Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#421 tomigorenc

tomigorenc

Sufler

• Members
  • 163 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Šentrupert

Objavljeno 08 avgust 2009 - 13:33

Bral sem o hudem hrošču v zadnji RTM verziji, da proces chkdsk.exe čisto onesposobi računalnik, ker ima neko napako pri delu s pomnilnikom. Torej, zanima me če se je komu že to zgodilo pa kako je napako odpravil (če jo je). Prebral sem tudi, da zaradi te napake so prestavil rok izdaje na 22. oktober. LP

Še link:
http://www.monitor.s...riticno-napako/

#422 AcidX

AcidX

Mojster

• Members
  • 1.669 objav
  • Kraj:Celje
  • Interesi:MMO Service Provider

Objavljeno 16 avgust 2009 - 19:20

Jaz bi pa vprašal če je mogoče kako v windows 7 dobiti staro nadzorno vrstico od viste?Ker me zelo moti, ko imam odprt npr. ie, da mi ga odpira v quick launch in ne posebej kot v visti, mogoce kdo ve kako to odpravit, da tudi, ce kliknes na quick launch odpre posebaj?

Jaz bi pa vprašal če je mogoče kako v windows 7 dobiti staro nadzorno vrstico od viste?Ker me zelo moti, ko imam odprt npr. ie, da mi ga odpira v quick launch in ne posebej kot v visti, mogoce kdo ve kako to odpravit, da tudi, ce kliknes na quick launch odpre posebaj?

#423 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 16 avgust 2009 - 20:11

Nadzorna vrstica? Kaj je to?

Drugače pa kolikor vem lahko spremeniš style na Windows 2000 (pred XP).

#424 AcidX

AcidX

Mojster

• Members
  • 1.669 objav

Objavljeno 16 avgust 2009 - 20:26

Nadzorna vrstica? Kaj je to?

Drugače pa kolikor vem lahko spremeniš style na Windows 2000 (pred XP).

Mah mislim to ko je quick launch pa k se ti okna minimizirajo tja a razumeš kaj mislim?Imel bi win7 style da je lepo use kot je ampak tisto bi rad spremenil da se mi ikone iz quick launcha odprejo posebej kot na visti in prejsnjih oknih, ne pa na ikonci...

#425 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 16 avgust 2009 - 21:24

AcidX naredi si "Quick lunch" v opravilni vrstici. Nato brskaj v nastavitve opravilne vrstice in izbereš "Never combine", kar ti omogoči odpiranje vsakega okna posebej. Nadaljuj z odpenjanjem vsake bližnjice do programa v opravilni vrstici (Unpin). Na koncu (v vednost) lahko programe, kot so WLM in podobni v podrobnostih zagona nastaviš, da se zaženejo v kompatibilnosti Windows Viste, kar bo preprečilo odpiranje bližnjice/ikone v opravilni vrstici zraven zagona (start).

#426 AcidX

AcidX

Mojster

• Members
  • 1.669 objav

Objavljeno 16 avgust 2009 - 21:41

Medicius najlepsa hvala tocno to sem potreboval :D

#427 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 20 avgust 2009 - 12:24

Mene pa zanima, če ima kdo Windows 7 Professional, vzeto iz MSDNAA, namreč jaz jo imam in zraven ni iger (pasjansa, šah in podobno), je to pri professionalu normalno?

#428 snajper_SLO

snajper_SLO

Poročevalec

• Members
  • 732 objav

Objavljeno 20 avgust 2009 - 13:03

Heh :D Sem sam prvo mislil, da jih ni :D

Moraš jih omogočit!

Pod start (Search Programs and Files) napiši Turn Windows Features on or off! In si odklukaj Games!

#429 tomigorenc

tomigorenc

Sufler

• Members
  • 163 objav
  • Kraj:Šentrupert

Objavljeno 20 avgust 2009 - 13:04

comp_man_XXL pa si jih vklopil? Če jih nisi potem moraš odpreti control panel potem pa programs and features in na levi strani zgorej boš videl, da piše turn windows features on or off in poiščeš games in mora bit obklukan in daš ok in počakaš malo in to je to.

#430 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 20 avgust 2009 - 16:50

Hvala, mi je uspelo, imam pa še eno vprašanje. Zakaj ne morem inštalirat slovenskega jezika, tukaj kjer naj bi to bilo (kaže na sliki) nimam možnosti, da bi kliknil za inštalacijo drugega jezika.

Objavljena slika

Spodaj pod to možnostjo naj bi bila možnost za inštalacijo novega jezika, vendar je ni.

#431 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 20 avgust 2009 - 17:35

Mene pa zanima, če ima kdo Windows 7 Professional, vzeto iz MSDNAA, namreč jaz jo imam in zraven ni iger (pasjansa, šah in podobno), je to pri professionalu normalno?

Isto je bilo z Windows Visto Business.

Hvala, mi je uspelo, imam pa še eno vprašanje. Zakaj ne morem inštalirat slovenskega jezika, tukaj kjer naj bi to bilo (kaže na sliki) nimam možnosti, da bi kliknil za inštalacijo drugega jezika.

Spodaj pod to možnostjo naj bi bila možnost za inštalacijo novega jezika, vendar je ni.

Na Professional ne moreš namestiti MUI language pack-a. Obstajajo pa načini, da ti to uspe. Ampak zdajle mi z Googlom žal ni uspelo najti.

#432 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 20 avgust 2009 - 18:06

Zanimivo, da so potem na MSDNAA zraven professional verzije tudi language packi, ne vem kaj se s tem doseže potem...

#433 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav
  • Interesi:črne luknje

Objavljeno 20 avgust 2009 - 19:21

Language packi so samo na Ultimate, če mene vprašaš bedarija, da samo z Ultimate dobiš pravico do vseh jezikov, ker konec koncev lahko inštaliraš Slovensko verzijo, uporabiš pa Angleško serijsko pa vseeno dela, pa tudi triki so za language packe, tak da ne vem res kaj microsoft s tem hoče.
Sicer pa pri Ultimate itk prek Updata jezika zlovdaš, torej ne vem zakaj MUI packi sploh obstajajo, če so neuporabni? Aja pa ne verjamem da je že SLO jezik že za Windows 7, lahko da se motim.

#434 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 20 avgust 2009 - 20:08

Commander Thor Windows 7 je že v slovenskem jeziku. Sem ga pred dvema tednoma nameščal sodelavki na prenosnik. :D

#435 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav
  • Kraj:Črnomelj

Objavljeno 22 avgust 2009 - 21:24

zanima me, kako si lahko naredim particije na WIN7. In sicer, nameravam si kupiti nov računalnik, ki bo brez OS. Gor si bom naložil win7 in me zanima kako si lahko naredim particije, ker prej recimo si si jih lahko pred inštalacijo naredil, zdej pa nevem kako je tukaj. A si najprej naložim win7 gor in nato s kakim programom naredim particijo, ali si lahko že prej?

#436 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 22 avgust 2009 - 21:40

Podobno kot pri XP in Visti se particije naredi pred (med) inštalacijo.

#437 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav
  • Interesi:črne luknje

Objavljeno 22 avgust 2009 - 21:40

lahko prej, lahko kasnej, lahko pa med inštalacijo :rant: Ta vmesnik za delanje particij, ki ti ga med inštalacijo ponud je čisto fajn in preprost in si enostavo nardiš take particiji kot hočeš. Seveda pametno je eno recimo 40GB particijo za WIN 7, vse ostalo pa drugo particijo, na to drugo particijo je dobro tudi naštelat da se ti mydocuments, mymusic itd sharnjujejpo, namest da se tam kjer je windows pod users, da se da enostavno še enkat naložit, če je kaj narobe.

#438 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav
  • Kraj:Črnomelj

Objavljeno 22 avgust 2009 - 21:42

aha imaš vmes tudi, no fajn. sej to se pa razume da maš na eni particiji OS na drugi pa podatke, to je tudi moj cilj :rant:

#439 drejc112

drejc112

Poročevalec

• Members
  • 684 objav
  • Kraj:Zasavje

Objavljeno 25 avgust 2009 - 14:43

Problem z 3dmarkom 06 pri win7 rtm x64, ker enostavno nemorem istalirati programa, poskusil sem z admin accountom, nastavil kopatibilnost kot vista sp1-2 nic ni pomagalo, enostavno nemorem instalirati.

Edit : sem namestil s pomocjo nekega instalerja file Openal32.dll in sedaj dela nov rekord 20k hehe

#440 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 27 avgust 2009 - 10:39

Ima še kdo probleme z Windows Live Messengerjem na Windows 7? Namreč sploh se ne morem vpisat, vedno se program sesuje, reinstall ne pomaga, kaka rešitev mogoče?

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov