Vse O Windows 7
Objavljeno 20 maj 2009 - 16:05
Ročno dodeli računalniku lokalni ip in DNS. Npr. 192.168.1.15, men je to pomagal sem imel pa enake probleme.Tako ... sem se spravljal formatirat PC in sem si namesto zvestega XPja nalozil Windows 7 ... build 7100, 32 bitni ...
Vse lepo in prav ... nobenih driverjev ni bilo treba instalirati in nic ... samo je pa problem z internetom. Namrec nekaj strani odpira tako kot bi se mu sanjalo, spet druge strani pa hitro vendar se zmeraj pocasneje kot na XP ... any suggestions?
Je pa tako da ni razlike ali uporabljam IE, FF ........
Aja ve kdo u čem je štos, windows7 me že 2 dni opozarja da morem aktivirat windows. Pri tem se mi aero tema spremeni v navadno črno ozdaje in mi opozarja, da imam mogoče virus oz. da sem lahko žrtev napada. Any idea? Sem pa 5 dni nazaj menjal matično pločo ampak tako ali tako že prej nisem nalgal nobenih driverjev je windows7 za use poskrbel sam.
Objavljeno 21 maj 2009 - 12:49
Ravnokar sem mislil enako vprašati, kaj je zdaj problem s to aktivacijo, a sem videl, da si nazadnje že ti vprašal....
Aja ve kdo u čem je štos, windows7 me že 2 dni opozarja da morem aktivirat windows. Pri tem se mi aero tema spremeni v navadno črno ozdaje in mi opozarja, da imam mogoče virus oz. da sem lahko žrtev napada. Any idea? Sem pa 5 dni nazaj menjal matično pločo ampak tako ali tako že prej nisem nalgal nobenih driverjev je windows7 za use poskrbel sam.
Meni sicer ne spreminja nič, oz. ne prikazuje za noben virus, mi pa neprestano meče novo okno, da windows ni aktiviran, inštaliral pa sem ga pred dvemi dnevi, res da sem izklopil Windows Defender in ostale opozorilne tegobe, ter ištaliral Kaspersky antivirus, a mislim, da to ne bi smelo biti problem.
Windows je legalno prenešen z Microsoft-ove strani, z njihovim licenčnim ključem, a ga noče aktivirati z Genuine, ker kot pravi, ta inačica še ni v prodaji in zato še ni pripravljena za aktivacijo, a zakaj potem neprestano opozarja, da je potrebno aktivirati Genuine, če to ni možno.
Objavljeno 21 maj 2009 - 19:43
Ali si upgradal z XP ali Viste ali si povsem na frišno namestil?Če si namreč nadgradil nelegalne XP ali Visto, je to lahko ev. razlog!
Objavljeno 21 maj 2009 - 22:08
Objavljeno 21 maj 2009 - 23:12
Je pa res, da sem pri prvem zagonu izklopil povezavo do interneta, zaradi inštalacije antivirusnega, in mi je ob ponovnem zagonu res da napisalo neuspešna aktivacija, a sem mislil, da bo z update-om to odpravljeno, oz. da še vedno ne bo tega sranja od Genuina, ker je pač RC verzija. Bom jutri poskusil ponovno inštalirati in videti, ali je res bil problem v tem....
Windows je legalno prenešen z Microsoft-ove strani, z njihovim licenčnim ključem ...
Je pa napredek v teh Windows-ih precej všečen tudi meni, veliko napredka od že zdolgočasenih in v zadnjem času zelo "nervebreaking" XP-jev, a da sploh ne govorim od Viste (katere sem imel nekajkrat priložnost probati na drugih računalniki), ki je največje sranje od Microsoft-a do sedaj, še večje sranje od Millenniuma. Zelo zadovoljivo narejena je ta 7-ka, skoraj po mojih pričakovanjih, a sem bil takoj na začetku zelo razočaran nad začetno "težo" na disku, ter izginotje nekaterih zame zelo uporabnih nastavitev, drugače pa, na to čakam že več kot 2 leti, ker pač nekateri programi, ki jih uporabljam ne delajo na linux-u, ki je zame še vedno najbolj zadovoljiv OS, kar sem jih poskusil, in mi tako ne preostane drugega, kot uporabljati tudi Windows-e.
Objavljeno 22 maj 2009 - 14:41
Torej je bil res problem v izklopu internetne povezave v nepravem trenutku.
Objavljeno 23 maj 2009 - 00:16
Saintek, vse lepo in prav, če se človek ne igra s sistemom in spremenja nastavitve, katere ne ve za kaj se gre. Mesto, katero si ti navedel je pri meni pisalo "Not Available", tako sem imel zvezane roke in nisem mogel storiti ničesar. Krivec za aktivacijo pa se nahaja v "X:\Windows\System32\slui.exe", orodje, ki aktivira Windows. Vendar jaz zelo rad izklapljam nepotrebne procese po defaultu vsiljene s strani Microsoft-a, ker želim imeti minimalen sistem, kolikor se le da, seveda to počnem v Computer Management -> Services and Applications, kjer sem izklopil funkcijo "Software Protection" (prikazano v priloženi sliki), kar pa je onesposobilo zgoraj navedeno orodje "slui.exe" in s tem mi tudi onemogočilo aktivacijo.
Objavljeno 02 junij 2009 - 07:22
Zapekel na DVD s programom ImgBurn.
Ampak DVD ni bil boot!
Postopek je bil enak kot pri vseh ostalih verzijah Windows in vedno je bil boot CD ali DVD.
Pri tem mi pa javi pri zagonu namesto Press any key to boot from CD-DVD napako - Cannot boot from CD-DVD error code 5...
Instaliral potem W7 build 7106 dobljeno iz...da ne razlagam od kje...
Boot DVD narejen z istim programom.
Vse delalo normalno.
Kje bi lahko bil problem?
Objavljeno 02 junij 2009 - 22:28
Že nekje v prejšnjih postih je zapisano - Windows 7 se lahko inštalira običajno, z klikom na ikono SetUp na dvd-ju
Če imaš prej nameščeno Visto. Iz XP ne gre.
Hvala za odgovor, problem ni bil v mediju ampak v ImgBurn.
Slika zapečena z Ultra ISO je OK.
Program je narobe zapekel medij, je res? Kolk sem pikolovski
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov