Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#301 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 03 april 2009 - 18:59

Opažam da je tu veliko oseb ki so sprobali windows 7, vendar malo jih je stestiralo ta OS.

Tej windowsi prav tako zasedejo veliko rama če ga imaš seveda veliko na voljo. Primer pri meni je bil sledeč. Z 4GB rami sem imel zasedeno po inštalaciji sedmice dobrih 1GB ter po namestitvi programov katere uporabljam je skočilo vse do 1.7GB. Po odstranitvi dveh ploščic rama (torej -2GB) pa porabi po inštalaciji samega OS-a skoraj 700MB ter po namestitvi istih programov samo 0.99GB rama. Tako da ej popolnoma odvisno od količine.

Wizmaster, enako je bilo oziroma je pri Visti in to ni nobena novost. Ta dva operacijska sistema se lepo prilagajata razpoložljivi strojni opremi in zahtevam. In operacijski sistem ima na razpolago RAM, da z njim dela, ne da ga "porabi", "požre" in ne vem kake izraze še najdete. Saj pa nimate RAM-a zato, da bi se prah na njem nabiral. Kot ne dolgo nazaj, ko sem na tem forumu bral, da je en tip na nov računalnik z 8 ali 6GB RAM-a (ne vem točno) namestil Windows XP 32bit. :joj: Sem mu hotel svetovati DOS pa sem se zadržal. :) Več RAM-a je boljše, ker bo operacijski sistem, ki bo to znal izkoristiti bolje deloval. ;-) Nikakor NI obratno!

ps.
Pa slabo opažaš. :roll:
http://www.racunalni...pic.php?t=64356

#302 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 05 april 2009 - 11:46

Ve kdo za kakšen program za peko DVDjev, ki je kompatibilen z Win7? Imam starejši Nero 6, vendar seveda ni kompatibilen. Rabim nujno, da mi ni treba vsakič podatke na zunanji disk kopirat in preko drugega računalnika pečt. Karkoli, samo da podpira podatkovne diske in DVD filme (TS)

#303 bojch46

bojch46

Igračar

• Members
  • 107 objav

Objavljeno 05 april 2009 - 12:01

Meni Nero 8 dela tako kot mora. Preizkusil sem tudi Ashampoo, kateri dela kot na XP, tako, da ni problemov. Se mi zdi pa skoraj normalno, da 6-ca ne dela, ker je pa že res zastarela.

#304 djdare

djdare

Pomagač

• Members
  • 358 objav
  • Kraj:Velenje

Objavljeno 05 april 2009 - 13:02

Sam že kar nekaj let uporabljam ImgBurn. Trenutna verzija 2.4.3.0, je pa brezplačen.
Ponuja pa veliko več kot samo peko datotek.
Preverjeno deluje na WinXP 32&64bit, Vista 32&64bit ter Win7 32&64bit.

http://www.imgburn.com/

#305 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 05 april 2009 - 13:43

Ve kdo za kakšen program za peko DVDjev, ki je kompatibilen z Win7? Imam starejši Nero 6, vendar seveda ni kompatibilen. Rabim nujno, da mi ni treba vsakič podatke na zunanji disk kopirat in preko drugega računalnika pečt. Karkoli, samo da podpira podatkovne diske in DVD filme (TS)

Ravno danes sem nekaj bral o BurnAware.

#306 dogbone_7

dogbone_7

Gospod s kravato

• Members
  • 1.255 objav

Objavljeno 06 april 2009 - 19:43

Meni pa pridno služi Nero 9 Lite...

#307 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 06 april 2009 - 21:28

Ravno včeraj sem probal ta Windows burner , kateri je integriran že od XP naprej in ga morem kr pohvalt. Hitrost se primerja z nero-m, cloneCD,... Zelo hitr podatki nepoškodovani,...
Problem pri prejšnjih windowsih je bil da je prednalaganje datotek znalo potekat zelo dolgo, kar pa pri sedmici ni. Pri XP sem porabil za komplet navaden cd z prednalaganjem ter peko skoraj 7 minut, v sedmici pa pičlih 2 minuti. Prav tako windows 7 zazna iso datoteko in jo je moč odpreti brez naknadnega programa. Nism pa še probal zapečt iso datoteke na cd z sedmico.

#308 dogbone_7

dogbone_7

Gospod s kravato

• Members
  • 1.255 objav

Objavljeno 06 april 2009 - 22:09

Nism pa še probal zapečt iso datoteke na cd z sedmico.

Tudi ta funkcija deluje čist fajn. Do sedaj brez kakšnih problemov...

#309 nebivedu

nebivedu

Gospod s kravato

• Members
  • 1.137 objav
  • Kraj:kranj

Objavljeno 09 april 2009 - 13:05

Ima še kdo probleme pri inštalacijah programov? Ko se pokaže okno da potrdiš enostavno štekne, čez čas se seveda normalno odzove naprej, ampak je kar nadležno.
Drugače pa sama struktura, način itd je zelo všečno :lol: Sem pa probal 64 bitno.
Se pa ni manjkal niti bluescreen ob priklopu USB ključa <_< Tako, da se še vedno držim viste, dokler ne izzide končna verzija sedmice.

#310 namar

namar

Mojster

• Members
  • 1.635 objav

Objavljeno 11 april 2009 - 09:49

Če koga zanima, kako naložiti Nokia-PC Suite naj pokika na tale LINK. =)

LP namar

#311 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 11 april 2009 - 19:12

V Win7 vsaj v principu dela vse, kar dela tudi v Visti!Mislim, da zato ni potrebnih nekih posebnih diskusij o kompatibilnosti v smislu naštevanja vsega kar dela!Raje naj kdo napiše, če mu kaj ne funkcionira, kar mu sicer dela v Visti in XP.Tega pa je sila malo, če sploh!

#312 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 13 april 2009 - 06:44

V Win7 vsaj v principu dela vse, kar dela tudi v Visti!Mislim, da zato ni potrebnih nekih posebnih diskusij o kompatibilnosti v smislu naštevanja vsega kar dela!Raje naj kdo napiše, če mu kaj ne funkcionira, kar mu sicer dela v Visti in XP.Tega pa je sila malo, če sploh!

Windows 7 uporablja emulator za vse Windows XP programe, ki niso kompatibilni z Windows 7. Zaradi tega tudi deluje večina programov iz Windows XP. Vendar pa takšni programi porabljajo več sistemskih resourcov.
Tako, da je vseeno bolje uporabljati Windows 7 programe, če le obstaja možnost.

#313 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav

Objavljeno 16 april 2009 - 13:18

Imam en problem.
Včeraj ni delal T-2 in zvečer je zopet padel dol. Z IEjem sem igral tarok, ker sem imel v Operi težave z Javo. Dal sem diagnose in pa fix internet problems in sedaj imam problem.
IE se mi ne poveže nikamor, tako kot MSN. Mi pa Opera deluje normalno. Je kdo že naletel na to in kako se stvar reši?

#314 drejc112

drejc112

Poročevalec

• Members
  • 684 objav
  • Kraj:Zasavje

Objavljeno 16 april 2009 - 13:23

64x bitni IE ti tudi nedeluje ?

#315 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav

Objavljeno 16 april 2009 - 13:35

64x bitni IE ti tudi nedeluje ?

Imam 32bit OS

#316 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 16 april 2009 - 14:09

Jaz ponavadi to rešujem z ponovnim zagonom in seveda reset interneta/ruterja.

#317 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav

Objavljeno 16 april 2009 - 21:35

Jaz ponavadi to rešujem z ponovnim zagonom in seveda reset interneta/ruterja.

Ne pomaga.
Pregledal sem vse v zvezi z pomočjo pri kodi napake v MSNju. Javlja mi, da je napaka pri vratih za ključe.
Požarni zid sem izklopil, ni razlike. Proxy je ugasnjen tako v IE, kot tudi MSNju.
V IE imam onemogočen work offline.
Pregledal sem vse druge nastavitve glede SSL2 in SSL3, certificate revocation, vse, kar bi lahko bilo povezano s to težavo, a še vedno ostaja. IE se mi ne poveže nikamor (niti ne daje znaka, da bi se kamorkoli hotel, ampak kar instantno vrže ven cannot display...). MSN in IE ne delujeta, Opera deluje, automatic updates pravtako.
Težava se je pojavila po tem, ko je včeraj T-2 padel včeraj zvečer dol za pet minut, jaz pa sem stisnil find and fix problem. Od tedaj mi IE ali MSN ne delujeta. Opera pa. Nelogično, help?

#318 namar

namar

Mojster

• Members
  • 1.635 objav

Objavljeno 20 april 2009 - 21:29

Si že poskusil obnoviti sistem?

#319 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 24 april 2009 - 08:31

Mene pa zanima ali dobiš nov build za W7 kar preko update? Imam doma build 7022 na mojem prenosniku, ampak nimam internet povezave. Ali je potrebno za vsak build nalagat windowse? Bom pa počakal na RC verzijo ki bo pricurljala v začetku maja in naložil na pc :)

#320 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 24 april 2009 - 08:50

calvooo jaz sem šel, kar z nadgradnjo (update) nove verzije čez staro. Bi pa bil to prevelik zalogaj za Windows update, da bi ti nadgradil cel Windows. No.. razen, če bi jih izdajali, kot SP.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov