Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#261 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 23 marec 2009 - 12:06

Naj dodam nekaj težav, ki sem jih opazil pri 7-ki: [list]- prekinja mi internetno povezavo, ko je očitno problem mrežna kartica/gonilnik
- Bitdefender po zadnji posodobitvi ni pravilno deloval oziroma je povzročal napake (Error sporočila) pri zapiranju FF-ja, IE-ja, itd.
- še vedno ni rešitve za Realtek HD Audio manager, kar pa ni krivda 7-ke ampak gonilnikov in kompatibilnosti privzete programske opreme
- ...[list]
In glede na težave drugih je očitno še kar nekaj lukenj, da bi lahko uporabljal 7-ko za primarni OS. :)

#262 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 23 marec 2009 - 12:15

Saj lahko daš zadnje od Viste gor...R2.19 ima podporo za W7 (readme.txt)
http://drivers.softp...for-Vista.shtml

Bitdefender vrzi dol saj je Windows Defender aktiven

Za mrežno pa lahko tukajle pogledaš...
http://www.station-drivers.com/

#263 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 23 marec 2009 - 15:31

Naj dodam nekaj težav, ki sem jih opazil pri 7-ki: [list]- prekinja mi internetno povezavo, ko je očitno problem mrežna kartica/gonilnik
- Bitdefender po zadnji posodobitvi ni pravilno deloval oziroma je povzročal napake (Error sporočila) pri zapiranju FF-ja, IE-ja, itd.
- še vedno ni rešitve za Realtek HD Audio manager, kar pa ni krivda 7-ke ampak gonilnikov in kompatibilnosti privzete programske opreme
- ...[list]
In glede na težave drugih je očitno še kar nekaj lukenj, da bi lahko uporabljal 7-ko za primarni OS. :)

Men realtek HD software dela BP, prav tak ovsi driverji mojga računalnika. Antivirusa pa ne uporabljam tako da nebi vedu.

#264 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 23 marec 2009 - 15:35

Antivirus deluje Kaspersky, narejen prav za Windows 7.

#265 stik2

stik2

Raziskovalec

• Members
  • 92 objav

Objavljeno 23 marec 2009 - 16:56

Meni v windows 7 build 7057 izgine opravilna vrstica (taskbar) tako da ostane samo gumb na levi strani za start menu. To se mi naredi ko računalnik po določenem ne delovanju na njem vklopi screen saver in še izklopi potem monitor.Kasneje ko premaknem miško se mi vklopi nazaj samo opravilne vrstice zmanjka. Vse ostalo se pravi cela vrstica pa zgine in vse morebitne ikone na njej vključno z uro na levi in ostalo.Tako da ne morem nič nikjer kliknt. Morda kdo ve če se lahko kako prikliče nazaj razen da pritisnem logoff in se spet nazaj prijavim pol se mi pa spet prikaže.
Lp

#266 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 23 marec 2009 - 22:38

meni se nekaj podobnega naredi na build 7000.
Včasih ko kliknem namizje izgine taskbar, če kliknem neko okno, katerokoli, se spet pojavi, in potem če spet kliknem desktop spet izgine taskbar :)

#267 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 24 marec 2009 - 20:00

Imam vprašanje. Ali je možno namestiti W7 na drugi disk.
Imam C in D disk,na C imam XPje na D pa pač nekaj programov, glasbo in podobno. Bi bilo možno namestiti W7 na D disk brez da bi naredu format diska? :)

#268 FTTH

FTTH

nOObie

• Members
  • 0 objav

Objavljeno 24 marec 2009 - 20:46

Imam vprašanje. Ali je možno namestiti W7 na drugi disk.
Imam C in D disk,na C imam XPje na D pa pač nekaj programov, glasbo in podobno. Bi bilo možno namestiti W7 na D disk brez da bi naredu format diska? :)

Možno, brez problema. :)

#269 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 24 marec 2009 - 21:35

Brez kakšnega jasnega razloga mi je začel štrajkat IE.Nekaterih strani sploh ni hotel odpreti, pri vseh ostalih pa je po par sekundah sam od sebe mrknil.
Potem, ko sem izpeljal system restore, je vse OK!
Torej se kak bug vseeno še najde!

#270 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 15:19

Aha super :) bom sprobal. Aja.. kaj pa morm v biosih nastavit da bo zagnalo W7? Nekaj je pomojem treba uštimat a ne :zvizg:

#271 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 25 marec 2009 - 15:22

Brez kakšnega jasnega razloga mi je začel štrajkat IE.Nekaterih strani sploh ni hotel odpreti, pri vseh ostalih pa je po par sekundah sam od sebe mrknil.
Potem, ko sem izpeljal system restore, je vse OK!
Torej se kak bug vseeno še najde!

Imam podobne probleme. Samo jaz samo resetiram PC in dela BP.

#272 FTTH

FTTH

nOObie

• Members
  • 0 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 20:21

Aha super :) bom sprobal. Aja.. kaj pa morm v biosih nastavit da bo zagnalo W7? Nekaj je pomojem treba uštimat a ne :zvizg:

Po tem, ko naložiš W7, se bo ob vsakem zagonu računalnika pokazal Boot menu, iz katerega zaženeš izbrani OS.

Takole:

Objavljena slika

#273 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 25 marec 2009 - 20:30

Uu superca :) Hvala za pomoč. Bom sprobal.

#274 AcidX

AcidX

Mojster

• Members
  • 1.669 objav
  • Kraj:Celje
  • Interesi:MMO Service Provider

Objavljeno 25 marec 2009 - 20:40

Kako bi lahko msn dodal v system tray, da nebo skos odprt :joj:

#275 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 26 marec 2009 - 01:24

Meni v windows 7 build 7057 izgine opravilna vrstica (taskbar) tako da ostane samo gumb na levi strani za start menu. To se mi naredi ko računalnik po določenem ne delovanju na njem vklopi screen saver in še izklopi potem monitor.Kasneje ko premaknem miško se mi vklopi nazaj samo opravilne vrstice zmanjka. Vse ostalo se pravi cela vrstica pa zgine in vse morebitne ikone na njej vključno z uro na levi in ostalo.Tako da ne morem nič nikjer kliknt. Morda kdo ve če se lahko kako prikliče nazaj razen da pritisnem logoff in se spet nazaj prijavim pol se mi pa spet prikaže.
Lp

Podoben problem imam jaz. Po screensaverju sicer vse ostane na mestu, ampak v ozadju ostanejo balončki screensaverja, ki jih vidim, če okna premikam po zaslonu. In barve Aero efekta v oknih (ne pa tudi v start vrstici) se mi razbijejo v roza/zelene/bele/modre pikice.

PROBAJTE TO:
A se še komu grafična sesuje, če naredi to:
Odpri neko besedilo v beležnici in spreminjaj (vertikalno) velikost okna beležnice. Meni se vsakič sesuje gonilnik, ali pa mi vrže bluescreen. Še kdo z isto težavo?

#276 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 26 marec 2009 - 07:43

AcidX, greš v mapo C:Program Files (x86)Windows LiveMessenger, desni klik na msnmsgr in izberi pod Compatibility mode Windows Vista. ;-)

cannibal, prenesi si ResHacker in modificiraj Bubbles.scr.mui (C:WindowsSystem32en-US), če bo kaj pomagalo.
Za drugo zadevo pa bi jaz ponovno namestil gonilnike tako, da bi na namestitveni datoteki izbral kompatibilnost z Visto. :)

#277 AcidX

AcidX

Mojster

• Members
  • 1.669 objav
  • Kraj:Celje
  • Interesi:MMO Service Provider

Objavljeno 26 marec 2009 - 15:21

Medicius, hvala

#278 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 26 marec 2009 - 15:33

Imam še zadnje vprašanje. Kako pa potem odstraniš W7 iz diska?

#279 feedback03

feedback03

Geek über alles

• Members
  • 1.159 objav

Objavljeno 26 marec 2009 - 16:13

calvooo, formatiraš... Drugače ne gre (ali pač?).

#280 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 26 marec 2009 - 16:21

Se mi je kar zdelo da drugače ne gre? Kaj pa ročna odstranitev (delete) pa se nebi odnesla a?Ker imam na tem disku čez 40G glasbe, ostalo me ne skrbi. Imam pa vse na dvdjih če bo kaj narobe šlo :)

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov