Vse O Windows 7
Objavljeno 01 marec 2009 - 22:24
Na začetku ko ni še Aero vžgan dela skoraj bolj hitro kot XP-ji, potem pa se malo upočasni.
Majhne težave sem imel z gonilniki. Prvo me je zmotilo to da sem moral še zmeraj dat disketo za SATA gonilnike (najbrž zato ker je matična starejša). Potem pa so mi manjkali skoraj vsi driveri. Nekako mi je uspelo usposobit mrežno, potem pa ni bilo več težav, saj je use gonilnike pobralo z Windows Update-a.
Uporabljam jih dober teden in je za enkrat OK.
Objavljeno 02 marec 2009 - 21:41
Zaradi nižjih strojnih zahtev od Viste bodo lahko prenosniki bistveno olajšani pri sami porabi energije.Ob enakih osnovnih performansah bo lahko avtonomija daljša in/ali teža manjša.Sicer ste verjetno opazili, da se vsaj pri prenosnikih proizvajalci skušajo na vse kriplje držati XP-jev, posebej v mini notebookih.
Sem pa ta aspekt pobral v eni od PC revij in verjetno kar drži.
Mislim, da bo Vista izginila iz prodaje že nekje do konca tega leta.Kdo ne misli tako, pa naj me spomni na tale moj post čez 10 mesecev! ;-)
Objavljeno 02 marec 2009 - 23:15
Še enkrat naj povem, da ne trdim, da prihajajoči OS ne bo oz. ni boljši od njenega predhodnika ampak takih razlik, kot jih eni navajate pa so pač pretiravanja.
Objavljeno 03 marec 2009 - 00:19
Pobrisal sem nekaj zadnjih neumestnih prispevkov.
Windows 7, OK?
Zakaj si pa zbrisal moj vmestni post, ki se je tikal čisto samo win7
Se opravičujem, če sem res po pomoti izbrisal tvoj umestni post, moral bi biti bolj pozoren.
Če ti ni odveč, lahko še enkrat zapišeš izbrisano...
Objavljeno 03 marec 2009 - 11:14
Vprašati sem hotel, kje v Windowsih 7 je skrita mapa z default slikami za ozadje desktopa. Ker zdej mam te slike da se mi menjavajo na desktopu na 30 min., rad bi dal pa zraven še par svojih.
V glavnem, rad bi prišel to teh win7 slik pa jih ne najdem.
Objavljeno 03 marec 2009 - 11:44
V tem primeru si pač predstavnik manjšine, a v tem ne vidim nič slabega.
Za Win7 je splošno mnenje, da je to Vista, kakršna bi morala biti na začetku.Tudi zato pomeni vstrajanje na Visti malce tudi trmarjenja. ;-) Res hudi ljubitelji Viste si lahko Win7 zamislijo tudi kot obširnejši service pack zanjo, pa bodo lahko rekli "Vista je postala še boljša!"
Meni Win7 delajo bogovsko! :bow:
Objavljeno 03 marec 2009 - 12:13
Sicer sem pa že drug teden na bolniški in še en čas bom. Bom v tem času bolj podrobno preizkusil Win7 in poročal, če bom našel kake očitne razlike. ;-)
Objavljeno 03 marec 2009 - 13:02
<črka pogona>:WindowsWebWallpaper
Res hudi ljubitelji Viste si lahko Win7 zamislijo tudi kot obširnejši service pack zanjo, pa bodo lahko rekli "Vista je postala še boljša!"
Ja, to nekako bi še lahko pogoltnil. Problem nastane, da je za ta service pack odšteti polno ceno. No, sicer sam imam Visto zastonj z MSDNAA, ampak vseeno... Sem pa tudi sam navdušen nad Win7. Škoda mi je le, da v beti ne deluje par kritičnih programov, tako da bom še naprej na Visti dokler ne bo to urejeno. Upam da bo že RC boljši, ki pride kmalu.
Objavljeno 03 marec 2009 - 16:45
Saj je Windows 7 isti, edina razlika so ikone, edin kar dam prav je da je požrešna, drugo sploh ne.
Pa tudi, da bi ljudje sovražili Visto sam zarad izgleda?, prosim no, zakaj pa so teme potem...če ne drugega, naj si folk svojo naredi, lol.
Isto kot bi primerjali Win 98 vs XP ali Win XP vs Vista.
@mirko53, kaj si mislil s "tečen" pri :
sam pa je nikoli nisem imel za več kot "ošminkan", "težek" in "tečen" XP.
Objavljeno 03 marec 2009 - 20:27
Sem pa sam že na tem forumu na par koncih zapisal, da je bil zadnji Microsoftov "revolucionarni" OS Win2000, ki pa ga večina tukaj ne pozna.XP so bili v principu le nekoliko polepšani in v detajlih izboljšani Win2000(tudi po SP1 stabilnejši).
O Visti tule sploh ne mislim več pisat, saj nikogar nočem odvrniti od njegovih principov.Je pa sicer zanimivo, da je kakih 80% PC profijev proti Visti, pa približno tudi toliko s pozitivnim mnenjem o Win7.Zaključke si naj pač vsakdo izvleče sam.Očitno pa ne gre le za nekakšno "starokopitnost" skupine XP nostalgikov, da Vista ni "sedla"! :zvizg:
Medicius, saj se z večino tvojih navedb strinjam! :ok: Samo prav vse meritve v vsaj 6-7 PC revijah kažejo na bistveno nižje HW zahteve Win7 kot pa je to pri Visti!Sam to ne morem ne potrditi ne zavrniti, ker Viste pač že nekaj časa več ne uporabljam.Je pa nikoli nisem naložil na slabši PC kot z 2Gb RAM-a in dvojedrnim procesorjem in celo z RAID0(razen kot prednaložen sistem na prenosniku).
Sicer pa je ravno na tem forumu bilo včasih veliko dokazovanja, da lahko XP laufajo s 64Mb RAM-a in Celeronom 333MHz!
Objavljeno 03 marec 2009 - 20:36
Da ne bo kdo mislil, da nisem objektiven. :roll:
Objavljeno 03 marec 2009 - 20:52
Da se Win7 izplača preizkusit, saj je zastonj, da se instalirat poleg Viste ali XP(torej ne preko) in ni tako nobene ovire, če kdo hoče nazaj na staro.
Se pa posujem s pepelom, da sem (zopet! :joj: ) nekoliko preveč zabluzil na te primerjave z Visto, ki res ni bila nikoli moja ljubezen in sem morda tudi topogledno malce neobjektiven!
Objavljeno 05 marec 2009 - 09:01
Windows 7 je tako napreden operacijski sistem, da nudi kompatibilnost sistemom oziroma njihovim nadgradnjam, ki še niso izšle.

Imam pa eno težavo. Če recimo v kontrolni plošči onemogočim Local Area Connection je nikakor več ne morem vzpostaviti nazaj. To se zgodi tudi, ko prebudim 7-ko iz spanja.
A se je kdo ukvarjal s to težavo in pozna rešitev?
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov