luko, ja, smo - Mac, ne Linux.
Me zanima če ste tisti, ki intenzivno uporabljate Mac-e in jih tako strogo zagovarjate, sposobni preživet brez Windowsev. Že pri taki neumnosti kot so slovarji, se zalomi.
Milsim da je mirko tule kar zadel realnost.
Pa fanboyizem je neumnost. Če si normalen računalničar, uporabljaš kar je boljše.
Trenutno je zame najboljši prenosni hardware Apple-ov, domača kišta je PC (ker Apple nima normalnega consumer računlanika - iMac to ni, jaz hočem svoj kvaliteten monitor, ne pa tisto skropucalo na 20" iMac-ih).
OS, ko vzamem računlanik na pot je MacOS - če ga mam za zabavo, pa še tam ponavadi brez VMWare ne gre. Za resno delo je tu WinXP sp2 ter testna particija in virtual PC z Visto (ter vPC z Win 2k3, 2k in 98 - ja, 98

).
Res ne vidim kakšen resen uporabnik (razen majhnega procenta glede grafike in video editinga) lahko preživi samo z MacOS - samo z Windows pa se da.
Tudi z grafiko, Sonyev Vegas je za moje pojme čisto na nivoju FinalCut-a, PhotoShop obstaja za oboje + ogromno drugih programov za Windows.
Sam se živim z Windows sistemi, ker vsa podjetja delajo na njih - tu pa tam se najde kakšen frajer, ki bi imel v podjetju z 20imi Win računalniki še en Mac in hoče za isto ceno podporo na obeh (arogantnost

).
No Luko, ne govorim proti Mac-om, punca 99% časa uporablja MacOS X (10.4.11 , ker 10.5.0 dela same probleme), občasno Win Vista preko BootCamp-a za kakšno igro. - ker je praktično začetnik za računalnikom,se mi je zdela to najbolj optimalna rešitev, da mi ni treba skrbet, da bi kaj zafurala, ker na obeh sistemih ni neke panike za to. Seveda vsak dan vsaj nekajkrat odpre VMWare - že zardi kake bedarije, ki jo dobi preko Mail-a in je iWork ne zna odpret (upam da se s tem mescom to popravi, ko pride nov Office).
Evo, sem presodil moje čevlje ;-)
P.S. tudi moj naslednji prenosnik bo MacBook (Pro če bo kaj uporabnega v prihodnosti), razen če me kakšna Toshiba ali Sony presenetita :roll: