Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Apple vs. Microsoft vs. Linux

Odgovorov v temi: 158

Anketa: Za koga navijate? (109 član(i) je(so) oddal(i) glas(ove))

1. Apple (22 glasovi [20.18%])

Odstotek glasovanja: 20.18%

2. Linux (28 glasovi [25.69%])

Odstotek glasovanja: 25.69%

3. Microsoft (59 glasovi [54.13%])

Odstotek glasovanja: 54.13%

Glasuj Gostje ne morejo glasovati

#41 majaron

majaron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.260 objav

Objavljeno 05 januar 2008 - 20:14

filip007, mislim, da PC večji frajer kot pa Mac, tukaj na sliki! :mrgreen:

Pa ne le na sliki :)

#42 Oricron

Oricron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.026 objav
  • Kraj:Štajerska - Lj
  • Interesi:marsikaj...

Objavljeno 05 januar 2008 - 20:18

Mislim da gredo vsem normalnim Mac uporabnikom tile oglasi enako na živce kot PC svetu :mrgreen:

Pač, prenizko se spuščajo in delajo norca iz sebe. In res, PC-guy je bolj kul :zvizg:

#43 majaron

majaron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.260 objav

Objavljeno 05 januar 2008 - 20:36

Š e nekaj hecnih videov ki jih še nism vidu - mogoče vi tudi ne :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=Jkrn6ecxthM

http://www.youtube.com/watch?v=8LAXg_UmzTY

http://www.youtube.com/watch?v=cldeHjFig_c

http://www.youtube.com/watch?v=G-JdC04vBik

#44 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 05 januar 2008 - 21:01

Kot je že nekdo tukaj izjavil, je vsak OS po svoje vreden podpore. Sam bi najraje glasoval za Linux, a ne bom, ker ga v resnici ne uporabljam, ampak le preizkušam.
Vsekakor pa upam, da bo ta OS v prihodnosti resno konkuriral Microsoftu, saj ima slednji prevelik (monopolni) položaj, kar pa vemo, ni dobro.

#45 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav
  • Kraj:Ig
  • Interesi:Elektronika, Mac,software pa še kej

Objavljeno 05 januar 2008 - 21:44

Dr.1m, jst pa verjamem da bo linux še kar daleč prišel. Microsoftu počasi lezejo dol procenti(vista ni bila toliko uspešna), apple je zrastel, linux pa verjetno še bo. Problem je samo, da so se Windowse ljudje že toliko navadili, da jim je kaj drugega probat že pravi bavbav.

#46 radeon9600

radeon9600

Iznajdljivec

• Members
  • 856 objav
  • Kraj:Vukojebine

Objavljeno 05 januar 2008 - 22:56

Sun Solaris. So edini, ki so mi zastonj poslali domov njihov OS.

Jaz sem dobil domov 7 Ubuntu, 1 Kubuntu cdjev

Edit: Aja pa še 4 solaris cd-jev v 1 dvd škatli vse me je stalo 0,0000000€ :mrgreen:

#47 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 05 januar 2008 - 23:26

No, je pač tudi res, da številni hvalijo Mac in Linux le zato, ker se jim to zdi frajersko, v resnici pa pridno uporabljajo (pogosto piratske) Windowse! :mrgreen:
Kdor nima PC-ja zaradi igric, je lahko s sodobnimi distribucijami Linuxa čisto zadovoljen, filozofija Mac-a pa je ena čisto druga in ne razumem, kdo lahko vleče direktne primerjave. :shock:
Mac je lahko za nekoga idealna stvar, sam pa ga recimo nebi nikoli hotel uporabljati.Ker mi je preprosto predolgočasen(pri tem seveda ne mislim na grafiko).Ker je njegova vrlina, da je "trotlziher" in ga zna uporabljati vsaka ameriška gospodinja brez nevarnosti, da kaj zabrklja v sistemu.
Je pa sama anketa na določen način navijaška in sumljivo postavljena.Microsoft in Apple sta firmi, Linux pa je operacijski sistem! :zvizg:

#48 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 05 januar 2008 - 23:32

mirko53, ti si pa smešen :mrgreen: jst menim, z samim OS bi mogel imet najmanj težav.

#49 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 06 januar 2008 - 00:27

luko, v bistvu ne, fanboi-ji ste najbolj smešni.

#50 grayfox

grayfox

nOObie

• Members
  • 24 objav
  • Kraj:Maribor

Objavljeno 06 januar 2008 - 03:36

Lol. Mislim, da je Xp najboljši sistem. V bistvu če imaš Xp ti nič ne manjka..Prej ti kaj manjka pri macOSx ali linuxu.Zanima me predvsem koliko je imel Microsoft dobička z XPji...Vrjetno je cifra taka, da je prebrat ne znam.Ker Xpja se je v teh 7letih prodalo na tone...

#51 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 06 januar 2008 - 10:48

Me zanima če vas večina, govorite proti mac in linux jih sploh intenzivno uporabljalo par mescev?
Le čevlje sodi naj kopitar. :zvizg:

#52 Oricron

Oricron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.026 objav

Objavljeno 06 januar 2008 - 11:31

luko, ja, smo - Mac, ne Linux.

Me zanima če ste tisti, ki intenzivno uporabljate Mac-e in jih tako strogo zagovarjate, sposobni preživet brez Windowsev. Že pri taki neumnosti kot so slovarji, se zalomi.

Milsim da je mirko tule kar zadel realnost.

Pa fanboyizem je neumnost. Če si normalen računalničar, uporabljaš kar je boljše.

Trenutno je zame najboljši prenosni hardware Apple-ov, domača kišta je PC (ker Apple nima normalnega consumer računlanika - iMac to ni, jaz hočem svoj kvaliteten monitor, ne pa tisto skropucalo na 20" iMac-ih).

OS, ko vzamem računlanik na pot je MacOS - če ga mam za zabavo, pa še tam ponavadi brez VMWare ne gre. Za resno delo je tu WinXP sp2 ter testna particija in virtual PC z Visto (ter vPC z Win 2k3, 2k in 98 - ja, 98 ;) ).

Res ne vidim kakšen resen uporabnik (razen majhnega procenta glede grafike in video editinga) lahko preživi samo z MacOS - samo z Windows pa se da.

Tudi z grafiko, Sonyev Vegas je za moje pojme čisto na nivoju FinalCut-a, PhotoShop obstaja za oboje + ogromno drugih programov za Windows.

Sam se živim z Windows sistemi, ker vsa podjetja delajo na njih - tu pa tam se najde kakšen frajer, ki bi imel v podjetju z 20imi Win računalniki še en Mac in hoče za isto ceno podporo na obeh (arogantnost ;) ).

No Luko, ne govorim proti Mac-om, punca 99% časa uporablja MacOS X (10.4.11 , ker 10.5.0 dela same probleme), občasno Win Vista preko BootCamp-a za kakšno igro. - ker je praktično začetnik za računalnikom,se mi je zdela to najbolj optimalna rešitev, da mi ni treba skrbet, da bi kaj zafurala, ker na obeh sistemih ni neke panike za to. Seveda vsak dan vsaj nekajkrat odpre VMWare - že zardi kake bedarije, ki jo dobi preko Mail-a in je iWork ne zna odpret (upam da se s tem mescom to popravi, ko pride nov Office).

Evo, sem presodil moje čevlje ;-)

P.S. tudi moj naslednji prenosnik bo MacBook (Pro če bo kaj uporabnega v prihodnosti), razen če me kakšna Toshiba ali Sony presenetita :roll:

#53 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 06 januar 2008 - 11:52

Oricron, evo to sem čakal, eno realno mnenje.

#54 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 06 januar 2008 - 18:52

Oricron,

VMWare za MAC a ni to malo prepočasi pri meni "laufa direkt"

Pri meni ima vsak sistem svoj disk MAC +hack driverji dela vse in Vista im svoj disk...
Mac se sam odpre Visto pa z F10 BIOS boot menu

Geekbench
3272 MAC
2749 Vista

<Popolna harmonija... ;)

#55 Oricron

Oricron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.026 objav

Objavljeno 06 januar 2008 - 19:36

filip007, samo rabiš restart... Če pa glih bereš maile preko Mail.app, potem je pa VMWare zakon...Poleg tega je za moje pojme najboljša virtualizacija za Intel Mac-e... :roll:

Igric se seveda na tem ne igra...Ampak Windows XP sp2 pa teče bp. in tudi sam sistem ne šteka med uporabo (Parallels npr. preveč upočasni MacOS).

Seveda za delo še vedno BootCamp. ;)

#56 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 06 januar 2008 - 19:59

No jaz bi MAC izbral za resno delo ker tam res dela vse tako kot je mišljeno da dela ker Okna so polna enih trapastih hroščev, ki samo ovirajo delo...

Vista ali XP isti problem...prazna mapa se ne more zbrisati
Vista spreminja pogled na mape
Vista Intel Speed step ni izklopjen pa tudi če ne nastavljena moč pocesorja na 100% min in max...
Če recimo narediš svoj Power plan in monitor daš na 3min se bo spet nastavil nazaj na 20min...

Zguba "cajta" so Okna...ali postavite se v vrsto za popravke :x

#57 Oricron

Oricron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.026 objav

Objavljeno 06 januar 2008 - 20:57

filip007, vse res...

MacOS:
-če premikaš datoteke med diski ali mrežo in se prekine povezava - izgubiš obe kopiji - original in kopijo - lušno, a ne ;-)
-power point ne dela tako kot bi moral (niti keynote) s .pps datotekami (zvok)
-slaba podpora za podnapise k filmom (VLC ni gut)
-težave s kodiranjem znakov (preneseš čšž v text datoteki, pa dobiš šmorn)
-Exchange je v K***
-XCode razvoj traja dalj časa kot v .NET
-Slovenski slovarji
-Črkovalniki za Office...
-nadaljujem ;-)

#58 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 06 januar 2008 - 21:10

VLC podpira tud podnapise nisem vedel...ga uporabljam samo za poslušanje 1.fm dance music

Edino pripombo imam žez MAC, da ima zelo zamudno spreminjanje imena mape ker "Rename" sploh ne obstaja v MACu...

Uporabljaš XCode si potem programer...jaz sem napisal nekaj programov Visual DilalogScript bolj za lastno uporabo

Ja prosim nadaljuj...z napakami v MACu :ok: :grin:

#59 majaron

majaron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.260 objav

Objavljeno 06 januar 2008 - 21:25

Š e nekaj o varnosti oz. ranljivosti OS-ov. Tudi sam sem bil presenečen a kot kaže MacOS le ni tako varen.

http://www.zdnetasia...9094246p,00.htm

#60 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 06 januar 2008 - 21:48

Glede varnosti so vsi tam-tam. Sicer vedno se najbolj sliši o (ne)varnosti Windows sistema, ker je pač največ razširjen in je posledično še največ zlobne kode napisano zanj.

OSX in Linux nista neprebojna, ampak tudi nista pogosto tarči napadov.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov