Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#321 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 24 april 2009 - 09:36

Aja potem daš boot iz cdja in samo nadgradiš windowse, superca.

#322 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 01 maj 2009 - 08:47

Zanima kakšna je razlika če bi W7 namestil kar iz namizja. Ker mi noče bootat iz dvdja, a o tem sem že spraševal v drugi temi... In kako to poteka oz. kako ti namesti W7 in če vseeno lahko narediš format C diska. Potrebujem kakšen nasvet glede tega.

#323 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 01 maj 2009 - 09:40

calvooo, lahko. Namestitveni postopek je enak, kot če bi uporabil zagon DVD-ja.

#324 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 01 maj 2009 - 18:41

No super :D Disk C pa tudi formatira a ne?

#325 majaron

majaron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.260 objav

Objavljeno 01 maj 2009 - 20:41

Ne, diska c na ta način ni mogoče formatirati. Novi windows-i se namestijo na c disk hkrati pa vse kar je že na njem popspravijo v mapo Windows.old.
To mapo lahko po namestitivi mile volje pobrišeš. Ponovno jo le preveri da ne bi izgubil kakšnih datotek, ki si jih imel na disku.

lp

#326 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 02 maj 2009 - 05:52

Superca. Bom namestil v kratkem sedmico :D ker sem namestil XP nazaj.Hvala za info :D

#327 Pinturicchio

Pinturicchio

Raziskovalec

• Members
  • 49 objav

Objavljeno 03 maj 2009 - 16:46

A se pri sedmici tudi mora izklopit indeksiranje datotek kot pri visti, ker mi disk skos nekaj melje?

#328 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 04 maj 2009 - 05:15

A se pri sedmici tudi mora izklopit indeksiranje datotek kot pri visti, ker mi disk skos nekaj melje?

Pusti ga, da vse premelje in potem bo tako nehal mleti ... pa še iskanje bo veliko hitrejše.

#329 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 04 maj 2009 - 14:23

Imam še eno vprašanje. Če bi W7 namestil iz namizja a ne, bi moral programe iz C diska izbrisati pa potem namestiti W7 programe? Imam pa dva diska.

#330 itanium

itanium

Spammer

• Members
  • 3.389 objav
  • Kraj:Ratež 18
  • Interesi:Arduino, Gadgeteer, fotografiranje, spletne strani, ...

Objavljeno 08 maj 2009 - 09:49

Namestitev iz namizja močno odsvetujem! Če ne gre preko DVD pogona se lahko poslužiš USB ključa.
Zdej za Windows 7 ne vem. Pri XP-jih je bilo tako, da če si namestil iz namizja, si imel potem dva operacijska sistema. In če si nato od starega OS izbrisal datoteke, si moral popraviti tudi BOOT.ini.
To da ti vse datoteke starega OS prestavi v mapo Windows.old mi ni znano.

Vsekakor pa je potrebno vse programe ponovno namestiti, neglede na to ali se namešča iz namizja ali BOOT načina. Za način posodobitve pa nebi vedel kako je s programi.

#331 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 08 maj 2009 - 10:01

Aja, to bi pa potem znal bit problem ja. In če bi slučajno boot.ini imel težave, potem ne bi mogel namestiti xpje iz boota? Imam prav? Ker sem bral na netu da če imaš boot.ini težave je kar težko nazaj uštimat da deluje. Kako pa potem iz usbja narediš boot, kje točno izbereš boot iz usbja? V skrajnem primeru pa bo treba kišto nesti na servis in naj usposobijo boot iz dvdja kakor vejo in znajo :D

#332 itanium

itanium

Spammer

• Members
  • 3.389 objav
  • Kraj:Ratež 18
  • Interesi:Arduino, Gadgeteer, fotografiranje, spletne strani, ...

Objavljeno 08 maj 2009 - 12:09

Ne vem zakaj ti boot iz DVD medija nebi deloval... Sicer pa za usb ključ sledi navodilu le da namesto XP podatkovne slike izbereš sliko Windows 7 :D

#333 superboy

superboy

Pomagač

• Members
  • 439 objav

Objavljeno 08 maj 2009 - 13:47

No moje mnenje glede windows 7 je tako. Sem si pobral RC1 in ko ga poizkusim naloziti mi napise da ne najde driverja od cd roma. Driver od cd roma?? kje pa naj bi ga dobil?? prejsnja verzija build 70xx( ne vem tocno) mi tega ne napise in gre normalno skozi.
Vredu, koncno nalozim prejsnjo verzijo, jo posodobim z windows update poizkusim naloziti program za dodatne funkcije tipkovnice logitech in glej ga zlomka. progam ni kompatibilen in ne dela. Nato poizkusim naloziti alcohol 120 in spet program ni kompatibilen. Pogledam na internet če so driverji da mojo graficno...ni jih. (ati radeon 4850). računalnik mi deluje občutno bolj počasi kot v visti. progami potrebujejo priblizno sekundo več da se zaženejo in vam povem da ni kriv računalnik ker sem ga sestavil 4 mesece nazaj in 3x preseže zahteve.Skratka za moj okus še ena microsoftova katastrofa. :D

#334 saintek

saintek

Pomagač

• Members
  • 461 objav

Objavljeno 08 maj 2009 - 15:49

superboy, kaj ko bi ti malo boljše pogledal na ati.amd strani za gonilnike a ? Ne pa da vse popljuvaš preden malo bolje pogledaš!

http://game.amd.com/...windows-7-32bit

http://game.amd.com/...windows-7-64bit

#335 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 08 maj 2009 - 17:16

superboy, si spet nekdo ki kritizira stvari za brezveze. Kakor ti je že saintek povedal gonilniki za grafično SO! Če mogoče še nisi dojel, je to Windows 7 RC (RC!!!) in ne končna verzija. Izdana zato, da se odpravi napake, ki bi bile lahko drugače v končnem operacijskem sistemu. Veliko programov je nekompatibilnih, saj je OS dokaj nov in ne vem kaj ti tukaj ni jasno.

#336 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 08 maj 2009 - 19:43

itanium

Res ne vem zakaj mi ne naredi boot iz dvdja. In mi ni jasno čisto nič več.. Drugače pa dvd drive deluje brez težav, peče vse, bere tudi, boot mi pa samo iz cdja naredi, razen KLIK to sem danes preizkusil. Zanimivo, drugega ne morem reči. Slišal pa sem da je možno da so biosi prestari in jih je treba nadgradit. Imam pa 5 let staro matično :D

Edit: Še malo pa bom sam sebi rekel, zabit si... Downloadal sem si visto, zapekel iso image tako kot zmeraj in glej ga zlomka, mi je naredilo boot iz dvdja :D
Windows 7 pa noče.
Eh grem rajši spat hehe. Poročam drugič več o tem.

#337 hugopod

hugopod

Raziskovalec

• Members
  • 27 objav

Objavljeno 09 maj 2009 - 18:13

Daš CD v cd-rom enoto in dvoklikneš na setup.exe. Nameščanje Win7 poteka brez predhodnih nastavitev v biosu. Velja za Windows 7_7100_rc.

#338 Extr3m3

Extr3m3

Iznajdljivec

• Members
  • 808 objav
  • Kraj:Raveland ;)
  • Interesi:Webdesing, 3D, Photoshop stuff...

Objavljeno 09 maj 2009 - 21:10

Pozdravljeni!

Zanima me, ali je imel oziroma ima morda kdo sledeč problem:

Objavljena slika

Sicer se opravičujem ker je zelo na hitro posneto, in kvaliteta je sicer slaba, vendar se zadeva tako hitro izvede da drugačne ni mogoče.

Upam, da mi bo znal kdo pomagat oz. odpraviti težavo.

Hvala!

#339 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 10 maj 2009 - 17:49

Daš CD v cd-rom enoto in dvoklikneš na setup.exe. Nameščanje Win7 poteka brez predhodnih nastavitev v biosu. Velja za Windows 7_7100_rc.

Kaj misliš s tem povedati, namestitev iz namizja? Ne razumem te najbolje.

Extreme... Isti problem je imela moja punca na pcju, vendar se je pc bo dolgem boju le prižgal. Se ji je prikazovalo isto kot tebi. Čez čas ji je pa šla matična rakom žvižgat. Točen vzrok pa ne bi vedel.

#340 Extr3m3

Extr3m3

Iznajdljivec

• Members
  • 808 objav
  • Kraj:Raveland ;)
  • Interesi:Webdesing, 3D, Photoshop stuff...

Objavljeno 10 maj 2009 - 18:37

Problem je ker sem dal še dodatnih 2*2gb rama notri, trenutno 'gonim' Windows 7. Problem se je pojavil ko sem nameščal kakšno aplikacijo - ponavadi Firefox. Trenutno naj potrkam, da zadeva deluje odlično!

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov