Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 7

Odgovorov v temi: 895

#441 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 27 avgust 2009 - 10:43

comp_man_XXL probal sem več BUILD-ov in z nobenim nisem imel težav. Torej pojdi v mapo "C:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe" in izberi, da se naj zažene v kompatibilnosti z Visto SP1. Mogoče bo to odpravilo težavo. :rant:

#442 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 27 avgust 2009 - 10:45

Ne, to ne odpravi težave, še zmeraj se pojavlja. Če recimo dam VPIS in potem program minimiram v ikono desno spodaj se lepo vpiše in deluje program. Ampak ko ga enkrat povečam se pa ponovno sesuje.

#443 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 27 avgust 2009 - 10:54

Pa je prej delovalo o.k. ali pa sploh ne deluje po novi namestitvi? Ker sem bral podobne težave, ki so se dogajale po tem, ko so se AV-ji posodobili. Mogoče probaj delati brez AV-ja.

#444 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 27 avgust 2009 - 11:01

Ja prej je delovalo. No sem probal ugasnit antivirus in res dela ko ga ugasneš. Saj ko ga nazaj prižgeš še zmeraj dela, ampak za vpis ga moram ugasnit, a se to da še kako drugače rešit kot da se vedno antivirus ugasne?

#445 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 27 avgust 2009 - 11:02

Počakaj novejšo posodobitev ali pa izbriši zadnjo z Windows restore. :rant:

#446 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 27 avgust 2009 - 11:04

Aha, no hvala za pomoč.

#447 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav
  • Interesi:črne luknje

Objavljeno 27 avgust 2009 - 11:37

Ali pa zamenja antivirus, če ne dela dobro v kombinaciji z Windows live na Win 7

#448 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 27 avgust 2009 - 12:42

Ah, če je že original pa naj bo gor. :rant:

#449 alen1

alen1

Poročevalec

• Members
  • 551 objav
  • Kraj:Okolica Nove Gorice

Objavljeno 30 avgust 2009 - 13:02

Pozdravljeni!

Imam manjšo težavico. Ravnokar sem namestil Windows7 x64 imam pa matično ploščo ASUS M2-E SLI. Driverji za windows7 ne obstajajo, mi je pa zaznalo zvočno in mrežno - integrirano.
Poskusil sem namestit driverje od viste vendar ne deluje.
Se da kje dobit driverje za to ploščo? Je kaj narobe če je brez driverjev? Bi x86 dejoval kaj bolje?
Kaj svetujete?

Hvala

#450 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav

Objavljeno 30 avgust 2009 - 13:17

Ne razumem kako misliš brez? Vsaka naprava rabi driver da deluje. LOL, pa NIKOLI ne nalagaj sam driverjev z neke strani, če ti jih je prej že windows samodejno naložu, on bolje ve, kateri so bolši in novejši... Poglej pod Device manager(vpišeš v start search) pa če so kiri vprašaji potem tistih driverov res nimaš.

Od Viste skoraj vsi delujejo, zelo redke so izjeme, si mogoče probal od Viste driverje za x86? Moraš najti od Viste driverje za x64 in delajo brez problema tudi na Windows 7 x64, če obstajajo za x86 pa skoraj vedno tudi za x64.

Ponavadi pa itak skoraj vse driverje sistem samodejno najde, men ni bilo nobenega potrebno ročno inštalirata, še grafično mi windows lepo samodejno najnovejši nviida gonilnik sproti dol poteguje, z nvidia control centrom vred:) Živela avtomatika hehe.

#451 alen1

alen1

Poročevalec

• Members
  • 551 objav

Objavljeno 30 avgust 2009 - 13:29

Vem vem. Imam cd od te plošče. Poskusil sem tudi z driverji, ki sem jih pobral iz uradne strani vendar tudi ne delujejo. Nadzorni center za zvok ga ni-mikser. In tega mi tudi ne dobi Microsoft ACPI-Compliant System je klicaj pri tem.
Drugače pa ni nobenih klicajev pri drugi strojni opremi.

#452 alen1

alen1

Poročevalec

• Members
  • 551 objav

Objavljeno 31 avgust 2009 - 09:13

Še en problem. Zakaj ko delim na particije mi ustvari še neko svojo particijo v velikosti 100MB, k je nikakor ne morem izbrisati, oz. ta prostor dodelit drugim particijam?

#453 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 31 avgust 2009 - 09:29

alen1 ta prostor je dodeljen oziroma rezerviran potrebam operacijskega sistema. :rant:

#454 alen1

alen1

Poročevalec

• Members
  • 551 objav

Objavljeno 31 avgust 2009 - 09:47

Ja samo kaj pomaga ko pa je trenutno unallocated?

#455 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav

Objavljeno 31 avgust 2009 - 11:18

Ta prostor se pjavi, če naredil logične in ne primarne particije, ker vsaka logična rabi primarno, ki jo zaobjame in pač nekak pol prostor ostane. Od Win98 naprej lepo dela tudi če vse particije primarne nardiš, če ti je res tok problem 100MB :rant:

#456 alen1

alen1

Poročevalec

• Members
  • 551 objav

Objavljeno 31 avgust 2009 - 11:52

Imam sedaj že sistem nložen. Pač pa naj tam ostane teh 100MB nelociranih. Aja pa vse particije so primarne.

#457 staher

staher

Vajenec

• Members
  • 264 objav

Objavljeno 05 september 2009 - 06:57

l.p.
imam dve težavi z vin7!
Prva, imam disk z dvema particijama na ene vin7 na drugi xp pa bi rad odstranil xp pa ne gra. Kako?
Druga, kateri antivirusni dela na vin7?

hvala

#458 Commander Thor

Commander Thor

Mojster

• Members
  • 1.896 objav

Objavljeno 05 september 2009 - 08:26

Druga: Vsi antivirusni, ki delajo tudi na Visti:) Meni je vedno avast opravil svoje delo, pač kateri ti je ljubši.
Ja glede ostranjevanja XPje... Sem ravno 2 dni nazaj inštalirat WIn 7 na rač z XPji tudi sam, pa je problem sledeč, skoraj prepričan sem, da se je tudi tebi zaganjalnik naložil na disk na katerem je XP in en na disk na katerem je WIN 7. Sam sem potem zbrisal XPje tako, da sem pač dal pri Bootanju en disk notri z programom za particije, zlovdi si Hirens Boot, ma okoli 200 programov notri.

Ampak najbrž se ti bo potem enako zgodilo in niti v XPja ne boš več prišel... Zdaj moram enkrat na DVD zapeči Win 7 pa probati z repair funkcijo, če bo ta znala nazaj dati zaganjalnik. Zdaj sem namreč kar iz XPjev inštalirat win 7:)

Torej rešitev zate je, da najprej če ti rata kar v Win 7, če pa ne pa boš moral z Hirens Boot CD-ja zagnati kak live Linux ali pa Live XP in lepo XPje vse zbrisati, torej program file, Windows, Documents and settings folderje. Samoe NE pa zbrisat tistih skritih filov boot.ini pa teh, to pa vse pusti. Ostalo ti bo jih za manj kot 500MB, potem pa preprosto z programom za particije, to particijo zmanšaš na 500MB in jo pač pustiš, edino tako se boš izognil težavi, ki jo imam jaz. Aja ča te pa motitisto pri bootu ki vpraša čehočeš v Windows 7 ali XP, potem si pa inštaliraj v Win 7 program VistaBootPro 3.2, v katerem štelaš ravno to, recimo zbrišeš izbiroXP, ali pa zmanšaša število sekund, preden se defult zažene, zamenjaš kateri je defult itd.

Druga opcija poleg tega je samo reintall in tam vse zbrisat preden win 7 nalagaš...

#459 staher

staher

Vajenec

• Members
  • 264 objav

Objavljeno 06 september 2009 - 09:04

l.p.
Če je to edina rešitev, da izbrišem vse, pa ponovno, pa bom naredil tudi to samo ne še zdaj, ker je preveč dela.
Antivirusni pa je AVG čist dober.

Commander Thor
Tebi pa hvala za izčrpno pomoč.

#460 alen1

alen1

Poročevalec

• Members
  • 551 objav

Objavljeno 09 september 2009 - 07:33

Še eno težavico sem zaznal. In sicer zvočna kartica na matični. Imam matično Asus M2N-E SLI zvočna sicer dela ko predvajam glasbo ali gledam film. Problem se pojavi pri video stream, zvok sploh ne deluje več pravilno in tudi slika nekaj časa teče normalo, potem pa zaštopa. Problem ni v povezavi ker naprimer na XP dela. Driverjev za zvočno nisem nameščal ker je sam sistem zaznal in od te zvočne driverji ne gredo na windows 7.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov