Wizmaster, enako je bilo oziroma je pri Visti in to ni nobena novost. Ta dva operacijska sistema se lepo prilagajata razpoložljivi strojni opremi in zahtevam. In operacijski sistem ima na razpolago RAM, da z njim dela, ne da ga "porabi", "požre" in ne vem kake izraze še najdete. Saj pa nimate RAM-a zato, da bi se prah na njem nabiral. Kot ne dolgo nazaj, ko sem na tem forumu bral, da je en tip na nov računalnik z 8 ali 6GB RAM-a (ne vem točno) namestil Windows XP 32bit. :joj: Sem mu hotel svetovati DOS pa sem se zadržal.Opažam da je tu veliko oseb ki so sprobali windows 7, vendar malo jih je stestiralo ta OS.
Tej windowsi prav tako zasedejo veliko rama če ga imaš seveda veliko na voljo. Primer pri meni je bil sledeč. Z 4GB rami sem imel zasedeno po inštalaciji sedmice dobrih 1GB ter po namestitvi programov katere uporabljam je skočilo vse do 1.7GB. Po odstranitvi dveh ploščic rama (torej -2GB) pa porabi po inštalaciji samega OS-a skoraj 700MB ter po namestitvi istih programov samo 0.99GB rama. Tako da ej popolnoma odvisno od količine.
ps.
Pa slabo opažaš. :roll:
http://www.racunalni...pic.php?t=64356