Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Apple vs. Microsoft vs. Linux

Odgovorov v temi: 158

Anketa: Za koga navijate? (109 član(i) je(so) oddal(i) glas(ove))

1. Apple (22 glasovi [20.18%])

Odstotek glasovanja: 20.18%

2. Linux (28 glasovi [25.69%])

Odstotek glasovanja: 25.69%

3. Microsoft (59 glasovi [54.13%])

Odstotek glasovanja: 54.13%

Glasuj Gostje ne morejo glasovati

#81 odstranjen uporabnik

odstranjen uporabnik

Mojster

• Members
  • 1.891 objav

Objavljeno 13 januar 2008 - 12:04

luko, večioma si ljudje delajo sami sebi težave in potem trpi OS zaradi teh!

#82 destroyer2k

destroyer2k

Poročevalec

• Members
  • 723 objav

Objavljeno 13 januar 2008 - 12:25

luko,

Ne moreš po tem gledati, ker windows prevladuje za okoli 14x od mac-a tako da itak da windows users bojo imel največ težeav. Pa tak povem apple tudi ni nekaj brez napak firma samo imajo eno taktiko, če prijaviš na forum napako jo enostavno zamenjajo z error da napiše kasneje. Nazadnje se zgodilo to z imac-om 20" lcd je v večini primerih zanič. In to samo izbrišejo iz foruma da se nebi zvedlo.

#83 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ig
  • Interesi:Elektronika, Mac,software pa še kej

Objavljeno 13 januar 2008 - 13:25

KIKER team, a potem lahko sodimo kateri OS je boljši in slabši...

destroyer2k, ti si pa zdej prišel na stojno opremo, o tem pa imajo vse kište svoje probleme. In za te probleme se izve in apple jih dosti popravi oz zamenja.

#84 destroyer2k

destroyer2k

Poročevalec

• Members
  • 723 objav

Objavljeno 13 januar 2008 - 14:03

luko,

Zamenja ih samo večina ih raje doplača za 22" da nimajo z lcd-jem probleme. Samo nisi razumel moj point hotel sem samo povedati, da apple noče da se javno izve da imajo kakšne probleme z kakim računalnikim ali programsko opremo.

#85 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 13 januar 2008 - 16:15

destroyer2k, ne razumem kaj hočeš s prvim stavkom povedat. Apple saj ima uradni forum za uporabnike. Kar se pa brisanja tiče pa se mi zdi da itak napišejo na servisne strani če je kaj narobe.

#86 destroyer2k

destroyer2k

Poročevalec

• Members
  • 723 objav

Objavljeno 13 januar 2008 - 19:49

luko,

Mislim da še vedno ne razumeš čisto. Uporabnik je prijavil da so napake pri imac 20" napaka v lcd-ju pri vseh. In apple je enostavno to temo vedno izbrisal ko so jo dali. Na servisni strani pa tudi nič ne piše o tej napaki. Čeprav apple prizna izdaja zelo kvalitetne izdelke, ampak če je pa kakšna napaka pri njih pa enostavno prikrijejo na začetku in komaj par mesec kasneje odpravijo in napišejo da je bila napaka.

#87 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 13 januar 2008 - 21:42

destroyer2k, če pride do napake je verjetno kriv proizvajalca tega lcd zaslona in ne apple. Neposredno je res kriv, posredno pa vidiš da je proizvajalec kriv. Sej enote zamenjo. Apple care v Ameriki baje zelo dobro deluje.

#88 majaron

majaron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.260 objav

Objavljeno 18 januar 2008 - 22:04

majaron, kot prvo, niti pod razno se mi ne da brati vsega tistega, kar me ne zanima, kot drugo sem prebral dovolj tam, da vem približno, za kaj se gre.

To kar si ti baje imel Visto že dve leti nazaj, to ni Windows Vista, tudi sam sem dobil v roke nekaj v tem smislu, ta, tako imenovani Windows Longhorn, vendar to ni današnji Windows Vista, to je le nek na novo načečkani Windows XP, z malenkostno spremembo grafičnega vmesnika, da bi nekako izgledal kot prihajajoči Windows Vista, dodali so še nekatere "hotfix-e", nekaj neuporabnih novih aplikacij, in tako naprej, poimenovali so ga Windows Longhorn in ne Windows Vista, ker je baziral na Windows XP-ju, Vista pa naj bi bila na popolnoma novi bazi.
Zatorej Vindows Vista, takšna kot je danes je torej uradno izšlja, tako kot piše v tistem linku wikipedije, januarja 2007, vse prej je samo nek povod v Visto, razen če ni piratsko pobrana z drugih virov, zaradi možnih piratov v razvojnem krogu Windows Viste, a to spet, kot piše tam, ne more biti več kot leto in 3, 4 mesece nazaj.

Se mi pa ne da več ukvarjati s tem, zato ne bom več komentiral.

Če se ti ne da prebrat vsega si ne jemli pravice jemati stvari iz konteksta in pisati le stvari, ki koristijo tvoji utemeljitvi.

Sem se pa kot Wizmaster tudi sam nasmejal
:(

#89 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 19 januar 2008 - 00:45

Korektnosti radi se moram tudi jaz popravit!Res sem sicer imel t.im. Longhorn leto pred izzidom prve Viste Beta, a ima @ytse prav, ko pravi, da so to bili le nekoliko predelani XP!
Samo da spomnim:Kot naslednik XP se je najavljal Longhorn, ki bi moral biti kar revolucionaren, saj bi moral prinesti tudi povsem nov datotečni sistem.Do realizacije tega pa ni prišlo in je Vista pravzaprav ostala nekje na pol poti.Zame recimo celo toliko, da je niti ne uporabljam.
Tako tudi t.im. "Longhorn" disk, ki ga imam že kar nekaj let, seveda ne vsebuje novega datotečnega sistema, ker tega preprosto ni!
Osebno pa sicer menim, da so vsi aktualni OS že toliko dodelani, da za uporabnika, ki jih pozna oz. se jih navadi, ne morejo predstavljati razloga za frustracije.Zato je tule seveda veliko izražanja osebnih okusov, manj objektivnih danosti.

#90 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 19 januar 2008 - 01:38

Bill Gates je izjavil, da se bo v naslednjih 5 letih korenito spremenil na to kako komuniciramo z računalnikom. Neka velika revolucija. Bomo vidli kaj bojo prekopirali.

#91 majaron

majaron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.260 objav

Objavljeno 19 januar 2008 - 01:56

Bill Gates je izjavil, da se bo v naslednjih 5 letih korenito spremenil na to kako komuniciramo z računalnikom. Neka velika revolucija. Bomo vidli kaj bojo prekopirali.

Vista ima že sedaj doebr speech recognition. Seveda ima še mnogo pomankljivosti a verjamem gatesu ko pravi, da se bo na tem področju veliko spremenilo.
Kar se pa tiče od koga bodo koperali - ne znate fanboyi čisto nič drugega povedat. Pokaži konkreten primer, povej od koga, argumentiraj...
trenutno še nisem zasledil da bi macOS "znal" kaj temu podobnega:

Edit:
Da še malo podkrepim kar sem napisal:
http://braintickle.w...h-to-text-myth/

#92 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 19 januar 2008 - 11:01

Jst vem, da sem v že v prejšnji verziji OS X kar lepo uporabljal v prepoznavanje glasa, ki je vgrajeno v sistem.

To pa je še od kopiranja:
http://www.youtube.com/watch?v=TaIUkwPybtM
http://www.youtube.com/watch?v=N-2C2gb6ws8

#93 majaron

majaron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.260 objav

Objavljeno 19 januar 2008 - 14:03

trenutno še nisem zasledil da bi macOS "znal" kaj temu podobnega:

Kljub posnetku, ki si ga objavil še vedno drži kar sem zgoraj napisal.

Kar se pa tiče kopiranja - če misliš da da vista konkurira oz. prekaša leopard zaradi lepih alinej v explorerju, gadgetov, in koledarja...
Dobro so te nategnili :(

#94 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 19 januar 2008 - 15:29

majaron, v čem pa potem vista prekaša leoparda. Iz stališča normalnega uporabnika je to zadosti. Če pa gledaš globoko v jedro sistema, je pa unix sistem veliko bolj stabilen kot windowsi.

#95 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 19 januar 2008 - 15:56

majaron, v čem pa potem vista prekaša leoparda. Iz stališča normalnega uporabnika je to zadosti. Če pa gledaš globoko v jedro sistema, je pa unix sistem veliko bolj stabilen kot windowsi.

Ker je windous dosti bol enostaven in je za njega dosti lažje napisat kak program in prav tako tudi virus in razne ostale črviče.

#96 lukaz

lukaz

Govorec

• Members
  • 2.379 objav

Objavljeno 19 januar 2008 - 16:28

Wizmaster, dvorezni meč ane.

#97 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 20 januar 2008 - 19:43

Korektnosti radi se moram tudi jaz popravit!Res sem sicer imel t.im. Longhorn leto pred izzidom prve Viste Beta, a ima @ytse prav, ko pravi, da so to bili le nekoliko predelani XP!
Samo da spomnim:Kot naslednik XP se je najavljal Longhorn, ki bi moral biti kar revolucionaren, saj bi moral prinesti tudi povsem nov datotečni sistem.Do realizacije tega pa ni prišlo in je Vista pravzaprav ostala nekje na pol poti.Zame recimo celo toliko, da je niti ne uporabljam.
Tako tudi t.im. "Longhorn" disk, ki ga imam že kar nekaj let, seveda ne vsebuje novega datotečnega sistema, ker tega preprosto ni!
Osebno pa sicer menim, da so vsi aktualni OS že toliko dodelani, da za uporabnika, ki jih pozna oz. se jih navadi, ne morejo predstavljati razloga za frustracije.Zato je tule seveda veliko izražanja osebnih okusov, manj objektivnih danosti.

Se pravi je potem tudi windows codename whistler bil samo windows 98 v preobleki kot se pravi za longhorn, da je samo preobleka za XP? Kako to, da pol niso dali ta tako imenovan codename longhorn namesto SP3?

#98 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 20 januar 2008 - 19:58

Tule govorim o cca 4 leta stari zgodovini!
Sicer takrat o Visti ni bilo govora, le o Longornu, ki ga pa nikoli ni bilo!Nisem pa ne Gates ne Balmer, da bi vedel zakaj je nakaj tako ne pa drugače! :hmm:

#99 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 20 januar 2008 - 20:17

Aha no saj sem sam hotel vedeti. :ok:

#100 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 20 januar 2008 - 20:18

majaron, kot prvo, niti pod razno se mi ne da brati vsega tistega, kar me ne zanima, kot drugo sem prebral dovolj tam, da vem približno, za kaj se gre.

To kar si ti baje imel Visto že dve leti nazaj, to ni Windows Vista, tudi sam sem dobil v roke nekaj v tem smislu, ta, tako imenovani Windows Longhorn, vendar to ni današnji Windows Vista, to je le nek na novo načečkani Windows XP, z malenkostno spremembo grafičnega vmesnika, da bi nekako izgledal kot prihajajoči Windows Vista, dodali so še nekatere "hotfix-e", nekaj neuporabnih novih aplikacij, in tako naprej, poimenovali so ga Windows Longhorn in ne Windows Vista, ker je baziral na Windows XP-ju, Vista pa naj bi bila na popolnoma novi bazi.
Zatorej Vindows Vista, takšna kot je danes je torej uradno izšlja, tako kot piše v tistem linku wikipedije, januarja 2007, vse prej je samo nek povod v Visto, razen če ni piratsko pobrana z drugih virov, zaradi možnih piratov v razvojnem krogu Windows Viste, a to spet, kot piše tam, ne more biti več kot leto in 3, 4 mesece nazaj.

Se mi pa ne da več ukvarjati s tem, zato ne bom več komentiral.

Bi mogoče ti lahko utemeljil svojo teorijo?

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov