Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#381 alef

alef

nOObie

• Members
  • 13 objav

Objavljeno 03 junij 2009 - 06:54

Borutvel - motiš se, sedmico sem namestil direktno iz xp-jev.

??
Za RC ne vem, W7 beta se iz XP ni dalo namestit, edino iz Viste.
Je pa po moje bolje naredit clean instal kot pa iz win...?

Verzija W7 RC build 7106(pod tako oznako je bila dostopna na torrentih) ki je "kao" ušla pred uradno verzijo se pa da brez problema tudi aktivirat s katerokoli serijsko št. dobljeno od Microsofta.
Preverjeno

#382 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 03 junij 2009 - 09:54

Borutvel - motiš se, sedmico sem namestil direktno iz xp-jev.

Setup iz XP ti samo ponovno zažene računalnik z malo bolj "fancy" oknom za ponovni zagon.

#383 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav
  • Kraj:Krško

Objavljeno 05 junij 2009 - 08:28

Verzija W7 RC build 7106(pod tako oznako je bila dostopna na torrentih) ki je "kao" ušla pred uradno verzijo se pa da brez problema tudi aktivirat s katerokoli serijsko št. dobljeno od Microsofta.
Preverjeno

sej so itak samo 4 različne serijske (na torrentih so po 4 in ko zaprosiš, dobiš eno od tistih)... delovale bodo pa verjetno dokler ne pride cela ven... Ima kdo to zadno različico? so že uspel popravit msn iz orodne vrstice? to je tut najbol hudo, da njihov program dela težave ;)

Pa z dual screen sem mel jaz problem... levi mi je 1280px širine, desni 1920px, primarni je desni, vendar ikone se vedno začnejo že na levem in gredo do polovice desnega, bol na desno ikone nisem mogel dati, tako da je vzel sicer 1920px ampak ga začne kr na levem monitorju... bojo že porihtal verjetno...

Je pa res, da dela dost hitreje... razen če na visti izklopiš indeksiranje, pa vizualne učinke itd. pol je ut vista hitra :)

#384 bugar

bugar

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 06 junij 2009 - 22:59

Za msn odpraviš tako, da greš v mapo program files -->> windows live --->> in datoteko msmsg.exe spremeniš združljivostni način za windows xp, seveda je potrebno zapreti msn in ga znova uklopiti.

#385 g. ZLO

g. ZLO

Sufler

• Members
  • 210 objav
  • Kraj:Ljubljana
  • Interesi:Kar čm...

Objavljeno 17 junij 2009 - 09:43

Jaz pa ne morem naredit upgrade iz viste ultimate SP2 na win7.
Pri čisto zadnjem koraku se mi pojavi modri zaslon.
Kdo mogoče ve kaj bi bilo lahko narobe?

Seveda sem zagnal Windows 7 Upgrade Advisor Beta pa mi ni javil nobene napake.

#386 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 23 junij 2009 - 12:07

A še kdo kaj testira WIndows 7? Jaz imam zdaj namen zamenjati build 7048(64bit) za 7232(64bit), ker sem prebral dobre stvari o njem. Te se naslanjajo na večjo podporo strojne opreme, hitrost delovanja in odpiranja programov ter stabilnost. A ima kdo izkušnje s tem izvodom 7-ke?

#387 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 23 junij 2009 - 12:13

Medicius, je dober izvod 7ice, vendar bi na tvojem mestu malo počakal, da pride ven 7260 64-bitna (namreč 32-bitna je že zunaj).

#388 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 23 junij 2009 - 12:23

A še kdo kaj testira WIndows 7? Jaz imam zdaj namen zamenjati build 7048(64bit) za 7232(64bit), ker sem prebral dobre stvari o njem. Te se naslanjajo na večjo podporo strojne opreme, hitrost delovanja in odpiranja programov ter stabilnost. A ima kdo izkušnje s tem izvodom 7-ke?

Jaz jih ne testiram, temveč jih čisto normalno uporabljam!In so povsem po mojem okusu.Majčkeno so mi nagajali driverji za zvok, ampak se je tudi to nekako uredilo.

#389 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 23 junij 2009 - 12:35

mirko53 saj ga jaz tudi uporabljam. Windows 7 build 7048(64bit) namreč in sicer od Marca naprej. Vprašanje pa je bilo, če ima kdo izkušnje z build 7232. :whistle:
Itak pa bo moja radovednost prej namestila, kot dobila kaj več odgovorov tu. :)

#390 Tici

Tici

Raziskovalec

• Validating
  • 26 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 23 junij 2009 - 17:22

Nikakor mi ne gre v račun zakaj mi W7 ne prepozna integriranega čitalca kartic, ki je priklopljen direktno na matično ploščo?

Windows 7 Build 7100

#391 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 23 junij 2009 - 17:55

Tici tudi takrat, ko vstaviš kako kartico?

#392 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 23 junij 2009 - 18:41

Zdaj sem na 7231. Zelo mi je všeč.

#393 Tici

Tici

Raziskovalec

• Validating
  • 26 objav

Objavljeno 23 junij 2009 - 20:05

Da tudi če vstavim kartico ne naredi ničesar. Ne razumem nikjer ne prepozna čitalca tudi če ga izklopim in ponovno vklopim.

Čitalec je priklopljen samo na matično ploščo, brez potrebe USB kabla saj ga tudi nima (čitalec).
Podobno se mi je dogajalo v Windows XP X64 ko mi je preoznal prej čitalca kartic in mu podelilo smešne naslove tako, da je bil hard disk :G namesto :C.

#394 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 23 junij 2009 - 20:16

Tici mogoče pa je kaj narobe s čitalcem. ;) Če imaš možnost ga preizkusi na drugem računalniku.

#395 Tici

Tici

Raziskovalec

• Validating
  • 26 objav

Objavljeno 23 junij 2009 - 20:23

Nemogoče, da bi bil "defekten", ker mi v Visti deluje vredu. Možnosti preizkusa nimam namreč računalnik je nov pod garancijo in nočem "šraufati" drugo pa je če bi mi stari PC podpiro na plošči te priklope, bi že zdavnaj kupil enega. Tako sem bil vedno primoran uporabljati USB CARD READER.

Na uradnem "support" forumu MS mi niso znali kaj vredu svetovati,
so pa vzeli zadevo veljaki pri MS v drobnogled in bodo izboljšali prepoznavnost dotičnega "hardwara" v konćni različici.

Mislil sem, da je kdo pri nas v SLO imel podobne težave.....

Vsekakor me pa precej spet draži bedasta Vista, da bi šel nazaj na W7 kljub problemom z čitalcem.

#396 AcidX

AcidX

Mojster

• Members
  • 1.669 objav
  • Interesi:MMO Service Provider

Objavljeno 23 junij 2009 - 21:34

Pozdravljeni!

Downloadal sem RC verzijo iz MS strani in imam nekaj problemov..

1.dvd rom mi ne zazna zapečenih dvdjev, ki sem jih zapekel pred formatiranjem, windows 7 pa normalno zazna
2.Ko priklopim lcd tv 37" in nastavim resolucijo 1920 x 1080, ki je max. ki jo ekran podpira, ampak mi windows namizje nekako čudno razširi, razpotegne ga v vsako smer, tako da ne vidim čistega start menuja ampak samo polovico, in isto je tudi na straneh.

Mi lahko kdo pomaga??

#397 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 24 junij 2009 - 11:31

Tici: Kateri računalnik? Kateri čitalec kartic?

#398 Tici

Tici

Raziskovalec

• Validating
  • 26 objav

Objavljeno 24 junij 2009 - 11:45

Čitalec: Krneki "noname" je bil zraven ohišja.

Verjetno je kriv X64 Windows 7 RC. Imam tudi x86 različico samo je nočem namestiti zaradi RAMa...

#399 cordobaboj

cordobaboj

Poročevalec

• Members
  • 670 objav
  • Kraj:maribor

Objavljeno 25 junij 2009 - 11:11

Pozdravljeni imam verzijo 7137 pa me nekaj zanima oz.kako odpraviti.Uporabljam gmail in pri odpiranju mejlov mi teh ne odpira avtomatsko(video ) temveč jih moram prvo shraniti na disk in šele nato jih lahko pogledam.Zanimivo je še to ko sem 7 namestil mi je par dni mejle samo odpiralo pol pa kar naenkrat ne več(pa nisem nič šaro po windowsih)
lp

#400 calvooo

calvooo

Pomagač

• Members
  • 355 objav

Objavljeno 30 junij 2009 - 20:17

Namestil sem W7 7260 32bit. Vse lepo in prav, namestilo brez težav, gonilniki delajo, sistem dobro deluje. Opazil pa sem nekaj, med gadget gallery ni stiky notes. Uporablja kdo ta build?
Kajti pri 7022 je bil ta gadget. Čudno...

EDIT: Sem le našel sticky.. v meniju start pod acessories ;) ups.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov