.../...d=1545&pu=0

LP
Odgovori

Aljoša-ova slika Aljoša 29 mar 2011

Jest prisegam na HTC-je, tko da bi se v tem primeru tudi odločil za HTC-ja.
Odgovori

mikimiška-ova slika mikimiška 08 apr 2011

Mene pa zanima, ali mi priporočate nakup mobilnega telefona HTC Wildfinder ali Nokio C6-00 ali SE xperia X8? in zakaj?
Odgovori

tomasu-ova slika tomasu 28 apr 2011

Živjo, kupujem telefon in v ožjem izboru imam dva: Nokia C6-01 in Samsung Galaxy Ace.
Bolj se nagibam k nakupu samsunga, a me skrbi kvaliteta videa in slik, baterija, ter ram. Mi lahko, ki ima to nokio ali samsung svetuje pri izbiri ? Kakšne so vaše izkušnje ?
hvala za pomoč
lp
Odgovori

Aljoša-ova slika Aljoša 02 maj 2011

Če pišeš veliko sporočil z mobilcem, potem je boljša Nokia, v nasprotnem primeru Samsung. Glede slik pa malo pogoooglaj in poglej kakšne primere uporabnikov.
Odgovori

aljaz4majcen-ova slika aljaz4majcen 07 maj 2011

lp,
prišel je čas, da tudi jaz zamenjam stari monilnik.

Odločam se med HTC desire S (340€) in samsung galaxy S (360€)

Prosim, če bi mi lahko kateri navedel + in - lastnosti teh dveh telefonov.
Odgovori

xfirestorm-ova slika xfirestorm 07 maj 2011

Ker nisem Desire S imel še možnosti sprobati, bi ti raje navedel samo ti dve strani:

http://www.gsmarena....laxy_s-3115.php - Galaxy S
http://www.gsmarena....sire_s-3776.php - Desire S

Lahko primerjaš specifikacije, potem spodaj imaš pa še mnenja uporabnikov obeh telefonov.

LP
Odgovori

sennheiser-ova slika sennheiser 15 jun 2011

Zdravo

Pobje rabim mal pomoči. Ali ve mogoče kateri, kje bi se dalo v sosednjih državah, sploh hrvaška ali avstrija, blizu meje oz. večja mesta blizu naše meje, dobiti samsung galaxy s2? Pač čisto tako konkretno me zanima. V Sloveniji sem do sedaj našel za cca 530€ brez vezave najcenejšga galaxy s2. Pa da vidim, če je kaj cenej v tujini.
Odgovori

Aljoša-ova slika Aljoša 01 jul 2011

iphone so do nedavnega vsi v Trst hodili iskat, tako da morda ima ta štacuna tudi galaxy S2. Je pa res, da ne vem, a je ta štacuna specializirana samo za izdelke Apple ali tudi ostale.
Odgovori

FreakDizajn-ova slika FreakDizajn 06 sep 2011

Lp pozdrav vsi! :) Zanimam se za nakup novega telefona, Tem med tem se odločam. Nevem katerega bi si kupil. Vzel bi si ta paket do 31. let. Če pogledaš je Nokia C5-03 cenejša za 20 evrov. 12 Evrov /mesc <- sem gledal ta paket... Sedaj mi pa povejte. Ali mi priporočate. Katerega?. Ali se splača kje drugje kupiti :P .

Hvala
Odgovori

Matej-ova slika Matej 06 sep 2011

Odvisno zakaj želiš telefon imet.
Če misliš ne vem kaj delat s telefonom oz. si frik na aplikacije potem priporočam kaj močnejšega oziroma vsaj z 1GHz procesorjem.
Jaz imam Galaxy 551 z 600MHz procesorjem in sem še kar zadovoljen z njim. Ni narejen slabo, samo res je pa, da ko imaš malo več aplikacij gor začne vse skupaj štekat.

Torej, vprašaj se kaj želiš od telefona in koliko denarja si zanj pripravljen odštet.

Med tema dvema je pa težka odločitev. Sem pristaš Androida, samo, ker telefona nista ne vem koliko zmogljiva bi rekel, da je Nokia morda boljša izbira? :)
Odgovori

Murdoc-ova slika Murdoc 07 sep 2011

Lp pozdrav vsi! :) Zanimam se za nakup novega telefona, Tem med tem se odločam. Nevem katerega bi si kupil. Vzel bi si ta paket do 31. let. Če pogledaš je Nokia C5-03 cenejša za 20 evrov. 12 Evrov /mesc <- sem gledal ta paket... Sedaj mi pa povejte. Ali mi priporočate. Katerega?. Ali se splača kje drugje kupiti :P .

Hvala

Pa si že imel oba v roki? Nokia je sicer enostavna za uporabo z že milijonkrat pretestiranim symbianom, ima pa tumast sistem pisanja sporočil in e-mailov.
Potem nokia ima resistivetouchscreen, medtem ko ima samsung kapacitivnega. Nokia ima boljši fotoaparat, samsung pa več RAM-a.
Samsung je malenkost višji, širši in tanjši, ima tudi boljšo podporo Wi-fi.
Če samsung nima tistega plastičnega občutka, ko ga imaš v roki bi se jaz odločil za njega.
Tu imaš primerjavo obeh telefonov
Odgovori

Matej-ova slika Matej 07 sep 2011

Symbian je pretestiran, samo meni je pa še vedno štekal ko nor :/
Odgovori

Murdoc-ova slika Murdoc 07 sep 2011

Ne vem, mogoče si zapiral programe z rdečim gumbom (end), ali pa nisi imel posodoblejnega softwara?
Meni je iphone (tisti prvi) z os 3.0 večkrat zmrznil kot katerikoli symbian :)
Priznam pa, da teh novih v5 al kaj so še nisem imel...
Odgovori

FreakDizajn-ova slika FreakDizajn 10 nov 2011

Živjo! ;). Zanimam se za nakup telefona, nisem neka "pi*** na telefone :rolleyes:." tako, da nerabim nekaj posebnega. Hočem, da ima android aplikacijo in "mogoče" nevem še trenutno, da je na touch. Dokaj všeč mi je tale HTCDesire S kako se vam zdi ?. Imel bi pa naročnino. Simobil ali Mobitel. Meni se simobil bolj dopade. Se mi zdi, da je cenejši in še simobilova spletna stran je bolj pregledna, ker če gledam pri mobitelovi spletni stran kako je narejena, da neveš kakšna je cena, me kar mine;).

Lep pozdrav!
Odgovori

Murdoc-ova slika Murdoc 10 nov 2011

Kaj pa ima veze spletna stran z ponudnikom? Čisto vseeno je, kaj imaš. Telefon konec koncev enako stane.
HTC Desire S je star že 9 mesecev, Mobitel ga več nima v ponudbi. Kul telefon, malenkost slabša kamera, ostalo pa solidno. Mogoče ima že relativno "majhen" ekran, če primerjam z današnjo konkurenco.
Odgovori

FreakDizajn-ova slika FreakDizajn 11 nov 2011

Ja na žiuce mi gre to, da ne morem videti teh ** cen. Oglavnem ;) Kaj se splača sploh kupiti ?. Bolje, da počakam na popuste. Pa so popusti dokaj "visoki" ?. :rolleyes:.

Lep pozdrav
Odgovori

Murdoc-ova slika Murdoc 11 nov 2011

Jaz čakam, da se poceni Samsung Galaxy S 2, no vsaj upam da se bo, ker je Galaxy Note že v prodaji. Če so visoki, je čisto odvisno od povpraševanja po določenem telefonu.
Kaj se splača? Meni je pomembno, da ima velik ekran, Android OS, pa solidno baterijo. Samsung, ali pa HTC, čeprav ima slednji trenutno same čudne modele.
Nevem no, meni se zdi da je danes pri telefonih tako, ali kupiš High-End aparat, al pa raje obdržiš starega.
Najboljše, da se en dan zapelješ v štacuno, primeš telefone v roko in se potem odločiš. Vprašaj prodajalca kak kaže s popusti, meni so vedno lepo povedali, naj raje počakam, da bo v kratkem kakšna akcija.
Odgovori

Hitri odgovor