Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#361 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 19 maj 2009 - 06:05

Mislim, da klikneš na program oz. bližnjico in izbereš pin to start menu. Tako boš imel najprej na vrhu izbrane programe, drugi pa bodo še vedno (skriti) za klikom programs...

#362 bperc

bperc

Poročevalec

• Members
  • 729 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 19 maj 2009 - 09:36

To je ena izmed možnosti ja, drugače sem mislil če je kakšna možnost tako kot je pr XP-jih da izbereš drug pogled in je to to. Zgleda, da se bo treba mal z registrom poigrat in bo mogoče kej ratalo.

#363 djpiky

djpiky

Vajenec

• Members
  • 293 objav

Objavljeno 20 maj 2009 - 16:05

Tako ... sem se spravljal formatirat PC in sem si namesto zvestega XPja nalozil Windows 7 ... build 7100, 32 bitni ... :)

Vse lepo in prav ... nobenih driverjev ni bilo treba instalirati in nic ... samo je pa problem z internetom. Namrec nekaj strani odpira tako kot bi se mu sanjalo, spet druge strani pa hitro vendar se zmeraj pocasneje kot na XP ... any suggestions? :(

Je pa tako da ni razlike ali uporabljam IE, FF ........

Ročno dodeli računalniku lokalni ip in DNS. Npr. 192.168.1.15, men je to pomagal sem imel pa enake probleme.

Aja ve kdo u čem je štos, windows7 me že 2 dni opozarja da morem aktivirat windows. Pri tem se mi aero tema spremeni v navadno črno ozdaje in mi opozarja, da imam mogoče virus oz. da sem lahko žrtev napada. Any idea? Sem pa 5 dni nazaj menjal matično pločo ampak tako ali tako že prej nisem nalgal nobenih driverjev je windows7 za use poskrbel sam.

#364 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 21 maj 2009 - 12:49

...

Aja ve kdo u čem je štos, windows7 me že 2 dni opozarja da morem aktivirat windows. Pri tem se mi aero tema spremeni v navadno črno ozdaje in mi opozarja, da imam mogoče virus oz. da sem lahko žrtev napada. Any idea? Sem pa 5 dni nazaj menjal matično pločo ampak tako ali tako že prej nisem nalgal nobenih driverjev je windows7 za use poskrbel sam.

Ravnokar sem mislil enako vprašati, kaj je zdaj problem s to aktivacijo, a sem videl, da si nazadnje že ti vprašal.
Meni sicer ne spreminja nič, oz. ne prikazuje za noben virus, mi pa neprestano meče novo okno, da windows ni aktiviran, inštaliral pa sem ga pred dvemi dnevi, res da sem izklopil Windows Defender in ostale opozorilne tegobe, ter ištaliral Kaspersky antivirus, a mislim, da to ne bi smelo biti problem.
Windows je legalno prenešen z Microsoft-ove strani, z njihovim licenčnim ključem, a ga noče aktivirati z Genuine, ker kot pravi, ta inačica še ni v prodaji in zato še ni pripravljena za aktivacijo, a zakaj potem neprestano opozarja, da je potrebno aktivirati Genuine, če to ni možno.

#365 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 21 maj 2009 - 19:43

Verjetno si nekaj pogrešil v korakih.Malo verjetno se mi zdi, da bi stvar pri veliki večini funkcionirala, le pri posameznikih ne!
Ali si upgradal z XP ali Viste ali si povsem na frišno namestil?Če si namreč nadgradil nelegalne XP ali Visto, je to lahko ev. razlog!

#366 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 21 maj 2009 - 21:47

Popolnoma sveža inštalacija je bila.

#367 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 21 maj 2009 - 22:08

In si Windowse snel z Microsoftove strani in uporabil ključ, ki si ga ob tem dobil?In si takoj po namestitvi tudi kliknil, da jih takoj registriraš?Če je vse bilo tako, potem si tvoje težave ne vem pojasniti.Meni na treh PC-jih z raznimi komponentami dela brez najmanjšega problema.Sem celo toliko zadovoljen, da jih bom po izteku preizkusa rade volje kupil!

#368 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 21 maj 2009 - 23:12

...
Windows je legalno prenešen z Microsoft-ove strani, z njihovim licenčnim ključem ...

Je pa res, da sem pri prvem zagonu izklopil povezavo do interneta, zaradi inštalacije antivirusnega, in mi je ob ponovnem zagonu res da napisalo neuspešna aktivacija, a sem mislil, da bo z update-om to odpravljeno, oz. da še vedno ne bo tega sranja od Genuina, ker je pač RC verzija. Bom jutri poskusil ponovno inštalirati in videti, ali je res bil problem v tem.

Je pa napredek v teh Windows-ih precej všečen tudi meni, veliko napredka od že zdolgočasenih in v zadnjem času zelo "nervebreaking" XP-jev, a da sploh ne govorim od Viste (katere sem imel nekajkrat priložnost probati na drugih računalniki), ki je največje sranje od Microsoft-a do sedaj, še večje sranje od Millenniuma. Zelo zadovoljivo narejena je ta 7-ka, skoraj po mojih pričakovanjih, a sem bil takoj na začetku zelo razočaran nad začetno "težo" na disku, ter izginotje nekaterih zame zelo uporabnih nastavitev, drugače pa, na to čakam že več kot 2 leti, ker pač nekateri programi, ki jih uporabljam ne delajo na linux-u, ki je zame še vedno najbolj zadovoljiv OS, kar sem jih poskusil, in mi tako ne preostane drugega, kot uporabljati tudi Windows-e.

#369 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 22 maj 2009 - 14:41

Danes sem ponovno naložil Windows 7 in bil zelo pazljiv na vse malenkosti, predvsem na internetno povezavo in za zdaj po več urnem delovanju in večkratnem zagonu ni nobenih znakov problema z Genuine, oz. kakršnokoli aktivacijo.
Torej je bil res problem v izklopu internetne povezave v nepravem trenutku.

#370 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 22 maj 2009 - 19:13

In ravno ko sem se razveselil, da je vse lepo in prav, ponovno se pojavi tisto nezaželjeno Genuine opozorilo. Očitno bo treba odgovor iskati pri Microsoftu.

#371 saintek

saintek

Pomagač

• Members
  • 461 objav

Objavljeno 22 maj 2009 - 22:04

Nisi izrecno napisal... a si aktiviral windowse takoj po sveži instalaciji, da ti je napisalo Windows is activated ? :)

#372 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 22 maj 2009 - 22:39

Nisi izrecno napisal... a si aktiviral windowse takoj po sveži instalaciji, da ti je napisalo Windows is activated ? :)

Nisem niti imel te možnosti.

#373 saintek

saintek

Pomagač

• Members
  • 461 objav

Objavljeno 22 maj 2009 - 23:17

To storiš tako, da greš v control panel in tam system scrolaš dol in nekje tam piše ali imaš aktivirano ali pa da od tam aktiviraš. Upam da sem napisal prav kje se to nahaja :)

#374 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 23 maj 2009 - 00:16

Po dolgotrajnih mukah sem našel kje je bil problem.
Saintek, vse lepo in prav, če se človek ne igra s sistemom in spremenja nastavitve, katere ne ve za kaj se gre. Mesto, katero si ti navedel je pri meni pisalo "Not Available", tako sem imel zvezane roke in nisem mogel storiti ničesar. Krivec za aktivacijo pa se nahaja v "X:\Windows\System32\slui.exe", orodje, ki aktivira Windows. Vendar jaz zelo rad izklapljam nepotrebne procese po defaultu vsiljene s strani Microsoft-a, ker želim imeti minimalen sistem, kolikor se le da, seveda to počnem v Computer Management -> Services and Applications, kjer sem izklopil funkcijo "Software Protection" (prikazano v priloženi sliki), kar pa je onesposobilo zgoraj navedeno orodje "slui.exe" in s tem mi tudi onemogočilo aktivacijo.

Pripete priponke

• slui.exe.png

#375 alef

alef

nOObie

• Members
  • 13 objav

Objavljeno 02 junij 2009 - 07:22

Problem - downloadal sem od Microsofta W7 RC build 7100.
Zapekel na DVD s programom ImgBurn.
Ampak DVD ni bil boot! :)

Postopek je bil enak kot pri vseh ostalih verzijah Windows in vedno je bil boot CD ali DVD.
Pri tem mi pa javi pri zagonu namesto Press any key to boot from CD-DVD napako - Cannot boot from CD-DVD error code 5... ;)

Instaliral potem W7 build 7106 dobljeno iz...da ne razlagam od kje... ;)
Boot DVD narejen z istim programom.
Vse delalo normalno.

Kje bi lahko bil problem?

#376 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 02 junij 2009 - 12:01

V tvojem mediju (disk, DVD,...). Slika, ki jo pobereš iz MS strani 100% preverjeno deluje.

#377 alef

alef

nOObie

• Members
  • 13 objav

Objavljeno 02 junij 2009 - 12:11

V tvojem mediju (disk, DVD,...). Slika, ki jo pobereš iz MS strani 100% preverjeno deluje.

Hvala za odgovor, problem ni bil v mediju ampak v ImgBurn.
Slika zapečena z Ultra ISO je OK.

#378 hugopod

hugopod

Raziskovalec

• Members
  • 27 objav

Objavljeno 02 junij 2009 - 18:21

Že nekje v prejšnjih postih je zapisano - Windows 7 se lahko inštalira običajno, z klikom na ikono SetUp na dvd-ju

#379 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 02 junij 2009 - 22:28

Že nekje v prejšnjih postih je zapisano - Windows 7 se lahko inštalira običajno, z klikom na ikono SetUp na dvd-ju

Če imaš prej nameščeno Visto. Iz XP ne gre.

Hvala za odgovor, problem ni bil v mediju ampak v ImgBurn.
Slika zapečena z Ultra ISO je OK.

Program je narobe zapekel medij, je res? Kolk sem pikolovski ;) JOKE

#380 hugopod

hugopod

Raziskovalec

• Members
  • 27 objav

Objavljeno 03 junij 2009 - 05:27

Borutvel - motiš se, sedmico sem namestil direktno iz xp-jev.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov