Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#61 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Celje

Objavljeno 09 januar 2009 - 18:04

Glede na nezanesljivost beta verzije softwarea (v tem primeru Windows 7) in na pomanjkanje gonilnikov vsekakor priporočam namestitev na drugo particijo.

#62 davor_po

davor_po

Vajenec

• Members
  • 311 objav
  • Kraj:Gornji Grad
  • Interesi:Računalniki in mobiteli

Objavljeno 09 januar 2009 - 19:22

Glede na nezanesljivost beta verzije softwarea (v tem primeru Windows 7) in na pomanjkanje gonilnikov vsekakor priporočam namestitev na drugo particijo.

Se podpišem.

Ko sem sam poskusil instalirati 7 v virtualno okolje, mi je instalacija tudi ponudila Upgrade. Poskusil še nisem. Vseeno svetujem, da raje najdeš kako drugo particijo.

Jaz sem, ko sem nameščal kliknil na Upgrade(samo za poskus) in mi je napisalo, da moram v Windowsih zagnati iz DVD-ja Windows 7 in tam dati Upgrade.

#63 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 09 januar 2009 - 20:47

Jaz sem, ko sem nameščal kliknil na Upgrade(samo za poskus) in mi je napisalo, da moram v Windowsih zagnati iz DVD-ja Windows 7 in tam dati Upgrade.

Isti postopek je pri nadgradnji iz Windows XP na Windows Visto. ;-)

#64 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 09 januar 2009 - 21:56

Raje naloži na novo...bo bolje, manj težav. No...odločitev je tvoja, zgodovinsko je bilo vedno bolje na novo kot pa update windowsov :D

#65 CrazyLemon

CrazyLemon

Sufler

• Members
  • 231 objav
  • Kraj:Obala

Objavljeno 10 januar 2009 - 14:17

Ja, jaz tudi imam vprašanje glede win 7.
Namestil sem jo na nov laptop v upanju da bo ja vse super.
No pri namestitvi driverjev za HP (buttons etc) pa neki ni hotlo delovat pa sem reku - bom pač dal Xpje gor.
No tu nastane težava.
Ko hočem Xpje namestit gor pa mi pokaže v format/create partition delu namestitve da je sam 130GB prostora na voljo. Disk pa je 320!
Tko da..please help!
(prosim za pomoč! za tiste k so alergični na angleščino :D)

Hvala & Lp.

#66 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 10 januar 2009 - 23:09

Ja, lahko da je particija skrita in jo sistem ne vidi. Poskusi s kakšnim namenskim programom kot partiton magic ali acronis. In raje nameščaj na kakšen drug računalnik. Š e vedno je zadeva v fazi testiranja in ne resni uporabi.

#67 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 10 januar 2009 - 23:53

Torej z uradne strani Microsofta sem dol potegnil Win 7(po vseh opravljenih registracijah, seveda!).Ko pa ga želim zapeči kot ISO image na DVD, pa mi nekje na 2/3 zapisovanja proces prekine s sporočilom, da je prišlo do napake v zapisovanju zaradi "najverjetneje nekompatibilnosti medija z zapisovalnikom"(bla, bla... :twisted: ).Dobro, uničil sem pač 4 DVD-je(k sreči to dandanašnji ni strošek), pa seveda sem poskusil v dveh zapisovalnikih.
Malo sem dobil slutnjo, da pa morda vse skupaj sploh ni povezano z zapisovanjem in sem datoteko po mreži poslal na drug PC.In kaj mislite?Na 2/3 mi je prekinilo transfer z obvestilom, da se datoteka ne more kopirat!
Kaj mislite, v čem bi bila fora in ali ima še kdo isto izkušnjo?

#68 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 11 januar 2009 - 00:46

Morda je prenešen file poškodovan. Redownload?

#69 CrazyLemon

CrazyLemon

Sufler

• Members
  • 231 objav
  • Kraj:Obala

Objavljeno 11 januar 2009 - 01:53

Ja se zavedam tega :)
Vendar me je na VM impresioniral pa sem se odloču namestit.
Stupid idea :)
No poskusil sem z gparted pa ni nč uspelo.
Nato sem dal gor ubuntu kateri je prepoznal 297gb..no danes sem še enkrat probal Xp SP3 in mi je prepoznalo 305GB.. tisto predvidevam da je še vedno skrito..ampak bom kar zadovoljen s tem.

Lp

#70 dominikkk1

dominikkk1

Iznajdljivec

• Members
  • 783 objav
  • Kraj:zapleten v spletu (okoliščin)

Objavljeno 11 januar 2009 - 08:55

Windowsi imajo mensezdi ravno tam okoli 130GB omejitev.
Naložit boš moral kakšne driverje.
Jaz sem jih enkrat nalagal ob začetku namestitve OS, kjer ti v spodnji vrstici napiše, katero tipko moraš pritisniti za naložit driverje, nevem kaj že točno piše...ti bojo menda drugi povedali.

#71 dominikkk1

dominikkk1

Iznajdljivec

• Members
  • 783 objav
  • Kraj:zapleten v spletu (okoliščin)

Objavljeno 11 januar 2009 - 08:57

Naložisi jih preko torrenta. Saj je menda dovoljeno :)
Jaz sem jih tako in delajo v redu.

#72 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 11 januar 2009 - 11:13

Stvar izgleda sedaj itak hujša! :nene: Ne morem več niti Windowsov pognat, ne v safe modu niti ne v preko restore pointa.V trenutku, ko bi se moralo pojaviti namizje, se čuje pips, za kratek moment se pokaže blue screen in vse skupaj se resetira v nedogled.Namesto preizkušanja nove bete me sedaj čaka nalaganje novih XP! :joj:
Je sicer možno, da gre res za slučaj in da bom morda ugotovil, da s sistemskim trdim diskom nekaj ni v redu.
Tole seveda pošiljam z drugega PC-ja!

#73 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 11 januar 2009 - 11:21

Hehe, kazen za to, da si sploh šel poskušat Windows 7 :) :)

Pa mogoče bi bilo bolje uporabiti Nero ali kakšen podoben kaliber... Meni CDBurnerXP ne deluje tako, kot bi si sicer želel (uničenih že kar nekaj DVDjev).

#74 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 11 januar 2009 - 12:54

mirko53, na koncu boš videl da ti je Vista bolj všeč :joj:

Mogoče se je treba samo navaditi, tisti show desktop "knof" je sploh čuden...

Če imaš probleme s snemanjem probaj PowerISO ta obvlada vse...

#75 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 11 januar 2009 - 13:21

Meni tudi Vista ni všeč, sem vseskozi na XP-jih:Pa sem sicer Visto izprobal že, ko je še bila Longhorn.Zato tudi ne vidim razloga, da bi ne izprobal Win7, saj to storim tudi s kakšnim novim Linuxom, pa ga vseeno na koncu ne uporabljam redno!
Če ste bolj pozorno prečitali, ste morali ugotoviti, da program za pečenje nima nič opraviti pri stvari, saj se datoteke ne da do konca prenesti v celoti niti po mreži.
Vmes sem že ugotovil, da gre v mojem primeru dejansko za tisto, kar trdim, da običajno ni:okvaro na HW! Tudi S.M.A.R.T. me je že vmes obvestil o okvari na HDD, ta se tudi ni dal hitro formatirat, sedaj je pri navadnem nekje pri 87% od 500GB.Upajmo, da ni povsem fuč!
Torej se res zgodi! :shock: ;-)
Enkrat več pa se kaže, kako dragocen je backup!Vse osebne datoteke so namreč na nesistemskih particijah na drugih dveh diskih! :)

#76 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 11 januar 2009 - 13:43

So ti Polkna pokvarila disk tud to bi blo možno...preglej s HD tune

#77 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 11 januar 2009 - 15:00

Tema se lahko zaradi mene tudi že zaklene!Disk se tudi formatirat več ni dal in ga je že zamenjal drugi, na njem pa se ravno instalira XP!
V vseh letih in neštetih diskih je ta prvi, ki mi je šel rakom žvižgat.Je pa Seagate, tako mimogrede! :)

#78 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 11 januar 2009 - 15:30

Poskusi se low level format, nikoli ne veš.

#79 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 11 januar 2009 - 15:58

Probaj HDD Regenerator...

#80 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 11 januar 2009 - 16:12

Poskusi se low level format, nikoli ne veš.

Low level sploh ni šel, normalno formatiranje pa se je nehalo nekje pri 90%!Diska ne mislim kar tako stran vreč, bom skušal še kaj rešiti!
Sitnost je seveda s tem ponovnim nalaganjem driverjev, programov in nastavlanjem OS.Reinstalacija XP-jev je seveda še najmanjše zlo! :joj:

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov