Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Nova Spletna Stran Računalniške Novice

Odgovorov v temi: 501

#441 x800xt

x800xt

Iznajdljivec

• Members
  • 797 objav

Objavljeno 27 avgust 2009 - 16:41

Kaj se spet čarali z prvo stranjo pa to ni normalno. Kako naj zdaj vem katera je najnovejša.

#442 Veget

Veget

RN forum freak

• Members
  • 9.718 objav
  • Kraj:Nekaj ovinkov iz Nove Gorice

Objavljeno 27 avgust 2009 - 16:52

Meni tudi strani ne prikazuje pravilno na Firefoxu...

#443 Veget

Veget

RN forum freak

• Members
  • 9.718 objav
  • Kraj:Nekaj ovinkov iz Nove Gorice

Objavljeno 27 avgust 2009 - 17:10

Sedaj kaže da je zadeva urejena...

#444 MACGYVER7

MACGYVER7

Pomagač

• Members
  • 373 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 27 avgust 2009 - 18:36

Ehh.. komaj sem se na uno navadu pa je spet drgač!!! :rant:

#445 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 27 avgust 2009 - 21:32

Dela pravilno - Bravo

#446 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2.191 objav
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 28 avgust 2009 - 06:49

Opazil sem eno napako pri novicah še.

V primeru da je v novici video se število komentarjev prikaže za ikonco za video, morala bi pa biti pred njo pri ikonci za komentarje...

Objavljena slika

#447 bostjanS

bostjanS

Sufler

• Root Admin
  • 167 objav

Objavljeno 28 avgust 2009 - 08:28

Katastrofa. Milo rečeno. Od tistih štirih izgledov (A:B A:B) sta najboljša in najlepša oba izgleda A. Vi pa ste izbrali oba izgleda B. Za komentarje mora bit več prostora (izgled A), novice pa je lepše če so ena pod drugo (izgled A). Prav tako se sprašujem, ZAKAJ ZA VRAGA NE POVEČATE ŠTEVILA NOVIC NA ENI STRANI, saj je to vaš point (računalniške NOVICE). Poleg vsega pa niste dodali niti kratic avtorjev članka, in tudi Promocijske novice nikje ne piše, kolikor sem gledal, za "češnjo na smetano" pa na INDEX strani še vedno piše Preberi vse novice, namesto da bi dodali strani, tako kot je na /novice.

Do sedaj sem bil potrpežljiv (pa tudi zmanjšal aktivnost na portalu in forumu), ampak to je pa katastrofa. Če je to vaša osnova za končni produkt, se poslovim od portala (forum bom še bral, dokler še tega ne uničite). Zato prosim za odgovor, g. Boštjan, da ne vztrajam več.

Pozdravljeni!

Zahvaljujem se vam za vaše mnenje, pripombe in predloge. Naj pa odgovorim na vaša vprašanja.

Predno smo podali predloge A in B, je bila narejena predhodna anketa, kjer smo izločili nekaj možnosti in variant postavitve namreč strinjali smo se da prvotna postavitev ni primerna..
Na osnovi ankete, ki je bila narejena smo se odločili za tisto obliko kjer je bilo več predlogov. Med samo anketo smo ločevali tako tiste, ki so sodelovali v prvem krogu kakor tudi tiste, ki so sodelovali v drugem. Ker je bilo rezultatov za to obliko, ki je sedaj postavljena več smo se odločili za to. Načeloma uporabniki večjih pripomb ne na eno ne na drugo obliko niso imeli. Je pa bilo razmerje približno 60:40.

Glede povečanja števila novic na prvi strani pa je postavljenih toliko novic kot na stari strani pred pol leta. Torej 7. Tako, da je število novic na prvi strani od leta 2002 nespremenjeno. Bili so tudi predlogi, da bi jih bilo manj, vendar smo se vrnili k prvotnemu številu. Namreč želja je, da se spletno stran spremlja dnevno - dnevno pa se pripravi cca. 10 novic.

Pripravljamo pa še nove stvari-poglavja, ki pridejo na osnovno stran. Nekatere že v prihodnjem tednu. Torej dodajamo še področje akcij in licitacij za uporabnike. Sledi pa še nekaj dodatkov, vendar se bodo le-ti postopoma dodajali glede na naše zmožnosti. Tako, da bo na osnovni strani z widgeti dodanih še nekaj stvari. Glede widgetov moramo stvari sicer še izboljšati, da jih bodo uporabniki bolje razumeli in znali premikati in nastavljati (seveda samo registrirani uporabniki).

Glede tega, da je na osnovni strani napis več novic ali številke - pa gre trenutno predvsem za programersko zadevo in dokler ne uspemo tega rešiti je preusmeritev taka kot je nujna.

Glede kratic avtorjev je tako, da trenutno te kratice, še ne bodo dodane so pa na voljo informacije glede posameznega avtorja v uredništvu.

Kakor smo napisali portal še ni dokončen in se bomo maksimalno trudili, da ga še izboljšamo in približamo uporabnikom. Kar seveda pomeni, da so takšne pripombe kot je vaša dobrodošle. Čeprav mogoče ne bomo uspeli ugoditi vsem ali prilagoditi strani vsakemu posamezniku se bomo trudili kolikor bo to mogoče, da stvari še izboljšamo.

Lep pozdrav, Boštjan Štrukelj

bostjanS prilagam slike:

Po vrsti, kot gre po eranu navzdol.

Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika

V Mozilli Firefox mi pa kaže normalno. Samo je nebi uporabljal....

pritisnite F5

Opazil sem 2 napaki :blush:

1. Napaka je na forumu, zgoraj kjer je logo strani -> je povečan (izvirna velikost: 193x65, povečan na 241x90)
Objavljena slika

2. Napaka je isto na forumu, očitno pri prevodu - pri msnju, kjer piše Vpisši svoj MSN, namesto Vpiši svoj MSN
Objavljena slika

Upam, da sem vam kaj pomagal :rant:

Hvala bomo poskušali čimpreje urediti.

#448 Little Hacker

Little Hacker

Poročevalec

• Members
  • 564 objav
  • Kraj:Zgornje Gorje

Objavljeno 28 avgust 2009 - 09:29

Mene na novi strani moti samo nekaj. Namreč da je sklop FORUM pod sklopom TOP ...

Bolje bi bilo to zamenjati, saj se mi zdi da več ljudi pregleduje forum, kot TOP ...

Na 24-inču dela dobro, na laptopu (17'W) pa ne. Še to spremenite v widget :rant:

lp

#449 RaZeR

RaZeR

Vajenec

• Members
  • 337 objav
  • Kraj:In the middle of Nowhere

Objavljeno 28 avgust 2009 - 10:20

Predno smo podali predloge A in B, je bila narejena predhodna anketa, kjer smo izločili nekaj možnosti in variant postavitve namreč strinjali smo se da prvotna postavitev ni primerna..
Na osnovi ankete, ki je bila narejena smo se odločili za tisto obliko kjer je bilo več predlogov. Med samo anketo smo ločevali tako tiste, ki so sodelovali v prvem krogu kakor tudi tiste, ki so sodelovali v drugem. Ker je bilo rezultatov za to obliko, ki je sedaj postavljena več smo se odločili za to. Načeloma uporabniki večjih pripomb ne na eno ne na drugo obliko niso imeli. Je pa bilo razmerje približno 60:40.

V anketi sem izrazil mnenje, zakaj A, in ker je relativno dolgo, se ne bom ponavljal. Kakorkoli, oba izgleda B sta mi čisto mimo.

Glede povečanja števila novic na prvi strani pa je postavljenih toliko novic kot na stari strani pred pol leta. Torej 7. Tako, da je število novic na prvi strani od leta 2002 nespremenjeno. Bili so tudi predlogi, da bi jih bilo manj, vendar smo se vrnili k prvotnemu številu. Namreč želja je, da se spletno stran spremlja dnevno - dnevno pa se pripravi cca. 10 novic.

Če na dan pripravite cca 10 novic, je potem vsak dan potrebno klikniti, da se premaknem na drugo stran. Mimogrede, opazil sem, da pod /novice ne kaže najbolj ažurnih novic, ki so sicer napisane na uvodni strani. Če je več novic na eni strani, to pomeni, da je skupno število novic na manj straneh, kar pomeni manj klikanja, prav tako prej vidimo, katera je zadnja novica, do katere smo že prebrali (včasih pa je treba zastonj klikniti na drugo stran). Večji pregled - več novic na eni strani - izgled A je popolen.

Glede kratic avtorjev je tako, da trenutno te kratice, še ne bodo dodane so pa na voljo informacije glede posameznega avtorja v uredništvu.

Ta odgovor dobim vedno. Poslal sem vprašanje na e-mail, pa sem dobil "auto-reply", da dobim odgovor nekje po 6.7.2009 (poslal sem mail 22.junija). Odgovora kakopak ni bilo. Torej, koliko mi (ne teoretično, govorimo praktično) pomagajo informacije v uredništvu? Poleg tega, pa moram še spisati mail za vsako novico, ki me bo zanimalo, kdo je avtor. Priročno, ni kaj.

Kakor smo napisali portal še ni dokončen in se bomo maksimalno trudili, da ga še izboljšamo in približamo uporabnikom. Kar seveda pomeni, da so takšne pripombe kot je vaša dobrodošle. Čeprav mogoče ne bomo uspeli ugoditi vsem ali prilagoditi strani vsakemu posamezniku se bomo trudili kolikor bo to mogoče, da stvari še izboljšamo.

Mnogokrat rečeno, storjeno pa vsakič drugače od pričakovanj. Moje osebno mnenje je, da ste se poslabšali od nove strani naprej (prej ga je očitno "biksal" le g. Saksida ;-)). Uporabniki čakamo in čakamo, vendar bore malo dočakamo. Dolgo smo čakali novo stran, če vas to na kaj spomni. Sicer pa - saj sami veste.

#450 bostjanS

bostjanS

Sufler

• Root Admin
  • 167 objav

Objavljeno 28 avgust 2009 - 10:41

V anketi sem izrazil mnenje, zakaj A, in ker je relativno dolgo, se ne bom ponavljal. Kakorkoli, oba izgleda B sta mi čisto mimo.

Če na dan pripravite cca 10 novic, je potem vsak dan potrebno klikniti, da se premaknem na drugo stran. Mimogrede, opazil sem, da pod /novice ne kaže najbolj ažurnih novic, ki so sicer napisane na uvodni strani. Če je več novic na eni strani, to pomeni, da je skupno število novic na manj straneh, kar pomeni manj klikanja, prav tako prej vidimo, katera je zadnja novica, do katere smo že prebrali (včasih pa je treba zastonj klikniti na drugo stran). Večji pregled - več novic na eni strani - izgled A je popolen.

Ta odgovor dobim vedno. Poslal sem vprašanje na e-mail, pa sem dobil "auto-reply", da dobim odgovor nekje po 6.7.2009 (poslal sem mail 22.junija). Odgovora kakopak ni bilo. Torej, koliko mi (ne teoretično, govorimo praktično) pomagajo informacije v uredništvu? Poleg tega, pa moram še spisati mail za vsako novico, ki me bo zanimalo, kdo je avtor. Priročno, ni kaj.

Mnogokrat rečeno, storjeno pa vsakič drugače od pričakovanj. Moje osebno mnenje je, da ste se poslabšali od nove strani naprej (prej ga je očitno "biksal" le g. Saksida ;-)). Uporabniki čakamo in čakamo, vendar bore malo dočakamo. Dolgo smo čakali novo stran, če vas to na kaj spomni. Sicer pa - saj sami veste.

Glede predloga A ali B ali obratno so mnenja različna kaj je lepše in kaj ne. Tudi jaz bi mogoče izbral drugače vendar odločila je na žalost večina anketiranih in ne posamezno subjektivno mnenje. Na obeh predlogih pa je bilo 7 novic (link spodaj). Vzorec anket pa je bil dovolj velik preko 600 rešenih anket, da mu gre zaupati.

http://www.questionp...rvey?id=1314966

Glede avtorja je mnenje v uredništvu na zadnjem sestanku bilo, da se kratic avtorja ne objavlja. Primer: Pri STA (slovenski tiskovni agenciji) se recimo ve, da dela večje število novinarjev, urednikov, in se ne navajajo posamezna imena. Bomo pa seveda še preučili to možnost glede objave vendar je dosedaj s strani uredništvo in novinarjev prevladovalo mnenje ne objave.
Dodana pa je po novem možnost - prijavi napako - kar pomeni, da avtor in urednik dobita takoj obvestilo, da je pri posamezni novici se zgodil kakšen lapsuz.

Glede hitrosti prenove smo na žalost vezani na naše zmogljivosti. Trudimo pa se, da so te stvari storjene kar najhitreje.
Že v naslednjem tednu pa računam da bodo dodane akcije in licitacije. (upam, da ne bo zamud)

#451 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 28 avgust 2009 - 22:35

No, meni pa je B izgled lepši (oba). Čeprav tudi A ni slab.

#452 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 29 avgust 2009 - 01:05

Jojojojoj imate pa res smolo hehe. Kar se mene tiče, je index bistveno slabši kot prej, je bil vsaj malo bolj moderen in barven. Tukaj pa mi deluje totalno pust in kaj pa vem, kup kracanja v kupu kvadratkov. Nevem, mi nekako ne paše ta postavitev, prejšnja boljša. Jaz bi najprej zožal "aktualno novico". 1000px pa res ne rabi biti široka, madonca :blush:
Če skrajšam, mi index deluje brez glave in repa, ampak kup kock levo in desno, kjer je tekst. :rant:

#453 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2.191 objav
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 04 september 2009 - 09:42

Ok odkril sem šeeno slabost index strani.

Slabost je njen glavni meni. V primeru da greš na nek gumb, ki ima podgumbe se le ti odprejo čisto na levi čeprav je gumb lahko čisto na desni. Kar pomeni da moraš paziti da greš pravilno iz gumba da ne preklopiš na drugega in moraš iti z mišk daleč tja na levo namesto da bi se podmeniji prikazala takoj pod gumbom in bi samo šel z miško malo dol in bi že lahko kliknil brez komplikacij...

Pa še spremenite header na forumu da bo isti kot je na index strani. Enako velja za širino strani. Preklop med forumam in glavno stranjo mora biti čim bolj gladek. Trenutno se pa spremeni vse od širine do celotnega headerja, kar bi moralo biti skupno forumu in index strani....

Prosim da tole popravite čim prej, ker je res zelo moteče....

#454 bostjanS

bostjanS

Sufler

• Root Admin
  • 167 objav

Objavljeno 04 september 2009 - 10:59

Ok odkril sem šeeno slabost index strani.

Slabost je njen glavni meni. V primeru da greš na nek gumb, ki ima podgumbe se le ti odprejo čisto na levi čeprav je gumb lahko čisto na desni. Kar pomeni da moraš paziti da greš pravilno iz gumba da ne preklopiš na drugega in moraš iti z mišk daleč tja na levo namesto da bi se podmeniji prikazala takoj pod gumbom in bi samo šel z miško malo dol in bi že lahko kliknil brez komplikacij...

Pa še spremenite header na forumu da bo isti kot je na index strani. Enako velja za širino strani. Preklop med forumam in glavno stranjo mora biti čim bolj gladek. Trenutno se pa spremeni vse od širine do celotnega headerja, kar bi moralo biti skupno forumu in index strani....

Prosim da tole popravite čim prej, ker je res zelo moteče....

Hvala za mnenje, bomo poskušali kaj narediti na tem - predvsem kar se prenosa forum - stran tiče.

#455 CrazyLemon

CrazyLemon

Sufler

• Members
  • 231 objav
  • Kraj:Obala

Objavljeno 04 september 2009 - 19:41

Objavljena slika

Verjetno to ni lastnost ampak neka napaka na strani
Torej gre se da tist "zmazek" pod [Odjava] je dejansko za RSS feed (kot kaže spodnji link)..

Lp

P.s. Naredili ste dosti boljšo prvo stran! Čestitke

#456 RaZeR

RaZeR

Vajenec

• Members
  • 337 objav

Objavljeno 04 september 2009 - 23:22

CrazyLemon, v Operi mi pravilno dela (morda so v tem času že popravili?).

#457 CrazyLemon

CrazyLemon

Sufler

• Members
  • 231 objav
  • Kraj:Obala

Objavljeno 05 september 2009 - 15:18

Torej probal sem še v Chromiumu in mi isto pokaže..ko se pa odjavim pa se normalno vidi ikonca za RSS feed na skrajno desni zgornji strani..
še dokaz iz chromiuma
Objavljena slika

#458 RaZeR

RaZeR

Vajenec

• Members
  • 337 objav

Objavljeno 05 september 2009 - 15:33

Opera 10
Objavljena slika