Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#201 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 01 marec 2009 - 20:27

bugar, Preberi nekaj nasvetov.

Verjetno pa Win7 nebi nagajal.

#202 ebatis

ebatis

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 01 marec 2009 - 22:24

bugar, jaz imam AMD 3000, 2gb rama, sata disk. Torej podobno in dela zelo uredu.
Na začetku ko ni še Aero vžgan dela skoraj bolj hitro kot XP-ji, potem pa se malo upočasni.
Majhne težave sem imel z gonilniki. Prvo me je zmotilo to da sem moral še zmeraj dat disketo za SATA gonilnike (najbrž zato ker je matična starejša). Potem pa so mi manjkali skoraj vsi driveri. Nekako mi je uspelo usposobit mrežno, potem pa ni bilo več težav, saj je use gonilnike pobralo z Windows Update-a.
Uporabljam jih dober teden in je za enkrat OK.

#203 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 02 marec 2009 - 16:57

Ma ja zdaj se že pojavljajo govorice za September...

Moram kar pohvaliti Windows 7 7022...za spremembo koristen sistem.

Za kakšen star sistem gor raje XP bo boljši izkoristek, ker tako hitri pa spet niso...

#204 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 02 marec 2009 - 21:07

Pobrisal sem nekaj zadnjih neumestnih prispevkov.

Windows 7, OK?

#205 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 02 marec 2009 - 21:41

Windows7 imajo še en važen aspekt:
Zaradi nižjih strojnih zahtev od Viste bodo lahko prenosniki bistveno olajšani pri sami porabi energije.Ob enakih osnovnih performansah bo lahko avtonomija daljša in/ali teža manjša.Sicer ste verjetno opazili, da se vsaj pri prenosnikih proizvajalci skušajo na vse kriplje držati XP-jev, posebej v mini notebookih.
Sem pa ta aspekt pobral v eni od PC revij in verjetno kar drži.
Mislim, da bo Vista izginila iz prodaje že nekje do konca tega leta.Kdo ne misli tako, pa naj me spomni na tale moj post čez 10 mesecev! ;-)

#206 dominikkk1

dominikkk1

Iznajdljivec

• Members
  • 783 objav
  • Kraj:zapleten v spletu (okoliščin)

Objavljeno 02 marec 2009 - 22:42

Windows 7, OK?

Zakaj si pa zbrisal moj vmestni post, ki se je tikal čisto samo win7

#207 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 02 marec 2009 - 23:15

Ne, da bi imel kaj proti Wondows 7 in se veselim njegovega prihoda ampak se mi včasih dozdeva, da malo pretiravate z njim. Pretiravate tudi z blatenjem Viste, ko je glede na izjave niste niti pošteno preizkusili. Danes sem namestil Windows 7 Build 7000 64bit in je namestitev trajala 19 minut, kot pri Visti Ultimate 64bit (!!!popoln OS!!!), zagon "čistega" sistema pa je bil 10s daljši. Namreč je trajal tako dolgo, kot ga ima Vista z vso kramo ob zagonu. Malo sem se v njem tudi sprehodil in žal nisem opazil kakšne večje odzivnosti od Viste. Očitno se ti M$ ljudje, kar dobro znajo igrati z razmišljanji in dojemanji ljudi. :)
Še enkrat naj povem, da ne trdim, da prihajajoči OS ne bo oz. ni boljši od njenega predhodnika ampak takih razlik, kot jih eni navajate pa so pač pretiravanja.

#208 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 00:19

Windows 7, OK?

Zakaj si pa zbrisal moj vmestni post, ki se je tikal čisto samo win7

Se opravičujem, če sem res po pomoti izbrisal tvoj umestni post, moral bi biti bolj pozoren.

Če ti ni odveč, lahko še enkrat zapišeš izbrisano...

#209 dominikkk1

dominikkk1

Iznajdljivec

• Members
  • 783 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 11:14

Že v redu!
Vprašati sem hotel, kje v Windowsih 7 je skrita mapa z default slikami za ozadje desktopa. Ker zdej mam te slike da se mi menjavajo na desktopu na 30 min., rad bi dal pa zraven še par svojih.
V glavnem, rad bi prišel to teh win7 slik pa jih ne najdem.

#210 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 11:44

Medicius, iz številnih drugih postov je razvidno, da sva pogosto kar na podobni liniji razmišlanj, a tu sva pač trčila skupaj;tebi se je Vista od samega začetka dopadla in si njen trdni zagovornik, sam pa je nikoli nisem imel za več kot "ošminkan", "težek" in "tečen" XP.
V tem primeru si pač predstavnik manjšine, a v tem ne vidim nič slabega.
Za Win7 je splošno mnenje, da je to Vista, kakršna bi morala biti na začetku.Tudi zato pomeni vstrajanje na Visti malce tudi trmarjenja. ;-) Res hudi ljubitelji Viste si lahko Win7 zamislijo tudi kot obširnejši service pack zanjo, pa bodo lahko rekli "Vista je postala še boljša!" :)
Meni Win7 delajo bogovsko! :bow:

#211 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 12:13

mirko53 ne moti me preveč hvaljenje Windows 7 ampak več ali manj neupravičenega blatenja Viste, ker je imela nekaj težav pri izdaji. Te napake so bile odpravljene z SP1 in drugimi nadgradnjami (tudi strojnimi) ter bo meseca Aprila z izdajo SP2 res mogoče že, kot Windows 7. edino, kar bo razlika je to, da boš Visto moral po nameščanju nadgrajevati, ko boš z Win7 že dobil takoj tak popoln sistem. Torej 1:0 za Win7. :) Največji problem Viste je bila katastrofalna podpora strojne opreme in sisetemska "požrešnost", ki ni nič drugačna, kot jo zdaj ima Win 7. Še najbolj me pa razjezijo tisti uporabniki, ki so nov inovativen in seveda sistemsko bolj "požrešen" operacijski sistem nameščali na zastarele računalnike, ki so komaj poganjali XP-je. Taki in njim podobni "strokovnjaki" so bili najbolj glasni, da je OS za nič, ko pa je bil njihov računalnik in znanje za nič.
Sicer sem pa že drug teden na bolniški in še en čas bom. Bom v tem času bolj podrobno preizkusil Win7 in poročal, če bom našel kake očitne razlike. ;-)

#212 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 13:02

dominikkk1,

<črka pogona>:WindowsWebWallpaper

Res hudi ljubitelji Viste si lahko Win7 zamislijo tudi kot obširnejši service pack zanjo, pa bodo lahko rekli "Vista je postala še boljša!"

Ja, to nekako bi še lahko pogoltnil. Problem nastane, da je za ta service pack odšteti polno ceno. No, sicer sam imam Visto zastonj z MSDNAA, ampak vseeno... Sem pa tudi sam navdušen nad Win7. Škoda mi je le, da v beti ne deluje par kritičnih programov, tako da bom še naprej na Visti dokler ne bo to urejeno. Upam da bo že RC boljši, ki pride kmalu.

#213 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 16:45

Meni gre na živce da pravijo da je Vista preveč kičasta...???
Saj je Windows 7 isti, edina razlika so ikone, edin kar dam prav je da je požrešna, drugo sploh ne.
Pa tudi, da bi ljudje sovražili Visto sam zarad izgleda?, prosim no, zakaj pa so teme potem...če ne drugega, naj si folk svojo naredi, lol.
Isto kot bi primerjali Win 98 vs XP ali Win XP vs Vista.

@mirko53, kaj si mislil s "tečen" pri :

sam pa je nikoli nisem imel za več kot "ošminkan", "težek" in "tečen" XP.

#214 dominikkk1

dominikkk1

Iznajdljivec

• Members
  • 783 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 20:08

Jaz se spomnm ko še nisem dost poznal PCjev pa to, smo kupili nov računalnik,to je blo cca 8 let nazaj. Pa sem vprašal kolega računalničarja kakšni so XPji, k so glih ven prišli. Pa je rekel da sam kič pa bleščice :ok:

#215 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 20:27

Iz "tečen" se izvede beseda "tečnoba" in pri Visti to pomeni njen security center.Seveda se ta da z določenimi posegi onemogočit, a tudi bolj brihtnim od mene ni jasno, zakaj je v Visti tak kot je.Očitno je to postalo jasno tudi Microsoftovim programerjem in ga v tej obliki v Win7 več ni! :bravo:
Sem pa sam že na tem forumu na par koncih zapisal, da je bil zadnji Microsoftov "revolucionarni" OS Win2000, ki pa ga večina tukaj ne pozna.XP so bili v principu le nekoliko polepšani in v detajlih izboljšani Win2000(tudi po SP1 stabilnejši).
O Visti tule sploh ne mislim več pisat, saj nikogar nočem odvrniti od njegovih principov.Je pa sicer zanimivo, da je kakih 80% PC profijev proti Visti, pa približno tudi toliko s pozitivnim mnenjem o Win7.Zaključke si naj pač vsakdo izvleče sam.Očitno pa ne gre le za nekakšno "starokopitnost" skupine XP nostalgikov, da Vista ni "sedla"! :zvizg:
Medicius, saj se z večino tvojih navedb strinjam! :ok: Samo prav vse meritve v vsaj 6-7 PC revijah kažejo na bistveno nižje HW zahteve Win7 kot pa je to pri Visti!Sam to ne morem ne potrditi ne zavrniti, ker Viste pač že nekaj časa več ne uporabljam.Je pa nikoli nisem naložil na slabši PC kot z 2Gb RAM-a in dvojedrnim procesorjem in celo z RAID0(razen kot prednaložen sistem na prenosniku).
Sicer pa je ravno na tem forumu bilo včasih veliko dokazovanja, da lahko XP laufajo s 64Mb RAM-a in Celeronom 333MHz! :) ;-)

#216 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 20:36

mirko53, Windows 7 ima isto tečno lastnost po vpraševanju, če želiš to ali ono dokler ne izklopiš v kontrolni plošči v svojem uporabniškem računu. Ne vem kaj se toliko ob to spotikaš? Sicer si pa oglej to: http://www.racunalni...p=684966#684966
Da ne bo kdo mislil, da nisem objektiven. :roll:

#217 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 20:52

No, predlagam, da nehava s tem "prepiranjem"(ni pa v tem nič slabega) in se lahko verjetno zediniva v sledečem:
Da se Win7 izplača preizkusit, saj je zastonj, da se instalirat poleg Viste ali XP(torej ne preko) in ni tako nobene ovire, če kdo hoče nazaj na staro.
Se pa posujem s pepelom, da sem (zopet! :joj: ) nekoliko preveč zabluzil na te primerjave z Visto, ki res ni bila nikoli moja ljubezen in sem morda tudi topogledno malce neobjektiven! :)

#218 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 20:53

mirko53, saj se nihče ne prepira. :) Le debatiramo. ;-)

#219 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 04 marec 2009 - 10:44

Evo, pa zopet misliva enako! :bravo:

#220 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 05 marec 2009 - 09:01

No...
Windows 7 je tako napreden operacijski sistem, da nudi kompatibilnost sistemom oziroma njihovim nadgradnjam, ki še niso izšle. :)

Objavljena slika

Imam pa eno težavo. Če recimo v kontrolni plošči onemogočim Local Area Connection je nikakor več ne morem vzpostaviti nazaj. To se zgodi tudi, ko prebudim 7-ko iz spanja.

Objavljena slika

A se je kdo ukvarjal s to težavo in pozna rešitev?

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov