Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#81 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Celje

Objavljeno 11 januar 2009 - 18:41

mirko53, uporabi kak Acronis po tem, ko namestiš programe in gonilnike. Ali pa Norton Ghost.

Potem boš samo DVDje dal notri in ti bo samo "obnovilo" sistem. ;-)

#82 dominikkk1

dominikkk1

Iznajdljivec

• Members
  • 783 objav
  • Kraj:zapleten v spletu (okoliščin)

Objavljeno 11 januar 2009 - 18:47

mirko53, sem se spomnil, da če maš več diskov ni noben problem sprobat kakšen OS. Jaz sem tut mislil, da je to kakšen kunšt, pa sem glih ta vikend naložu win7 na nov disk, na starem mi je pa ostala vista. Odvisno je samo od tega, kaj v BIOSu nastaviš za hard disk boot priority, potem pa je isto kot da če bi imel samo OS ki je na tem disku, drugega imaš pa komot zraven priklopljenega...

#83 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 11 januar 2009 - 22:47

Bojim se, da mojega "problemčka" nisi razumel!
Kako bootat v razne OS mi je sicer jasno že cca 8 let, ko sem vzporedno poleg Win98 začel furat še Win2000! ;-)
Tudi ni treba, da imaš več diskov, gre tudi s particijami!Potem gre z boot managerjem in ni treba nastavljat v BIOS-u!
A še enkrat:to itak ni bil problem, zaradi katerega sem pisal tale post!

#84 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 12 januar 2009 - 01:12

mirko53, kot si že sam verjetno ugotovil, da je nekaj narobe s tvojim diskom in posledično je bila tudi prenešena slika poškodovana, kajti, tudi sam sem danes prenesel ta windows s microsoft-ove strani, uspešno posnel sliko in tudi uspešno inštaliral na virtualno mašino.

#85 smiley7

smiley7

Iznajdljivec

• Members
  • 918 objav

Objavljeno 13 januar 2009 - 08:35

In, kakšna je vaša izkušnja z Windows 7 Beta? :)

#86 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2.191 objav
  • Kraj:Dream place

Objavljeno 13 januar 2009 - 10:21

Odlična:p

#87 smiley7

smiley7

Iznajdljivec

• Members
  • 918 objav

Objavljeno 13 januar 2009 - 13:26

gapi_pro, precej skromen komentar... :zvizg: Na kaki konfiguraciji ga pa poganjaš? Fizično ali virtualno? Kaj težav z gonilniki? Kaj pa bug glede Media Centra?

#88 dominikkk1

dominikkk1

Iznajdljivec

• Members
  • 783 objav
  • Kraj:zapleten v spletu (okoliščin)

Objavljeno 13 januar 2009 - 14:12

jz mam 7ko na SSD disku, pa se mi ne zdi spet tolk ogromna razlika v hitrosti kot sem pričakoval. Je pa opazna. Samo zdej ne vem ali zaradi SSD diska al win7.
Driverje za HD3850, matično LAN, miško G3+brezžično, zvočno Creative mi je vse pognalo vistine, edino logitech kamerco ne morem konektat.

#89 smiley7

smiley7

Iznajdljivec

• Members
  • 918 objav

Objavljeno 13 januar 2009 - 14:55

Jaz moram priznat, da me zaenkrat še ni prepričal...

OS poganjam na VMWare Workstation 6.5.1. Sama namestitev se mi je sicer zdela očitno hitrejša od Win XP in tudi z gonilniki nisem imel večjih težav, je pa prava muka kar koli poganjat, če se obesi za vsak šmorn... :)

#90 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 13 januar 2009 - 15:03

Jaz moram priznat, da me zaenkrat še ni prepričal...

OS poganjam na VMWare Workstation 6.5.1. Sama namestitev se mi je sicer zdela očitno hitrejša od Win XP in tudi z gonilniki nisem imel večjih težav, je pa prava muka kar koli poganjat, če se obesi za vsak šmorn... :)

In kaj pričakuješ če zadevo laufaš v virtualnem okolju.

#91 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2.191 objav

Objavljeno 13 januar 2009 - 15:18

smiley7, tudi jaz jo lavfam v VM 6.5 pa se mi še nikoli ni obesla. Dela pa vsaj 2x hitreje od viste. Težam z drajverji tudi nisem imel. Edino kar pogrešam je podpora VMware za dx 10, da bi lahko testiral grafiko...

#92 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 13 januar 2009 - 15:38

Če hočeš zadevo testirat jo naložiš na računalnik in ne v virtualca, ker to je pol use neki napol. Lahko pa ti povem iz izkušenj da v sedmki zadeve delajo rahlo boljše. sam osebno imam v vseh igrah par fps več samo to niti malo ni opazno med igranjem. težave nastanejo pri punkbusterju ker ne prepozna OS-a in njegovega firewall-a ne glede a je izklopljen ali ni.

#93 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2.191 objav

Objavljeno 13 januar 2009 - 20:21

Wizmaster, ja se strinjam da za pravi test je potrebno direktno instalirat, ampak poglej takole. Če zadeva dela odlično že na virtualni mašini, kjer so določene stvari poenostavlene do skrajnosti da to dela, potem se more na pravi mašini še toliko bolje odrezat ane?

#94 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 14 januar 2009 - 14:38

Mirko, ko bo stari (novi) xp spet nameščen, pa le stestiraj sedmico :) Boš videl, da dela enako ali hitreje kot xp-ji. Mali mehki je na pravi poti...le da ne bo skrenil z nje v tem letu... :)

#95 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 14 januar 2009 - 17:45

Wizmaster, ja se strinjam da za pravi test je potrebno direktno instalirat, ampak poglej takole. Če zadeva dela odlično že na virtualni mašini, kjer so določene stvari poenostavlene do skrajnosti da to dela, potem se more na pravi mašini še toliko bolje odrezat ane?

ne

#96 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2.191 objav

Objavljeno 14 januar 2009 - 18:13

No pol pa razlož zakaj ne?

#97 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 14 januar 2009 - 19:00

No pol pa razlož zakaj ne?

Ker je to popolnoma drugačno okolje.

#98 gapi_pro

gapi_pro

Govorec

• Members
  • 2.191 objav

Objavljeno 14 januar 2009 - 20:02

Wizmaster, v čem se že razlikuje?

#99 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 14 januar 2009 - 20:39

Nisem pisal o tem, ker pač ni bilo v kontekstu problema:sedmico sem itak že stestiral, saj sem jo že prej enkrat prenesel prek torenta! ;-) A tu sem le hotel uradno beto in z veljavno serijsko.
Je pa itak generalno mišlenje, da so Win7 tisto, kar bi morala biti Vista v startu in bi ga tako lahko gledali tudi kot sevice pack, ne kot čisto nov OS!
Nima pa seveda to povezave z dejstvom, da mi je disk crknil! :joj:

#100 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 921 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 14 januar 2009 - 21:50

Meni se zdi v win7 hitrješi od xp. Ne vem kako je privas, ampak takšno je moje mnenje in mislim, da ima kdo še enako.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov