Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Predlogi Za Izboljšanje Foruma In Obvestila!

Odgovorov v temi: 151

#81 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 20 november 2010 - 21:25

Kako poslati ZS uporabniku iz slike?
Objavljena slika

:)

#82 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 22 november 2010 - 13:27

S čarovnijo :)

#83 benji79

benji79

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 27 december 2010 - 23:55

Pozdravljeni.Zanima me,če se samo meni to dogaja,da ko grem na vašo stran kjer bi morale biti sličice pri novicah pojavljajo reklame od "Fujitsu" in to pri vsaki novici!Zadeva je zelo moteča :) Sicer se to ne dogaja venomer ampak vseeno sem se odločil,da povprašam tudi ostale.
LP in prijetne praznike želim vsem na portalu RN.
Tukaj pa še dokaz:
Objavljena slika

#84 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 28 december 2010 - 02:13

Hm, meni se to ne dogaja.:)

#85 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav
  • Kraj:Zagorje ob Savi

Objavljeno 28 december 2010 - 02:34

Meni se obcasno, to je del reklame ko refreshas strani je na starem. Se mi zdi da je to samo reklama za fujitsu siemens ki tudi spremeni na rdece vse:)

#86 tadej.ko2

tadej.ko2

nOObie

• Members
  • 2 objav

Objavljeno 02 januar 2011 - 19:27

Zdravo!

Na hitro sem pogledal, kje bi se dalo poslati predlog za izboljšanje strani (ne foruma), pa nisem našel, zato bom zapisal kar sem.
Ko pregleduješ komentarje pod novico in se odločiš, da oceniš komentar ("kao like"), se mora stran ponovno naložiti. Stvar bi se lahko zgodila asinhrono (ajax).

Lp, tadej

Zdravo!

Še en predlog: stran in forum sta narejena preširoko za zaslone 1024*756. Lahko bi bil autoscale..

Lp, Tadej

#87 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 06 januar 2011 - 14:14

Obveščamo vas, da so se spremenila pravila glasovanja pri nagradnih tekmovanjih v grafiki in digitalni fotografiji !

Povezava do pravil: http://www.racunalni...showtopic=36664

Od sedaj naprej je oddaja glasov za svoje favorite, omogočena popolnoma vsem uporabnikom registriranih na RN - forumu!

V kolikor še nisi registrirani član RN - foruma, lahko to storiš popolnoma brezplačno, hitro in enostavno na naslednji povezavi: http://www.racunalni...a-registracija/ in s tem še marsikaj pridobiš... ne bo ti žal!

#88 mpritr1

mpritr1

Vajenec

• Urednistvo
  • 316 objav
  • Kraj:http://www.racunalniske-novice.com/forum/uploads/profile/photo-65298.jpg

Objavljeno 06 januar 2011 - 14:16

Obveščamo vas, da so se spremenila pravila glasovanja pri nagradnih tekmovanjih v grafiki in digitalni fotografiji !

Povezava do pravil: http://www.racunalni...showtopic=36664

Od sedaj naprej je oddaja glasov za svoje favorite, omogočena popolnoma vsam uporabnikom registriranih na RN - forumu!

V kolikor še nisi registrirani član RN - foruma, lahko to storiš popolnoma brezplačno, hitro in enostavno na naslednji povezavi: http://www.racunalni...a-registracija/ in s tem še marsikaj pridobiš... ne bo ti žal!

OK, dobro pravilo. Zdaj bo lahko sodelovalo še več uporabnikov, uredništvo pa bo bdelo nad morebitnimi zlorabami, pripombami, itd...

#89 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 06 januar 2011 - 15:40

uredništvo pa bo bdelo nad morebitnimi zlorabami, pripombami, itd...

Kako boste to izvajali?
Recimo uporabnik Gregor P12 se je prijavil danes ob 15:19 in oddal svoja glasova ob 15:25.
Kje je varovalka, da se ta uporabnik ni prijavil z drugim up. imenom samo zato, da bo glasoval za svojo sliko oz. prosil svojega prijatelja naj se prijavi in glasuje? Za nameček je pa zraven zelo lepih slik dal največ točk sliki, ki zgleda, da je slikana skozi okno iz izgleda, kot zmazek. Čudno, a ne? :)
Lahko bi izbrisali mejo "najmanj 50. prispevkov" in dali "varovalko" na forumsko starost uporabnika.

#90 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 06 januar 2011 - 15:59

uredništvo pa bo bdelo nad morebitnimi zlorabami, pripombami, itd...

Kako boste to izvajali?
Recimo uporabnik Gregor P12 se je prijavil danes ob 15:19 in oddal svoja glasova ob 15:25.
Kje je varovalka, da se ta uporabnik ni prijavil z drugim up. imenom samo zato, da bo glasoval za svojo sliko oz. prosil svojega prijatelja naj se prijavi in glasuje? Za nameček je pa zraven zelo lepih slik dal največ točk sliki, ki zgleda, da je slikana skozi okno iz izgleda, kot zmazek. Čudno, a ne? :)
Lahko bi izbrisali mejo "najmanj 50. prispevkov" in dali "varovalko" na forumsko starost uporabnika.

Se strinjam, vendar tekmovanja se veliko reklamirajo in prihaja zelo veliko novincev (glede na prejete izdelke) in potem je ravno ta novinec, popolnoma nemočen pri samem glasovanju. Se pravi, tekmuje lahko, glasovat pa ne more in na koncu glasujejo le "stari" uporabniki in s tem se zmanjša število glasov. Če pa realno pogledamo, recimo FB in "lajkanje" - zmaga tisti, ki ima več "prijateljev".
Ravno poštenosti tukaj ni ne vem koliko, ampak fora tekmovanj je ravno v tem, da se jih čim več udeleži in seveda s tem pritegne še marsikoga v sama tekmovanja, v glasovanja in posledično registracijo na forum/portal, ki pa mu nudi še marsikaj, poleg omenjenega. In ja, vem da smo skupaj "stara" pravila napisali, ravno zaradi zlorab, ki si jih omenil, ampak žal mislim oz. upam da bo do tega prišlo v čim manjšem številu.
Če bi izbrisali mejo "najmanj 50. prispevkov" nebi s tem nič pridobili, ker novinec nebi izpolnjeval tudi drugega pogoja, ki se je glasil: "uporabnik naj bi bil reg. najmanj 2 meseca".

#91 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 06 januar 2011 - 16:11

Zakaj pa bi novinec tekmovalec moral imeti pravico glasovati? Če je na forum prišel tekmovat naj tekmuje, ne glasuje. :)
No... to je pač samo moje mnenje, da bi neka varovalka morala biti. Če smo že pri tem, pa tekmovalci sploh naj ne bi glasovali saj lahko s tem konkurenčnemu izdelku nalašč zbijajo oceno. Ampak, kdo bi potem glasoval? Ja, res bo potreben nekdo "s ceste" saj to več ni "forumsko" tekmovanje, kot je nekoč bilo ampak tekmovanje RN.

#92 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 06 januar 2011 - 16:29

Zakaj pa bi novinec tekmovalec moral imeti pravico glasovati? Če je na forum prišel tekmovat naj tekmuje, ne glasuje. :)
No... to je pač samo moje mnenje, da bi neka varovalka morala biti. Če smo že pri tem, pa tekmovalci sploh naj ne bi glasovali saj lahko s tem konkurenčnemu izdelku nalašč zbijajo oceno. Ampak, kdo bi potem glasoval? Ja, res bo potreben nekdo "s ceste" saj to več ni "forumsko" tekmovanje, kot je nekoč bilo ampak tekmovanje RN.

OK, potem pa mi reši naslednjo uganko: Imaš 15 novincev, ki je oddalo svoje izdelke in recimo 3 "stari" uporabniki in na sporedu je glasovanje. Recimo, da oddajo svoje glasove ti trije "stari" uporabniki (novi jih itak ne smejo); bog ne daj, samo eden ali dva?! Kaj sedaj?
Oni vedo kakšno moč imajo, glasujejo za sebe (čeprav se to še NIKOLI ni zgodilo) / pa recimo, da se "stari" uporabniki vzdržijo in komu potem pripada nagrada?
Kaj si s tem naredil? Nič!
"Stari" uporabniki nimajo konkurence (pa oddali še tako zanič oz. čez steklo slikano fotografijo/grafični izdelek - dal sem samo za primer, ker si omenil), jim slej, ko prej volja pade, da pa o novincih sploh ne govorim. In kam smo potem prišli?
Izgubili smo "stare", nove tekmovalce in čemu potem reklamiranje in povečanje obiska foruma/portala/nagradnih tekmovanj?

In ja, to je "dvorezni meč", ker oba veva kaj se je dogajalo pri glasovanjih v preteklosti, ampak kot sem že prej omenil, vsem nova pravila niso pisana na kožo; so pa večini.

Sicer pa, saj tekmovanja niso namenjena LE nagradam oz. nagrajencem; tukaj so še ostali dejavniki. Le zakaj bi bil potem namen samih tekmovanj, zaprt sistem RN?

#93 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 06 januar 2011 - 17:52

Nekako od vaju (abruzzi in medicus) nisem pričakoval tega pogovora, ne zaradi preteklih dogotkov, pač pa mislim da sta oba dovol dolgo tukaj da sta opazla spremembe funkcioniranja in pravil RNja v zadnjih mescih. Takšno pravilo je bilo samo še vprašanje časa.

#94 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 06 januar 2011 - 19:40

Nekako od vaju (abruzzi in medicus) nisem pričakoval tega pogovora, ne zaradi preteklih dogotkov, pač pa mislim da sta oba dovol dolgo tukaj da sta opazla spremembe funkcioniranja in pravil RNja v zadnjih mescih. Takšno pravilo je bilo samo še vprašanje časa.

fitipaldi ne, ne moj in mislim da tudi Medicus-ov prispevek ni bil napačen; zakaj, roko na srce sva ravno midva in Selines napisali prejšnja pravila in sedaj tako rečeno, na stara "isklesana" pota nazaj. Po eni strani je prav, da se ve zakaj, je bil namen spremembe pravil?! Res, da je bila moja ideja; vendar sem se o tem, posvetoval tako z admini, uredništvom in Boštjanom; ker so se popolnoma vsi, s tem strinjali, sem pravila tudi spremenil. In bog ne daj, da bi s tem mislil kaj slabega; le dobro oz. v dobrobit foruma/portala in s/z edinim ciljem; več nas bo, boljše bo (izmenjava znanj, konkurenca, izkušnje,...).
Kot sem napisal, pravila niso vsem pisana na kožo (verjetno tudi meni ne - pa nimam nič od tega, ko/ker sem jih spremenil), ampak po/glejmo, kaj to pomeni širše in ne samo v zaprtem sistemu.
Medicius-u dajem pa popolnoma prav; vsaj nekdo, ki je vprašal, zakaj temu tako in kje se lahko pojavijo napake oz. zlorabe.

Ampak, kakor si sam napisal; taka pravila so bila, le vprašanje časa. Še zmeraj pa obstaja možnost z dobrimi idejami, predlogi, idejami,... to prilagodit vsem... (jaz upam, da smo s tem nekaj/veliko pridobili, je pa res da, tudi izgubili; čeprav upam, da bo slednjega čim manj).

#95 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 06 januar 2011 - 23:24

Prvo bi rad razčistil da s tem nisem mislil kot napad na tebe in vajini posti so namestu, kar mislim da se razbere z mojega posta. Ciljal sem na sam RN. Prejšna pravila so se mi zdela smiselna in korektna, moti me le novo iz razlogov ki jih je že navedel Medicus.
Zanimivo se mi samo zdi da se pogovarjata o tem, in sicer, ker je bilo že nekaj časa jasno, da se bliža čas ko bo RN tekmovanje odprto za vse in kaj bo s tem prineslo. Kot drugo misllim da vama je kristalno jasno zakaj v prvi vrsti se je sploh uvedlo, že zaradi mesta ki sta ju/jih zasedata.

#96 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav
  • Kraj:Zagorje ob Savi

Objavljeno 06 januar 2011 - 23:40

And people ask why i left... god...

#97 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 03 december 2011 - 22:05

Pridružite se forumu RN za en glas in glasujte: http://www.racunalni...showtopic=78664
To bo vsekakor izboljšalo statistiko. ;)
Triptih bo zmagal. (sarkazem) ;)

#98 mucek4

mucek4

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 07 december 2011 - 18:37

Ok. Pa povejte kako je z mano. Čisti novinec po številu postov, vendar prijavljen kar nekaj časa nazaj. Kako pa uredništvo preverja da ima ena oseba več uporabniških imen? Če bodo res zmagovali taki z danes registriran pol je to mal :/

#99 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Members
  • 950 objav
  • Interesi:Imam rad adrenalinske športe, ko sem doma oblikujem, ob petkih pa rad hodimo ven na žurke;)

Objavljeno 09 december 2011 - 22:27

Nevem kaj točno misliš. Za več ti bodo Admini napisali. Vem kako lahko preverijo, čist simpl ;) . Najbrž si misliu glede glasovanja ko so se na novo prijavili, da ne glasujejo eno in isto npr. fotografijo... Ja to lahko naredijo tako, da preverijo kdaj je bil računa narejen, če bodo pa takšna butasta pravila, ki bodo dovolila, da se lahko "kao" povabiš svoje prijatelje, potem bo tukaj zmeraj goljufija in je nebo mogoče "odstraniti" razen če ?...

Tukaj je beda :
- Lahko dovoliš starim uporabnikom, da glasujejo a novi nebojo prihajali. To je tisti problem, ki neveš ali je ali ni prijavljen pravično ali "ponareja" accounte . (da nebom samo šimfal). Tako je vem, da mi ni to všeč kako pa misliš, da na FB-ju delajo ko imajo kakšne nagradne igre. Največ lajkov point ni v nagradi point je v tem, da ti "podjetje" dobiš čim več obiska in to je danes dobro oglaševanje za"malo" pare ;)

Lep pozdrav

#100 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 10 december 2011 - 19:04

Ok. Pa povejte kako je z mano. Čisti novinec po številu postov, vendar prijavljen kar nekaj časa nazaj. Kako pa uredništvo preverja da ima ena oseba več uporabniških imen? Če bodo res zmagovali taki z danes registriran pol je to mal :/

Trenutno se ne preverja, glasuje lahko vsak. Kako si tole predstavljajo v uredništvu pa ne bi vedel.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov